Новости

И ово смо МИ! Рад на безбедности ученика.

Посета првака школској библиотеци

Научили смо да читамо. Ученици првог разреда су учествовали у радионици са школским библиотекаром.

Мали предузетници великог срца

Да за предузетништво нису битне године доказали су ученици 5. разреда наше школе. Уз подршку својих одељењских старешина ови хуманитарци реализовали су своју идеју и направили прелепе огрлице и наруквице које су донирали за свог друга Жарка Станојевића.
А како је све почело, погледајте OВДЕ.
стварено

Данас је успешно реализован још један хуманитарни базар у организацији ученика, учитеља, наставника и асистената наше школе. Сва средства која су данас прикупљена биће уплаћена на рачун нашег ученика Жарка Станојевића коме је потребно за лечење у иностранству. Велико хвала свим суграђанима који су подржали ову нашу акцију.

Моје тело

У оквиру пројекта „Моје тело“, група предшколаца посетила је биолошки кабинет. Тамо их је дочекала наставница Сања и побринула се да деци буде пријатно у процесу истраживања.

На слици може бити: 27 особа, дете, људи уче, дечје играчке и текст

Такмичење „Дабар“

Дана 16.11.2023. године у нашој школи одржано је такмичење из информатике  „Дабар“.

Памфлет 2023 – упутство за пријаву на моју среднју школу

Календар активности за спровођење завршног испита

У посети хладњачи

У оквиру подршке ученицима, Тим за самовредновање организовао је посету хладњачи. Ученици другог разреда су са својим учитељима посетили предузетника Душана Миленковића тј. пољопривредну апотеку и хладњачу где су сазнали укратко шта се продаје и у које сврхе. Поред препарата за хемијско третирање биљака постоји и вештачко ђубриво, као и разно семе за садњу. Хладњача је одушевила ученике својом величином, али и температуром која се креће и до -40.Много је питања која су ученици постављали, а љубазни домаћини су сликовито, једноставно и лепо одговарали показујући сваки детаљ како би ученицима било јасније. Велико хвала нашим домаћинима, за срдачну добродошлицу, послужење и много корисних информација.

Часописа „Витез“

У новa два издања часописа „Витез“ нови витезови и витешкиње наше школе, и то из одељења II/2, IV/1 и IV/2

Приредба

„Пуни утисака изашки смо из сале Сурдуличког културног центра“, кажу сви који су испратили данашњи програм поводом Дана школе. За ово задовољство захваљујемо се ученицима старијих разреда, њиховим наставницама српског језика и наставнику Неговану.

Приредба поводом Дана школе

Драги ученици, родитељи, поштовани суграђани и пријатељи школе,

Са великом радошћу вас позивамо на нашу приредбу поводом Дана школе. Приредба ће бити приказана 6. 10. 2023. у 12 часова и у 18 часова, у сали Сурдуличког културног центра. Очекујемо вас и обећавамо да ћемо дати све од себе да оправдамо ваше поверење.

,,Заједно ка средњој школи“

У оквиру плана рада Професионалне оријентације и пројекта ,,Заједно ка средњој школи“ ученици 7. и 8.разреда су на позив председснице Основног суда у Сурдулици поводом обележавања Европског дана правде посетили просторије суда и присуствовали симулацији суђења и упознали се са основним подацима о раду овог органа. Ученици су били у пратњи директора школе, стручног сарадника Маје Стошић и одељењског старешине Ирене Антић.

52. САЈАМ ОБРАЗОВАЊА И НАСТАВНИХ СРЕДСТАВА – БЕОГРАД

Сјајан је осећај када је неко наш део ауторског тима импозантног Бигзовог издања збирки примера добре праксе „Инклузија у савременом образовању“, извучених из реализације ИОП-а. Рад наше учитељице Данијеле Момчиловић је на 24. и 25. страни. Ту су и кодови путем којих се може доћи до електронске збирке песама одељења IV/1, али и до књижевне вечери приказане видеом на јутјубу.

„Нака Супер Бака“

Интерактивном представом у борбу против вршњачког насиља! „Нака Супер Бака“, Нада Блам, првакиња Народног позоришта Београд.

Радионица тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања

Психолог Ирена Николић и координатор Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања Ирена Антић одржале су радионицу са члановима Вршњачког тима чији је циљ оснаживање деце да препознају и пријаве трговину људима. Чланови ВТ су описивали како они виде трговину људима и зашто то представља опасност. Разговарали су о својим осећањима, сновима, страховима, ко и шта може да их спречи на путу до остварења сна, ко су особе од поверења и како да реагују ако се нађу у невољи.

Општинско такмичење -стони тенис

На општинском такмичењу у стоном тенису ученице наше школе: Ана Лукић, Маша Милић и Николина Миленковић су освојиле екипно прво место, а ученица Ана Лукић појединачно прво место и изборили даљи пласман. Честитке и ученицима који су достојно представљали школу.

Светски дан менталног здравља

Ученици осмог разреда су са наставницом биологије Мајом Велинов обележили Светски дан менталног здравља. Била је то прилика да се подсетимо колико је ментално здравље значајно за наше нормално функционисање. Добро ментално здравље нам омогућава да се носимо са изазовима, повежемо са другима, уживамо у добром и смисленом животу.

Ближи се Светски дан јабука… Одељење IV/2

Едукација деце у вртићима и школама 2023

Дана, 16.10.2023.године, ученици 5. разреда имали су предавање у оквиру пројекта „Едукација деце у вртићима и школама 2023“, које организује фармацеутска комора. Предавање је одржала Александра Величковић, дипломирани фармацеут а тема је била „Час апотекарства на часу биологије – Зашто су бактерије све отпорније на антибиотике“.

Радионица

Ученици 2. разреда правили су држач за оловке од ролни тоалет папира на часу енглеског језика, са наставницом Маријом Ђурђановић.

Здравље и здрава исхрана

Ученички парламент је поводом Светског дана здраве хране припремио квиз и предавање за ученике 3. разреда на тему здравља и здраве исхране.

На општинском такмичењу у

стрељаштву ученице наше школе: Андреа Стојановић, Петра Јоцић и Мара Kитановић, као и ученици: Никола Цветковић, Димитрије Димитров и Страхиња Петровић су освојили прва места и изборили даљи пласман и у екипној и у појединачној конкуренцији.

Честитамо!

 

Бојење текстила у III/2

Мали дизајнери направили шаре на мајицама уз подршку учитељице Мирјане Радоичић

„Добра вила“, Ваннаставне активности – ll/2

Витез

У првом овогодишњем броју часописа „Витез“ објављени радови наших ученика:

-Југа Стевановића III1

-Уне Вељковић IV/1

Испратили овогодишњу Дечју недељу и наши четвртаци у друштву другара II/2 одељења

Да би сте одгледали видео запис кликните ОВДЕ

Чланак на порталу „Југмедија“ о сарадњи двеју учитељица из Сурдулице и Власотинца можете погледати ОВДЕ.

Безбедност деце у ванредним ситуацијама

У оквиру пројекта Заједно и безбедно кроз детињство припадници ПС Сурдулица и Ватргасног друштва одржали су предавање ученицима другог разреда 

Од срца за нашег Жарка

Ученици старијих разреда наше школе посетили су продајни базар како би пружили подршку свом другу и учинили да има лепше детињство.

Базар је у центру града и још увек траје, па позивамо све људе доброг срца да нам се придруже.

Кроз Дечију недељу у спортском духу.

Интерактивно предавање на тему ненасилне комуникације

У форум театру ученици 5. разреда и чланови Вршњачког тима су на креативан начин решавали конфликтне ситуације, кроз играње улога, размишљали о проблемима и покушавали да нађу прихватљива решења.

Дружење са предшколцима

Још једна посета вртићу обојена ведрином, љубављу, игром. Ученици седмог разреда су се играли са нашим малим домаћинима,слушали о дечијим правима, јесени.. И још по нечему. Обећали су да ће нас посетити, и ми им се већ радујемо. Велико хвала предшколцима и дивним васпитачицама на прелепим тренуцима.

Школски биоскоп за четвртаке, полазнике грађанског васпитања

Хуманитарни базар

Поводом Дечије недеље у Сурдулици на више места организован је хуманитарни баразар за нашег корисника Жарка Станојевића.Ученици наше школе су се потрудили да са својим учитељицама допру до што више људи како би помогли Жарку и у томе су били изузетно успешни.

Четврти дан Дечје недеље – спортске игре.  Такмичење у игри „Између две ватре“, трећи и четврти разред централне школе. Навијачи остали ученици млађих разреда.

После толико лепих и креативних активности, такмичења, дружења, гостовања, и овај последњи дан Дечије недеље био је обојен радошћу и песмом.

Посебно задовољство учинили су нам родитељи који су били и такмичари у нашем квизу.

 Четвртог дана Дечје недеље ученици осмог разреда присуствовали су предавању о хуманитарном раду и волонтеризму. Предавање су организовали чланови хуманитарне организације „Хумано срце“, у сарадњи са Црвеним крстом Сурдулица и Библиотеком ,,Радоје Домановић“

  Дечија недеља обележена ликовном радионицом

Европски дан језика

Наставнице енглеског језика: Гордана Тасић, Тамара Стојановић и Јелица Момчиловић, са својим ученицима, обележиле Европски дан језика.

Друштвеним играма, у одељењу I/3, у друштву предшколаца, завршрна овогодишња Дечја недеља.

У оквиру обележавања Дечје недеље ученици II/3 одељења су цртали срца на свом лицу и уживали у гледању цртаног филма“Бамби“

Одељење I/6 отворило Дечју недељу радионицом „Дечје срце“ (учитрљица Снежана Пртровић)

Улепшавање школског паноа

Дечја недеља у трећем разреду издвојеног одељења у Сувојници. Међусобно дружење ученика овог одељења, али дружење и са другарима осталих разреда

Велико срце деце Србије

У оквиру пројекта,, Заједно ка средњој школи,, ученици старијих разреда наше школе посетили су јавне установе, занатске и приватне радње са којима школа сарађује у току целе године. Сусрели су и глумце, песнике из нашег града. У духу Дечије недеље поделили су осмех и цвет од срца, а како су их наши суграђани дочекали најбоље говоре фотографије.

Дечја недеља у Биновцу

Друг је другу друг

Данас су представници старијих разреда наше школе били у посети градској библиотеци ,, Радивоје Домановић „. Уживали смо у љубазности домаћина, креативности наших ученика, размени идеја, дружењу са другарима из друге школе. Понели смо лепе утиске, добили поклоне и отишли радујући се унапред наредном дружењу.

Дечија недеља у подручним одељењима у Алакинцу и Сувојници у оквиру једносменског рада

Спортски дан старијих разреда

Спортска активност поводом Дечје недеље одељења lI/3, дружење уз шах, „Човече, не љути се“, „Мице“ …

Дечја недеља под слоганом „Велико срце деце Србије“ Сви су једногласни да је одговор – пуно љубави, игре, музике, пријатељства и спорта! II/3 одељење.

Са новоформиране „Дечије телевизије ll/2 са Вањом“ шаљмо у етар љубав!Срећна недеља деце света!

Трећи дан Дечје недеље код четвртака протекао у духу квиза „Слагалица“. Међуодељењско такмичење.

Почетак Дечије недеље

Ученици из Сувојнице плесом отпратили Дечју недељу

Видео запис погледајте овде

Дана српског јединства, слободе и националне зависности

Део првог часа посвећен је обележавању Дана српског јединства, слободе и националне зависности.

Тематски дан „Љубав“ у одељењу IV/1

Видео можете погледати ОВДЕ

Ја волим и поштујем себе и друге

У оквиру тематског дана,, Ја волим и поштујем себе и друге“ ученици 7.разреда су показали тимски дух, говорили о особинама које би волели да имају њихови другови и показали да знају да препознају врлине код својих другова у одељењу. Оговарање често зна да поквари и добра пријатељства, па смо зато кроз игру невербалне комуникације показали како се гласине шире и често су далеко од онога што је на почетку речено.Час је био успешан и замимљив, нарочито су се истакли ученици који су иначе стидљиви.

Видео можете погледати ОВДЕ

Крос РТС-a „Кроз Србију“ – подела награда

Ја волим и поштујем себе и друге

У оквиру тематског дана,, Ја волим и поштујем себе и друге“ ученици 7.разреда су показали тимски дух, говорили о особинама које би волели да имају њихови другови и показали да знају да препознају врлине код својих другова у одељењу. Оговарање често зна да поквари и добра пријатељства, па смо зато кроз игру невербалне комуникације показали како се гласине шире и често су далеко од онога што је на почетку речено. Час је био успешан и занимљив, нарочито су се истакли ученици који су иначе стидљиви.

    Магична моћ речи и Међународни дан писмености

Речи покрећу енергију која у себи крије велику моћ. Лепе речи нам дају крила, веселе нас, одзвањају у нама. Моћ речи је невероватна. Помоћу ње стварамо светове, путујемо кроз време, бележимо живот, размењујемо искуства и учимо од других. Осмаци су на часу српског језика обележили Међународни дан писмености. Кроз квиз такмичење показали су колико је писменост важна и зашто треба да је негујемо. Писменост је предуслов за учење и стицање знања, вештина и вредности.

Наш поклон првацима уз поклон компаније „Бамби“ и оригиналне беџеве, који су поклон компаније „DN company“

Хвала свима!

Захваљујемо просветном саветнику Владици Николићу што је данас био са нашим првацима и колективом школе и поделио радост свих нас који са осмехом и посебним ентузијазмом крећемо у нове победе и освајање знања.

„Добро дошли сви прваци,

постали сте сада ђаци.

Нека ваше школовање

буде лепо путовање!“

Први дан школе. Интонирање српске химне.

Колектив ОШ,, Вук Караџић“ жели свим ученицима и родитељима здраву, срећну и успешну школску 2023/2024. годину уз мото ,,САМО УДРУЖЕНИ ОСТВАРУЈЕМО ЦИЉЕВЕ“

СТАРИЈЕ ОБЈАВЕ