Новости 1

Витез

У првом овогодишњем броју часописа „Витез“ објављени радови наших ученика:

-Југа Стевановића III1

-Уне Вељковић IV/1

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Испратили овогодишњу Дечју недељу и наши четвртаци у друштву другара II/2 одељења

Да би сте одгледали видео запис кликните ОВДЕ

Чланак на порталу „Југмедија“ о сарадњи двеју учитељица из Сурдулице и Власотинца можете погледати ОВДЕ.

Дружење са предшколцима

Још једна посета вртићу обојена ведрином, љубављу, игром. Ученици седмог разреда су се играли са нашим малим домаћинима,слушали о дечијим правима, јесени.. И још по нечему. Обећали су да ће нас посетити, и ми им се већ радујемо. Велико хвала предшколцима и дивним васпитачицама на прелепим тренуцима.

Школски биоскоп за четвртаке, полазнике грађанског васпитања

Хуманитарни базар

Поводом Дечије недеље у Сурдулици на више места организован је хуманитарни баразар за нашег корисника Жарка Станојевића.Ученици наше школе су се потрудили да са својим учитељицама допру до што више људи како би помогли Жарку и у томе су били изузетно успешни.

Четврти дан Дечје недеље – спортске игре.  Такмичење у игри „Између две ватре“, трећи и четврти разред централне школе. Навијачи остали ученици млађих разреда.

После толико лепих и креативних активности, такмичења, дружења, гостовања, и овај последњи дан Дечије недеље био је обојен радошћу и песмом.

Посебно задовољство учинили су нам родитељи који су били и такмичари у нашем квизу.

Четвртог дана Дечје недеље ученици осмог разреда присуствовали су предавању о хуманитарном раду и волонтеризму. Предавање су организовали чланови хуманитарне организације „Хумано срце“, у сарадњи са Црвеним крстом Сурдулица и Библиотеком ,,Радоје Домановић“

Друштвеним играма, у одељењу I/3, у друштву предшколаца, завршрна овогодишња Дечја недеља.

У оквиру обележавања Дечје недеље ученици II/3 одељења су цртали срца на свом лицу и уживали у гледању цртаног филма“Бамби“

Улепшавање школског паноа

Дечја недеља у трећем разреду издвојеног одељења у Сувојници. Међусобно дружење ученика овог одељења, али дружење и са другарима осталих разреда

Велико срце деце Србије

У оквиру пројекта,, Заједно ка средњој школи,, ученици старијих разреда наше школе посетили су јавне установе, занатске и приватне радње са којима школа сарађује у току целе године. Сусрели су и глумце, песнике из нашег града. У духу Дечије недеље поделили су осмех и цвет од срца, а како су их наши суграђани дочекали најбоље говоре фотографије.

Дечја недеља у Биновцу

Друг је другу друг

Данас су представници старијих разреда наше школе били у посети градској библиотеци ,, Радивоје Домановић „. Уживали смо у љубазности домаћина, креативности наших ученика, размени идеја, дружењу са другарима из друге школе. Понели смо лепе утиске, добили поклоне и отишли радујући се унапред наредном дружењу.

Дечија недеља у подручним одељењима у Алакинцу и Сувојници у оквиру једносменског рада

Спортски дан старијих разреда

Спортска активност поводом Дечје недеље одељења lI/3, дружење уз шах, „Човече, не љути се“, „Мице“ …

Дечја недеља под слоганом „Велико срце деце Србије“ Сви су једногласни да је одговор – пуно љубави, игре, музике, пријатељства и спорта! II/3 одељење.

Трећи дан Дечје недеље код четвртака протекао у духу квиза „Слагалица“. Међуодељењско такмичење.

Ученици из Сувојнице плесом отпратили Дечју недељу

Видео запис погледајте овде

Дана српског јединства, слободе и националне зависности

Део првог часа посвећен је обележавању Дана српског јединства, слободе и националне зависности.

Тематски дан „Љубав“ у одељењу IV/1

Видео можете погледати ОВДЕ

Ја волим и поштујем себе и друге

У оквиру тематског дана,, Ја волим и поштујем себе и друге“ ученици 7.разреда су показали тимски дух, говорили о особинама које би волели да имају њихови другови и показали да знају да препознају врлине код својих другова у одељењу. Оговарање често зна да поквари и добра пријатељства, па смо зато кроз игру невербалне комуникације показали како се гласине шире и често су далеко од онога што је на почетку речено.Час је био успешан и замимљив, нарочито су се истакли ученици који су иначе стидљиви.

Видео можете погледати ОВДЕ

Ја волим и поштујем себе и друге

У оквиру тематског дана,, Ја волим и поштујем себе и друге“ ученици 7.разреда су показали тимски дух, говорили о особинама које би волели да имају њихови другови и показали да знају да препознају врлине код својих другова у одељењу. Оговарање често зна да поквари и добра пријатељства, па смо зато кроз игру невербалне комуникације показали како се гласине шире и често су далеко од онога што је на почетку речено. Час је био успешан и занимљив, нарочито су се истакли ученици који су иначе стидљиви.

Магична моћ речи и Међународни дан писмености

Речи покрећу енергију која у себи крије велику моћ. Лепе речи нам дају крила, веселе нас, одзвањају у нама. Моћ речи је невероватна. Помоћу ње стварамо светове, путујемо кроз време, бележимо живот, размењујемо искуства и учимо од других. Осмаци су на часу српског језика обележили Међународни дан писмености. Кроз квиз такмичење показали су колико је писменост важна и зашто треба да је негујемо. Писменост је предуслов за учење и стицање знања, вештина и вредности.

 

Наш поклон првацима уз поклон компаније „Бамби“ и оригиналне беџеве, који су поклон компаније „DN company“

Хвала свима!

Захваљујемо просветном саветнику Владици Николићу што је данас био са нашим првацима и колективом школе и поделио радост свих нас који са осмехом и посебним ентузијазмом крећемо у нове победе и освајање знања.

„Добро дошли сви прваци,

постали сте сада ђаци.

Нека ваше школовање

буде лепо путовање!“

Први дан школе. Интонирање српске химне.

Колектив ОШ,, Вук Караџић“ жели свим ученицима и родитељима здраву, срећну и успешну школску 2023/2024. годину уз мото ,,САМО УДРУЖЕНИ ОСТВАРУЈЕМО ЦИЉЕВЕ

На окружном такмичењу у стрељаштву ученици наше школе су освојили екипно друго место, а ученице треће. У појединачном пласману Чедомир Цветковић и Мара Kитановић су освојили друга места.

Радио-емисија поводом Дана школе

Дан наше школе – нека се чује и зна
Почело је давне 1979. године, а трајемо успешно и данас, и трајаћемо све док у нама постоји нада у боље и лепше сутра. Срећан ти рођендан, драга школо, а уједно и свима који су део ње: драги пензионери ове школе, садашњи радници и ви најбитнији – ученици ове школе због којих смо сви ту. Желимо да још дуго трајемо, смејемо се и радујемо успесима.
Шестаци са својом наставницом Жаклином Станојковић.

Други број електронског часописа, посвећен Вуку Караџићу, рађен поводом Дана школе. Креација је наших ученика 5. разреда, под менторством наставнице Јадранке Лазаревић

Додела награда и захвалница поводом Дана школе

Поводом Дана школе додедељене награде за ликовне и литерарне радове као и захвалнице за учешће на хуманитарном турниру екипно и појединачно.

Трећаци у галерији СКЦ-а

Трећаци су, са својим учитељима, посетили галерију Сурдуличког културног центра где је приређена изложба уметничких фотографија Фото-клуба из Лесковца. Том приликом су могли да виде атеље, да упознају нове појмове попут појма „штафелај“, да виде младе сликаре на делу. Едукативни обилазак приређен је поводом Дана школе, а у складу са садржајима наставе ликовне културе.

Обележавање Дана школе


Поводом обележавања Светског дана хране и Дана јабука, чланови Ученичког парламента су под координацијом педагога школе Стаменковић Сање симболично поделили поруке и цитате о значају здраве исхране, исписане на папиру са мотивима здраве хране.
Поруке су подељене у одељењима 3/3 и 4/3, уз кратко предавање о значају здраве исхране.

Стигао је МАЛИ ВИТЕЗ 3 – октобарски број и у њему песма Новака Динића, ученика одељења III/2.

Позориште сенки у  III/1

У првом броју часописа „Витез 3“ се налази песма Богдане Трајковић, ученице одељења III/2.

Дечја недеља у нашој школи

Вуковци нашим драгим бакама и декама , с љубављу
Свако срећно детињство не може се замислити без топлог бакиног загрљаја и мудрих декиних савета. Ни игре са деком, ни шетње, ни све бакине колаче, ни њихово правдање наших грешака пред родитељима, не смемо заборавити, јер је то нешто што нам даје осећај сигурности и чини нас јачим за даљи живот.
Вуковци су показали да увек мисле на њих, и да се сваке године радују 1. октобру – Међународном дану старијих особа. Поклонили су им оно у чему су најбољи – 2. награду на конкурсу „Мост разумевања – мeђугeнeрaциjскa солидарност“ који је организован од стране Повереника за заштиту равноправности, заједно са Министарством просвете. У Народној скупштини Републике Србије ученица шестог разреда Милица Николић примила је награду за свој рад.Било је и других радова који су ушли у ужи избор.
Са жељом да нам још дуго уживате у сваком дану, да вам сваки дан буде испуњен миром и љубављу, честитамо вам , од срца овај дан.

Европски дан језика

Стручно веће за стране језике и библиотекар школе ОШ,,Вук Караџић“, Сурдулица су и ове године узели учешће у обелезавању ЕВРОПСКОГ ДАНА ЈЕЗИКА са ученицима школе.
Библиотекар школе Маја Стошић је поставила пано у холу школе на коме су ученици, директорка школе, наставници, стручни сарадници исписивали лепе мисли на различитим језицима ( српском, енглеском, немачком, грчком, француском,руском, италијанском, шпанском, ромском и другим језицима).

Европски дан језика у III/1

Правила понашања

Пријем првака

Нова школска година почела уз интонирање химне Републике Србије

Старији разреди

Млађи разреди

Погледајте издање ЛЕТОПИСА за школску 2021/2022.  годину

Добро нам дошли, драги ђаци, у нову школску годину!

Добро нам дошли, драги ђаци, у нову школску годину!

План припремне наставе за ученике 1-7. разреда

План припремне наставе

ШКОЛСКИ ПРОГРАМ ЗА ПЕРИОД 2022/2023 – 2025/2026. ГОДИНА

Распоред полагања разредних испита

у јунском испитном року за ученике 8.разреда

 

Понедељак, 20.06.2022. год.

Српски језик и књижевност – писмени део испита

Биологија

Енглески језик – усмени део испита

 

Уторак, 21.06.2022. год.

Српски језик и књижевност – усмени део

Математика – писмени део

Tехника и технологија

 

Среда, 22.06.2022. год.

Енглески језик – писмени део

Математика – усмени део

 

 

У Сурдулици,                                                                                    Директор школе

 

17.06.2022.год.                                                                                  Драгана Нешић 

РТС ПЛАНЕТА ЗА ОСМАКЕ – ПРИПРЕМНА НАСТАВА

На општинском такмичењу из хемије, које је одржано данас, 06.03.2022.године постигнути су следећи резултати:
7.разред: Виктор Иванов освојио је 2. место, а Мина Костић 3.место,
8. разред: Никола Ристић – 2.место.
Честитамо наставници Антић Биљани и осталим ученицима 7. и 8. разреда на учешћу.
Резултати ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ФИЗИКЕ
Стефан Стаменковић -2.место(1.награда)
Вукашин Милосављевић -6.место(3.награда)
Софија Мијовић – 13.место
Браво, децо! Свака част наставници Бранислави!
ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА
(8. разред):
Лена Петровић, 2. место
Софија Ђорић, 2. место
Ђина Ристић, 3. место
Честитамо нашим ученицима и наставници Тамари Стојановић.
ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ– РЕЗУЛТАТИ
5. разред
3. место: Влада Спиридонов, наставница Жаклина Станковић.
6. разред:
3. место: Петра Лазаревић, наставница Ирена Антић;
3. место: Леа Васић, наставница Ирена Антић.
7. разред:
2. место: Луција Пантић, наставница Милица Ћирић Стошић;
3. место: Марија Младенов, наставница Милица Ћирић Стошић;
3. место: Ива Петковић, наставница Милица Ћирић Стошић.
8. разред:
2. место: Јелена Стаменковић, наставница Јадранка Лазаревић;
3. место: Никола Ристић, наставница Јадранка Лазаревић;
3. место: Софија Ђорић, наставница Јадранка Лазаревић;
3. место: Биљана Илић, наставница Јадранка Лазаревић;
3. место: Сара Трајковић наставница Јадранка Лазаревић;
3. место: Лена Петровић, наставница Јадранка Лазаревић.
Честитамо будућим окружним такмичарима. Захваљујемо се што на најлепши могући начин представљају нашу школу.

 

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ – РЕЗУЛТАТИ

Поносимо се успехом наших ученика на општинском такмичењу из физике:
Вукашин Милосављевић, прво место – 6. разред
Софија Мијовић, друго место -6. разред
Стефан Стаменковић, прво место – 8. разред

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА-ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ-резултати

Све честитке ученицима који су се изборили за висок пласман на такмичењу, а то су:
*Стефан Стаменковић, 2. место (ученик 8. разреда)
*Јелена Стаменковић, 2. место (ученица 8. разреда)
*Катарина Стаменковић, 2. место (ученица 8. разреда)
*Ана Стојковић, 3. место (ученица 7. разреда)
*Анита Аначков, 3. место (ученица 7. разреда)
Браво! Шаљемо жеље за добру концентрацију и висок пласман у даљем такмичењу!

Општинско такмичење из математике – резултати

3. РАЗРЕД:
1. место Невена Ристић, учитељица Славица Богдановић
3. место Дарко Николић, учитељица Добрила Стојковић;
4. РАЗРЕД:
1. место Никола Стаменковић, учитељица Душка Ђокић
1. место Драга Вукашиновић, учитељица Иванка Ристић
2. место Василије Васић, учитељица Иванка Ристић
2. место Алексеј Борисов, учитељ Синиша Миленковић
Похвала – Мина Радовановић
5. РАЗРЕД:
3. место Нађа Динчић, наставница Драгана Ристић
3. место Никола Цветковић, наставница Драгана Ристић
6. РАЗРЕД:
1. место Вукашин Милосављевић, наставник Саша Вукашиновић
2. место Леа Васић, наставник Саша Вукашиновић
Похвала – Софија Мијовић
Похвала – Јована Милошевић
7. РАЗРЕД:
3. место Луција Пантић, наставница Драгана Ристић
8. РАЗРЕД:
1. место Никола Ристић, наставница Драгана Ристић
2. место Јелена Стаменковић, наставник Предраг Станковић
3. место Стефан Стаменковић, наставник Предраг Станковић
Честитамо свим учесницима општинског такмичења из математике, свима који су се нашли на ранг листи због заузетог места или похвале а много среће у даљем такмичењу желимо онима који иду у даље такмичење.

ОБАВЕШТЕЊЕ

18. фебруар 2022.

Од понедељка, 21.02.2022. године све основне и средње школе у Републици Србији примењиваће први модел организације образовно-васпитног рада– непосредно остваривање образовно-васпитног рада.

Директор школе Драгана Нешић

Часопис ,,Вуковци“ на ромском и српском језику на коме су радили ученици од 3. до 8.разреда.

ДАН ШКОЛЕ – ОНЛАЈН ПРИРЕДБА

ПРОЈЕКАТ „АКО ИМАШ КЊИГУ, НИСИ САМ“

 

ЈЕСЕЊЕ РУКОТВОРИНЕ УЧЕНИКА I/2

ЈЕСЕЊИ КОЛАЖИ УЧЕНИКА ПОДРУЧНИХ ОДЕЉЕЊА

СРЕЋНА ДЕЦА ЈЕСЕНИ – III/1

Светски дан јабукеу II/1 И II/2

ИЗВОД ИЗ БАЗЕ НАЈБОЉИХ РАДОВА ДИГИТАЛНЕ УЧИОНИЦЕ

 

 

 

 

 

 

 

Развој међупредметних компетенција – Здрави стилови живота

Педагог школе, Тамара Миљковић похађала је семинар Развој међупредметних компетенција – Здрави стилови живота. На седници Наставничког већа пренела је искуства са семинара наставницима и учитељима. Те је одржано неколико часова у којима се развија ова компетенција.
Биологија – Биљана Пантић,
Руски језик – Бојана Стаменковић,
Српски језик и књижевност – Жаклина Станојковић,
Природа и друштво – Снежана Петровић,
Природа и друштво – Далиборка Милосављевић.

   

НЕДЕЉА ЗДРАВЕ ХРАНЕ

ЈЕСЕЊЕ РАДИОНИЦЕ У II/1, III/2 И IV/2

Све активности школе реализоване поводом Дечје недеље можете видети кликом на:

 ДЕЧЈА НЕДЕЉА

ВИТЕШКИЊА АНАСТАСИЈА

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У IV/2

ЗАДРУГА ЈЕ ДРУГО ИМЕ ЗА ПОРОДИЦУ

 

 

 

 

 

 

„ЧЕТИРИ ГОДИШЊА ДОБА“ ПРОЈЕКТНА НАСТАВА – III/2

СВЕТСКИ ДАН СРЦА – УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ

ПРУЖАЊЕ ПРВЕ ПОМОЋИ

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МИРА У II/2

ПРОЈЕКАТ „АКО ИМАШ КЊИГУ НИСИ САМ“

Потписивање уговора о донацији за пројекат ,,Ако имаш књигу, ниси сам“ код Екуменске хуманитарне организације.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тематска настава у оквиру пројекта „Јесен“ у одељењу II/1 са учитељицом Данијелом: Српски језик: „На пијаци“ и „Хвала“ Јован Јовановић Змај; Ликовна култура: „Контраст“

Обележавање Европског дана матерњег језика
Ученици 5.разреда – Нађа Динчић, Влада Спиридонов, Нађа Селаковић и Вељко Стојановић дали су свој скромни допринос у обележавању овог значајног датума и потребе ширења свести о значају учења страних језика, као и неговању матерњег језика.


Европски дан језикаНа иницијативу Савета Европе и Европске комисије 26. септембар је проглашен за Еврпски дан језика са циљем да се јача свест о разноликости језика и промовише култура различитих европских земаља. Од 2001. године слави се разноликост континената са више од 220 европских аутохтоних језика Стручно веће страних језика ОШ,,Вук Караџић“, Сурдулица је и ове године узело учешће у обелезавању овог дана са ученицима школе. Наставница енглеског језика Гордана Тасић направила је постер презентацију са ученицима 2. разреда, а наставнца Јелица Момчиловић је то исто урадила са ученицима. 2., 3. и 4. разреда у подручном одељењу у Сувојници, а наставница Тамара Стојановић активирала је ученике 6-8. разреда и као продукт настала је врло поучна презентација. Осим што су се одлично забавили и уживали у испољавању своје креативности, ученици су обновили оно што већ знају, сазнали нешто ново – чињенице о језику, неколико свакодневних фраза и израза које могу да напишу и изговоре на различитим језицима света. Уочавали су и закључивали, развијали машту и свест о томе колико је важно неговати космополитски дух и бити свестан своје културе и језика уз једнако поштовање друге и другачије културне баштине.

Тренутак када сећања навиру…
У свакодневним разговорима међу запосленима и ученицима помиње се име великана наше кошарке Душана Дуде Ивковића чије фотографије красе зидове школе ,,Вук Караџић“ у Сурдулици. Имали смо част да га лично упознамо и са њим проведемо један незабораван дан.
Погођени изненадном вешћу о његовој смрти имали смо потребу да још једном човеку великог срца, неприкосновеном професионалцу и добротвору кажемо велико ХВАЛА и изразимо најискреније саучешће и жаљење због овог великог губитка. Српска, европска и светска кошарка изгубиле су део себе.
23.јун 2010.године био је свечани дан за ученике и запослене у ОШ ,,Вук Караџић“ у Сурдулици. Најтрофејнији и најславнији селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић посетио је нашу школу и том приликом тадашњој директорки Ирени Николић уручио спортску опрему вредну милион динара. Половина суме, 500000 динара, била је његова лична донација. Школа је и заслугом професора Физичког васпитања Драгана Станисављевића и Бобана Станковића добила: двовисински разбој, зидно вратило, козлић, струњаче и још много тога ,а та опрема се и данас користи. Славни Дуда је школи даривао и привеске, заставице КСС и лопту којом ће се играти Светско првенство у Турској, на којем су наши кошаркаши освојили 4.место (28.8-12.9.2010).
Још једном изражавамо дубоко жаљење због смрти Душана Дуде Ивковића и захвалност њему и Кошаркашком савезу Србије који су тада школи из једне мале средине, каква је Сурдулица, донирали значајна средства.
колектив ОШ ,,Вук Караџић“ Сурдулица
У Сурдулици,17.9.2021.год.

„Вечерње новости“, летња учионица и ми!

Игролика математика у учионици без зидова у II1

Посета подручним одељењима у Биновцу и Сувојници

Свечани почетак нове школске године уз интонирање српске химне

Пријем првака

Обавештење за осмаке!!!

Упуство за приговоре

Упуство за ученике и родитеље

РТС наши гости!!!

Лепота завршне осмогодишње стазе малих матураната!!!

На крају стазе дуге осам година…

ОНЛАЈ МАГАЗИН

Хвала ВРАЊСКОМ ОНЛАЈН МАГАЗИНУ што је препознао иновативност у нашој школи и писао на свом порталу о нашој летњој учионици о којој деца имају само речи хвале.

Učenici surduličke škole dobili učionicu na otvorenom

Реализован конкурс „Здравље на уста улази“!!!

Стигле ПОХВАЛЕ и НАГРАДА од стране Завода за јавно здравље Врање, за ликовне радове на конкурсу „Здравље на уста улази“.

I/1 – Илузија (свет око нас, жива природа, животиње)

Виртуелна шетња кроз ЗОО врт!!!

Данас су ученици I/1 били импресионирани виртуелним зоо вртом. Почело се од света око нас (животиња и њихових делова тела) преко дигиталног света (виртуелно путовање у зоо врт и подводни свет). Завршиће сутра ликовном културом…представиће своје путовање сликом.

Хвала ВИАРУ за данашње добро расположење у I/1!

Креативност на часу ликовне културе!!!

Учитељица Виолета Станковић

Дипломе и захвалнице!!!

Стигле су дипломе и захвалнице за учешће и освојена места на окржном и републичком такмичењу из Технике и технологије. Још једном, честитке свим ученицима и пуно успеха у даљем раду! Поносни на наше Вуковце!

На часу музичке културе у одељењу III/2!!!

Гост на часу, у одељењу III/2 Срница Радуловић, професор Музичке школе „Стеван Мокрањац“ . Извођачи нумера Даница Радуловић и Петар Костић, ученици овог одељења. Организатор учитељица Вања Ристић.

Републичко такмичење из српског језик!!!  Успех!!! Браво!!!

Драги суграђани, са поносом, у име директорке и колектива школе честитам и објављујем резултате са Републичког такмичења из српског језика и језичке културе Јелена Петковић је освојила 3.место (18/20) поена, а Сара Димитров 4.место (17/20).Честитамо менторки, наставници Жаклини Станојковић!

Републичко такмичење из физике!!!

Честитке данас иду и Стаменковић Стефану и наставнику Александру Аризановићу за учешћу на републичком такмичењу из физике.

Републичко такмичење из хемије!!!

На Републичком такмичењу из хемије одржаном у Новом Саду, наш Никола Ристић, ученик VII/3 одељења, достојно је представљао Вукову школу и наш град!

Освојен ПЕХАР!!! БРАВО!!!

Женска екипа у кошарци освојила је ПРВО МЕСТО на окружном такмичењу и пласирала се на РЕПУБЛИЧКО!

Честитамо и мушкој екипи на освојеном 2. месту у кошарци, на окружном такмичењу. Честитке иду и наставнику Драгану Станисављевићу!

БАСНЕ – СРПСКИ ЈЕЗИК I/1

Учитељица Данијела Момчиловић

Међупредметна повезаност градива: српски језик-ликовна култура

ОРИГАМИ I/2

Учитељица Виолета Станковић

На часу физичкогНа часу физичког код учитељице Мирјане! Помоћник директора и директорка са децом играју кошарку.

СВЕТ ОКО НАС У I/2

Учитељица Виолета Станковић

Стигла награда!!! Браво!!!

Петра Вучић, витешкиња трећег два (учитељица Вања Ристић)

ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП

Удружење „Чеп за хендикеп“ – Зрењанин, организује прикупљање чепова ( од пластике) за рециклажу. Новац добијен рециклажом чепова користи се у хуманитарне сврхе – за куповину ортопедских помагала. Акција се реализује на територији Републике Србије.
Ученици наше школе су у среду 19. 5. 2021. године послали још једну вееееликуууу пошиљку чепова као резултат акције која се у школи спроводи током целе године.
Посебно су се истакли ученици петог и шестог разреда који похађају наставу из предмета чувари природе.Највећу количину чепова дониралу су ученици петог разреда и то: Вукашин Милосављевић V/1, Владимир Митровић V/3 и Вељко Величков V/4

ЧАС СРПСКОГ ЈЕЗИКА У I/1 (Учитељица Данијела Момчиловић)

 

ВЕСЕЛЕ ПТИЧИЦЕ

Веселе птичице стижу нам из подручних одељења у Сувојници и Биновцу.
Наставница Миљана Јанковић

ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ УЧЕНИКА I/2 – учитељица Виолета Станковић

РТС час

Четврти и последњи РТС час наше учитељице Данијеле Момчиловић! Математика за трећи разред „Цртање и обим троугла“

ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ – ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ОСМАКЕ

Први резултати са републичког такмичења из Технике и технологије!!!

ЧЕСТИТАМО!!!!

Јелени Стаменковић VII2 –  2. место (59/60)

Матеа Спасић VII2 – I награда (57/60)

Честитамо и осталим ученицима на учешћу, и то: Матеји Спасов 5.раз., Анити Аначков и Уни Готовац 6.раз.

Честитке менторима: Александру Аризановићу, Миљани Јанковић и Предрагу Станковићу.

 

ЧАС ЗА ПРИМЕР!!!

Час српског језика за 3. разред, „КАКО ЗАМИШЉАМ МАРКА КРАЉЕВИЋА“ . Учитељице Тање Аризановић

Час српског језика учитељице Данијеле Момчиловић; Трећи разред, „ЗАНИМАЊЕ МАРКА КРАЉЕВИЋА“

Учитељице Тање Аризановић.  Математика „Сталност количника“ 4.разред

Позориште сенки-Одељење I/1-Учитељица Данијела Момчиловић

Понос!!!

Успех !!!

Као другопласирана са окружног, Јелена Петковић ће нас представити на републичком такмичењу из српског језика. Она уједно представља и шеснаестопласираног ученика наше школе за највиши ниво такмичења. Честитамо и Нини Радивојевић и Сари Димитров које су такође заузеле високо 2. место, али се због поена мање нису пласирале даље. Честитке и Петри Стојановић на учешћу и наставници Жаклини Станојковић која је девојчице повела пут успеха!

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

На данас одржаним Спортским играма младих наши ученици млађих разреда остварили су следеће резултате:

*Екипа 4. разреда у игри „Између две ватре“ освојила 2. место, (тренер учитељ Југослав Миленковић)

* Ученик IV/2, Лука Станисављевић, освојио 3. место у трци…

 

МАРКО КРАЉЕВИЋ-НАШ ЈУНАК III/2

Марко Краљевић је НАШ јунак!

После два РТС часа наших учитељица Данијеле и Тање следи креација учитељице Иванке Ристић у реалном окружењу са својим трећим два.

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!!!

Нека ускршњи празници донесу нову наду, веру, љубав и радост  свим нашим суграђанима и њиховим породицама !!!Сљубављу, ученици и колектив ОШ“ Вук Караџић“ Сурдулица

 

У сусрет Васкрсу !!!

ТО СМО МИ!!!

Још један успех у низу!!!

Да наставимо у истом ритму… ПОБЕДНИЧКИ!

Девојчице наше школе су на данас одржаном окружном такмичењу у фудбалу освојиле 3.место, а дечаци 1.место без и једног примљеног гола. Екипа дечака иде на РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ.

Честитам ученицима и наставнику Ненаду Ђорђевићу

Мали допринос онлај настави!!!

Са поносом делим линкове ка часове који су дали допринос у онлај настави.

ЧАС ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ

ЧАС МУЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Уџбеници за шк.2021/2022.

8.разред

7.разред

6.разред

5.разред

4.разред

2.разред

3.разред

1.разрде

БИЉКЕ И ЖИВОТИЊЕ – СВЕТ ОКО НАС

Одељење II/2
Учитељица Славица Богдановић

KРЕАТИВНОСТ УЧЕНИКА I/4 и III/4

Комбиновано одељење првака и четвртака у Алакинцу креативно је на свим часовима. Овај албум садржи продукте неких радионица са часова музичке културе, света око нас и слично.
Учитељица Далиборка Милосављевић

Обележен Girls’ Day – Дан девојчица

Резултати окружног такмичења из Математике

Резултати окружног такмичења из Математике:

5. разред

*Леа Васић, наставник Саша Вукашиновић – 2. место

*Андрија Ђикић, наставник Саша Вукашиновић, такође 2.место.

(највиши ранг такмичења)

7. разред

*Никола Ристић, наставник Драгана Ристић – 1. место и пласман на Државно такмичење

Резултати такмичења из Историје

Јелена Петковић 1.место из Историје 40/40 поена.

Браво за Јелену и наставницу Драгану Станковић

Резултати са окружног такмичења из Књижевне  олимпијаде

ЛЕПИХ ВЕСТИ НИКАД ДОСТА, на радост ученика, наставника, родитеља и свих наших суграђана!

На данас одржаном окружном такмичењу Књижевна олимпијада у Врању ученица Петра Стојановић је освојила 2.место и пласман на републичко такмичење, а Сара Стојковић 3.место ( очекује се позив за републичко). Честитке њима двема и Сари Димитров којој је за мало измакло 3.место, као и њиховој наставници Жаклини Станојковић.

Пуно среће на РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

Резултати са окружног такмичења из Технике и технологије

Још предивних информација за Основну школу „Вук Караџић“!

Наши ученици засијали на окружном такмичењу из Технике и технологије!

5 разред: Матеја Спасов – 3. место, пласман на републичко;

6. разред: Анита Аначков и Уна Готовац – деле 3. место и обе имају пласман на републичко;

7. разред: Јелена Стаменковић – 1. место пласман на републичко;

Матеа Спасић – 2. место – пласман на републичко;

Срдачне честитке свим пласиранима и много среће у даљем такмичењу. Честитке и Сандри Станковић и Катарини Филиповић на учешћу, као и менторима: наставници Миљани Јанковић и наставницима Предрагу Станковићу и Александру Аризановићу.

Ученици подручних одељења добили таблет рачунаре

Подела таблета ученицима подручних одељења наше школе који су донација невладине оргнизације за заштиту деце „Save the children“.

Резултати са окружног такмичења из Физике

ИДЕМО НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ!!!

Ученик 7.разреда Стефан Стаменковић је на окружном такмичењу из Физике одсвојио 1. место. Честитке ученику и наставнику Александру Аризановићу.

Резултати са општинског такмичења из Српског језика

На данас одржаном такмичењу из Српског језика ученице 8.разреда су оствариле одличне резултате:

* Јелена Петковић – 2. место (18/20 поена – што је и највећи остварени број поена)

* Нина Радивојевић, Петра Стојановић и Сара Димитров деле 3. место

Честитке ученицама и наставници Жаклини Станојковић. Пуно успеха на окружном такмичењу

МАЛО МУЗИКЕ У IV/2

„Ужелели смо се певања и свирања, па макар то била и једна строфа: „На крај села жута кућа“ кађу ученици IV/2 (клавир и металофон).
Учитељица Мирјана Радоичић

ВАСКРШЊЕ РАДИОНИЦЕ МЛАЂИХ РАЗРЕДА

Дигитална „среда “ у I/1

Учитељица Данијела Момчиловић
Математика- дигитални уџбеник као олакшање и мотивација;
Српски језик – Помоћ у слика и лепих реченица дозивамо пролеће;
Свет око нас – ауторска видео лекција учитељице поткрепљена игрицом

ПРИПРЕМЕ ЗА ВАСКРС У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ

 

Резултати са општинског такмичења из Физичког и здравственог васпитања

Срећа је већа кад се дели!

Екипа дечака, али и екипа девојчица, освојиле ПРВО МЕСТО на општинском такмичењу у фудбалу!

Браво! Честитамо!

ЧАС СА НАСТАВНИЦОМ ЖАКЛИНОМ У БИНОВЦУ

Још један успешан час српског језика и књижевности , сада са ученицима 4.разреда из Биновца.

ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ – ГДЕ ГОД НАЂЕШ ЗГОДНА МЕСТА, ТУ ДРВО ПОСАДИ

Где год нађеш згодна места, ту дрво посади!
А дрво је благодарно па ће да награди,
наградиће изобиљем хлада, плода свог,
наградиће било тебе било брата твог.

Чика Јова Змај

Часови ДОМАЋИНСТВА могу бити веома занимљи…

ПРИПРЕМАЊЕ ХРАНЕ. Часови ДОМАЋИНСТВА могу бити веома занимљиви када је ментор наставница Биљана Антић. Своју креативност Вукови осмаци показали су припремајући храну. Уживајте!

Обавештење за осмаке!!!

Поштовани,

Обавештавамо вас да је рок за подношење пријава за полагање пријемног испита непосредно у средњој школи продужен до четвртка 22.04.2021. године до 12.00 часова. Потребно је да обавестите одељенске старешине ученика осмог разреда и ученике осмог разреда њихове родитеље/друге законске заступнике.
 
Уколико  постоје одређене грешке и пропусти у пријавама које су поднели ауторизовани корисници преко портала mojasrednjaskola  обавештавамо вас о следећем:
1.       уколико су начињене грешке у навођењу језика на коме се полаже пријемни  или у потреби прилагођавања, и исправку може извршити средња школа (за техничку подршку,  школа се може обратити информатичком координатору) у сарадњи са информатичким координатором;
2.       уколико су начињене грешке у личним подацима ученика (име, презиме, име родитеља, јмбг..) који су преузети из eс-Дневника, исправку може вршити ауторизовани корисник у основној школи коју ученик похађа, у за то предвиђеним роковима
 Такође, подсећамо и на следеће:
3.       Обавеза прихватања нових пријава у горенаведеним роковима важе и за школе које спроводе пријемни испит, а нису у улози организатора (прикупљају пријаве).
 
4.       Осмоцифрена шифра ученика није обавезна за полагање пријемних испита.
 
 
Користимо прилику да вам се захвалимо на досадашњој промоцији портала која је резултовала великом броју пријављених кандидата за полагање пријемних испита.
 Сектор за средње образовање и васпитање и образовање одраслих
Министарство просвете, науке и технолошког развоја


 Обавештење за ученике и родитеље

Настава за старије разреде од 19.4.2021. се изводи непосредно у школи у поподневној смени од 13 часова. У понедељак је настава за Б, а у уторак за А групу. Превоз иде по ранијем распореду.
Срећно !!!

СВЕТ ОКО НАС У I/2

„БИЉКЕ И ЖИВОТИЊЕ КОЈЕ ЧОВЕК ГАЈИ“
Учитељица Виолета Станковић

Резултати са опшинског такмичења из Технике и технологије!!!

Сјајни резултати са општинског такмичења из Технике и технологије. Од укупно 7 ученика који су учествовали на такмичењу, сви су се пласирали на окружно такмичење:

5.разред: Матеја Спасов 2.место, наставник Александар Аризановић

6.разред: Анита Аначков 1.место, Сандра Станковић, 2.место, наставница Миљана Јанковић; Уна Готовац 3.место, наставник Предраг Станковић

7.разред: Матеа Спасић 1.место, Кристина Филиповић и Јелена Стаменковић деле 2.место, наставник Александар Аризановић

Браво и срећно на окружном такмичењу!!!

Резултати са окружног такмичења из Хемије!!!

На окружном такмичењу из хемије, одржаном 17.4. 2021. у Врању, Никола Ристић VII/3 освојио је 1. место и пласман на Републичко такмичење. Петра Стојановић VIII/3 освојила је четврто место.

НА КРАЈУ ТРЕЋЕГ ТРОМЕСЕЧЈА СТИГЛЕ ЗАХВАЛНИЦЕ НА РАДОСТ СВЕ ДЕЦЕ

Реши своје недоумице у школској библиотеци

Када не знаш одговоре а родитељи су заузети и уморни, ти сам пронађи решење. Све што нисте знали а желели сте, можете пронаћи у школској библиотеци са библиотекарком, учитељицом Мајом Стошић, као што су учинили ваши другари из четвртог два са својом учитељицом. Чека вас предивно путовање у свет бајки, предивних прича.

Вајање жицом 

Мале али јаке и спретне руке: вајање жицом – Омиљена животиња.

Учитељица Мирјана Радоичић

Сасвим обичан дан!!!

Погледајте како изгледа, понеки, обичан дан у продуженом боравку!!!

Обавештење за осмаке!!!

Драги осмаци, како је јуче, 12.04.2021., почело пријављивање за школе са специјалним одељењима за математику, информатику, спорт… подсећамо вас да поново погледате важне датуме.

Конкурс за упис у средње школе

Информације о завршном испиту у ОШ и упису у СШ

Календар активности шк. 2020/2021.

Моја средња школа

Упутство за директоре школа, одељенске старешине, дежурне наставнике у ученике за пробни завршни испит

Обавештење за осмаке о полагању пробног Завршног испита

Пробни Завршни испит полгаће се 9. и 10.04.2021. године у школи, то по следећем распореду:

испит из математике полагаће се у петак, 9.априла од 13:оо,
испит из српског језика у суботу 10.априла од 9:оо, и комбиновани тест од 11:зо.
Тесови се раде 120 минута.
Подробније инструкције биће објављене на сајту школе у току наредне недеље.

Календар активности Заврног испита можете погледати у документу испод.

Календар активности ЗИ за 2020_2021.

Резултати конкурса у организацији Покрет горана Србије

На конкурсу је учествовао велики број ликовних радовавод којих је заслужено 3.место припало Лани Светозаревиће I/1, под менторством учитељице Данијеле Момчиловић.

Све честитке и ученици и учитељици!!!

ВАЖНО,БИТНО, ХИТНО!!!

Поштовани родитељи и други законски заступници ученика који уписују средњу школу, у прилогу је обавештење о електронској пријави за упис ученика у средњу школу. Информишите се на време!

Обавештење за родитеље ученика осмог разреда

Представљање Медицинске школе из Врања

Представљање Медицинске школе „др Изабел Емсли Хатон“ будућим средњошколцима обавиће се виртуелно због тренутне епидемиолошке ситуације, зато, драги осмаци, погледајте фотографију и видео на линку у прилогу.

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ  ГИМНАЗИЈЕ-  ИТ ОДЕЉЕЊЕ У ВРАЊУ

Поштовани родитељи и ученици,

Обавештавамо вас да и ове године Гимназија „Бора Станковић“ у Врању уписује специјализовано ИТ одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику.

Пријављивање за полагање посебног пријемног испита ове године биће електронским путем преко портала „Моја средња школа“ у периоду од 12. до 15. априла 2021. године.

Сви који не искористе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику моћи ће да поднесу 15. и 16. априла у школама које имају специјализована одељења.

Пријемни испит биће одржан 9.5.2021. год.

Гимназија „Бора Станковић“ као и сваке године тако и ове, врши припремну наставу из математике за полагање посебног пријемног за овај смер.
Припремну наставу ће ове године држати професор Татјана Станојковић, преко гугл учионице чији је код sb7shh5 за почетак, а ако епидемиолошке мере буду дозвољавале у договору са професором који држи наставу, настава се може реализовати у просторијама школе.

Све потребне и важне информације налаза се и на сајту школе www.vranjskagimnazija .edu.rs

 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ  УЧЕНИКА  ЗА ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ЗА УПИС У СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА ОДЕЉЕЊА ГИМНАЗИЈА И УМЕТНИЧКИХ ШКОЛА

Поштовани родитељи и ученици, 

Обавештавамо вас да ћe у периоду од 12. до 15. априла 2021. године, родитељи, односно други законски заступници моћи да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа електронским путем на портал у Moja средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs). Сви који не искористе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику моћи ћe да поднесу 15. и 16. априла 2021. године, у средњим школама које имају специјализована одељења, као и у уметничким школама.

У складу са Конкурсом за упис ученика у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, који расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, пријемни испити за ове школе, биће реализовани у средњим школама од 7. до 16. маја 2021. године. Родитељи, односно други законски заступници моћи ћe по први пут онлајн да остваре увид и у резултате.

Резултати конкурса  ,, Здраве навике за здраве зубе“

На конкурсу под називом ,, Здраве навике за здраве зубе“, који је расписао Завод за јавно здравље Врање, ученица наше школе Нина Савић IV4, добила је ПОХВАЛУ стручног жирија. Њен рад је на 3:13 минуту.

Резултати конкурса ,,Здравље на уста улази“

На конкурсу под називом ,,Здравље на уста улази“ ученица Анђела Станисављевић I/2 одељења освојила 3. МЕСТО, а ученик из истог одељења Новак Динић добио је ПОХВАЛУ.

Обавештење за родитеље будућих првака!!!

Резултати са општинског такмичења из књижевне олимпијаде

На општинском такмичењу Књижевна олимпијада које је одржано данас, ученице наше школе оствариле су следећи резултат:

1.Сара Димитров 18/20 – 2.место
2.Сара Стојковић 17/20 – 2.место
3.Петра Стојановић16/20 – 3.место

Желимо им срећу и још бољи пласман у даљем такмичењу.

Резултати са општинског такмичења из хемије

На општинском такмичењу из хемије одржаном 6. 3. 2021. ученици наше школе постигли су следећe резултатe:

VII разред

1. место Никола Ристић

3. место Стефан Стаменковић

VIII разред

1.место Петра Стојановић

2.место Нина Радивојевић

3. место Сара Димитров

Честитамо им од срца и желимо успех на окружном!

Резултати са општинског такмичења из математике

ПОНОСНИ ВУКОВЦИ на своје математичаре!

Честитамо!!!

Трећи разред:

*Алексеј Борисов, учитељ Синиша Миленковић – 1. место;

*Никола Стамемковић, учитељица Душка Ђокић – 1. место;

*Драга Вукашиновић, учитељица Иванка Ристић – 2. место;

*Василије Васић, учитељица Иванка Ристић – 3. место;

*Новак Станковић, учитељица Душка Ђокић – похвала;

Четврти разред:

*Матеа Јовић, учитељица Виолета Миленковић -3. место;

*Нађа Селаковић, учитељица Виолета Миленковић – 3. место;

Пети разред – наставник Саша Вукашиновић:

*Леа Васић – 1. место;

*Андреј Ђикић – 1. место;

*Софија Мијовић – 2. место;

*Душан Радоичић – 3. место;

Шести разред – наставница Даниела Михајловић:

*Луција Пантић – 1. место;

*Матеа Јанковић – 3. место;

Седми разред:

*Никола Ристић, наставница Драгана Ристић- 1. место;

*Жељко Иванов, наставник Предраг Станковић- 2. место;

*Стефан Стаменковић, наставник Предраг Станковић – 3. место;

Осми разред, наставница Драгана Ристић

*Сара Димитров – 1. место;

*Петра Стојановић – 1. место;

*Матиа Момчиловић – 1. место;

Обележавања Националног дана књиге

Поводом обележавања Националног дана књиге ученици библиотечке секције у сарадњи са библиотекаром школе, Мајом Стошић и наставницом Жаклином Станојковић, учествовали су у акцији – Читајмо заједно.

 

Поред заједничког читања, чланови библиотечке секције су урадили приказе прочитаних књига како би заинтересовали и остале другаре да крену њиховим стопама јер ко се посвећује учењу, постаје из дана у дан све већи.

Резултати са општинског такмичења из физике

Стигле дивне вести са општинског такмичења из физике, од наставника Братислава Радовановића и Александра Аризановића. Са задовољством делимо са пријатељима ову нашу радост:

6.разред

Ђорђе Марковић-1. место

Виктор Иванов-2. место

Мина Костић-3. место

7. разред

Никола Ристић-1. место

Стефан Стаменковић-2. место

Владан Стојановић-3. место

8. разред

Нина Радивојевић-1. место

Петра Стојановић-2. место

Честитке за ученике и њихове наставнике!

Међународни дан борбе против вршњачког насиља

Данас обележавамо Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Овај дан се обележава 24. фебруара,увек последње среде у фебруару под називом „Дан розих мајицаˮ. Зашто баш тако? Прочитајте…

Прилог: Прича о Дану розих мајица

Широм света се последње среде у фебруару обележава као Дан борбе против вршњачког насиља. Све је почело 2007. године, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу након што је канадски ученик Чарлес МекНил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их његовим вршњацима у школи који су их носили као подршка дечаку. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама који се широм света обележава последње среде у фебруару.

Нека нам ДРУГАРСТВО, ТОЛЕРАНЦИЈА, РАЗУМЕВАЊЕ И УВАЖАВАЊЕ буду најбитнија школска и животна лекција.

ВРЕДНИ ЧЕТВРТАЦИ И ЊИХОВЕ УЧИТЕЉИЦЕ У КАБИНЕТИМА ШКОЛЕ

Вредни четвртаци и њихове учитељице извели су експеримент у кабинету хемије.

То смо ми – „ВУКОВЦИ“

ДОБРО ДОШЛИ, БУДУЋИ ПРВАЦИ!

ОБАВЕШТЕЊЕ о упису ученика у први разред за школску 2021/2022. годину

Обавештавају се родитељи деце рођене од 01. марта 2014. године до 28. фебруара 2015. године да ће се евидентирање деце за упис у први разред за школску 2021/2022. годину вршити од 17. фебруара 2021. године.

У први разред школске 2021/2022. године уписиваће се деца рођена од марта до септембра 2015. године на захтев родитеља и након провере спремности за полазак у школу.

Пријаву за евидентирање деце родитељи могу послати на имејл школе: vukskola.upis2021@gmail.com или на телефон психолога школе: Ирена Николић, 065/6677734 са свим доле наведеним подацима потребним за евидентирање.

Приликом евидентирања за упис детета у први разред потребно је доставити следеће податке:

1. Име и презиме детета

2. ЈМБГ детета

3. Име и презиме једног родитеља

4. ЈМБГ једног родитеља

5. Адресу становања

6. Број телефона и имејл адресу

Обавештење

Директор школе:

Драгана Нешић

У сусрет новим, најмлађим другарима

Припреме за добродошлицу нашим драгим будућим првацима увелико теку. Веселимо се и жељно ишчекујемо да садашњи предшколци прекораче наш праг и постану школарци наше школе у 2021/22. шкокској години. Радујемо се новим познанствима.
Колектив ОШ „Вук Караџић“
Директор Драгана Нешић

Дан матерњег језика

Чланови школске библиотеке заједно са библиотекарком Мајом Стошић нас подсећају на данашњи дан, Дан матерњег језика. Поводом тога су нам припремили неколико фотографија, извода из презентације, којима би нас подсетили да је матерњи језик-језик наших предака и да требамо тежити његовом очувању јер тако чувамо традицију и успомену на сопствени народ. Осим тога, задужујемо потомке да чине исто за будућа покољења.

Презентација Дана матерњег језика

Буди сигуран на интернету

Ученички парламент је са координатором УП, педагогом школе Тамаром Миљковић учествовао на наградном конкурсу под називом ,,Буди сигурнији на интернету“ који организује Фондација Тијане Јурић и Теленор, поводом Међународног дана сигурнијег интернета.

Направљен је анимирани стрип о начину превенције дигиталног насиља.

ПОГЛЕДАЈТЕ ФИЛМИЋ БИЋЕ ОД КОРИСТИ СВИМА!!!

 

Радионица „Годишња доба на наш начин“

 

Радионица „Годишња доба на наш начин“
Једносменски рад; ОШ „Вук Kараџић“ – подручна одељења у Сувојници и Биновцу
Током ове радионице, посетила нас је директорка школе Драгана Нешић у подручним одељењима у Биновцу!

 

Светосавска академија

Наша традиционална Светосавска академија ће ове године, због епидемиолошке ситуације, бити одржана у онлајн формату. Позивамо вас да је премијерно погледате данас 27. јануара на youtube каналу.

https://youtu.be/vkCakZxE-r8

Срећна вам слава драги ученици,колеге и поштоваоци Савиног лика и дела.

Драгана Нешић,в.д.директора

Традиционалнo резање славског колача

 

Традиционалним резањем колача и доделом поклона драгој колегиници-пензионерки Љиљани Миленковић обележена је Школска слава-Свети Сава. Због тренутне епидемиолошке ситуације изостало је дружење на које смо навикли претходних година. Верујемо да ћемо све надокнадити што пре.

.

Светосавска недеља у нашој школи

Обавештење!!!

План упознавање ученика 4. раз. са предметним наставницима у 5.раз.

Обавештење!!!

Распоред писмених провера-2. полугодиште

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ  14.1.2021.

         Драги ученици, поштовани родитељи, друго полугодиште школске 2020/2021.год. почиње 18.1.2021. године.
         Ученици млађих разреда наставу похађају преподне: А група од 8:00, Б група од 10:45. Ученици старијих разреда наставу похађају од 13:00 и то А група прве недеље понедељак,среда и петак; Б група уторак и четвртак, а следеће недеље обрнуто.
Млађи и старији разреди мењају смене на две недеље. Радиће се по распореду по ком се радило пре онлајн наставе.
          Родитељи ученика који се определе за наставу на даљину треба у понедељак да попуне захтев уз образложење зашто се одлучују за тај облик наставе. Та одлука се неће моћи мењати као у првом полугодишту, а ученици ће морати да дођу у школу ради писменог или усменог одговарања. Ученици који због болести не могу да присуствују настави доносе оправдање лекара,а затим настављају са редовном наставом. За ученике који путују обезбеђен је превоз као и до сада.

У жељи да се што пре вратимо нормалном животу и раду, без маски, дистанце и страха, срдачно вас поздрављам и желим пуно здравља и успеха у другом полугодишту.

в.д.директора Драгана Нешић

Обавештење !!!

Брже него што смо у септембру планирали, стигли смо до краја првог полугодишта. Трајало је нешто краће, али се надамо да је било ефикасно, а оно што је пропуштено, надокнадићемо у следећем. Захваљујемо свима који су били вредни и упорни и дали све од себе да се прилагоде новом начину рада, а онима који су преспавали неке часове да се пробуде и буду бољи у другом полугодишту.
Желимо вам да паметно искористите зимски распуст и молимо да будете одговорни према себи и другима,да поштујете све прописане епидемиолошке мере па да се у здрављу и радости састанемо следеће године.Зимски распуст почиње 21.12.2020, а завршава 15.01.2021. Први радни дан је 18.01.2021.године.

Вама и вашим породицама желимо пуно здравља и лепих тренутака.
Срећни вам новогодишњи и божићни празници.

КОЛЕКТИВ ОШ ,,Вук Караџић“ и директор школе Драгана Нешић

Помоћ школи…

Директор школе Драгана Нешић даје захвалнице за изузетну помоћ коју су школи дале фирме ДН компани из Владичиног Хана, власника Ненада Величковића,  и Електродистрибуција, на челу са директором Игором Костићем. У жељи да што дуже и успешно сарађујемо, свима велико хвала…

 

С обзиром на ситуацију изазвану пандемијом Дан школе обележен је скромно, у оквиру одељења, како у млађим, тако и у старијим разредима. Ученички парламент такође је својим активностима обележио овај важан дан. Надамо се да ћемо стоички издржати и удруженим снагама победити Ковид 19, те да ћемо следеће године сви бити тим у обележавању овог нашег празника. 

Дан школе обележио је и Ученички парламент презентацијом ДАН ШКОЛЕ

Честитамо Дан школе!!!

Драги ученици и родитељи, сви наши бивши и будући ђаци,

Желимо вам срећан Дан школе, 41.рођендан ОШ ,,Вук Караџић“. Будите здрави, успешни и насмејани и верујте у боље и лепше сутра. Све што дође, мора и да прође, па тако и ова пандемија која нам је променила живот. Чувајте себе и своје најближе и спремајте се да сваки наредни Дан школе дочекамозаједно, у здрављу, са осмехом и неком новом-вашом приредбом.

Свако добро вам желе КОЛЕКТИВ ОШ,,ВУК КАРАЏИЋ“ и в.д.директора Драгана Нешић

Обавештење !!!

Поштовани ученици и родитељи!!

Од понедељка,2. новембра, се мењају смене. Старијим разредима настава почиње у 8 часова. 

Код млађих разреда група која је ишла прошле седмице од пола 11 у понедељак долази у 12:45, а завршава у 15:10. Група која је била ујутру ове недеље долази у 15:30, а завршава у 17:20 часова.

Промена смена вршиће се на две недеље.

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У СТРЕЉАШТВУ

 

Ново позитивно искуство за ученике наше школе: Нину Радивојевић, Сару Стојковић и Наталију Ивановић, државно првенство у стрељаштву, Ниш 2020.

 

 

 

БИБЛИОТЕКАРСКА СЕКЦИЈА – ЗДРАВА ИСХРАНА

НАГРАЂЕНИ НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ – УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЗА ЛИКОВНЕ РАДОВЕ ПОВОДОМ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ.

ДРВО ЈАСЕНА КРАСИЋЕ ШКОЛСКО ДВОРИШТЕ

Дечија недеља

Програм дечије недеље

„Подељена срећа два пута је већа“  Дечија недеља отпочела са традиционално цртање у школском дворишту !!!

 

ТРАДИЦИОНАЛНО ЦРТАЊЕ

ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК

РАДИОНИЦЕ

РАДИОНИЦА I/1

 

 

 

Посета кошаркаша

Дечја недеља 4 – Великани уметности

У циљу доброг образовања и стицања основа за каснији успешан развој, библиотекар школе Маја Стошић је својом презентацијом о великанима уметности и њиховом постигнућу, подстакла ученике четвртог разреда да истражују, уче и стварају а самим тим и јачају своје самопоуздање.

 

.

НАШ ДРАГИ ГОСТ, ПЕСНИКИЊА ЛЕЛА СТОЈАНОВИЋ

Као и сваке године, па и ове, градска библиотека „Радоје Домановић“, поводом Дечје недеље организује манифестацију „Песници за децу, деца за песнике“. Разлика у организацији је произишла из новонастале ситуације везане за Корона вирус, те ми нисмо били њихови, већ они наши гости. Својим песмама прваке је разгалила песникиња Лела Стојановић. Директорка градске библиотеке сваком ученику даривала је сликовницу на одушевљење све деце!

НАШИ СТОНОТЕНИСЕРИ УКРАСИЛИ ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ

 

Општинско такмичење у стоном тенису, поводом Дечје недеље и освојено 2.место! Искрене честитке нашим стонотенисерима и наставнику Ненаду Ђорђевићу.

 

„СУНЦОКРЕД ГРАД“ ПОКЛОН ДРУГАЦИМА ЗА ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ

 

 

У оквиру Дечје недеље, 9.10.2020.годиине, ученици другог разреда посетили су СКЦ и одгледали дечији филм“ Сунцокрет град“

.

У ГОСТЕ ЧЕТВРТАЦИМА НАШ СПОРТИСТА СЛАЂАН СПАСИЋ

 

Како успети у спорту, колико напора и упорности треба, са нашим четвртацима поделио је фудбалер Слађан Спасић. Захваљујемо на времену које је одвојио да нам дође у госте и употпуни обележавање овогодишње Дечје недеље.

.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ У СТРЕЉАШТВУ

У нашој школи је, 12. октобра 2020. годинe, одржано школско такмичење у стрељаштву.
Пласман је следећи:
Девојчице
I место:Сара Стојковић
II место:Наталија Ивановић
III место:Нина Радивојевић
Дечаци
I место:Виктор Рашић
II место:Ђорђе Николић
III место: Богдан Најдановић
Честитамо! 

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ У СТРЕЉАШТВУ

На окружном такмичењу у стрељаштву ученице наше школе: Нина Радивојевић, Сара Стојковић и Наталија Ивановић су освојиле I место и избориле пласман на државно такмичење. Честитке и дечациима: Виктору Рашићу,Ђорђу Николићу и Богдану Најдановићу на освојеном III месту. ВРЛО СМО СРЕЋНИ И ПОНОСНИ!

ПРВАЦИ ОТПРАТИЛИ ОВОГОДИШЊУ ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ

 

 

Прваци су отпратили овогодишњу Дечју недељу пустањем балона, пред зградом Општине Сурдулица, при чему су их анимирали млади глумци из позоришта „Жар птица“, уз поздрав председнице општине Сурдулица.

.

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

„Колико језика говориш толико људи вредиш“, каже стара латинска пословица. Она нам јасно говори о важности познавања страних језика.
У нашој школи обележен је Европски дан језика. Учествовали су ученици првог и осмог разреда заједно са наставницама Жаклином Станојковић и Горданом Тасић.

.
Државно такмичењe из математике – Браво Никола!!!

Ученик наше школе Никола Ристић нашао се у друштву најбољих математичара Србије.Никола је учествовао на државном такмичењу из математике које је одржано у Нишу. Честитамо Николи и његовој наставници Драгани Ристић и желимо им још пуно оваквих успеха.

Дечји сабор ,, Дани ћирилице „

Дечји сабор ,, Дани ћирилице “ покренут је давне 2002. годинe са жељом да допринесе очувању српске културне баштине, језика и писма, песме и игре, старих заната, обичаја и православне вере. 

     Радујемо се да су и ученици наше школе дали свој допринос неговању наше азбуке  и народне традиције.Ученица Ања Милић освојила је прво место за израду иницијала, а Анђела Стојковић је освојила треће место за израду лутке.Њихов ментор била је Жаклина Станојковић, наставница српског језика и књижевности.

Обавештење за ученике старијих разреда!!!

Обавештавамо родитеље и ученике сатријих разреда да је дошло до промене модела похађања наставе. Од понедељка 28.09.2020. група „А“ ,ученика  старијих разреда , долазиће у школу понедељком, средом и петком. Група „Б“ долазиће у школу уторком и четвртком. Сваке следеће недеље групе се ротирају.

Препорука за безбедан боравак у школи

Пријем првака

.

Распоред учионице

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПРВАКЕ !!!

Поштовани родитељи,

Пријем првака обавиће се  31.08. 2020. у школском дворишту матичне школе у 11.00 часова,а у подручним одељењима у Алакинцу у 8.00, у Биновцу у 9.00 и Сувојници у 10.00 часова.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПЕТАКЕ !!!

Поштовани родитељи,

Пријем ученика петог разреда, распоред по одељењима и упознавање ученика  са одељењским старешинама одржаће се 31.08. 2020. у школском дворишту у 13.00 часова.

 

ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВЕ ОД 1. СЕПТЕМБРА 2020. !!!

Основна школа «Вук Караџић» ће радити по следећем моделу наставе:

1.Настава за ученике млађих разреда почиње у 8.00
Ученици млађих разреда  деле се у две групе, групу А и групу Б (ученици ће бити обавештени од својих учитеља којој групи припадају)

Распоред звона

Група А Група Б
1.       час      8.00 – 8.30

2.      час      8.35 – 9.05

Велики одмор – 15 минута

3.      час     9.20 – 9.50

4.      час     9.55 – 10.25

1.      час     10.45 – 11.15

2.     час     11.20 – 11.50

Велики одмор – 15 минута

3.      час     12.05 – 12.35

По овом распореду радиће се  сваког дана,а следеће недеље групе замењују распоред (од 8.00 група Б, а од 10.45 А).

2.Продужени боравак почиње у среду 02.09. 2020. у 10.30 часова

 Драги родитељи, почиње са радом и наш продужени боравак за ученике 1. и 2.разреда. Видимо се у среду од пола 11. Родитељи ће моћи да се изјасне у понедељак и уторак да ли желе да деца иду у продужени боравак. Родитељи треба да доставе потврду послодавца да су радно ангажовани до краја недеље.

3.Настава за ученике старијих разреда почиње у 13.00.
Ученици старијих разреда се деле у две групе, групу А и групу Б. Група А долази у школу целе недеље на прва три часа, а група Б на 4,5,6. и 7. час. Следеће недеље се мењају: група Б долази на прва три часа, а затим група А на преостала четири.

Распоред звона

Група А Група Б
1.       час     13.00 – 13.30

2.      час     13.35 – 14.05

Велики одмор – 15 минута

3.      час     14.20 – 14.50

 

 

1         час   15.10 – 15.40

2        час     15.45 – 16.15

Велики одмор – 15 минута

3        час 16.30 – 17.00

4        час 17.05 – 17.35

 

4.За ученике који прате наставу на даљину
Ученици који су се определили за учење на даљину прате часове на РТС-у.

Додатнa подршка наставника одвијаће се путем одабране платформе (Гугл учионице).
Ученици ће у школу долазити ради провере знања по договору са наставницима.

 

Обавештење за ученике осмог разреда!!!

– испит из српског/матерњег језика је 17.06.2020.,  из математике 18.06.2020. и испит са комбинованим тестом је 19.06.200;

– дозвољени прибор за ученике: ЗА СРПСКИ/МАТЕРЊИ ЈЕЗИК И КОМБИНОВАНИ ТЕСТ – графитна и плава хемијска оловка (не пиши бриши), гумица, ЗА МАТЕМАТИКУ – графитна оловка, плава хемијска оловка (не пиши бриши), гумица, троугао, лењир и шестар;

– школа ће за сваког ученика обезбедити по две плаве хемијске оловке;

– сва три дана када ученик полаже завршни испит мора код себе имати оверену ђачку књижицу са залепљеном фотографијом и налепницом са идентификационим бројем ученика;

– у просторији у којој полаже испит ученик седи на месту са редним бројем које одговара редном броју на Јединственом списку ученика;

– сва три дана ученици обавезно треба да дођу у школу у 8.15 на кратак састанак са одељенским старешином пре него што буду распоређени у просторије где ће полагати завршни испит;

– од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита.

Одлука о избору ЂАКА ГЕНЕРЦИЈЕ. Браво Анђела !!! 

Припремна настава и полагање у јунском року 

 

Обавештење за ђаке прваке

Електронско заказивања тестирања ђака првака је на линку

Лепе вести поводом наше лепе ћирилице!!!

Свој допринос у очувању нашег културног и националног идентитета дали су и ученици седмог разреда наше школе својим радовима -ликовним , литерарним, израдом иницијала и лутки.Срећни смо да су неки међу њима и награђени.Ученица Ања Милић освојила је 1.место за израду иницијала , а Анђела Стојковић 3. место за израду лутке .Овај конкурс иначе има републички ниво такмичења.Награђенима честитамо,а свим осталим учесницима дугујемо велику захвалност на учешћу и желимо више успеха наредне године.

Обавештење за РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА о упису у ОШ

Поштовани,
Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.
Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.
ВАЖНА НАПОМЕНА1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.
ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.
Хвала Вам што користите услуге електронске управе.
Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за ИТ и еУправу

Списак уџбеника за шк.2020/2021.

ПОДСЕТНИК!!!

Није лоше подсетити се правила понашања приликом епидемије Корона вируса, нарочито након укидања ванредног стања. Корисни савети налазе се на постерима који су у прилогу.

Обавештење за осмаке !!!

 Термини за решавање теста из математике и комбинованог теста у оквиру пробног завршног испита (23. и 24. април 2020. године)
 
Поштована/-и,
 
Данас су ученици осмог разреда имали прилику да процене своје знање из српског/матерњег језика. Према првим повратним информацијама у једном краћем периоду дошло је до преоптерећења система, што је код одређеног броја ученика довело до непријатности. Брзом реакцијом компаније Комтрејд и Канцеларије за информационе технологије активирани су додатни ресурси, чиме су отклоњена успорења у раду система.
 
Имајући у виду наведене околности донета је одлука да се термин за решавање теста данас 22.04.2020. продужи до 21.30 часова, што ће бити и у наредна два дана.Да бисмо омогућили равномерно оптерећење система сугеришемо следећу организацију тестирања у односу на период у коме ће ученици приступати платформи:- у термину од 8 до 12 часова тестове треба да решавају ученици са територије АП Војводине
– у термину од 12 до 16 часова тестове треба да решавају ученици са територије Града Београда
– у термину од 16 до 21,30 часова тестове треба да решавају сви остали ученици (ван територије АП Војводина и ван територије Града Београда)
Срдачно,
 
Министарство просвете, науке и технолошког развоја
НОВОСТ ЗА ОСМАКЕ !!!

Драги наши осмаци, подсећамо вас да је сутра први пробни завршни испит.
Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика

23. априла 2020. – тест из математике

24. априла 2020. – комбиновани тест

Сваки тест биће доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступите у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који вам је проследио одељењски старешина, приступате решавању тестова.

На почетку сваког теста бирате језик на којем радите тест.

Решавању теста можете приступити САМО ЈЕДНОМ и то са временским ограничењем. То значи да када приступите тесту, морате и да га завршите у року предвиђеном за рад. На почетку теста, добијате обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста моћи ћете да видите након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ви ћете онда моћи да им приступите и анализирате их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

Желимо вам много среће у раду!

Обавештење за родитеље-настава на даљину

Распоред праћења наставе на даљину преко ТВ програма можете погледати када кликнете на слику испод.

Mере које установа предузима ради смањење могућност ширења инфекције

 

Радни сасатанак

Дана 12.марта одржан је радни састанак тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања. Састанком је руководила Славица Симић, спољни сарадник МПНТР за заштиту од насиља.

Одржана промоција Војне гимназије и Војне  стручне школе

Делић лепоте наше школе

„Најдражим дамама на дар“

Радионица „Најдражим дамама на дар“ у оквиру једносменског рада у подручним школама у Алкинцу и Сувојници (наставница Миљана Јанковић)

„Школа за 21. век“

Домаћини обуке „Школа за 21. век“ ОШ „Вук Караџић

Oпштинско такмичење из технике и технологије, наши ученици постигли су следеће резултате:

5. разред;
1. место: Ђорђе Марковић
3. место: Анастасија Николић,
6. разред;
1. место: Матеа Спасић,
2. место: Kатарина Филиповић,
3. место: Јелена Стаменковић.

Наставник: Сања Спасић 
Честитамо ученицима и желимо им много среће у даљем такмичењу!

Општинско такмичење из хемије

7. разред:

Нина Радивојевић 1. место
Сара Димитров 2. место
8. разред:
Анђела Димитријевић 2. место
Немања Пешић 3.место.
Наставник Биљана Антић

Општинско такмичење из енглеског језика

Наши ученици осмог разреда Љубиша Ђикић и Александра Вукелић, као трећепласирани на општинском такмичењу из енглеског језика, стекли су право учешћа на окружно. Овом приликом честитамо ученицима и њиховој наставници Гордани Тасић и желимо им много успеха у даљем такмичењу.

 

ЧАРОБНА ШКОЛА, ОСНОВНА ШКОЛА „ВУК КАРАЏИЋ“
Да свака зимска бајка може изнова да измами осмехе и уздахе одушевљења, доказало нам је и ово децембарско јутро. ОШ „Вук Караџић“ је осванула у новом празничном оделу. Креативности, иницијативе, стваралачког ентузијазма и жеље да своје ученике и раднике дочека у новогодишњем амбијенту школе,није недостајало нашем директору. Много непроспаваних сати и труда уложио је наш директор Данило Булатовић са својим сарадницима да нас уведе у још једну радну и успешну годину. Срећна нам Нова година и сви изазови који су пред нама…

„ГРАД НА МЕСЕЧИНИ“

Ученици VIII/2 и I/2 , у сарадњи са разредним старешином Сањом Спасић и учитељицом Славицом Богдановић реализовали су вишедневну радионицу и направили пано „Град на месечини“ . Оваквом радионицом показано је да најстарији и најмлађи могу да се удруже, да сарађују и међусобно се допуњују, стварајући на тај начин изузетну комуникацију и дивну радну атмосферу у уређивању школског простора и очувању школске имовине.

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ

Припадник саобраћајне полиције одржао предавање ученицима четвртог разреда на тему „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

IV/1 И III/2 У ПУ „НАША РАДОСТ“ „СТАРО ОБДАНИШТЕ“

Ученици IV/1 и III/2 су са својим учитељицама Данијелом Момчиловић и Мирјаном Радоичић посетили ПУ „Наша радост“ и деци подарили новогодишњи програм. Ово гостовање четвртаци и трећаци су реализовали у друштву чланова Ученичког парламента који су са својим координатором Маријом Николов припремили за дар новогодишње поклоне, уз подршку директора Данила Булатовића и ученика млађих разреда наше школе. Тимнски рад увек даје добре резлтате, тако је и овог пута дружење са предшколцима било плодоносно.

IV/2 У ПОСЕТИ ПУ „НАША РАДОСТ“ „НОВО ОБДАНИШТЕ“

Ученици IV/2 су са својом учитељицом Виолетом Станковић посетили ПУ „Наша радост“ и деци подарили новогодишњи програм. Ово гостовање четвртаци су реализовали у друштву чланова Ученичког парламента који су са својим координатором Маријом Николов припремили за дар новогодишње поклоне, уз подршку директора Данила Булатовића и ученика млађих разреда наше школе. Тимнски рад увек даје добре резлтате, тако је и овог пута дружење са предшколцима било плодоносно.

 

„Безбедно на интернету“

На часу разредниг старешине одељења VIII/2 одржана је радионица и предавање „Безбедно на интернету“. Разрдени старешина Сања Спасић предочила је својим ученицима какве све опасности постоје на интернету и како се заштитити од истих. Предавање је било пропраћено едукативним видео-записима снимљеним по истинитим догађајима на територије Србије, а један од њих и на територији Сурдулице што је привукло велику пажњу ученика. Велики труд и рад уложен је и у израду постера који је остао у учионици како би се ученици свакодневно подсећали на опасности које вребају на интернету.

   

„ЦРТАМ, ШАРАМ, СТВАРАМ“

-ЦРТАМ, ШАРАМ СТВАРАМ- „Снешко Белић и новогодишња јелка“ као и „Шарена зимска звезда“, радионице су у оквиру једносменског рада у Алакинцу и Сувојници, у реализацији наставнице Миљане Јанковић.

ПРОЈЕКАТ ПОСВЕЋЕН ПЕСНИКУ МОШИ ОДАЛОВИЋУ

У нашој школи реализује се пројекат:
„ПИШИ ЧИТКО, ПА ПОДВУЦИ – МИЛО МИ ЈЕ ШТО ПОСТОЈИМ“ ПРОЈЕКАТ ПОСВЕЋЕН ПЕСНИКУ МОШИ ОДАЛОВИЋУ
Пројекат је покренула учитељица Данијела Момчиловић, осмисливши радионице којима се задовољавају међупредметне компетенције, модернизује се настава, неприметно се уводи ИКТ у наставу, а насупрот томе развија се љубав према књижевности, негује се жива реч, дружење и комуникација.
Пројекат ће се реализовати током целе школске 2019/20. године.
По оглашавању пројекта пријавило се доста учитеља, што из наше школе, што из различитих округа наше земље.
Детаљи пројекта налазе се на страници блога „Учитељевање“
https://uciteljevanje4.blogspot.com/p/blog-page_11.html?m=1

 

„ШАРЕНЕ ЦИПЕЛЕ“ ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У II/2

„ОСНОВИ БЕЗБЕДОСТИ ДЕЦЕ“

„ОСНОВИ БЕЗБЕДОСТИ ДЕЦЕ“ је предавање ватрогасаца четвртацима. Хвала Ватрогасној јединици из Сурдулице на сарадњи.

ПРОЈЕКТНА НАСТАВАУ II/2

Код учитељице Вање и наших другара у II2 одељењу кроз пројектну наставу теку припреме за Нову годину. Свима нама пожелеће срећне празнке продуктима својих радионица.

ПОСЕТА ПОДРУЧНОГ ОДЕЉЕЊА У БИНОВЦУ

Псиголог Марија Николов и педагошки асистент Дејан Јакуповић посетили ученике подручног одељења у Биновцу и дружили са њима.

МАТЕМАТИКА

Резултати општинског такмичења из математике:
III разред
2. место: Влада Спиридонов, учитељица Мирјана Радоичић
IV разред
1.место: Андрија Ђикић, учитељица Виолета Станковић
3 место: .Алекса Вељковић, учитељице Данијела Момчиловић
V разред – наставница Даниела Георгиев
2. место: Луција Пантић ,
3. место: Мила Јовић, Матеја Јанковић,Ђорђе Марковић
VI разред –
2. место: Никола Ристић, наставница Драгана Ристић
3. место: Стефан Стаменковић, наставник Предраг Станковић
VII разред наставница Драгана Ристић
1.место:Матиа Момчиловић
2.место: Лука Цветковић, Петра Стојанбовић, Сара Димитров
VIII разред наставник – Саша Вукашиновић
1.место:Љубиша Ђикић
Честитамо ученицима и њиховим наставницима на оствареним резултатима

Покажи да знаш

У школи се доста тога учи, много и научи. А, да школа може да буде и место добре забаве и ширења позитивне енергије – погледајте слике и уверите се и сами.

„Kлацкалице, љуљашке и куће“ настале на предлог наставнице Тање

На часу технике и технологије у одељењу VI/3 ученици су, на предлог наставнице Тање Аризановић, дали још један пример добре праксе правећи клацкалице, љуљашке и куће.

 

Вежба: „Гашење пожара у просторијама школе“

Ватогасна јединица Сурдулица извела показну вежбу ,,Гашење пожара у просторијама школе” у подручном одељењу у Алакинцу.

 

Радионице у оквиру пројекта „Једносменски рад“

„ЛАКО ДО ЛАНЦА ИСHРАНЕ“ и „ВОЛИМО ЖИВОТИЊЕ“, нижу се радионице у оквиру пројекта „Једносменски рад“ у Алакинцу и Сувојници. Наставница Миљана Јанковић.

 

Игре без граница

За ученике 7. и 8. разреда одржане су игре без граница. Игре су биле добра прилика да ученици покажу своју креативност, сналажљивост, брзину, спретност и умеће. Ово занимљиво такмичење обухватило је 5 игара: весели џакови, пренеси лоптицу, пикадо са балонима, кула од чаша и испразни и напуни.

Будимо опрезни и паметни на интернету

Данас живимо живот из снова на клик. Један клик да бисмо купили авио карте за одмор, други да бисмо поручили омиљену књигу, трећи да бисмо свету поручили где смо, четврти, пети, шести… и тако у недоглед. Савремене технологије, међутим, упознале су нас са потпуно новим опасностима и потпуно новом (не)свесном потребом о проналажењу нових начина за заштитом. Сви их поседују. Сви их користе. Сви се на њих ослањају и сви им верују. Ипак, колико их добро познају? Читају ли шта прихватају када кликну да прихватају? И знају ли шта (ни)суприхватили? Друштвене мреже , предности и „привидна“задовољства која пруже такође су, између осталих , биле тема предавања које су за своје вршњаке припремили ученици 7.разреда.

Интерактивна радионица четвртог разреда и Ученичког парламента

Дана 20.11.2019.год., одржана је интерактивна радионица ученика четвртог разреда и чланова Ученичког парламента школе, а уз подршку психолога Марије Николов. Овом приликом парламентарци су млађим друговима из своје школе објаснили сврху своје организације, разлоге и идеје због којих Ученички парламенти реализују своје активности. Млађи другари су са члановима парламента били учесници интерактивне радионице у којој су сликали, цртали и писали на теме: „Јесењи пејзаж“ , „Моја школа – Вук Караџић“ , „Школа из моје маште- Candy school“ Радионицом је координирала председница парламента Теодора Марков као и психолог Марија Николов! Браво за наше малишане велике и мале!

Свечана академија поводом 40.године постојања школе

Промотивни спот школе, снимљен поводом 40.година постојања школе, можете погледати овде.

„ДОЖИВЉАЈИ МАЧКА ТОШЕ“

Ученици III/3 су, поводом Дана наше школе, са учитељицама Виолетом Миленковић и Александром Филиповски припремили представу „ДОЖИВЉАЈИ МАЧКА ТОШЕ“ и у Сурдуличком културном центру прказали њену премијеру и две репризе.

ЗАШТИЋЕНА ПОДРУЧЈА У СРБИЈИ IV/1

Из одељења IV/1 говори учитељица Данијела Момчиловић: „ЗАШТИЋЕНА ПОДРУЧЈА У СРБИЈИ је врло лепа наставна јединица предмета природа и друштво. Још боља је када је обогатимо Пауер Поинт Презентацијом, а нарочито је добра када је поткрепимо путовањем кроз националне паркове, резервате и спомнике природе путем видео записа и адекватних сајтова са интернета. Дивно смо се провели!“

СЕДМАЦИ НАС ПОЧАСТИЛИ РАДИО-ЕМИСИЈОМ

За јубиларни 40. рођендан наше школе ученици 7. разреда припремили су емисију која је била посвећена како рођендану школе, тако и великану чије име она носи. Након низа дешавања и активности које смо реализовали поводом јубилеја, ученици су и путем радио таласа поренели много позитивне енергије и добрих вибрација за све наше драге суграђане.

ИМПРЕСИВАН ЧАС ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ У III/2

Ученица 7. разреда Сара Стојковић била је гост на часу ликовне културе код ученика III/2 разреда и учитељице Мирјане Радојичић. Ученици су на свој начин представили вештицу, све док се одједном“она“ није појавила на часу. На часу се разговарало, певало, играло, цртало. После свега, остаје утисак да није увек све онако како изгледа и да се на основу изгледа не суди о човеку.

 

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ЈУБИЛАРНОГ ДАНА ШКОЛЕ

Петог новембра наша школа је обележила јубилеј од 40 година успешног образовања младих. Поред матичне школе, која је почела са радом 1979. године постоје и издвојена одељења у селима Алакинце, Биновце и Сувојница. Поводом светковине уприличена је и свечана академија у сали Сурдуличког културног центра на којој је приказан пригодан културно забавни програм. Гост вечери била је Музичка школа „Стеван Мокрањац“ из Врања чији је наступ испраћен са уживањем. Почасни гости били су председница општине др Александра Поповић и председник Скупштине општине и народни посланик Новица Тончев, који су просветном особљу и ученицима честитали 40 рођендан школе са жељом да се пут којим се досад ишло настави за добробит целог овог краја.На крају скупа директор школе Данило Булатовић уручио је захвалнице појединцима и установама које су помогле у раду.

САРАДЊА НАСТАВНИЦЕ САЊЕ СПАСИЋ СА УЧИТЕЉИМА ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА

Наставница технике и технологије одржала по један час у сва три одељења IV разреда на тему „Наши научници„ Уз слику и тон са интернета, преко модерних апликација паметног телефона, ученици су на најпримамљивији начин много сазнали о Николи Тесли, Михајлу Пупину, Милутину Миланковићу.

РАДИОНИЦЕ ИЗ ОДЕЉЕЊА II/3

РАДИОНИЦЕ: „Украсни тањирићи“, „Плодови јесени“ и „Срце на длану“ стижу нам ИЗ ОДЕЉЕЊА II/3 (учитељица Душка Ђокић). Реализоване су у оквиру пројектне наставе и ваннаставних активности.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА БИОЛОГИЈЕ У IV/2

Наставница биологије Милица Петровић одржала је учницима одељења IV/2 час природе и друштва на тему „Ретке и угрожен врсте“ Ученици су са уживањем провела ових 45 минута

Млади предузетници -пројектна настава, 6.разред

Наставница Сања Спасић је са ученицима VI/2 реализовала пројектну наставу. Пројекат је реализован на часовима технике и технологије. Кроз пројекат је обједињено више области од којих највише долазе до изражаја. „Грађевинарство“ и „Саобраћај“. Ученици су своје знање применили у пракси и тиме показали предузетничке вештине које ће се и даље развијати.

ЈЕСЕН У III/2

Предивна шарена слика у одељењу III/2 (учитељица Мирјана Радоичић) појавила се после часа слободних активности.

 

ПРОЈЕКАТ „ЈЕСЕН“, АКТИВНОСТ „ЈЕСЕЊА ВИЛА“

У оквиру пројектне наставе, у I/2 одељењу (учитељица Славица Богдановић), реализује се ПРОЈЕКАТ „ЈЕСЕН“. На фотографијама је АКТИВНОСТ „ЈЕСЕЊА ВИЛА“.

КОРЕЛАЦИЈА-ЗАНИМАЦИЈА У IV/1

КОРЕЛАЦИЈА – ЗАНИМАЦИЈА, одељење IV/1 учитељица Данијела Момчиловић; Међупредметно повезивање градива: МАТЕМАТИКА – ПОВРШИНА ФИГУРЕ, ИНФОРМАТИКА ГЕОМРТРИЈСКЕ СЛИКЕ У ВОРД ДОКУМЕНТУ, ЛИКОВНА КУЛТУРА – БОЈА, ПОВРШИНА И ТЕКСТУРА.

„МОСТОВИ“ ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИЈА- НАСТАВНИЦА ТАЊА АРИЗАНОВИЋ

У одељењу VI/3 на часу технике и технологије, наставница Тања Аризановић је са ученицима правила мостове.

СЕМИНАР „РАЗВОЈ ДИГИТАЛНИХ КОМПЕТЕНЦИЈА“ Друга група

Друга група полазника, вредна и успешна. Водитељ Данијела Момчиловић.

Радионица „Јабуко моја“

Радионица „Јабуко моја“, у подручним одељењима у Алакинцу и Сувојници, у оквиру једносменског рада. Реализатор Миљана Јанковић.

 

МАЛИ ГРНЧАРИ ОДЕЉЕЊА III/3

МАЛИ ГРНЧАРИ ОДЕЉЕЊА III/3 (учитељица Виолета Миленковић) су на часу народне традиције били креативни. Продукти њиховог рада могу се видети на фотографиама у прилогу, али и међу осталим радовима на изложби у холу школе.

Такмичење у стоном тенису

У организацији наставника физичког васпитања у нашој школи одржано је такмичење у стоном тенису. Финалисти су : 1.место Лука Петковић 2.место Лука Димитријевић 3.место Вукан Вукадиновић Финалистима желимо срећу и успех у даљем такмичењу.

НАШИ ГОСТИ, ЉУДИ ИЗ РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗА ТАЛЕНТЕ

Представници Регионалног центра за таленте из Врања посетили су нашу школу и представили свој програм рада.Присутвовали су ученици старијих разреда и показали интересовање како за друштвене, тако и природне науке.

 

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У I/3

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У I/3, Слике од геометријских фигура, учитељица Светлана Стојановић

„ЈЕСЕЊЕ ЛИШЋЕ У НАШИМ САКСИЈАМА“

Радови са радионице „ЈЕСЕЊЕ ЛИШЋЕ У НАШИМ САКСИЈАМА“ наставнице Миљане Јанковић оквиру „једносменског рада“ у Алакинцу и Сувојници

„ЛЕПА РЕЧ ЗА ЛЕПШИ ДАН“

Радови са радионице „ЛЕПА РЕЧ ЗА ЛЕПШИ ДАН“ наставнице Миљане Јанковић оквиру „једносменског рада“ у Алакинцу и Сувојници.

СЕМИНАР „РАЗВОЈ ДИГИТАЛНИХ КОМПЕТЕНЦИЈА“ Прва група

Прва група наставника завршила семинар реализован у реалним условима, очекује их други, онлај део. Желимо им занимљив рад, квалитетно знање, успешан исход! Водитељ Данијела Момчиловић.

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У I/1

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У I/1 „Слике од геометријских фигура“. Учитељица Александра Филиповски

Недеља 5

Приредбом трећака, у фискултурној сали наше школе, отпратили смо Дечју недељу и то са осмехом. Учесници су зрачили осмехом, ведрином и раздраганошћу и тиме измамли громке аплаузе и све похвале. Захваљујемо се учитељицама Ивани Танчић III/1, Мирјани Радоичић III/2, Виолети Миленковић III/3 и свим другарима ових одељења на доживљају!

ПРЕЗНТАЦИЈА ФУДБАЛА ФУДБАЛСКОГ КЛУБА „РАДНИК“-ДЕЧЈА НЕДЕЉА

ПОСЕТА ОПШТИНИ СУРДУЛИЦА – ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Ученике млађих разреда централне школе и подручних одељења су , по традицији, учитељи: Александра Филиповски, Добрила Стојковић, Снежана Петровић и Жикица Петковић, а са њима и школски педагог Тамара Христов, повеле у госте Опшини Сурдулица, где их је са осмехом угостила председница општине Александра Поповић и пожелела им срећно и насмејано детињство.

ПОСЕТА ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ СУРДУЛИЧКЕ БОЛНИЦЕ

Ученички парламент је са психологом Маријом Николов посетио дечје одељење градске болнице, при чему су децу даривали прикладним поклонима, пожелевши им брз опоравак и срећну Дечју недељу.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ПЕТОМ РАЗРЕДУ 

Ученици свих одељења петог разреда су, са својом наставницом Драганом Нешић, радионицом, обележили Дечју недељу.

ПЕСНИКЕ“ ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ 

„ПЕСНИЦИ ЗА ДЕЦУ-ДЕЦА ЗА ПЕСНИКЕ“ је манифестација којом се основне школе и предшколске установе са територије наше општине представљају на централној бини у нашем граду. Организацијом овог програма поводом Дечје недеље може се похвалити Библиотека „Радоје Домановић“ која поклања ауторско казивање стихова наших младих песника као и песника госта. Манифестацију је отворила председница општине Александра Поповић. Нашу школу ове године представили су учници IV/1 са својом учитељицом Данијелом Момчиловић.

 

ПОСЕТА СУРДУЛИЧКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ-ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Ученици млађих разреда упознали су се са просоријама СКЦ-а и као поклон за Дечју недељу од ове установе добили четрдесетпетоинутни цртани филм „Гроф Монте Кристо“

ПОЛАЗНИЦИ ПРОДУЖЕОГ БОРАВКА У ПУ „НАША РАДОСТ“ – ДЕЧЈА НЕДЕЉА 

 

Радост обележавања Дечје недеље ученици продуженог боравка наше школе поделили су са другарима предшколске групе вртића „Наша радост“. Као што је и ред, у госте се не иде празних руку, па су им припремили скромне, али поклоне урађене од срца

ЦРТАЊЕ У ДВОРИШТУ – ДЕЧЈА НЕДЕЉА

„НЕ ЉУТИ СЕ, ЧОВЕЧЕ“ – ДЕЧЈА НЕДЕЉА 1.1

Игром „НЕ ЉУТИ СЕ, ЧОВЕЧЕ“ отпочели смо овогодишњу Дечју недељу. Кроз забаву и у спортском духу, ученици млађих разреда осетили су да се право на игру може уживати лепо и лако! Без обзира што је прво место освојио је Алексеј Борисов (учитељ Синиша Миленковић), друго место Филип Аризановић (учитељица Снежана Мицић), треће место Алекса Стојановић (учитељица Данијела Момчиловић) закључили смо да су сви победници, како учесници, тако и они који су их бодрили јер су освојили добру атмосферу и то да „ПРАВО СВАКО; ДЕТЕ УЖИВА ЛАКО!“

ШЕСТАЦИ У УЛОЗИ ИСТРАЖИВАЧА

У оквиру редивне наставе и часова школске лектире са темом о Исидори Секулић, подстакнути њеном биографијом и тиме да је била прва жена академик, ученици 6. разреда су, уз подршку своје наставнице Јадранке Лазаревић, радили истраживачке задатке за рад у групи, код куће. Задатак је био да истраже биографије Српкиња које су дале свој допринос у разним областима науке и уметности, а у томе биле прве. На паноима су имена Софије Соје Јовановић, Катарине Ивановић, Марије Маге Магазиновић, Јелисавете Нацић, Љубице Марић и Ксеније Атанасијевић. Ученици су показали велико интересовање, урадили своје задатке, а на часу су излагали и упознали другаре са оним што су сазнали.

„У здравом телу-здрав дух“

„У здравом телу-здрав дух“ развијање сарадње, тимског духа… постовање правила игре… ваннаставе активноси одељења II/2 (Учитељицa Иванка Ристић)

„НАСМЕЈАНЕ САКСИЈЕ“ ПРОЈЕКТНА НАСТАВА

„НАСМЕЈАНЕ САКСИЈЕ“ ПРОЈЕКТНА НАСТАВА, одељење II/2, учитељица Иванка Ристић

„ЛЕПО У НАМА И ОКО НАС“

„ЛЕПО У НАМА И ОКО НАС“ је радионица наставнице Миљане Јановић у оквиру пројекта „Једноменски рад“ у подручним одељењима у Сувојници и Алакинцу.

ИКТ У НАСТАВИ ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ

ХАМОНИЈА БОЈА; ОДЕЉЕЊE IV/1; Учитељица Данијела Момчиловић

РЕАЛИЗАЦИЈА АКТИВНОСТИ У ПРОЈЕКТУ„ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД“ У БИНОВЦУ

Наставник Милош Стојановић реализује активности пилот пројекта „Једносменски рад“ у подручном одељењу у Биновцу. Продукти једне од радионца могу се видети на фотографијама.

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

У нашој школи је обележен Европски дан језика 26. септембар, који се званично обележава од 2001. године.

КОВЕРТЕ ПРИЈАТЕЉСТВА

„Наше коверте пријатељства су спремне за Дечју недељу!“ Радионица наставнице Миљане Јановић у оквиру пројекта „Једноменски рад“ у одручним одељењима у Сувојници и Алакинцу.

РАДИОНИЦА „ЗДРАВА ХРАНА“

РАДИОНИЦА „ЗДРАВА ХРАНА“ Одељења IV/1 и IV/2; Учитељице Данијела Момчиловић и Виолета Станковић

ВЕСЕЛИ ЈЕСЕЊИ КИШОБРАНИ

„ВЕСЕЛИ ЈЕСЕЊИ КИШОБРАНИ“ Радионица одељења II/2; Учитељица Иванка Ристић

Пројектна настава у I/2 „Четири годишња доба“

Пројектна настава у I/2 (учитељица Славица,Богдановић); Увод у пројекат „Четири годишња доба“ Активност: Пронађи место годишњег доба.

ПРВА ПОМОЋ“ предавање четвртацима

Представнице Црвеног крста одржале четвртацима предавање о пружању прве помоћи.

ПРВАЦИМА У ЧАСТ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ 2-8. РАЗРЕДА!
Ученици 2-4. разреда долазе у школу у 8 часова, ученици 5-8. разреда у 8:30 када ће бити и расподела ученика 5.и 1. разреда.
Срећно у новој 2019/20. години.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ СТАРИЈИХ РАЗРЕДА КОЈИ ПУТУЈУ, за понедељак, 02. септембар 2019. године!
Полазак из Биновца, Сувојнице и Алакинца у 8:00 часова, повратак из школе у 9:00.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА!!!
Приредба поводом пријема првака одржаће се у понедељак, 
2. септембра, у 09:00 часова!
Добро нам дошли најмлађи!

Државно финале Спортских игара младих

Као првопласиране, учитељ Југослав Миленковић повео је наше четвртаке, на Државно финале Спортских игара младих. Тродневним боравком у Београду заокружили су најмлађи ниво свог школовања и понели дивне успомене. https://sport.blic.rs/ostali-sportovi/sportske-igre-mladih-ivana-jovanovic-otvaranje/mstlk5l

 

 

ЗА ОСМАКЕ !!!

Драги осмаци, можете приступити на следећем линку и проверити све своје податке везане за упис у средњу школу.

http://www.upis.mpn.gov.rs/Cir/Pocetna

Све остале информације имате у одељку Новости/ Завршни испит


УЏБЕНИЦИ !!!

Списак уџбеника са ауторима од 1. до 8. разреда за школску 2019/2020. годину.ЕПАРХИСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ

ОДРЖАНО ЈЕ ЕПАХИСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ПЧИЊСКОГ ОКРУГА. ТОМ ПРИЛИКОМ УЧЕНИЦА НАШЕ ШКОЛЕ АНЂЕЛА ДИМИТРИЈЕВИЋ VII4 ОСВОЈИЛА ЈЕ 3. МЕСТО. ЗА ОВАКАВ УСПЕХ ЗАСЛУЖАН ЈЕ ОТАЦ НИКОЛА.

СВЕ ЧЕСТИТКЕ!!! 


Путем славних предака, узвисише се страдални сурдулички мученици

Још један успех наших ученика Одбор за веронауку Епархије врањске, Гимназија „Бора Станковић“ у Врању, Друштво за српски језик огранак у Сурдулици и Црквена општина Свети Ђорђе у Сурдулици по 10. пут расписала је литерарни конкурс на тему „Отаџбина и слобода – прошлост, садашњост, будућност“. Ученица наше школе Сара Димитров освојила је 2. место за састав „Путем славних предака, узвисише се страдални сурдулички мученици“. Диплому је уручио епископ врањски Господин Пахомије на дан обележавања празника Сурдуличких мученика.


„Свако срце има свог свица“ приредба у част Добрици Ерићу III/1

 

Скромна свечаност одељења III/1 (учитељица Данијела Момчиловић) поводом завршетка пројекта „Свако срце има свог свица“, на самом крају наставне године. Видео заппис наласи се на следећем линку: https://youtu.be/f0sjxdTNCPY

 


НАШЕ УЧЕНИЦЕ У ПРОЈЕКТУ „СВАКО ИМА СВОГ СВИЦА“

 

Ученице Петра Лазаревић и Даница Димитријевић су са својом учитељицом Данијелом Момчиловић путовале у Бољевац како би рецитацијама представиле своју школу на Фестивалу „Црноречје у песми и игри“, на коме је приказана завршница пројекта посвећеног недавно преминулом Добрици Ерићу „Свако срце има свог свица“. Ученици III/1 су у пројекат ушли с краја априла, радили радионице, размењивали искуства са школама широм Србије, приказали одељењски филмић, а све у част нашег великана.


ЖУРКА ЗА КРАЈ

 

Још једна дивна генерација осмака успешно завршава школовање у нашој школи. Са добром основом и саветом да је битно да постану добри и поштени људи закорачиће у неки нови свет. Срећно децо и нека вас прате здравље и успех на путу који се зове ЖИВОТ…. Врата ове школе су вам увек отворена…

Ваша ОШ „Вук Караџић“


УГЛЕДНИ ЧАС УЧИТЕЉИЦЕ СНЕЖАНЕ МИЦИЋ

 

 

СРПСКИ ЈЕЗИК – АНДЕРСЕНОВЕ БАЈКЕ – ЛЕКТИРА

 


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ „ФИЛМИЋ“

29.05. у Новом Саду одржана је завршна свечаност за најбољи ђачки филмић у Смотри кратког ђачког филма- ФИЛМИЋ 2019.Том приликом ученица наше школе Ања Спасић добила је диплому и награду за најбољу режију. Она је у филму приказала практично знање из хемије и учинила нас поносним на репродукт који је остварила.

Све честитке Ањи и наставници Сањи Спасић!!!

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ 2019.

 

Окружно такмичење у игри „Између две ватре“ *ЧЕТВРТАЦИ ~ „Лавови“ (тренер учитељ Синиша Миленковић) ПРВО МЕСТО! *ТРЕЋАЦИ ~ „Вуковци“ ( тренер учитељ Југослав Миленковић) Честитамо обема екипама, а првопласирсне бодримо и подржавамо на РЕПУБЛИЧКОМ у Београду!


БИЛИ СМО ДОМАЋИН ОБУКЕ

Програм обуке наставника за реализацију наставе орјентисане ка исходима учења.


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Анђела Димитријевић, ученица наше школе, освојила је ТРЕЋЕ место на РЕПУБЛИЧКОМ такмичењу из СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ одржаном данас у Тршићу. Наставница Ирена Антић!
Поносни на Анђелу и њену наставницу јер су део наше школе!
ЧЕСТИТАМО!


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ – ТАЛЕНТИ

На РЕПУБЛИЧКОМ такмичењу талената ТРЕЋЕ место из ЕНГЛЕСКОГ језика припало је ЉУБИШИ ЂИКИЋУ и његовој наставници Гордани Тасић!
Хвала за дивне вести, ЧЕСТИТАМО и ПОНОСНИ смо!


РЕПУБЛИЧКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ ВАЉЕВО

РЕПУБЛИЧКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“, ВАЉЕВО, где нас је представила ученица 8. разреда са својом наставницом Жаклином Станојковић.


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ „ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ“

Такмичење „Шта знаш о саобраћају“ и ове године одржано је у Београду, а покровитељи овог такмичења били су представници АМСС, МУП-а и ДПТК. Такмичење се је одвојало у три дела: тест, полигон спретности и полигон практичног сналажења у саобраћају. Матеа Спасић, једини је представник  у екипи „Б“ -дечаци из наше школе  као и целог Пчињског округа, и постигао одличне резултате. 

По завршетку такмичења за све ученике и наставнике одржана је обука „Указивање прве помоћи приликом повреде у саобраћају“. Овом приликом Матеа је био добровоњац у симулирању вежбе.

 

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У КОШАРЦИ

Кошаркашки тим наше школе, који је предводио наставник Драган Станисављевић, учествовао на РЕПУБЛИЧКОМ такмичењу одржаном 27. и 28. маја у Кладову. Поносни на наше кошаркаше!


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ – ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИЈА

СЈАЈНЕ ВЕСТИ СТИЖУ ИЗ ПАРАЋИНА! ТРЕЋА НАГРАДА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ТЕХНИКУ И ТЕХНОЛОГИЈУ!

Огромно БРАВО за нашу Катарину Филиповић из V/2 и њену наставницу Сању Спасић!

 


УГЛЕДНИ ЧАС НАСТАВНИКА НЕГОВАНА ВУЧКОВИЋА

„Хај хо“, песма коју седам патуљака раздрагано пева враћајући се кући са посла, свакако представља најпознатију нумеру из филма Снежана и седам патуљака. Музику је написао чувени амерички филмски композитор Френк Черчил, а текст песме је дело Лерија Морија. За све нас који смо је заборавили, угледни час Музичке културе наставника Негована Вучковића био је прилика да се подсетимо тих раздраганих нота.Са ученицима 5. разреда учили смо о предтакту, осминама и паузама, и све то уз коришћење дигиталног уџбеника.


УЧИТЕЉИЦЕ ЧЕТВРТАКА СА ПРЕДШКОЛЦИМА

Учитељице четвртака: IV/1 Александра Филиповски; IV/2 Славица Богдановић и IV/3 Светлана Стојановић су, у присуству директора и његову свесрдну подршку, одржале предшколцима час „Црвенкапа“ како би деца са осећајем сигурности упливала у школске клупе у септембру. Учитељице су на занимљив и креативан начин успоставиле комуникацију са децом и бајку представиле из различитих углова, кроз корелацију са математиком, светом око нас, ликовном и музичком културом. Деца су била слободна, дружељубива и поврх свега показала су спремност за полазак у први разред. ДОБРОДОШЛИ СВИ ПРВАЦИ У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“!


УГЛЕДНИ ЧАС – ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ

 

У оквиру Тима за самовредновање, чланови подтима „Настава и учење“ Данијела Момчиловић и Марија Николов одржале су угледни час у одељењу III/1. Реализован је час који је КОРЕЛАЦИЈА: *ИНФОРМАТИКЕ (ВАННАСТАВНА АКТИВНОСТ) „ПАУЕР ПОИНТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА У НАСТАВИ“ , *ПРИРОДЕ И ДРУШТВА „ВЕЗА ЖИВЕ И НЕЖИВЕ ПРИРОДЕ“ И *СРПСКОГ ЈЕЗИКА ~ РЕЦИТОВАЊЕ ПЕСАМА СА ЕКО-ПОРУКАМА.


ПОСЕТА ОСМАКА ПОЉОПРИВРЕДНО-ШУМАРСКОЈ ШКОЛИ „ЈОСИФ ПАНЧИЋ“

 

Наши осмаци посетили су ПШШ „Јосиф Панчић“. Љубазни домаћини, ученици и професори, представили су своју школу на најбољи могући начин.

 


ЛИКОВНО-ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС „КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ“

Захвалницама и скромним поклоном представнице Црвеног крста захвалиле се ученицима III/1 и III/2 (учитељице Данијела Момчиловић и Виолета Станковић) за учешће на конкурсу „Крв живот значи


Витезово пролеће 2019.

 

12. мај 2019. Вредни ученици одељења: I/2 – учитељица Иванка Ристић II/1 – учитељица Снежана Мицић II/3 – учитељица Мирјана Радоичић III/1 – учитељица Данијела Момчиловић III/2 – учитељица Виолета Станковић …су били део овогодишњег Витезовог пролећа што је било награда за ликовно и литерарно стваралаштво.


РЕЗУЛТАТИ СА РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТЕХНИКУ И ТЕХНОЛОГИЈУ

НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ, ОДРЖАНОГ У ПАРАЋИНУ, ИЗ ТИТ  КАТАРИНА ФИЛИПОВИЋ ОСВОЈИЛА ЈЕ 3. НАГРАДУ.

СВЕ ЧЕСТИТКЕ!!!

 

 


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ САОБРАЋАЈ !!!

Резултати са окружног такмичење из САОБРАЋАЈА ОДЛИЧНИ!
1. МЕСТО – Матеа Спасић V разред
2. МЕСТО – Лана Трајковић V разред
3. МЕСТО – Ања Спасић VIII разред
(Наставница Сања Спасић)
На републичком ће нас представити Матеа Спасић! ЧЕСТИТАМО и желимо висок пласман!

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ТАЛЕНТИ !!!

Окружно такмичење талената, енглески језик, Љубиша Ђикић, (наставница Гордана Тасић) ДРУГО МЕСТО! Браво и срећно на републичком!!!

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ – КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

Ученица наше школе Анђела Димитријевић (наставница Ирена Антић) освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО на РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА одржаном 11.5.2019. у Сремским Карловцима.
БРАВО! БРАВО!

ВАСКРШЊА РАДИОНИЦА

 

Васкршња радионица одељења IV/1(учитељица Александра Филиповски), IV/3 (Светлана Стојановић) чему су се придружили и најмлађи, полазници припремног предшколског програма (учитељица Јасмина Марковић)

 

 


ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА ИТ ОДЕЉЕЊА МОЖЕТЕ ДОБИТИ НА ЛИНКУ : SpecITodeljenja


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе одржано је 6. априла 2019. у ОШ“ Светозар Марковић“ у Врању. Постигнути су следећи резултати:

5.разред наставник Јадранка Лазаревић

Никола Ристић 3. место

Анђела Петковић 3. место

6. разред наставник Жаклина Станојковић

Сара Димитров 2. место

7. разред наставник Ирена Антић

Анђела Димитријевић 1. место и пласман на републичко такмичење.


Бајка за предшколце !!!!

Вредни чланови Тима за културну и јавну делатност наше школе приредили су праву бајку за предшколце. Деца окићена крунама од стране наших принцеза ушла су у чаробни свет „Патуљка и седам Снежана“. Остављени без даха, предшколци су свом снагом помогли патуљку да пронађе решење за свој проблем, играли, певали и радовали се са свим бајковитим ликовима које су представиле наше учитељице, наставнице, психолог…Симболика дарова деци у виду „чаробних“ јабука, од којих се постаје вредан, радан и племенит, дала је оригиналност догађају, а чоколадним зекама честитали смо им предстојећи Васкрс. Малишани су у огромном узбуђењу и са осмехом на лицу изашли из школе, а актери, на челу са директором Данилом Булатовићем остали пуног срца да сређују утиске и анализирају свој рад!

Приредбу можете погледати ОВДЕ


ОСМАЦИ ПОВОДОМ ВАСКРСА УСРЕЋИЛИ КОРИСНИКЕ ДОМА ЗА СТАРА ЛИЦА

 Ученици 8. разреда ОШ„Вук Караџић“ са наставницом Тањом Аризановић, а у сарадњи са Црвеним kрстом, посетили су Дом старих дана 25.04.2019. год. Честитали су им Ускрс пригодним поклонима и кратком приредбом, увеселили их и показали им још једном да нису заборављени.

 


За добробит пријатељства !!!

Данас су Вукови парламентарци креирали сјајно место у холу школе – место за загрљаје. У школи постоји кутак где ученици могу да покажу како загрљајем можемо разменити енергију и обојити сва срца позитивним ставовима.

СВЕТСКИ ДАН РОМА

 

Данас је у фискултурној сали наше школе одржана градска манифестација поводом Светског дана Рома при чему је наша школа пригодним програмом дала свој допринос. Пригодан програм  припремио је Дејан Јакуповић, педагошки асистент, а свој допринос су дале и учитељице Данијела Момчиловић, Виолета Миленковић и Јасмина Марковић.

 


Драги ОСМАЦИ,
12. и 13. априла 2019. године полагаћете пробни завршни испит. У петак 12. априла полаже се математика са почетком у 12 сати, а у суботу 13. априла српски језик са почетком у 9 сати и комбиновани тест са почетком у 11:30 . Потребно је да пола сата пре почетка тестирања будете у школи како бисте били прозвани и несметано заузели своја места. Понесите прибор и флашицу са водом. Желимо вам добру концентрацију и запажене резултате.


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ИСТОРИЈЕ

ПРВОПЛАСИРАНА УЧЕНИЦА АНЂЕЛА ДИМИТРИЈЕВИЋ VII4 СВОЈИМ ТРУДОМ И ЗАЛАГАЊЕМ ПЛАСИРАЛА СЕ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ. СВЕ ПОХВАЛЕ И ПУНО СРЕЋЕ И УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ ДРАГАНИ СТАНКОВИЋ У ДАЉЕМ ТАКМИЋЕЊУ!!!


РЕЗУЛТАТИ СА  ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА „ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ“
ЕКИПА „Б“

1.место Матеа Спасић V2

2. место Лана Трајковић V3

ЕКИПА „Ц“
Ања Спасић VIII2
Нина Радивојевић VI3


 ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊА из ТЕХНИЧКОГ И ИНФОРМАТИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА и из ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ:
1. место – Катарина Филиповић – 5. разред;
3. место – Анастасија Митић – 7. разред;
3. место -Ања Спасић – 8. разред;
Честитамо ученицима и наставници Сањи Спасић и желимо много среће на републичком.


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ!!!
Из Врањске Бање на РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ у Зрењанин одлазе ТРИ наша ученика осмог разреда као првопласирани на окружном и то: Андрија Мирков, Бојана Николић и Јелена Ћеранић. Четвртој ученици је измакло прво место, па се нашла на другом, она је Анђела Марков. Заслужене честитке ученицима, али и наставнику Ивану Миркову, као и жеље да остваре овакве резултате на републичком!!!


ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ 

СТАРИЈИ УЗРАСТ:
*Сара Стојковић – 1. место и пласман  на републичку смотру- наставница Жаклина Станојковић;
*Ђина Ристић.- 3. место – наставница Јадранка Лазаревић;
МЛАЂИ УЗРАСТ:
*Петра Лазаревић – 2. место – учитељица Данијела Момчиловић.


ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ 

Млађи узраст:
1. место – Петра Лазаревић – учитељица Данијела Момчиловић;
3. место – Даница Мирчев – учитељица Славица Богдановић;
Старији узраст:
1. место – Ђина Ристић – наставница Јадранка Лазаревић;
2. место – Сара Стојковић – наставница Жаклина Станојковић;
3. место – Анђела Димитријевић – наставница Ирена Антић;
Честитамо и желимо пуно  успеха на окружном такмичењу!


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ХЕМИЈЕ

VII разред

3. место – Анђела Димитријевић – наставница Биљана Антић;

3. место – Љубиша Ђикић- наставница  Биљана Антић;


Резултати са ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА  КЊИЖЕВНA ОЛИМПИЈАДA

*Анђела Димитријевић, 1. место и пласман на републичко такмичење, 7. разред, наставница Ирена Антић;
*Анастасија Вељковић, 3. место, 8. разред, наставница Драгана Нешић;
*Нађа Ристић, похвала, 8. разред, наставница Драгана Нешић;
*Марта Стојановић, похвала, 8. разред, наставница Драгана Нешић;
*Стефана Филиповић, похвала, 8. разред, наставница Драгана Нешић.


УГЛЕДНИ ЧАС УЧИТЕЉИЦЕ ВИОЛЕТЕ СТАНКОВИЋ

СРПСКИ ЈЕЗИК – ГЛАГОЛИ


ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ 
Млађи узраст:
1. место – Петра Лазаревић – учитељица Данијела Момчиловић;
3. место – Даница Мирчев – учитељица Славица Богдановић;
Старији узраст:
1. место – Ђина Ристић – наставница Јадранка Лазаревић;
2. место – Сара Стојковић – наставница Жаклина Станојковић;
3. место – Анђела Димитријевић – наставница Ирена Антић;
Честитамо и желимо пуно  успеха на окружном такмичењу!


МЕЂУНАРОДНИ ДАН ШУМА У ПШШ „ЈОСИФ ПАНЧИЋ“

Пољопривредно-шумарска школа „Јосиф Панчић“ обележила је Међународни дан шума. Одржан је квиз знања из биологије у коме су учествовали ученици наше школе са наставницама Александром Тасић и Биљаном Пантић. Ученици Нађа Ристић и Андрија Мирков освојили су ПРВО МЕСТО! Одржано је и такмичење у стрељаштву и стоном тенису где су наши ученици учествовали под вођством свог наставника Зорана Јовановића. Стигли су нам следећи резултати:

  у  стрељаштву  Сава Тасић – 2. место и Нађа Ристић – 2. место;

  у  стоном тенису Војин Јанковић – 2. место и Петар Милутиновић – 3. место. 


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ  ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ

5.разред

1.место Никола Ристић- наставник Драгана Ристић


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ  ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

8.разред

3.местоМарта Стојановић – наставник Тамара Стојановић;


ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ
6. разред
Јелена Петковић  2. место- наставник Александар Аризановић;
Петра Стојановић 2. место- наставник Александар Аризановић;
7. разред
Љубиша Ђикић  2. место и пласман на републичко такмичење- наставник Братислав Радовановић;
Милица Јовановић  3. место- наставник Александар Аризановић.

 


Резултати са општинског такмичења из СРПСКОГ ЈЕЗИКА су ОДЛИЧНИ! Честитамо ученицима и њиховим наставницама и желимо висок пласман у даљем такмичењу.
5. разред – наставница Јадранка Лазаревић
1. место – Никола Ристић;
1. место – Сара Трајковић;
1. место – Анђела Петровић;

6. разред – наставница Жаклина Станојковић
1. место – Сара Димитров;
1. место – Катерина Наков;
2. место – Ивана Цветковић;
3. место – Петра Стојановић;
3. место – Јелена Петковић;
3. место – Лука Цветковић;

7. разред – наставница Ирена Антић
1. место – Јелена Крстић;
1. место – Анђела Микић;
1. место – Анђела Димитријевић;
2. место – Богдана Спасић;

8. разред – наставница Драгана Нешић
1. место – Бојана Николић, Богдан Нешић и Анастасија Вељковић;


Млађи разреди са песникињом Вером Цветановић

Поводом Светског дана поезије у сарадњи две библиотеке, школске и градске, наши ученици млађих разреда имали су прилику да чују песникињу Веру Цветановић, упознају се са њом и добију аутограм.


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТиО и Технике и технологије(16.03.2019.)

5.разред

1.место Катарина Филиповић-  наставник Сања Спасић

2.место Јелена Стаменковић – наставник Сања Спасић

6.разред

1.место Маријан Станковић- настаавник  Петар Јанковић;

3.место Виктор Рашић- настаавник  Петар Јанковић;

7.разред

1.место Николина Момчиловић – наставник Сања Спасић;

2.место Анастасија Митић – наставник Сања Спасић;

8.разред

1.место Ања Спасић  – наставник Сања Спасић;


„ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ – ЗАШТИТА ОД ПОЖАРА“

 

У оквиру пројекта „ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ“ одржано је предавање на тему „Заштита од пожара“. Предавању су присуствовали ученици четвртог разреда, а предавање је реализовала ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКА ЈЕДИНИЦА из Сурдулице.

 


 

ОСМОМАРТОВСКЕ ЧЕСТИТКЕ ЗА МАМЕ У БИНОВЦУ

Ученици подручног комбинованог одељења у Биновцу су декорисали честитке којима ће улепшати Дан жена својим мамама. Радионицом је координирала њихова учитељица Далиборка Милосављевић.


ПРИРЕДБА ПОВОДОМ ДАНА ЖЕНА У БИНОВЦУ


ОСМОМАРТОВСКА РАДИОНИЦА УЧИТЕЉИЦЕ ЉИЉЕ МИЛЕНКОВИЋ

Подручно комбиновано одељење у Алакинцу-  учитељица Љиља Миленковић;

 


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ (10.03.2019.)

7. разред

2. место Нина Аризановић- наставник- Иван Мирков;

2. место Љубиша Ђикић- наставник – Жарко Миленковић;

2. место Сара Новковић- наставник – Жарко Миленковић;

8 разред

1. место Андрија Мирков – наставник Иван Мирков;

1. место Анђела Марков – наставник Иван Мирков;

1. место Николић Бојана – наставник Иван Мирков;

1. место Јелена Ћеранић – наставник Иван Мирков;


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ БИОЛОГИЈЕ

7.разред

2. место Анђела Микић – наставник Биљана Пантић;

8.разред

3. место  Михајло Ђорђевић – наставник Александра Тасић;


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ИСТОРИЈЕ

5.разред 

1. место Лука Митић – наставник Зорица Спиридонов;
2. место Матеа Спасић – наставник  Зорица Спиридонов;
3. место Анђела Петковић – наставник Зорица Спиридонов;
без пласмана

6. разред

3. место Сара Стојковић – наставник Станковић Драгана;
3. место Лука Цветковић – наставник Аризановић Тања;

7.разред

2.место Анђела Димитријевић – наставник Станковић Драгана;

8.разред

2.место Матија Пантић – наставник Аризановић Тања;

3.место Милица Димитријевић – наставник Аризановић Тања;


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ФИЗИКЕ

6.разред

1.место Нина Радивојевић;

2.место Јелена Петковић;

7.разред

1. место Милица Јовановић;

2. место Љубиша Ђикић;

предметни наставници: Братислав Радовановић и Александар Аризановић;


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

8.разред

1.место Марта Стојановић – наставник Тамара Стојановић;


РЕЗУЛТАТИМА СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ХЕМИЈЕ КРУНИСАЛИ СМО ОВАЈ ТАКМИЧАРСКИ ВИКЕНД! 
Браво за све ученике и њихову наставницу Биљану Антић!
VII разред
1. место Љубиша Ђикић;
2. место Анђела Димитријевић;
3. место Анастасија Митић;
4. место Реља Стојановић;
VIII
3. место Андрија Мирков


БРИЉАНТНИ РЕЗУЛТАТИ НАШИХ УЧЕНИКА НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА које је одржано данас у нашој школи.
VII
1. место Анђела Димитријевић – наставница Ирена Антић
VIII
1. место дели велики број наших ученика које је припремала наставница Драгана Нешић:
*Марта Стојановић,
*Стефана Филиповић
*Нађа Ристић
*Анастасија Вељковић


СА ПОНОСОМ ОБЈАВЉУЈЕМО РЕЗУЛТАТЕ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ КОЈЕ  ЈЕ ОДРЖАНО  У СУБОТУ 02. МАРТА 2019. у ОШ „Пера Мачкатовац“ у Белом Пољу.
III разред 
1. место Леа Васић – учитељица Виолета Станковић;
2. место Андрија Ђикић – учитељица Виолета Станковић;
3. место Софија Мијовић – учитељица Данијела Момчиловић;
IV разред
2. место Матеја Јанковић – учитељица Александра Филиповски;
V разред
1. место Никола Ристић – наставница Драгана Ристић;
VI
1. место Нина Радивојевић – наставница Драгана Ристић;
2. место Часлав Лазаревић – наставница Драгана Ристић;
3. место Матија Момчиловић – наставница Драгана Ристић;
VII
1. место Душан Тасић – наставник Предраг Станковић;
1. место Љубиша Ђикић – наставник Саша Вукашиновић;
2. место Анђела Крстић – наставник Саша Вукашиновић;


РАДИОНИЦА „ЦИПЕЛИЋИ“

РАДИОНИЦА „ЦИПЕЛИЋИ“ реализована је у  одељењу III/1 учитељице Данијеле Момчиловић на часу српског језика и  слободних активности.

              УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ!

 


ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДУЖЕЊУ РАСПУСТА!
У циљу спречавања повећања броја оболелих од грипа на територији наше општине, локална самоуправа донела је одлуку да се распуст продужи још недељу дана. 

Данило Булатовић, директор школе


СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

У недељу 27. јануара наша школа је прославила школску славу. Прослава је започета верским обичајима у цркви, а потом  уз пригодан програм под називом „СВЕТИ САВА- СРПСКА СВЕТЛОСТ“ настављена у школи. Приредбу посвећену највећем српском просветитељу су кроз рецитал, драмски текст и песму припремили ученици 4.разреда заједно са учитељицама Љубинком Анђелковић, Славицом Богдановић и Светланом Стојановић и хором школе предвођеним  наставницима  Владимиром Станкулићем и Негованом Вучковићем . Присутнима се пригодним речима обратила председница општине др Александра Поповић. На крају програма директор школе Данило Булатовић  поделио је награде за најбоље литерарне и ликовне радове.


СВЕТОСАВСКА ПРИРЕДБА У ПОДРУЧНОМ ОДЕЉЕЊУ У АЛАКИНЦУ

„СВЕТИ САВА СВОМЕ РОДУ“

Савиндан нас подсећа да учимо и научимо, да сазнамо и пренесемо знања, да поштујемо и ценимо дела непролазне вредности. И ове године су ђаци 5. разреда наше школе одали почаст величини и делу Светог Саве. У Библиотеци “ Радоје Домановић“ одржано је књижевно вече у оквиру кога су додељене и награде ученицима за најбоље ликовне и литерарне радове на тему „Свети Сава своме роду“.


ИЗЛОЖБА УЧЕНИЧКИХ РАДОВА ИЗ ХЕМИЈЕ У ГАЛЕРИЈИ СКЦ-а

 

Поводом обележавања Светосавске недеље 24.1. 2019. у галерији СКЦ-а приређена је изложба ученичких радова из хемије. Изложбу је пратио и пригодан програм, а ученици су поетским радовима показали своју љубав према хемији.

Изложбу можете погледати ОВДЕ

 

   


ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА,

     Oбавештавамо вас да су припреме за упис ђака првака у школску 2019/2020. год. у току. 

     Сходно члану 55. став 19 Закона о основном образовању и васпитању („Сл.гласник РС“, бр.55/2013. И 101/2017.) , школа је дужна да упише свако дете са подручја школе. Родитељи, односно други законски заступници, који територијално припадају одређеној школи и желе да упишу дете у  школу којој припадају, потребно је  да поднесу захтев школи од 01.марта 2019.год., када званично и почиње упис будућих првака.

     Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, односно другог законског заступника, у складу са просторним и кадровским могућностима школе, али су родитељи, односно други законски заступници, дужни да се захтевом обрате школи (којој територијално не припадају), најкасније до 01.фебруара 2019.год. 

     Школа је дужна да обавести родитеља, односно другог законског заступника, о одлуци по његовом захтеву за упис детета ван подручја школе до 30.априла текуће календарске године у којој се врши упис, након сагледавања расположивих капацитета, а у складу са могућностима школе. 

     Упис у први разред је обавезан за децу која до септембра 2019. год. пуне  6,5 до 7,5 година старости. У складу са Законом у школску 2019/2020.годину уписиваће се деца рођена од 01.марта 2012.год. до 01.марта 2013.године. 

     Родитељи чија су деца рођена после 01.марта 2013.год. и желе превремени полазак детета у школу пријављују своје дете за проверу зрелости психологу школе. 

     За све додатне информације  можете се обратити лично или   позивом  на телефон  017 815-950.

С поштовањем,

директор школе Данило Булатовић

ДОБРОДОШЛИ !!!


„Заувек ћу бити дете “ – међународни литерарни конкурс

Наше ученице 6.разреда Сара Стојковић и Матиа Момчиловић учествовале су на међународном литерарном конкурсу под називом „Заувек ћу бити дете “. Њихове песме одштампане су у Зборнику и могу се прочитати на блогу nvooazaznanja.wordpress.com .


У СУСРЕТ СВЕТОМ САВИ

Ученици 6. разреда су са својом наставницом Жаклином Станојковић кроз квиз о Светом Сави утврдили и проширили своје знање о овом српском светитељу и значајној личности наше књижевности и културе. Српски манастири били су и остали молитвена и духовна станишта српског верујућег народа. Они су вековима чувари православне вере и светосавске традиције. У уметничкој и народној књижевности могу се наћи бројни текстови посвећени Светом Сави, па су тако ученици имали прилике да и о томе размисле одговарајући на питања.


НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА У I/3 – учитељица Душка ЂокићПРОЈЕКТНА НАСТАВА У I/3 – РАДИОНИЦА „ЛЕПО ПОНАШАЊЕ“  учитељица Душка Ђокић

 


НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА У III/1

 

Учитељица Данијела Момчиловић са својим ученицима огранизовала је новогодишњу приредбу за родитеље ученика.

 

 

 


„Витез“ је опет НАШ!!!

Браво за сликара Огњена и песника Алексу В. ученика III/1!!!


OБАВЕШТЕЊЕ!

Сутра 9.1.2019. у првој смени  су млађи разреди, а у другој старији! Сва три дана, до викенда,  ради се по распореду за петак.

Добродошли назад у школске клупе!Посета ПУ „Наша радост“

Ученици IV/2 са учитељицом Славицом Богдановић и III/1 са учитељицом Данијелом Момчиловић посетили су ПУ „Наша радост“ где је, као и увек, остварена дивна сарадња између наше две установе. Као увертира у радионицу „Израда новогодишњих честитки“, коју су припремили ученици четвртог разреда, приказан је перформанс трећака „Љутито мече“. Перформанс је касније приказан и најмлађим полазницима вртића који су га са пажњом испратили и упутили искрене осмехе.

 

 

 


НОВОГОДИШЊА РАДИОНИЦА СА ДИРЕКТОРОМ ШКОЛЕ

 

Пред сам празнични распуст заинтересовани ученици старијих разреда наше школе имали су прилику да буду део радионице коју је уприличио директор Данило Булатовић. Уз дивну атмосферу настали су сјајни продукти који чине новогодишњу декорацију хола.

 


Наш глас против дискриминације

 Ученици наше школе су ових дана учествовали у радионицама чија је тема била Наш глас против дискриминације. Причало се о људским правима, о томе да наша слобода престаје тамо где је туђа угрожена. Подсетили смо се свих оних ситуација које су честе у школи, које често доживљавамо као шалу или разоноду, а у ствари, за неког могу бити врло болне и обесхрабрујуће. Поштовати друге, бити толерантан, поштовати различитост као нешто што нас спаја, а не раздваја-само су неки од закључака ове активности.


НОВОГОДИШЊИ СУСРЕТ ШКОЛАРАЦА И ПРЕДШКОЛАЦА

Ученици IV/2 ( учитељица Славица Богдановић) и III/1 (учитељица Данијела Момчиловић) посетили су ПУ „Наша радост“ где је, као и увек, остварена дивна сарадња између наше две установе. Као увертира у радионицу „Израда новогодишњих честитки“ коју су припремили ученици четвртог разреда. Приказан је перформанс трећака „Љутито мече“, а затим је уследио аплауз задовољства и дивна атмосфера током радионице. Перформанс је касније приказан и најмлађим полазницима вртића који су га са пажњом испратили и упутили искрене осмехе.


Пројектна настава „Личне карте животиња“

Пројектна настава I/4 (учитељица Љиља Миленковић) ,,Личне карте животиња“ Радионица је одржана са родитељима ученика. Циљ је упознавање основних карактеристика животиња из окружења.


Позив за „Материце“

У другу недељу пред Божић пада овај празник. Ово је највећи хришћански празник мајки и жена. Тога дана деца поране и унапред припремљеним канапом, концем, шалом, марамом или каишем на препад завежу своју мајку, за ноге, на исти начин, као што су њих мајке везивале на Детинце. Мајка се прави да не зна зашто је везана. Деца јој честитају празник, а мајка онда дели деци поклоне и на тај начин се „дреши“. На исти начин се вежу и све удате жене, које се дреше поклонима деци: колачима, или неким другим слаткишима.
Везивање на Детинце, Материце и Оце, има вишеструку симболику. Прво- симболизује чврсте породичне везе, слогу, мир, поштовање и међусобно помагање у свим приликама. Друго- упућује укућане на штедљивост и истрајност у врлинама, јер онај ко поседује поштено зарађену имовину и добра дела, лако ће себе откупити у свим споровима пред земаљским судовима, а посебно на последњем Страшном суду  где ће се само вредновати оно шта је човек добро у свом животу учинио.
И ове године ђаци Основне школе „Вук Караџић“ извели су програм у част мајки у храму Светог Ђорђа у Сурдулици. Том приликом су прочитани награђени радови на тему „Мајка је биће најсличније Богу“.


У сусрет празнику „Детињци“

Ученици који похађају наставу веронауке учествовали су у обележавању празника „Детињци“  у школи и  цркви .

    

Рекламни спот из цркве можете погледати ОВДЕ.


Новогодишњи поклон нашим ученицима – концерт Леонтине Вукомановић


ИЗЛОЖБА ПРОДУКАТА ПРОЈЕКТНЕ НАСТАВЕ И РАДИОНИЦА

Игром и знањем у сусрет Новој години

Настављајући традицију ученици 6. разреда су учествовали у музичком тобогану који су и ове године организовали уз подршку своје наставнице српског језика Жаклине Станојковић. Показали су колико су научили из разних предмета, колико познају спорт и, наравно, показали да знају и да се опусте и запевају. Пожелимо срећу и љубав једни другима, оставимо у старој години све оно што нас је мучило и закорачимо у нову годину пуни оптимизма – поручују наши шестаци .

 

 

ЛУТКЕ У III/4

Подручно одељење у Алакинцу- учитељица Љиља Миленковић.

„МИРИС ДУЊЕ НА ОРМАРУ“ САРА ДИМИТРОВ

Ученица наше школе Сара Димитров учествовала је на литерарном конкурсу под називом „Мирис дуње на ормару“ који је расписао часопис „Моје дете“. На сајту часописа објављен је рад наше Саре… Рад се може погледати на следећем линку: https://www.mojedete.info/kategorija/porodica/deca-za-decu/page/4/ али и на фотографијама које су у прилогу.

„ЗДРАВА ИСХРАНА – УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ“ НАГРАДЕ НА КОНКУРСУ

Матеја Спасов и Тијана Миленковић, ученици III/2 (учитељица Виолета Станковић) , као и Андриана Стојановић, ученица III/1 (учитељица Данијела Момчиловић) награђени су на ликовном конкурсу Завода за јавно здравље „Здрава исхрана-улагање у будућност“ Данас, 04. децембра 2018, су им у свечаној сали Завода уручене дипломе и награде.

 
„СЛИКОВНИЦА“ у I/4

Реализација пројектне наставе, пројекат „Сликовница“, у првом разреду, у подручном одељењу у Алакинцу – учитељица Љиља Миленковић.
 .
.
.
.
.
.
.
ЧИСТ ВАЗДУХ – ДУБОК УДАХ“ у I/2
 
Део атмосфере  радовања  у продуктима пројектне наставе у I/2 -Чист ваздух – дубок удах (учитељица Иванка Ристић)

НАГРАДЕ НА КОНКУРСУ „Ал’ је леп овај свет“
ОШ „Јован Јовановић Змај“ јеп оводом  Дана школе  расписала литерарни конкурс на тему „Ал’ је леп овај свет“  и наградила ученице наше школе Кристину Божилов и Стефану Лазаревић из.одељења III/2 (учитељица Виолета Станковић), 
.
.
НАГРАДЕ НА КОНКУРСУ „ТЕБИ ЦВЕТЕ-ТЕБИ ПЕВАМ“
Поводом  Дана школе ОШ „Јован Јовановић Змај“ је на литерарном конкурсу „ТЕБИ ЦВЕТЕ-ТЕБИ ПЕВАМ“ наградила учениkе ОШ „Вук Караџић“ одељења VIII/3, Андрију Миркова и Сандру Миловановић.
………………………
„Од зрна до хлеба’’ у II/3
 

Ученици II3 (учитељица Виолета Миленковић) су на часу народне традиције реализовали наставну јединицу ’’Од зрна до хлеба’’. Било једном једно малено зрно пшенице које се желело претворити у укусан хлеб… Ученици су уживали на овом часу, показали су своју маштовитост и креативност у прављењу различитих фигурица од теста. Били су јако радознали зато што су и сами учествовали у мешењу хлеба.

 

Oформљен Тим за превенцију злоупотребе дроге

Наша школа оформила је Тим за превенцију злоупотребе дроге. Трудимо се да на различите начине утичемо на јачање свести ученика о штетности наркотика како не би упали у зачарани круг зависности. Једна од активности усмерена ка овом циљу је и пано са порукама у холу школе.

 

 

Предавање „Борба против наркотика“

Дана 15. 11.18. у нашој школи одржано је предавање на тему „Борба против наркоманије“. Циљ је био да дете има свест да треба да одбије дрогу када му се понуди, да чврсто стоји иза тога и да зна шта све то са собом носи. Поред тога причало се о томе колико штетних последица са собом носи конзумирање наркотика, како  препознати особе које користе наркотике, шта ради неко из школе ако примети да ученик користи или има код себе наркотике, каква је процедура и сл.

Предавачи су били стручњаци из  : Министарства здравља, Министарства просвете, Министарства рада и социјалне политике, као и представници полиције, судства и тужилаштва. Била су два тима која су истовремено држала предавања и наставницима и стручним сарадницима, у једној просторији, и ученицима у другој.

Предавање је било јако поучно и одржавало је пажњу слушалаца.

  

 

Олимпијски час

На Олимпијским играма за младе у Буенос Ајресу бронзаном медаљом Марија Малић обрадовала је целу Србију, а данас су јој се посебно радовали малишани наше школе. Наша такмичарка у стрељаштву  била је део Олимпијског часа. Дружила се са основцима и учила их правим олимпијским вредностима.

 

.

 

ДАН ШКОЛЕ

КОНЦЕРТ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ И ДРАГЕ ГОСТЕ НАШЕ ШКОЛЕ У ДИВНОМ АМБИЈЕНТУ

Концертом класичне музике полазника Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Врања, у свечаној атмосфери, заокружено је обележавање овогодишњег школског празника – Дана Основне школе „Вук Караџић“ у Сурдулици. Сви запослени и велики број драгих гостију су уз честитке председнице  Општине Сурдулица Александре Поповић и дивне звуке музичких инструмената уживали у догађају. После концерта уследио је коктел и дружење присутних. Ова сјајна организација прославе Дана школе увертира је и подстицај за организацију јубилеја који ће се обележити 2019. године. 

Концерт можете погледати овде.

КОНЦЕРТ ОЛИВЕРА КАТИЋА ЗА СТАРИЈЕ РАЗРЕДЕ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

У оквиру Дана школе одржан је концерт Оливера Катића и  журка старијих разреда у фискултурној сали наше школе. За веселу атмосферу и добру журку побринули су се наши распевани и разиграни матуранти.

 

НАГРАДЕ ЗА ЛИКОВНЕ И ЛИТЕРАРНЕ РАДОВЕ  ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

На Дан школе директор Данило Булатовић је уручио награде за ликовне и литерарне радове ученицима који су освојили прва три места на конкурсу „Срећни смо што смо имали Вука“.

 

ПРИРЕДБА – ДАН ШКОЛЕ 2018.

Приредбу за Дан школе припремили су наши мали матуранти са наставницима: Драганом Нешић, Тамаром Стојановић, Владимиром Станкулићем и Негованом Вучковићем. Приредба је била необична и на сасвим реалан начин приказала  разне несташлуке и недоумице наших матураната које су нас насмејале до суза.

 

КУПЉЕНА НОВА НАСТАВНА СРЕДСТВА 

Поводом Дана школе, а у  циљу побољшања квалитета наставе, купљена су нова наставна средства. 

за хемију

за географију

за биологију

 

 

 

 

 

.

ПРЕДАВАЊЕ „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

Представници Полицијске управе одржали су четвртацима предавање на тему „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

ДУХ ВИТЕШТВА У ГАЛЕРИЈИ СКЦ-А

Дечја недеља у нашој школи пропраћена је многобројним активностима. Организовано је дружење са ВИТЕЗОВИМА удружења „Заточник“. Ученици II1, II/2 и III/1  присуствовали су у пратњи својих учитељица Снежане Мицић, Виолете Миленковић и Данијеле Момчиловић овом догађају.

.

ДЕЧЈА ПРАВА И ГРАЂАНСКО ВАСПИТАЊЕ У СТАРИЈИМ РАЗРЕДИМА

На часовима грађанског васпитања се вредно радило током Дечје недеље. Ученици су са својом наставницом Миљаном Јанковић припремили дивне постере и још једном нас подсетили да су дечја права приоритет који сви треба да поштујемо.

 

 

.

“GDI SOLUTIONS DAY 2018.”

„GDI GISDATA“ је фирма која се бави софтверским решењима, информационим технологијама, као и пројектантским, технолошким и развојним стручним услугама. Са традицијом пословања од преко 25 година и преко хиљаду клијената, ГДИ је данас апсолутни средњоевропски лидер у својој бранши. ГДИ у Србији послује путем фирме „GDI GISDATA“ у Београду, а ван Србије има око петнаест оперативних фирми у Хрватској, Мађарској, Словенији, Босни и Херцеговини, Македонији, Црној Гори, Албанији, Украјини и Холандији. У оквиру традиционалне годишње конференције “GDI SOLUTIONS DAY 2018.”, која је одржана дана 18.09.2018. године у хотелу “Хилтон” у Београду, учесници и гости су били у прилици да виде велики број презентација и демонстрација ГДИ решења и технолошких платформи. На крају дан  вршено је извлачење и додела пригодних награда из делокруга „GDI SOLUTIONS“ гостима конференције. Један од представника општине Сурдулица, Жарко Искренов, освојио је награду која је општег карактера и намењена образовању деце виших разреда основне школе. Едукативни робот STEMI hexapod, намењен је увођењу деце у свет роботике и стицању основних знања из ове актуелне области. Награда је на пригодан начин уручена Данилу Булатовићу, директору ОШ “Вук Караџић” у Сурдулици, у присуству Александре Поповић, председнице Општине Сурдулица, као и других званичника општине и школе.

У ПОХОДЕ НАЈСТАРИЈИМА

 Основна школа „Вук Караџић“ је са својим ученицима и наставницом Тањом Аризановић, у сарадњи са Црвеним крстом, првог дана Дечје недеље, отворила ову дивну манифестацију посетом Дому старих у Сурдулици. На тај начин обележен је и Међународни дан старих. Ученици су уз адекватан програм забавили кориснике Дома и покушали да им умање осећај усамљености.

 

III/2 ПОЖЕЛЕЛО ЈЕ ДРУГАРИМА СРЕЋНО ДЕТИЊСТВО

 

Одељење III/2 (учитељица Виолета Станковић) пожелело је приредбом друговима срећно детињство. Публика је уживала у глуми, песми и игри, другог дана Дечје недеље.

 

.

ГОСТОПТРИМСТВО ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНЕ

Председница Општине Сурдулица Александра Поповић, као и увек у добром расположењу, са широким осмехом и срцем дочекала је ученике млађих разреда наше школе како би им изразила најлепше жеље поводом Дечје недеље. Да би узвратили на дивном гостопримству, ученици су председници даровали своје креације креиране талентом, али су уручили и уметничку слику као поклон школе.групним искреним загрљајем.

 .

ПОЧЕТАК ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

 

Обележен почетак Дечје недеље плесом млађих разреда на спортском терену школе.

 

 

.

МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ „КРЕФ“, ШТИП, МАКЕДОНИЈА 2018.

Са великим задовољством вас обавештавамо дa je наша школа учествовала на Међународном филмском фестивалу „КРЕФ“ који је акредитован и подржан од стране Министарства просвете и Министарства културе Републике Србије. КРЕФ је фестивал кратког едукативног филма. На овом међународном фестивалу, а на основу пласмана са републичког такмичења, када је заузела треће место, учествовала је ученица осмог разреда Ања Спасић са ментором Сањом Спасић у категорији од 10 до 15 година. Манифестација је одржана у Штипу 28. и 29. септембра 2018. у Мултимедијалном центру Универзитета „Гоце Дечев “ у Штипу.

 

Обележен Међународни дан писмености и Европски дан језика

      Поводом обележавања 8.септембра –Међународног дана писмености , ученици 6.разреда припремили су изложбу радова под називом „ Мој језик је мој мост“. Међународни дан писмености проглашен је још 1967. године у циљу да се сваке године, бар на тај датум, истакну важности читања и писмености у животу појединца и друштва у целини.

Ученици 8.разреда су са наставницама Тамаром Стојановић и Драганом Нешић обележили 26.септембар, Европски дан језика, изложбом радова на различитим језицима.

 

ПРИЈЕМ ПРВАКА

         1. септембра  сваке године у нашој школи одржава се још једна велика свечаност- пријем првака. Директор школе и председница Општине  поздравили су наше малишане. Након тога уследила је приредба коју су организовали ученици  са својим учитељима и наставницима. Програм је сваке године другачији, али увек весео, забаван и маштовит, тако да будућим ђацима првацима остаје дуго у сећању.

……

 

У нашој школи, дана 29. и 30.08. одржан је семинар за све наставнике и учитеље. Семинар је био јако инспиративан и поучан за све присутне.

 

Обавештавају се родитељи будућих школараца – првака, да ће се 3.септембра 2018.год., са почетком у 9h, одржати свечаност испред школе поводом пријема првака.

Ученицима петог разреда биће саопштен распоред поделе по одељењима у 8h. Такође, сви остали ученици долазе у школу од 8 часова.

Срдачно очекујемо све ученике. Добро нам дошли у нову школску годину и пуно среће на путу освајања нових знања, успеха и доброг дружења!!!

Директор ОШ „Вук Караџић“ Данило Булатовић

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ОСМАКЕ!!

Распоређеност ученика по средњим школама биће видљиво 8.7.2018. на сајт http://www.upis.mpn.gov.rs/Cir/Pocetna, уносећи личну шифру ученика.

 

Ученици наше школе проширавају границе знања и на међунаросном нивоу !!!

Кратки едукативни филмић ученице Ање Спасић из 7. разреда пласирао се са републичког на међународно такмичење, у оквиру смотер КРЕФ. Ања ће нас у Штипу, у Македонији, са својом менторком, наставницом Сањом Спасић, представљати у септембру. Филмић је у прилогу и можете га погледати и „лајковати га“ јер се филмић , међуосталог, бори и за глас публике Ауторима срдачно честитамо!

https://www.youtube.com/watch?v=ST3qP4pZkzE&feature=youtu.be

 

ДОДЕЛА ВУКОВИХ ДИПЛОМА

 

Дана 28.6. 2018. директор школе Данило Булатовић уручио је „Вукове дипломе“  и награде  свршеним осмацима. Том приликом пожелео им је пуно успеха на предстојећем упису у средњој школи.

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ОСМАКЕ!!
Сви ученици који су полагали завршни испит већ у петак 22. јуна 2018. моћи ће да виде своје резултате.

Приговори се могу подносити у суботу  школској комисији и у понедељак  окружној комисији.

……………………………………………………….
Потребно је да у понедељак будете у 8:15  испред школе са овереном ђачком књижицом у којој је залепљена фотографија.  Поред прибора дозвољено је само уношење освежавајућег напитка. Желимо добру концентрацију и успешне резултате на завршном испиту.

 

ДА СУМИРАМО РЕЗУЛТАТЕ СА ТАКМИЧЕЊА !!!    ИЗВЕШТАЈ 2018

СПИСАК УЏБЕНИКА ЗА ПРВИ РАЗРЕД

Вуковци и даље блистају !!!

У Чачку је 2. јуна 2018. године одржана Републичка смотра талената. Међу 400 учесника из целе Србије нашле су се и ученице  осмог разреда Лана Поповић и Анастасија Поповић. Оне су на овом такмичењу представљале нашу школу, али и Регионални центар за таленте из Врања. Учесници овог такмичења најпре су решавали тестове, а након тога бранили своје истраживачке радове. Лана и Анастасија су се такмичиле из област енглеског језика.  Оне су у генералном пласману заузеле треће  место.

Све честитке ученицама и похвале што  се на још једном оволиком скупу чује за нашу школу. Све похвале наставници Тамари Стојановић за несебично залагање. Браво !!!

Награде за младе „Горане“ !!!

На пригодној свечаности у седишту Покрета горана Србије , одржаној 12.06.2018.године, уручена су признања најуспешнијима на наградном конкурсу за прозни састав, песму, цртеж, карикатуру, плакат, фотографију и еколошку поруку поводом обележавања 5. јуна, Светског дана заштите животне средине. Том приликом присуствовали су  награђени ученици наше школе. Браво за несебични труд и честитке ученицама и њиховим менторима Иванки Ристић и Ирени Антић !!!

 

 Негујмо пријатељство!!!

 

Ученици шестог и седмог разреда су са својом наставницом Миљаном Јанковић, на часовима грађанског васпитања још једном показали вредност пријатељства и урадили предивне постере који ће украшавати њихове учионице, а поруке измамити мио осећај у свачијем срцу.

 

Спортске активности младих-Окружни такмичење

11. јуна 2018. екипе састављене од ученика 2. и 4. разреда учествовале су на окружном такмичењу „Спортске игре младих“ у Врању. На ентузијазму и вредном раду честитамо свим ученицима као и њиховим тренерима, учитељима Југославу Миленковићу  и Синиши Миленковићу, а екипи 4. разреда честитамо освојено ПРВО МЕСТО и пласман на републичко такмичење.

Књижевно вече петака за крај школске године !!!

Ученици 5. разреда свој таленат за песму, игру, глуму показали су на књижевној вечери одржаној у четвртак, 7. јуна. Кроз песму и стихове пренели су нам поруку о томе шта све на свету деца желе, шта их то мучи и не да мира. Ово је такође и мали поклон љубави свим  нашим малим и великим матурантима којима желимо много среће и успеха у даљем школовању. Ментор   је њихова наставница српског језика Жаклина Станојковић.

 

Другарско вече

Још једна прелепа прослава. Ученици четвртог разреда славили су „Другарско вече“. Иако су мали, показали су како  младост  уме да игра и пева. Провод је био фантастичан, а и декорација није изостала.

  

Прослављена „Мала матура“! Феноменално!!!  Сви задовољни!!!

Још један у низу успех четвртака !!! Браво!!!

Данас је још једна генерација уз трубаче  младим крилима полетела ка озбиљнијим изазовима живота !!!

Ново за осмаке!!!

Све информације о упису у средње школе, начину бодовања, конкурсу, правилнику о упису и сл. можете добити од разредних старешина или у одељку „Завршни испит“ овог сајта.

МАСКЕНБАЛ – „ИСТОРИЈСКЕ ЛИЧНОСТИ“

Дана 14. 05. 2018. године одржан је маскенбал под називом „Историјске личности“. Реализатори су били ученици VII и VIII разреда са својом наставницом историје Тањом Аризановић. Учесници су кратком причом представили личност чији костим носе и период у коме је она живела. Жири је имао задатак да изабере најоригиналнији перформанс и додели диплому за I,II и III место за најоригиналнији костим, најкреативнију маску и најбоље маскирано одељење. Честитамо награђенима, али и свим осталим учесницима јер су самим учешћем остварили победу !!!

 

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА – ТРШИЋ

Богдан Нешић и Анастасија Вељковић су са наставницом Драганом Нешић били део републичког такмичења из језика које се одржава у Тршићу.

За осмаке !!!

На сајту http://www.mala-matura.com налазе се бесплатни онлајн курсеви намењени за припрему  ЗАВРШНЕ МАТУРЕ. 

 

ПАМЕТНО И БЕЗБЕДНО НА ИНТЕРНЕТУ

Дана 25.5. у нашој школи одржано је предавање на тему „Превенција дигиталног насиља“ чији су учесници били родитељи и ученици 5. и 6. разреда, а предавачи Весна Димитријевић и Емина Бековић, представнице Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Циљ предавања био је подстицање паметног и безбедног коришћења нових технологија.

 

Национални контакт центар за безбедност деце на интернету  19833

Успешно реализована тродневна екскурзија осмака.

Искуство више !!!

Ученици наше школе чији су радови приказани у часопису „Витез“ позвани су на гостовање на XVI београдски фестивал писаца „Витезово пролеће“ . 

50. републичка смотра рецитатора у Ваљеву !!!

На 50. републичкој смотри рецитатора у Ваљеву ученице наше школе су заблистале. Све похвале Нађи Ристић (7.раз.) и  Петри Лазаревић (2. раз.) које су добиле огромне аплаузе публике и све похвале жирија. Такође, све похвале и за њихове педагоге Драгану Нешић и  Данијелу Момчиловић. Браво !!!

Обележен Светски дан Црвеног крста !!!

Поводом 08. маја, Светског дана Црвеног крста, чијем је обележавању посвећена читава недеља, одељење II1 је организовало хуманитарну акцију „Друг другу“ која се огледа у прикупљању гардеробе и играчака за сиромашну децу. Акцију подржао Црвени крст.

Такмичења из енглеског језика !!!

Дана 13.04. ученице Лана Поповић   и Анастасиа Поповић учествовале су на Републичком такмичењу из енглеског језика. Такмичење је одржано у Ћуприји, а ученице су постигле добре резултате пласиравши се међу првих десет. Честитамо Лани, Анастасији и наставници Тамари Стојановић !!!

Дана 12.04. одржано је такмичење „Талената“ из енглеског језика у Врању. Представници наше школе на овом такмичењу биле су  Лана Поповић и Анастасија Поповић (ученице 8. разреда). Ученице су заблистале на такмичењу. Лана је освојила  прво место, а Анастасија друго. Овим су се ученице пласирале  на Републичко такмичење које ће се одржати 2. јуна. Све честитке и похвале и ученицама и наставници Тамари Стојановић !!!

 

Пласмани на такмичењима се и даље нижу !!!

На окружном такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ ученици наше школе донели две сребрне медаље и то: Матеа Спасић  и Нина Радивојевић. Браво на овако лепом успеху и ученицима и наставницима.

Успех наших малишана се наставља !!!

Цртеж наше Софије, ученице другог разреда, изашао у „ Витезу“, у оквиру конкурса „Витезово црталиште“. Браво за Софију и њену учитељицу, али и за све остале вредне другаре који неуморно раде!

Успешно реализована једнодневна екскурзија 2. разреда на релацији Сурдулица – Свилајнац