Новости

Учитељи четвртог разреда и њихови будући прваци ♥️

„Поздрављамо васпитачице ПУ „Наша радост“ и захваљујемо се на позиву да будемо жири одлично организованом квизу знања“ речи су учитеља

Данијеле Момчиловић, Виолете Станковић и Југослава Миленковића.

Дочекак патријарха, литије и полагање венаца на спомен обележје Светих сурдуличких мученика у име колектива ОШ ,,Вук Караџић „.

Директорка школе Драгана Нешић уручила захвалнице ученицима за учешће на литерарном и ликовном конкурсу „Чувајући историју – чувамо будућност“.

Ученици којима су додељене захвалнице:

Нина Јанковић

Алексеј Борисов

Катарина Станковић

Илија Миљковић

Лука Станисављевић

Теодора Ивановић

Данило Димитријевић

Илија Вељковић

Филип Аризановић

Вукашин Милосављевић

Јован Поповић

Милутин Трајковић

Никола Мирчић

Петра Вучић

Мила Ранђелов

Техничка школа ,,Никола Тесла“ у Сурдулици у сарадњи са Епархијом врањском доделила је награде најуспешнијим ученицима на ликовном и литерарном конкурсу ,,Чувајући историју – чувамо будућност“ посвећеном стогодишњици освећења Спомен костурнице Светих сурдуличких мученика. Међу награђенима су и ученици наше школе:

Петра Јоцић, 1. место на ликовном конкурсу;

Душан Радоичић, 3. место на ликовном конкурсу;

Марија Антић, 3. место на литерарном конкурсу.

У име колектива ОШ,,Вук Караџић “ у Сурдулици и у своје лично име захваљујем Његовом преосвештенству епископу врањском господину Пахомију на поклону – икони Светих Сурдуличких мученика, а у очи обележавања 100-годишњице подизања спомен костурнице.

Драгана Нешић, директор школе

На Државном такмичењу Талената одржаном данас у Панчеву, ученици су остварили следеће резултате:

Физика- 1. место Вукашин Милосављевић-

наставница Бранислава Станковић

Историја -3.место- Петра Лазаревић, наставник Небојша Дојчиновић

Све похвале и за Николину Миленковић и наставницу Сању Спасић.

Ученици петог разреда су 21. и 22. маја били на екскурзији на којој их је пратило лепо време и још лепше расположење. Најпре су посетили манастир Раваницу и Ресавску пећину. Затим су били у Природњачком музеју у Свилајнцу, а након тога у Београду посетили прелепи Храм Светог Саве.Другог дана петаци су уживали у главном граду и најпре посетили Музеј илузија, а након тога Опсерваторију и Зоо врт на Калемегдану.Петаци су затим посетили Музеј Николе Тесле, а за крај уживали у погледу са Аваласког торња.

Данас су нас посетили предшколци. Дочекали смо их раширених руку, веселим играма и шетњом кроз школу. Када пружиш лепу енергију таква се и враћа. Дружење је било дивно, сви одушевљени. На растанку насмејани. Још један загрљај шаљемо нашим будућим првацима ♥️

Данас су представнице Црвеног крста Сурдулице поделиле поклончиће ученицима IV/2 који су учествовали на конкурсу „Крв живот значи“.

Наша школа, као пример добре праксе, на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Поносни на свој рад током обележавања Недеље сећања и заједништва.

Ученици IV разреда, са својим учитељима, посетили сурдуличку Ватрогасну станицу да би оплеменили садржаје које уче кроз предмет Природа и друштво. Једна од ученица је на крају прокоментарисала да јој је толико било лепо као да је сан. Хвала на организацији учитељици Данијели и ватрогасцу Ђорђу Момчиловићу, али и осталим ватрогасцима.

Ива Јанковић II/2 је на републичком такмичењу у рецитовању достојно представила своју школу али и регион Пчиње.Честитке Иви и њеном ментору учитељици Вањи.

Крос РТС-а „Кроз Србију“

Данас је групу Једносменског рада у Алакинцу угостио председник удружења пчелара“Матица“ Сурдулица.Деца су имала прилику да чују и науче нешто ново о значају пчела за живот човека а и домаћин их је почастио медом у циљу обележавања Дана пчела, 20.маја.

Витешкиње и витез мајског броја часописа „Витез“

II/2 Лазар Стаменковић;

IV/1 Нина Живковић, Лена С. Марковић, Нина Тасић и Лена Готовац;

IV/2 Ива Златановић, Миња Савић, Симона Николић.

Браво!

*Чувари ћирилице*

На традиционалном конкурсу,, Дани ћирилице “ који организује Министарство просвете, Министарство културе и општина Ковин ученик седмог разреда Марко Митровић добио је похвалу за израду иницијала.Честитамо Марку, а свим осталим учесницима, Данилу Димитријевићу, Луки Станисављевићу и Илији Миљковићу се захваљујемо што су својим радовима дали допринос очувању српске културне баштине,језика и писма

Промоција Техничке школе ,,Никола Тесла“ из Сурдулице

Промоција Техничке школе ,,Милентије Поповић“ из Црне Траве

На данас одржаном такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ ученици наше шко

ле постигли су следеће резултате:

Петра Јоцић 1. место и пласман на републичко такмичење – наставница Сања Спасић и

Петра Мисић 3. место – наставник Немања Вучковић.

Честитамо свим учесницима наше школе.

Недеља сећања и заједништва -Ученици првог разреда су засадили цвеће са поруком:Кад се мале руке сложе,све је лако и све се може!

Ученици седмог разреда су разговором о пријатељству, међусобном уважавању, поштовању различитости и емпатији узели учешће у обележавању Недеље сећања и заједништва.

Недељу сећања и заједништва обележили су ученици продуженог боравка садњом цвећа и писањем порука о другарству.

У оквиру Недеље сећања и заједништва, ученици одељења у Алакинцу, су цртали цртеже на тему другарства, садили цвеће и украшавали школско двориште.

Под симболичним слоганом „Сломљена крила“ ученици шестог разреда су, у Недељи сећања и заједништва, писали стихове посвећене другарима којих више нема. Заједничка емоција створила је дивну и тужну песмарицу са поруком да се тако нешто више никада не понови.

У оквиру Недеље сећања и заједништва, ученици одељења у Биновцу су направили пано на тему битних особина другарства, садили цвеће и организовали хуманитарну акцију.

„Љубав за сву децу“ – балони са порукама љубави и другарства полетели су ка небу. На овај начин II/3 одељење и предшколци послали су поруку да су ове вредности важне за сву децу без обзира на њихову националност, порекло или културу.

Недеља сећања и заједништва-садили смо цвеће за наше другаре који су прерано „увенули“,са поруком „Да се никада више тако нешто не понови!“ 2/2 са учитељицом Вањом

Мајске трагедије, осим тишине и туге, учиниле су да се међу ученицима петог разреда примети осећај заједништва, припадности и емаптије. Они су својим мотивационим порукама желели да кажу да анђели живе довека, да су анђелима сломљена крила, али да ће сећање на њих заувек бити део нас. Такође, петаци су заједничким радом засадили цвеће испред школе. Водили су се поруком да цвеће, као и другарство, треба неговати, посветити му пажњу и да у школи цвета другарство, заједништво, јер само тако школа постаје место где се ученици осећају безбрижно.

Када ради, маше, моли, милује, додирује, пише ….рука прати сва наша расположења и емоције. Указује на љубав, бригу, страх, мир, немир, узбуђење. Руке говоре, остављају траг у свему – поручују ученици осмог разреда.

У знак сећања ученици осмог разреда засадили су 10 садница у школском дворишту са поруком да дрво, као и другарство, треба неговати и посветити му пажњу. Дрво ће да расте и да подсећа да треба неговати добре односе и са радошћу заливати сва дешавања у школи.

Недељу сећања и заједништва данас обележили ученици са својим учитељицама, приликом боравка на рекреативној настави на Копаонику.

https://www.facebook.com/100086184455573/videos/963375481773102

И ове године, пример добре праксе учитељице Данијеле Момчиловић, заслужено се нашао у електронском Зборнику радова 38. Сабора учитеља Србије „Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава“

https://www.surs.org.rs/rezultati-konkursa-za-primere…/

Настава у природи. Копаоник.

Срећан празник ученицима, запосленима и свим драгим суграђанима са жељом да у здрављу,миру и благостању прославимо овај и све дане пред нама…ХРИСТОС ВАСКРСЕ

Дани који су променили животе свих нас… Памтимо… Вечна памјат

Лена М. Марковић, ученица IV/1, је и ове године похваљена на литерарном конкурсу „Ко каже да не читам лектиру“ Њена песма „С Пепељугом на балу“ ће и ове године бити објављена у Зборнику радова ове манифестације коју по дванаести пут организује Основна школа „Ђура Јакшић“ из нишке Јелашнице. О додели награда бићемо накнадно обавештени.

Окружно такмичење из Српског језика и књижевност

На окружном такмичењу из Српског језика и књижевности Влада Спиридонов 7. разред освојио је 3.место и Леа Васић 8.разред, такође, 3.место. Честитамо ученицима и наставницама Жаклини Станојковић и Ирени Антић.

Васкршњи вашар 2024.

Још мало ускршње радости

Мало је прилика када се осети љубав и радост при првом сусрету. Још је данас мање оних који ће се обрадовати малом знаку пажње. А ми смо данас били почашћени и једним и другим. Посетили смо кориснике Дома за смештај старих лица у нашем граду и уживали у гостопримству љубазних домаћина.Срећан вам Ускрс, драги наши,остајте нам здраво, а ми се већ радујемо следећем сусрету.

На општинском такмичењу „Пажљивко“ учествовали су ученици првог и другог разреда. Обе екипе су освојиле треће место и бронзу,. Честитамо свим учесницима !

Традиционални васкршњи вашар у нашој школи одржан је данас у фискултурној сали. Креативне руке наших предузетника уродиле су плодом. У веселој атмосфери продато је много рукотворина.

Портал „ВОМ“ о данашњем традиционалном васкршњем вашару одржаном у нашој школи.

https://vom.rs/vesti/drustvo/tradicionalni-uskrsnji-vasar-surdulicki-osnovci-i-ove-godine-pokazali-kreativnost-i-preduzetnicki-duh/

 

Припрема седмака за сутрашњи ускршњи вашар

Данас су ученицима одељења IV/2: Богдани Трајковић, Илији Ђорићу, Милану Антићу и Новаку Динићу уручене награде на нивоу округа и то на два конкурса Завода за јавно здравље Врање: „Чувам своје зубе, поносим се осмехом“ и „Правилна исхрана чува твоје здравље“.

,,Школа какву желим?“ из угла ученика продуженог боравка

Поздрав планети Земљи од ученика из Сувојнице

Пројекат Учимо сви заједно у Сурдулици

Поводом Светског дана књиге, ученици млађих разреда са члановима Ученичког парламента и библиотекаром школе Мајом Стошић посетили су Библиотеку ,,Радоје Домановић“ и упознали се са правилима и насловима које библиотека нуди.

Државно такмичењe из ФИЗИКЕ

На одржаном Државном такмичењу из ФИЗИКЕ у Арањђеловцу наши ученици су остварили одличане резултате:

1. Драга Вукашиновић – III место!

2. Никола Стаменковић – III место!

Предметни наставник Братислав Радовановић.

Браво!!!!

,, Ој, Карловци, место моје драго… „

Данас је у Сремским Карловцима одржано републичко такмичење

,,Књижевна олимпијада“. Нина Јанковић, ученица 7.разреда наше школе освојила је 4.место(17/20) и честитамо јој на пласману .Нађи Динчић такође честитамо на успешном представљању школе.

На окружном такмичењу Талената одржаном данас у Врању, ученици су остварили следеће резултате:

Физика- 3. место Вукашин Милосављевић- пласман на републичко такмичење,

наставница Бранислава Станковић

Техника и Технологија- 3.место -Николина Миленковић – пласман на републичко такмичење, наставница Сања Спасић

Историја -1.место- Петра Лазаревић, пласман на републичко такмичење, наставник Небојша Дојчиновић.

Све похвале и за Сару Стојиљковић, Филипа Ђурђановића и наставнице Марију Ђурђановић и Лидију Величковић.

На општиском такмичењу „Шта знаш о саобраћају“,ученици наше школе остварили су одличне резултате у свим категоријама.

А-категорија

1.место Новак Динић

3.место Дуња Миленковић

Учитељица Виолета Станковић

3.место Михајло Тасић

Учитељ Југослав Миленковић

Пласман на окружно такмичење категорија Б

1.место Алекса Радоичић

1.место Петра Мисић

Наставник Немања Вучковић

Категорија Ц

1.место Никола Цветковић

2.место Петра Јоцић

Наставница Сања Спасић

2.место Алексеј Борисов

Наставница Марија Иванов

Захваљујемо се на учешћу:Крстић Хелени,Станковић Вуку,Стојановић Софији,Јовић Душану и Вељковић Уни.

Ива Јанковић, ученица II/2, (учитељица Иванка Ристић) бриљирала на окружној смотри рецитатора „Песниче народа мог“ Освојивши прво место, пласирала се на републичку смотру.

Честитамо и осталим нашим учесницима јер су са разлогом били део окружне смотре.

Срећно Иви и учитељици Вањи у Ваљеву.

Викторија Милошевић, ученица IV/1, oсвојила је 3. место на ликовном конкурсу „Најлепша мама на свету“, Дечјег савеза града Врања.

Још једно лепо изненађење!

Стигла је књига ученици Анђели Станисављевић из одељења IV/2 (учитељица Виолета Станковић) од стране Витеза за тачно решење наградног задатка из овог часописа.

Наше априлске витешкиње су Исидора Крстић из II/2 и Ива Златановић из IV/2. Браво!

Вуковци на делу…И опет тимски дух…

Велико ХВАЛА Министарству просвете на новом намештају. ❤️❤️❤️

На одржаном математичком такмичењу Мислиша ученица 2. разреда Даница Миланов освојила је 3. награду, док је ученица 4. разреда Лена Готовац добила Похвалу. Све честитке ученицама и учитељицама Иванки Ристић и Данијели Момчиловић као и осталим учесницима такмичења.

На окружном такмичењу из биологије одржаном данас у Врању наши ученици су освојили:

*2. место и пласман на републичко-Стефана Димитријевић ученица 8. разреда – наставница Маја Велинов;

*Похвала за Петру Јоцић која је остварила завидан резултат;

*Ученица шестог разредаТијана Станисављевић прва је по броју поена, али по броју бодова заузела је друго место;

*Треће место освојили су ученици 6. разреда Мина Радовановић и Никола Стаменковић- наставница Александра Тасић;

*Ученице 5. разреда Мила Ранђелов и Бранислава Миљковић освојиле су треће место- наставница Биљана Пантић;

*За пети и шести разред је највиши ниво такмичења.је окружни.

Честитамо свим ученицима! Поносни смо на њих

На окружном такмичењу из хемије одржаном у Врању, Вукашин Милосављевић VIII/1 освојио је трећу награду.

Све похвале Петри Јоцић и Љубици Младеновић.

На данас одржаном окружном такмичењу из ROBO-INT INVERT и поред изузетно јаке конкуренције, Стефана Лазаревић, ученица 8. разреда освојила је прво место, ментор Сања Спасић. Браво, пуно успеха и среће на републичком такмичењу.

„Деца су боје наше будућности. Нека њихов свет буде шарен.“

Шаренило у I/1

Млади библиотекари

Још једна лепа вест, ученица 7. разреда Марија Савић освојила је 4. место на републичком такмичењу из Енглеског језика.

Дан сећања на Доситеја Обрадовића, великог просветитеља обележен је 9. априла у атријуму школе са ученицима старијих разреда.

Наша дивна Нађа Динчић обрадовала нас је освајањем 3.места на Републичком такмичењу из Енглеског језика одржаном у Београду. Драга Нађа,твоји Вуковци се поносе тобом…❤️❤️❤️ Име наше школе је захваљујући теби на списку најбољих

Постигнути резултати ученика и наставника на различитим такмичењима, до тромесечја, можете погледати: Такмичења ученика до тромесечја  2023-2024.година

Данас су у нашој школи „прорадили“ вулкани. Ученици IV/2 су на часу ликовне културе, у пару, пред учитељицом Виолетом Станковић презентовали вулкане које су сами направили. Ерупција вулкана била је изазвана реакцијом сирћета и соде бикарбоне. Четвртаци су на врло креативан начин успешно приказали ерупцију вулкана.

А видео можете погледати на следећем лину.  https://www.facebook.com/100086184455573/videos/942938080699396

Део часа посветили смо обележавању Светског дана Рома и сећању на славне Роме

Свим ученицима наше школе, њиховим породицама и суграђанима честитамо Светски дан Рома. Желимо да, не само овај, већ сваки дан буде дан прославе ромске културе и подизања свести о проблемима с којима се Роми суочавају.

Дан је службено проглашен 1990. године у месту Сероцк у Пољској, месту четвртог Светског ромског конгреса Међународне ромске уније, у спомен на први већи међународни сусрет ромских представника који је одржан крај Лондона 7—12. априла 1971. године. Тада је донета одлука о ромској химни Ђелем, ђелем, коју сви раздраганог срца певамо и одлука о застави.

Срећан Дан са жељом да га у миру и слози сви прослављамо.

Окружно такмичење ТиТ

На окружном тамичењу из Технике и технологије,Мина Радовановић,ученица 6.разреда освојила је прво место-наставница Марија Иванов.

Захваљујемо се осталим ученицима на учешћу и добрим резултатима.

Још једно достојанствено представљање наше школе на републичком такмичењу у шаху.У изузетно јакој конкуренцији ученици наше школе су освојили следећа места:

16.место Ружица Ајдиновић

30.место Никола Стаменковић

33.Ђорђе Ранђеловић.

Честитке ученицима на достојном представљању школе.

Резултати Окружног такмичења из српског језика и језичке културе

Резултати Окружног такмичења из српског језика и језичке културе:

5. разред

2. место: Марија Антић, Невена Ристић, Михаило Костић, Бранислава Миљковић

Наставник-Милица Ћирић Стошић

3. место: Катарина Марковић

8. разред

3. место: Леа Васић

Наставник – Ирена Антић

Честитамо и осталим учесницима такмичења: Мили Ранђелов, Вељку Трифуновићу, Филипу Вељковићу, Алексеју Борисову, Мини Радовановић, Николи Стаменковићу, Марији Савић, Влади Спиридонову, Нини Јанковић и наставницама Јадранки Лазаревић и Жаклини Станојковић.

Дана здравља

Поводом обележавања Дана здравља,7. априла, у среду, 03.04.2024. године, ученице осмог разреда са наставницом биологије Александром Тасић и Ученичким парламентом, одржали су заједничку активност у виду презентације и предавања на тему “ Правилна исхрана”.

Предавање је одржала нутриционисткиња Снежана Мирчић, која је ученицима осмог разреда говорила о значају правилне исхране посебно у њиховим годинама, као и заблудама и грешкама које свакодневно чинимо и тиме стичемо лоше навике и угрожавамо здравље. Говорила је и о зависности коју стварају слаткиши код деце. Захваљујемо се нашој гошћи на издвојеном времену и дивном предавању!

………………………..

Још једна активност којом обележавамо предстојећи Дан здравља! Ученици 7/1 и 7/2 изложили су у биолошком кутку део радова на теме “ Лична хигијена и хигијена животног простора” и “ Кућна апотека”. Радове су урадили као додатке писаним радовима и истраживањима које су презентовали на часовима домаћинства.

Март месец – Здрави стилови живота

Ученице осмог разреда са наставницом биологије Александром Тасић, Вршњањачким тимом и педагог школе, одржали су заједничку активност у виду презентација на теме “Орално здравље” и “ Спавање” за ученике четвртог разреда.

Тако је остварена вертикална корелација у учењу, менторски и вршњачки рад и учење, а уједно и обележен месец Здравих стилова живота.

Наставничко веће похваљује ученика 8. разреда Вукашина Милосављевића за остварени успех и најбоље резултате на пробном завршном испиту.

Истраживали смо ко има кућу? Деца предшколске групе у гостима код наставнице Сање.

Час у несвакидашњем окружењу

Из Технике и технологије час са седмацима реализован у Атријуму школе.У потпуности реализована вежба „Привезак“. Атмосфера одлична, резултати још бољи. 

„Заједно ка средњој школи“

У оквиру пројекта „Заједно ка средњој школи“ у сарадњи са Основном школом „Јован Јовановић Змај“ упознали смо се са ученицима и наставницима из Основне школе ,,Петар Тасић“ из Лесковца.

Поред размене искустава наставника, ученици су имали прилику да се упознају и друже. Наставница Рајка Дојчиновић их је упознала са историјским чињеницама везаним за Спомен Костурницу коју смо посетили заједно са гостима и менторима из ОШ „Јован Јовановић Змај“. Ученици наше школе реализовали су сусрет са координатором пројекта Мајом Стошић и наставницом Иреном Антић.

„Песниче народа мог“

У Сурдуличком културном центру одржана је општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“ у организацији Библиотеке „Радоје Домановић“. Ученици наше школе остварили су следеће резултате:

Млађи узраст:

2. место – Ива Јанковић, учитељица Иванка Ристић;

3. место – Богдан Стојановић, учитељица Данијела Момчиловић.

Захваљујемо се Ини Златановић и Нади Трајковић на одличном наступу и њиховим учитељицама Славици Богдановић и Виолети Станковић.

Средњи узраст:

2. место – Нађа Динчић, наставник Жаклина Станојковић;

3. место – Мила Ранђелов, наставник Милица Ћирић

Захваљујемо се ученици Ани Динчић на достојном представљању школе.

Четвртаци посетили предшколце. Заједно се забавили радионицом на тему „Пролеће“. Тако су се јавили весници пролећа, ласте и висибабе, креирани дечјим вредним рукама.

Петаци за „5+“

У одељењу 5/4, са наставницом Сањом Спасић, реализована прва комплетна вежба. Ученици су правили рам за слику. Готов производ је изазвао велико одушевљење и код самих петака и код ученика из других одељења. 

Памтимо да се не понови

Ученици наше школе посетили су Галерију СКЦ – а и погледали изложбу под називом ПОМЕН 1999-2024. Изложба цртежа Јошкина Шиљана под називом,, Ликови молитве“ настала је као подсећање на почетак НАТО бомбардовања.

Ученици су имали прилику да сазнају нешто више о историјском тренутку и разумеју контекст у коме су дела настала.Научили су како уметност може бити начин да се човек суочи са трауматичним искуством и изрази своја осећања.

На општинском такмичењу у футсалу девојчице наше школе су освојиле прво место и избориле даљи пласман .

 

Општинско такмичење из Биологије

На општинском такмичењу из биологије следећи ученици су се пласирали за окружно такмичење:

8.разред

*Стефана Димитријевић – 3.место

*Петра Јоцић – 3.место

наставница Маја Велинов

6.разред

*Никола Стаменковић -3.место

*Тијана Станисављевић -3.место

*Мина Радовановић -3.место

наставница Александра Тасић

5.разред

*Мила Ранђелов -3.место

*Бранислава Миљковић -3.место

наставница Биљана Пантић

Све похвале за остале ученике који су учествовали на такмичењу

Општинско такмичење из Хемије

Нa општинском такмичењу из хемије ученици 8. разреда освојили су следећи успех и пласман на даљи ранг такмичења:

1. место Вукашин Милосављевић

2. место Петра Јоцић

3. место Љубица Младеновић

Захваљујемо се свим осталим такмичарима и наставници Биљани Антић

Окружно такмичење из Математике

Окружно такмичење из математике

Млађи узраст:

*Југ Стевановић III/1 – похвала;

*Данило Арсић III/2 – похвала;

*Нина Стајковић III/2 -похвала;

Честитке за учешће:

*Петри Стојановић III/6,

*Лени Марковић IV/1,

*Милану Антићу IV/2.

Старији узраст:

5. разред

*Невена Ристић -1. место;

6. разред

*Драга Вукашиновић -1. место;

*Алејсеј Борисов -похвала;

*Никола Стаменковић – похвала;

Хвала на учешћу седмацима Николи Цветковићу и Милету Јањићу.

Захваљујемо се и честитамо ученицима, али и свим учитељима и наставницима: Снежани Мицић, Мирјани Радоичић, Биљани Станковић, Данијели Момчиловић, Виолети

Станковић, Драгани Ристић, и Предрагу Станковићу.

Окружно такмичење из Књижевне олимпијаде

На одржаном окружном такмичењу Књижевна олимпијада ученице наше школе постигле су одличне резултате.

Нађа Динчић, 1.место,пласман за републичко

Нина Јанковић

3.место

Све похвале и за Владану Стојковић, Марију Савић и Нину Трајковић за достојно представљање школе.

Ученице су имале подршку своје наставнице српског језика и књижевности Жаклине Станојковић.

Општинско такмичење – РОБО-ИНТ Инвент 

На одржаном општинском такмичењу из Технике и технологије – вештачка инелигенција РОБО-ИНТ Инвент ученица наше школе Стефана Лазаревић 8. разред освојила је 1. место. Све честитке и ученици и наставници Сањи Спасић.

Дигитални час

На часу дигиталног света, ученици одељења IV/2 (учитељица Виолета Станковић) су путем презентације представили научено из дигиталног света ученицима одељења II/3 (учитељица Душка Ђокић). Теме су биле:

1. Дигитални уређаји и здравље,

2. Заштита личних података,

3. Интернет бонтон,

4. Друштвене мреже,

5. Пеги ознаке

Грађевине од папира

Ученици одељења IV/2 су на часу ликовне културе правили грађевине од папира. Ово су њихови радови.

Окружно такмичење из физике

На одржаном окружном такмичењу из физике ученици наше школе остварили су следеће резултате:

Драга Вукашиновић – 1. место

Никола Стаменковић – 1. место

Алексеј Борисов – 3. место

Коста Петровић – 3. место

Сања Величковић – похвала

Све честитке ученицима и наставнику Братиславу Радовановићу.

„Витез“

У мартовском броју часописа „Витез“ за четврти разред изашао литерарни рад ученице Уне Вељковић (IV/1) и ликовни рад ученице Анђеле Станисављевић (IV/2)

Честитамо!

Окружно такмичење из енглеског језике

На данас одржаном окружном такмичењу из енглеског језика ученици наше школе остварили су следеће резултате:

7. разред

Милица Николић – 2. место

Нина Јанковић – 3. место

Нађа Динчић – 3. место

Марија Савић – 3. место

Све честитке за ученике и наставницу Лидију Величковић.

8. разред

Софија Мијовић – 2. место

Све похвале и честитке за ученицу Андриану Стојановић и наставницу Јелицу Момчиловић.

Свим мамама срећан празник желе учитељица Далиборка и њени ученици из издвојеног одељења у Алакинцу.

Ученици продуженог боравка су били вредни и спремили поклоне мамама за 8.март

Ученици одељења IV/2 су на часовима ваннаставних активности правили поклоне за предстојећи Дан жена.

Ученици I/4

Честитке мамама и бакама за 8. март

IV/1 жели свим женама срећан Осми март.

Издвојено одељење у Сувојници, свим мамама, честитало Дан жена пригодним програмом.

Ученици из Биновца свим женама желе срећан Осми март!

„Слатка к’о бомбона,

нежна као цвет,

за мене си ЦЕО СВЕТ“ – тегла пуна љубави, мајкама за Дан жена, од III/2.

Окружно такмичење у шаху

елики успех наших ученика на окружном такмичењу у шаху! Троје ученика је остварило пласман на државно такмичење и постигло следеће резултате:

5. разред-Ђорђе Ранђеловић 1. место

6. разред-Никола Стаменковић 2.место

8. разред-Ружица Ајдиновић 1.место.

Похвала за ученике: Косту Петровићa, Вељка Стојановићa, Ђорђа Момчиловићa и Илију Вељковића. Честитке свим ученицима на оствареним пласманима и достојном представљању школе.

Мами с љубављу ♥️ одељење I/2

Предавање ,,Шта знаш о пубертету?“

У уторак, 05.03. одржано је предавање ,,Шта знаш о пубертету?“ које је било намењено девојчицама 5. и 6. разреда. Предавање је одржала Јована Ивановић која је са девојчицама на адекватан и примерен начин обрадила ову тему и била спремна да одговори на сва питања.

Такмичење у шаху

Вуковци настављају са успесима. На општинском такмичењу у шаху,ученици наше школе су постигли следеће резултате:
5.разред
1.место-Ђорђе Ранђеловић
6.разред
1.место-Никола Стаменковић
2.место-Коста Петровић
3.место-Алексеј Борисов
8.разред
1.место-Ружица Ајдиновић
1.место-Илија Вељковић
Сви ученици су изборили пласман на окружно такмичење.Похвала за учешће и за ученика Алексу Радоичића.Честитке свим ученицима на пласману.

Ученици одељења IV/2 су на часовима ваннаставних активности правили поклоне за предстојећи Дан жена.

Мами на дар-израда поклона!️ll/2

Такмичење из ТиТ

На  општинском такмичењу из технике и технологије ученици наше школе остварили су следеће резултате:

5.разред: Ранђеловић Мила – 2 место, наставаник Марија Ивановић; захваљујемо се на учешћу: Мисић Петри, Хелени Крстић и Василију Станковићу.

6. разред: Ена Цветковић-1.место, Мина Радовановић- 3.место – наставника Марија Иванов; захваљујемо се на учешћу Сањи Величковић и Тијани Станисављевић.

7. разред- Филип Аризановић-2.место, наставник Сања Спасић.

8.разред: Илија Вељковић 1.место; Стефана Лазаревић-2.место и Николина Миленковић-3. место, наставник Сања Спасић.

Националног дана књиге

Ученици наше школе су се 28. фебруара 2024. године поводом Националног дана књиге, прикључили акцији „Читајмо гласно“. Ученици од првог до осмог разреда су тог дана читали приче о пријатељству. Циљ акције: подстицање читања, неговање матерњег језика и културе читања, промоција рада школских библиотекара је у потпуности остваренa на опште задовољство свих ученика и библиотекарке Маје Стошић.

У посети фризеру

Данас је ученике 7.и 8.разреда угостио власник фризерског салона Данило Марковић. Ученици су имали прилику да постављају питања о свему што их интересује у вези овог занимања. Понели смо лепе утиске,било је ученика који су после посете рекли да им се допада ово занимање након што су чули информације из прве руке. Најважније је да се воли овај посао, то је прави пут до успеха, рекао је Данило. Посета је организована у оквиру пројекта,, Заједно ка средњој школи „, и само је једна у низу које смо испланирали.

Одељење I/3 обележило Међународни дан борбе против вршњачког насиља.

У IV/1 луткицама за облачење и лепим речима, а после детаљне анализе врста и нивоа насиља, реализован Дан розих мајица, тј. Дан борбе против вршњачког насиља.

Од отпада до новог предмета – креативност на делу ll/2

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е о упису ученика у први разред за школску 2024/2025.годину можете погледати ОВДЕ

Тим за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања и Вршњачки тим су различитим активностима обележили недељу борбе против вршњачког насиља.

У подручном одељењу у Биновцу обележен је Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Својим другарима послали су поруке о другарству, љубави, прихватању, узајамном поштовању…

У одељењу IV/2 је обележен Међународни дан борбе против вршњачког насиља – Дан розих мајица. Ученици су послали поруку – не желимо насиље.

Порука првака, одељења I/6, вршњацима.

Дан ружичастих (розе мајица) у одељењу III/1

Портрет маме – У срцу моје маме и моје срце куца…ll/2

Одељење III/2 са учитељицом Миром шаље поруке другарства вршњцима

„Играма без граница“.

Међународни дан борбе против вршњачког насиља обележен „Играма без граница“. Игре су показале ка којим вредностима треба тежити, а победило је заједништво, сарадња, тимски дух, другарство. Учесници су били ученици петог разреда уз подршку својих одељењских старешина.

Одељење I4 обележило Међународни дан борбе против вршњачког насиља

Одељење I/2 обележило Међународни дан борбе против вршњачког насиља.

Витешкиње, а међу њима витез Радови ученика IV/1 и IV2 у фебруарском броју часописа „Витез“Драга Србијо, срећан ти Дан државности

Такмичење из српског језика

Одлични резултати наших ученика на општинском такмичењу из српског језика и језичке културе!!!

5. разред – наставник Милица Ћирић Стошић

1. место – Марија Антић, Невена Ристић и Михаило Костић

2. место – Катарина Марковић и Бранислава Миљковић

3. место – Мила Ранђелов, Филип Вељковић и Вељко Трифуновић

6. разред – наставник Јадранка Лазаревић
3. место – Мина Радовановић, Никола Стаменковић и Алексеј Борисов
7. разред – наставник Жаклина Станојковић
2. место Влада Спиридонов
3. место – Нина Јанковић

8. разред наставник Ирена Антић

2. место Леа Васић

Честитке и ученицима 6. разреда Кости Петровићу, Вељку Стојановићу и Новаку Станковићу, као и ученицима седмог разреда Марији Савић, Нађи Динчић и Милету Јањићу.

Такмичење из физуке

На  општинском такмичењу из физике ученици наше школе остварили су следеће резултате:

Никола Стаменковић 1. место

Алексеј Борисов 1. место

Драга Вукашиновић 1. место

Коста Петровић 2. место

Све похвале за ученике Сању Величковић и Ђорђа Миленковића и наставника Братислава Радовановића.

Слушај, причамо о здрављу!

Данас је нашу школу посетио доктор пулмолог Славиша Костић. Желећи да помогнемо ученицима да се изборе са вирусима и реше све недоумице везане за њихово здравље, позвали смо у госте доктора који је кроз презентацију и примере из праксе ближе упознао ученике са астмом, али и свим другим болестима.Ученици су имали прилику да постављају питања о свему што их интересује. Предавање је било јако корисно за све. Дугујемо захвалност доктору Костићу, и надамо се да смо били добри домаћини.

Дан матерњег језика

,,Волите српски језик свакога дана помало. Српски језик нема никога другог осим нас.“ Душко Радовић

Дана матерњег језика

Поводом обележавања Дана матерњег језика, библиотекар школе је одржала радионицу са ученицима првог разреда. У реализацији радионице су учествовали и њихови старији другари из трећег и четвртог разреда.

Обележавање Дана матерњег језика

Учитељица Далиборка Милосављевић и другари

 

Рециклажа- већ коришћеним предметима ученици II/3 дали су нову намену.

Драга Србијо, срећан ти Дан државности

Након ликовне радионице, ученици трећег и седмог разреда су припремили свечаност којом су обележили Дан државности. Сарадња, дружење, размена знања и позитивне енергије учинили су да данас сви присутни уживају у програму.

Свим нашим ученицима, радницима школе, нашим суграђанима и пријатељима школе честитамо један од најзначајнијих државних празника.

Ученички парламент са својим вршњацима обележио Дан љубави.

Општинско такмичење из математике

На одржаном општинском такмичењу из математике ученици наше школе остварили су следеће резултате:

3. разред

Југ Стевановић 1. место

Данило Арсић 1.место

Нина Стајковић 2.место

Петра Стојановић 3. место

Лав Савић 3. место

Све честитке за учитељице Снежану Мицић, Мирјану Радоичић, Биљану Станковић и остале учеснике.

4. разред

Милан Антић 2. место

Лена М. Марковић 3. место

Богдана Трајковић 3. место

Лена Готовац 3. место

Све честитке за учитељице Данијелу Момчиловић и Виолету Станковић и остале учеснике.

5. разред

Невена Ристић 1. место

Све честитке за наставницу Драгану Ристић и остале учеснике.

6. разред

Драга Вукашиновић 2. место

Алексеј Борисов 2. место

Никола Стаменковић 3.место

Све честитке за наставника Предрага Станковића и остале учеснике.

7. разред

Миле Јањић 2. место

Никола Цветковић 3. место

Све честитке за наставницу Драгану Ристић и остале учеснике.

 

У сусрет Дану државности

Ученици трећег и седмог разреда са својим учитељицама Снежаном, Мирјаном и Виолетом, и наставницом српског језика Жаклином Станојковић организовали ликовну радионицу поводом обележавања Дана државности.

 


У задњем издању часописа Витез, изашао је ликовни рад ученице 3/4, Марије Митровић.

Нови кабинети Информатике и рачунарства

Захваљујући Министарству просвете, науке и технолошког развоја опремљена су два дигитална кабинета за потребе наставе. Ученицима су на располагању 55 рачунара што ће допринети побољшању њихових дигиталних компетенција.

Соларни колектор

На часовима Технике и технологије ученици петог разреда, са наставницом Сањом Спасић, реализовали су вежбу „Соларни колектор“ који има смислену употребу. Том приликом показали су велику заитересованост за рад и сарадњу а уједно  и научили колико је заправо неискоришћена соларна енергија у друштву.

Такмичење у шаху

Одржано школско такмичење у шаху

Књижевна олимпијада- такмичење 

На одржаној Књижевној олимпијади ученици 7.разреда наше школе су освојили следећа места:

Нађа Динчић и Нина Трајковић 2.место;

Владана Стојковић, Марија Савић и Нина Јанковић 3.место. Све честитке за Спиридонов Владу и Милицу Николић.

Честитке за наставницу Жаклина Станојковић

„Цветићи за цветиће „

Изложба радова наставлих на часу биологије ученика 6. разреда и њихове наставнице Александре Тасић. Изложба је постављена у Ђачком кутку школе, а повод је био долазак пролећа.

Такмичење из страних језика

На данас одржаном такмичењу страних језика ученица 8.разреда Јована Милошевић освојила је 2.место и пласман на окружни ниво такмичења.

Честитке и за наставницу Александру Анђелковић

Такмичење – енглески језик

На  одржаном оптинском такмичењу из енглеског језика ученици наше школе остварили су следеће резултате:

8. разред – Софија Мијовић 1. место – максимални број поена

– Андриана Стојановић 3. место

Све честитке и за ученицу Сару Стојиљковић и наставницу Јелицу Момчиловић.

7. разред – Нађа Динчић 2. место

– Милица Николић 2. место

– Марија Савић 2. место

– Нина Јанковић 3. место

Све похвале за ученике Димитрија Трајковића, Владу Спиридонова, Миле Јањића, Немању Аначкова и наставнице Марију Ђурђановић и Тамару Стојановић.

„Коцкање – зависност и последице“

Драгана Станковић, професорка историје и члан Тима за превенцију и злоупотребу дрога и болести зависности, приредила је постер – презентацију на тему „Коцкање – зависност и последице“. Ова презентација је за ученике наше школе представљена у Ђаком кутку, делу посебно намењеном за боравак ученика ван наставе.

Постер указује на све већу распрострањеност ове појаве код младих који посећују кладионице, а нису, можда, свесни да је то један од начина коцкања.

smart

Циљ активности – утицати превентивно на децу и младе, упознати их са последицама коцкања као једне од најтежих и најопаснијих болести зависности.

Угледни час

Биљана Антић, прфесор хемије одржала је угледни час на тему Хомогене и хетерогене смеше у одељењу 7/3.

Промоција Средње школе унутрашњих послова

Промоција Средње школе унутрашњих послова ,,Јаков Ненадовић“ из Сремске Каменице одржана за ученике осмог разреда од стране припадника Полицијске станице Сурдулица.

Резање славског колача

Светитељу Саво, просвети разум и срце наше обасјај светлошћу, оснажи нас да твојим путем идемо, Бога и ближњега љубимо, те да будемо и ми чеда твоја не само по имену но целим животом својим.

Свим ученицима, наставницима и запосленима у просвети срећна слава Савиндан.

Свети Сава – школска слава

Радионица ученика другог разреда у продуженом боравку и библиотекара школе, Маје Стошић. Кроз песму, причу и игру проширили смо знање о првом српском архиепископу, Светом Сави.

Савину племенитост носимо у срцу на радост велику и мудрост вечну!

У име ученика, наставника и радника Основне школе „Вук Караџић“ у Сурдулици, срећна слава Свети Сава!

Календар такмичења и смотре

Поводом обележавања Светосавске недеље реализован је ликовни и литерарни конкурс на тему ,,Свети Сава српској деци“ у организацији Библиотеке ,,Радоје Домановић“. Награђени ученици наше школе на ликовном конкурсу су:

Анђела Станисављевић (1. награда), Нина Станисављевић (2. награда) и Матеја Анђелковић (3. награда).

На литерарном конкурсу награђени су: Марија Антић (1. награда), Бранислава Миљковић (2. награда) и Лав Савић (3. награда).

Пригодан културно – уметнички програм припремили су ученици 7. разреда (Нађа Динчић, Марија Савић, Миле Јањић и Алекса Тасић) са наставницом Жаклином Станојковић.

Подела пакетића

Радови ученика 2.

разреда поводом Новогодишњих и Божићних празника на часу енглеског језика са наставницом Маријом Ђурђановић.

Приредба у Алакинцу

Прваци и трећаци, издвојеног одељења у Алакинцу, у среду, приказали новогодишњу приредбу.

Мрзовољни Деда Мраз и вилењаци

Представу „Мрзовољни Деда Мраз и вилењаци“ приказали су Ученици 4. и 2. разреда, издвојеног одељења у Алакинцу.

Срећну Нову, желе вам другари из подручног одељења у Алакинцу-једносменски рад.

На часу Ваннаставних активности, у сусрет Новој години, ученици одељења I-4 у Алакинцу су правили новогодишње честитке и јелку од рециклираног материјала.

Пример добре праксе

Још један пример добре праксе, сада у Зборнику Савеза учитеља Републике Србије „Друг другу, ученици у дигиталном свету“, наше учитељице Данијеле Момчиловић.

У децембарском броју Витеза, изашла песма ученице Богдане Трајковић и цртеж ученице Надежде Спасић. Обе ученице су из одељења IV/2

Зимска чаролија у I/2.

Радионица са петацима.

У одељењу IV/2, ЧОС у новогодишњем расположењу можете погледати ОВДЕ

Хуманитарна приредба

Хуманитарна приредба ,,Сувојница за Клаудију“- -учествовали су сви ученици подручног одељења ОШ ,,Вук Караџић“.

Приредбу можете погледати овде.

Међународни дан волонтера

Поводом обележавања Међународног дана волонтера, Међународног дана шума и Дана горана, Покрет горана Србије је наградио ученике учитељице Виолете Станковић: 1) Новак Динић – трећа награда у категорији цртеж од I до IV разреда; 2) Нина Станисављевић и Анђела Станисављевић – трећа награда у категорији карикатура од I до IV разреда.

На часу хемије…

На часу хемије у улози наставника… Ученици осмог разреда одржали су предавање о Нафти и земном гасу.

На часу одељењске заједнице, ученици одељења IV/2 су писали лепе поруке.

Заједно ка средњој школи

У оквиру пројекта Заједно ка средњој школи јуче је у Биновцу одржана радионица са родитељима. Маја Стошић, библиотекар школе у сарадњи са педагошким асистентом и учитељима, одржала је радионицу о важности редовног доласка ученика у школу и наставка школовања. Дружење са родитељима је било конструктивно и продуктивно и на инсистирање родитеља, настављамо са даљим радом. Циљ радионице је био да родитељи социјално депривираних средина схвате значај образовања деце.

Најмлађи чланови Вршњачког тима уредели су школски простор.

На часу биологије

Ученици 5. разреда поред редовне наставе, ангажовани су и у ваннаставним активностима. Ученик V/3 одељења, Валентино Стефанов, инспирисан чувањем школског папагаја током викенда, припремио је презентацију о папагајима. На часу додатне наставе из биологије (27.11.2023.године), Валентино је презентовао свој рад о овим дивним птицама ученицима који похађају ову наставу. Ово предавање је повећало интересовање код ученика да воде бригу о школском папагају али другим животињама.

Предметни наставник Биљана Пантић

Забавна математика

Забавна математика, квиз у одељењу II/2. Победничка екипа „Мозгалићи“.❤️Браво за све који воле математику!!!

Правили смо инструменте

Орфов инструментаријум, одељење ll/2. Музика оплемењује

Вредне руке

У нашој се школи данас ширио прелепи мирис пецива и ваниле. Заслугу за то приписујемо нашим вредним учитељицама из продуженог боравка Јелени Најдановић и Надици Павловић, и још вреднијим мамама ученика првог и другог разреда. Шта све могу ,, Вредне руке “ закључите сами тако што ће те погледати видео ОВДЕ

У посету код стоматолога

Истраживали смо како до блиставог осмеха. Деца предшколске групе у гостима код стоматолога.

Изложба „Пушење убија“

Проф. Биљана Пантић је са петацима приредила изложбу ликовних радова у школи под називом „Пушење убија“, што је такође била планирана активност тима за превенцију злоупотребе психоактивних супстанци. Одабрани су и изложени најбољи радови.

Заједно ка средњој школи

У оквиру пројекта Заједно ка средњој школи ученици наше школе, заједно са својим наставницима, учествовали су у хоризонталној размени и посетили Школу за текстил и дизајн из Лесковца. Том приликом детаљно су се упознали са могућностима које школа нуди и истовремено учествовали у ликовној радионици. Препуни утисака једва су чекали да информишу остале другаре из школе.

И ово смо МИ! Рад на безбедности ученика.

Посета првака школској библиотеци

Научили смо да читамо. Ученици првог разреда су учествовали у радионици са школским библиотекаром.

Мали предузетници великог срца

Да за предузетништво нису битне године доказали су ученици 5. разреда наше школе. Уз подршку својих одељењских старешина ови хуманитарци реализовали су своју идеју и направили прелепе огрлице и наруквице које су донирали за свог друга Жарка Станојевића.
А како је све почело, погледајте OВДЕ.
стварено

Данас је успешно реализован још један хуманитарни базар у организацији ученика, учитеља, наставника и асистената наше школе. Сва средства која су данас прикупљена биће уплаћена на рачун нашег ученика Жарка Станојевића коме је потребно за лечење у иностранству. Велико хвала свим суграђанима који су подржали ову нашу акцију.

Моје тело

У оквиру пројекта „Моје тело“, група предшколаца посетила је биолошки кабинет. Тамо их је дочекала наставница Сања и побринула се да деци буде пријатно у процесу истраживања.

На слици може бити: 27 особа, дете, људи уче, дечје играчке и текст

Такмичење „Дабар“

Дана 16.11.2023. године у нашој школи одржано је такмичење из информатике  „Дабар“.

Памфлет 2023 – упутство за пријаву на моју среднју школу

Календар активности за спровођење завршног испита

У посети хладњачи

У оквиру подршке ученицима, Тим за самовредновање организовао је посету хладњачи. Ученици другог разреда су са својим учитељима посетили предузетника Душана Миленковића тј. пољопривредну апотеку и хладњачу где су сазнали укратко шта се продаје и у које сврхе. Поред препарата за хемијско третирање биљака постоји и вештачко ђубриво, као и разно семе за садњу. Хладњача је одушевила ученике својом величином, али и температуром која се креће и до -40.Много је питања која су ученици постављали, а љубазни домаћини су сликовито, једноставно и лепо одговарали показујући сваки детаљ како би ученицима било јасније. Велико хвала нашим домаћинима, за срдачну добродошлицу, послужење и много корисних информација.

Часописа „Витез“

У новa два издања часописа „Витез“ нови витезови и витешкиње наше школе, и то из одељења II/2, IV/1 и IV/2

Приредба

„Пуни утисака изашки смо из сале Сурдуличког културног центра“, кажу сви који су испратили данашњи програм поводом Дана школе. За ово задовољство захваљујемо се ученицима старијих разреда, њиховим наставницама српског језика и наставнику Неговану.

Приредба поводом Дана школе

Драги ученици, родитељи, поштовани суграђани и пријатељи школе,

Са великом радошћу вас позивамо на нашу приредбу поводом Дана школе. Приредба ће бити приказана 6. 10. 2023. у 12 часова и у 18 часова, у сали Сурдуличког културног центра. Очекујемо вас и обећавамо да ћемо дати све од себе да оправдамо ваше поверење.

,,Заједно ка средњој школи“

У оквиру плана рада Професионалне оријентације и пројекта ,,Заједно ка средњој школи“ ученици 7. и 8.разреда су на позив председснице Основног суда у Сурдулици поводом обележавања Европског дана правде посетили просторије суда и присуствовали симулацији суђења и упознали се са основним подацима о раду овог органа. Ученици су били у пратњи директора школе, стручног сарадника Маје Стошић и одељењског старешине Ирене Антић.

52. САЈАМ ОБРАЗОВАЊА И НАСТАВНИХ СРЕДСТАВА – БЕОГРАД

Сјајан је осећај када је неко наш део ауторског тима импозантног Бигзовог издања збирки примера добре праксе „Инклузија у савременом образовању“, извучених из реализације ИОП-а. Рад наше учитељице Данијеле Момчиловић је на 24. и 25. страни. Ту су и кодови путем којих се може доћи до електронске збирке песама одељења IV/1, али и до књижевне вечери приказане видеом на јутјубу.

„Нака Супер Бака“

Интерактивном представом у борбу против вршњачког насиља! „Нака Супер Бака“, Нада Блам, првакиња Народног позоришта Београд.

Радионица тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања

Психолог Ирена Николић и координатор Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања Ирена Антић одржале су радионицу са члановима Вршњачког тима чији је циљ оснаживање деце да препознају и пријаве трговину људима. Чланови ВТ су описивали како они виде трговину људима и зашто то представља опасност. Разговарали су о својим осећањима, сновима, страховима, ко и шта може да их спречи на путу до остварења сна, ко су особе од поверења и како да реагују ако се нађу у невољи.

Општинско такмичење -стони тенис

На општинском такмичењу у стоном тенису ученице наше школе: Ана Лукић, Маша Милић и Николина Миленковић су освојиле екипно прво место, а ученица Ана Лукић појединачно прво место и изборили даљи пласман. Честитке и ученицима који су достојно представљали школу.

Светски дан менталног здравља

Ученици осмог разреда су са наставницом биологије Мајом Велинов обележили Светски дан менталног здравља. Била је то прилика да се подсетимо колико је ментално здравље значајно за наше нормално функционисање. Добро ментално здравље нам омогућава да се носимо са изазовима, повежемо са другима, уживамо у добром и смисленом животу.

Ближи се Светски дан јабука… Одељење IV/2

Едукација деце у вртићима и школама 2023

Дана, 16.10.2023.године, ученици 5. разреда имали су предавање у оквиру пројекта „Едукација деце у вртићима и школама 2023“, које организује фармацеутска комора. Предавање је одржала Александра Величковић, дипломирани фармацеут а тема је била „Час апотекарства на часу биологије – Зашто су бактерије све отпорније на антибиотике“.

Радионица

Ученици 2. разреда правили су држач за оловке од ролни тоалет папира на часу енглеског језика, са наставницом Маријом Ђурђановић.

Здравље и здрава исхрана

Ученички парламент је поводом Светског дана здраве хране припремио квиз и предавање за ученике 3. разреда на тему здравља и здраве исхране.

На општинском такмичењу у

стрељаштву ученице наше школе: Андреа Стојановић, Петра Јоцић и Мара Kитановић, као и ученици: Никола Цветковић, Димитрије Димитров и Страхиња Петровић су освојили прва места и изборили даљи пласман и у екипној и у појединачној конкуренцији.

Честитамо!

 

Бојење текстила у III/2

Мали дизајнери направили шаре на мајицама уз подршку учитељице Мирјане Радоичић

„Добра вила“, Ваннаставне активности – ll/2

Витез

У првом овогодишњем броју часописа „Витез“ објављени радови наших ученика:

-Југа Стевановића III1

-Уне Вељковић IV/1

Испратили овогодишњу Дечју недељу и наши четвртаци у друштву другара II/2 одељења

Да би сте одгледали видео запис кликните ОВДЕ

Чланак на порталу „Југмедија“ о сарадњи двеју учитељица из Сурдулице и Власотинца можете погледати ОВДЕ.

Безбедност деце у ванредним ситуацијама

У оквиру пројекта Заједно и безбедно кроз детињство припадници ПС Сурдулица и Ватргасног друштва одржали су предавање ученицима другог разреда 

Од срца за нашег Жарка

Ученици старијих разреда наше школе посетили су продајни базар како би пружили подршку свом другу и учинили да има лепше детињство.

Базар је у центру града и још увек траје, па позивамо све људе доброг срца да нам се придруже.

Кроз Дечију недељу у спортском духу.

Интерактивно предавање на тему ненасилне комуникације

У форум театру ученици 5. разреда и чланови Вршњачког тима су на креативан начин решавали конфликтне ситуације, кроз играње улога, размишљали о проблемима и покушавали да нађу прихватљива решења.

Дружење са предшколцима

Још једна посета вртићу обојена ведрином, љубављу, игром. Ученици седмог разреда су се играли са нашим малим домаћинима,слушали о дечијим правима, јесени.. И још по нечему. Обећали су да ће нас посетити, и ми им се већ радујемо. Велико хвала предшколцима и дивним васпитачицама на прелепим тренуцима.

Школски биоскоп за четвртаке, полазнике грађанског васпитања

Хуманитарни базар

Поводом Дечије недеље у Сурдулици на више места организован је хуманитарни баразар за нашег корисника Жарка Станојевића.Ученици наше школе су се потрудили да са својим учитељицама допру до што више људи како би помогли Жарку и у томе су били изузетно успешни.

Четврти дан Дечје недеље – спортске игре.  Такмичење у игри „Између две ватре“, трећи и четврти разред централне школе. Навијачи остали ученици млађих разреда.

После толико лепих и креативних активности, такмичења, дружења, гостовања, и овај последњи дан Дечије недеље био је обојен радошћу и песмом.

Посебно задовољство учинили су нам родитељи који су били и такмичари у нашем квизу.

Четвртог дана Дечје недеље ученици осмог разреда присуствовали су предавању о хуманитарном раду и волонтеризму. Предавање су организовали чланови хуманитарне организације „Хумано срце“, у сарадњи са Црвеним крстом Сурдулица и Библиотеком ,,Радоје Домановић“

Дечија недеља обележена ликовном радионицом

Европски дан језика

Наставнице енглеског језика: Гордана Тасић, Тамара Стојановић и Јелица Момчиловић, са својим ученицима, обележиле Европски дан језика.

Друштвеним играма, у одељењу I/3, у друштву предшколаца, завршрна овогодишња Дечја недеља.

У оквиру обележавања Дечје недеље ученици II/3 одељења су цртали срца на свом лицу и уживали у гледању цртаног филма“Бамби“

Одељење I/6 отворило Дечју недељу радионицом „Дечје срце“ (учитрљица Снежана Пртровић)

Улепшавање школског паноа

Дечја недеља у трећем разреду издвојеног одељења у Сувојници. Међусобно дружење ученика овог одељења, али дружење и са другарима осталих разреда

Велико срце деце Србије

У оквиру пројекта,, Заједно ка средњој школи,, ученици старијих разреда наше школе посетили су јавне установе, занатске и приватне радње са којима школа сарађује у току целе године. Сусрели су и глумце, песнике из нашег града. У духу Дечије недеље поделили су осмех и цвет од срца, а како су их наши суграђани дочекали најбоље говоре фотографије.

Дечја недеља у Биновцу

Друг је другу друг

Данас су представници старијих разреда наше школе били у посети градској библиотеци ,, Радивоје Домановић „. Уживали смо у љубазности домаћина, креативности наших ученика, размени идеја, дружењу са другарима из друге школе. Понели смо лепе утиске, добили поклоне и отишли радујући се унапред наредном дружењу.

Дечија недеља у подручним одељењима у Алакинцу и Сувојници у оквиру једносменског рада

Спортски дан старијих разреда

Спортска активност поводом Дечје недеље одељења lI/3, дружење уз шах, „Човече, не љути се“, „Мице“ …

Дечја недеља под слоганом „Велико срце деце Србије“ Сви су једногласни да је одговор – пуно љубави, игре, музике, пријатељства и спорта! II/3 одељење.

Са новоформиране „Дечије телевизије ll/2 са Вањом“ шаљмо у етар љубав!Срећна недеља деце света!

Трећи дан Дечје недеље код четвртака протекао у духу квиза „Слагалица“. Међуодељењско такмичење.

Почетак Дечије недеље

Ученици из Сувојнице плесом отпратили Дечју недељу

Видео запис погледајте овде

Дана српског јединства, слободе и националне зависности

Део првог часа посвећен је обележавању Дана српског јединства, слободе и националне зависности.

Тематски дан „Љубав“ у одељењу IV/1

Видео можете погледати ОВДЕ

Ја волим и поштујем себе и друге

У оквиру тематског дана,, Ја волим и поштујем себе и друге“ ученици 7.разреда су показали тимски дух, говорили о особинама које би волели да имају њихови другови и показали да знају да препознају врлине код својих другова у одељењу. Оговарање често зна да поквари и добра пријатељства, па смо зато кроз игру невербалне комуникације показали како се гласине шире и често су далеко од онога што је на почетку речено.Час је био успешан и замимљив, нарочито су се истакли ученици који су иначе стидљиви.

Видео можете погледати ОВДЕ

Крос РТС-a „Кроз Србију“ – подела награда

Ја волим и поштујем себе и друге

У оквиру тематског дана,, Ја волим и поштујем себе и друге“ ученици 7.разреда су показали тимски дух, говорили о особинама које би волели да имају њихови другови и показали да знају да препознају врлине код својих другова у одељењу. Оговарање често зна да поквари и добра пријатељства, па смо зато кроз игру невербалне комуникације показали како се гласине шире и често су далеко од онога што је на почетку речено. Час је био успешан и занимљив, нарочито су се истакли ученици који су иначе стидљиви.

    Магична моћ речи и Међународни дан писмености

Речи покрећу енергију која у себи крије велику моћ. Лепе речи нам дају крила, веселе нас, одзвањају у нама. Моћ речи је невероватна. Помоћу ње стварамо светове, путујемо кроз време, бележимо живот, размењујемо искуства и учимо од других. Осмаци су на часу српског језика обележили Међународни дан писмености. Кроз квиз такмичење показали су колико је писменост важна и зашто треба да је негујемо. Писменост је предуслов за учење и стицање знања, вештина и вредности.

Наш поклон првацима уз поклон компаније „Бамби“ и оригиналне беџеве, који су поклон компаније „DN company“

Хвала свима!

Захваљујемо просветном саветнику Владици Николићу што је данас био са нашим првацима и колективом школе и поделио радост свих нас који са осмехом и посебним ентузијазмом крећемо у нове победе и освајање знања.

„Добро дошли сви прваци,

постали сте сада ђаци.

Нека ваше школовање

буде лепо путовање!“

Први дан школе. Интонирање српске химне.

Колектив ОШ,, Вук Караџић“ жели свим ученицима и родитељима здраву, срећну и успешну школску 2023/2024. годину уз мото ,,САМО УДРУЖЕНИ ОСТВАРУЈЕМО ЦИЉЕВЕ“

СТАРИЈЕ ОБЈАВЕ