Новостиии

Дечија недеља

Програм дечије недеље

„Подељена срећа два пута је већа“  Дечија недеља отпочела са традиционално цртање у школском дворишту !!!

 

ТРАДИЦИОНАЛНО ЦРТАЊЕ

ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК

РАДИОНИЦЕ

РАДИОНИЦА I/1

 

 

 

Посета кошаркаша

Дечја недеља 4 – Великани уметности

У циљу доброг образовања и стицања основа за каснији успешан развој, библиотекар школе Маја Стошић је својом презентацијом о великанима уметности и њиховом постигнућу, подстакла ученике четвртог разреда да истражују, уче и стварају а самим тим и јачају своје самопоуздање.

 

НАШ ДРАГИ ГОСТ, ПЕСНИКИЊА ЛЕЛА СТОЈАНОВИЋ

Као и сваке године, па и ове, градска библиотека „Радоје Домановић“, поводом Дечје недеље организује манифестацију „Песници за децу, деца за песнике“. Разлика у организацији је произишла из новонастале ситуације везане за Корона вирус, те ми нисмо били њихови, већ они наши гости. Својим песмама прваке је разгалила песникиња Лела Стојановић. Директорка градске библиотеке сваком ученику даривала је
сликовницу на одушевљење све деце!

НАШИ СТОНОТЕНИСЕРИ УКРАСИЛИ ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ

 

Општинско такмичење у стоном тенису, поводом Дечје недеље и освојено 2.место! Искрене честитке нашим стонотенисерима и наставнику Ненаду Ђорђевићу.

 

„СУНЦОКРЕД ГРАД“ ПОКЛОН ДРУГАЦИМА ЗА ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ

 

 

У оквиру Дечје недеље, 9.10.2020.годиине, ученици другог разреда посетили су СКЦ и одгледали дечији филм“ Сунцокрет град“

.

У ГОСТЕ ЧЕТВРТАЦИМА НАШ СПОРТИСТА СЛАЂАН СПАСИЋ

 

Како успети у спорту, колико напора и упорности треба, са нашим четвртацима поделио је фудбалер Слађан Спасић. Захваљујемо на времену које је одвојио да нам дође у госте и употпуни обележавање овогодишње Дечје недеље.

.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ У СТРЕЉАШТВУ

У нашој школи је, 12. октобра 2020. годинe, одржано школско такмичење у стрељаштву.
Пласман је следећи:
Девојчице
I место:Сара Стојковић
II место:Наталија Ивановић
III место:Нина Радивојевић
Дечаци
I место:Виктор Рашић
II место:Ђорђе Николић
III место: Богдан Најдановић
Честитамо! 

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ У СТРЕЉАШТВУ

На окружном такмичењу у стрељаштву ученице наше школе: Нина Радивојевић, Сара Стојковић и Наталија Ивановић су освојиле I место и избориле пласман на државно такмичење. Честитке и дечациима: Виктору Рашићу,Ђорђу Николићу и Богдану Најдановићу на освојеном III месту. ВРЛО СМО СРЕЋНИ И ПОНОСНИ!

ПРВАЦИ ОТПРАТИЛИ ОВОГОДИШЊУ ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ

 

 

Прваци су отпратили овогодишњу Дечју недељу пустањем балона, пред зградом Општине Сурдулица, при чему су их анимирали млади глумци из позоришта „Жар птица“, уз поздрав председнице општине Сурдулица.

.

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

„Колико језика говориш толико људи вредиш“, каже стара латинска пословица. Она нам јасно говори о важности познавања страних језика.
У нашој школи обележен је Европски дан језика. Учествовали су ученици првог и осмог разреда заједно са наставницама Жаклином Станојковић и Горданом Тасић.

.
Државно такмичењe из математике – Браво Никола!!!

Ученик наше школе Никола Ристић нашао се у друштву најбољих математичара Србије.Никола је учествовао на државном такмичењу из математике које је одржано у Нишу. Честитамо Николи и његовој наставници Драгани Ристић и желимо им још пуно оваквих успеха.

Дечји сабор ,, Дани ћирилице „

Дечји сабор ,, Дани ћирилице “ покренут је давне 2002. годинe са жељом да допринесе очувању српске културне баштине, језика и писма, песме и игре, старих заната, обичаја и православне вере. 

     Радујемо се да су и ученици наше школе дали свој допринос неговању наше азбуке  и народне традиције.Ученица Ања Милић освојила је прво место за израду иницијала, а Анђела Стојковић је освојила треће место за израду лутке.Њихов ментор била је Жаклина Станојковић, наставница српског језика и књижевности.

Обавештење за ученике старијих разреда!!!

Обавештавамо родитеље и ученике сатријих разреда да је дошло до промене модела похађања наставе. Од понедељка 28.09.2020. група „А“ ,ученика  старијих разреда , долазиће у школу понедељком, средом и петком. Група „Б“ долазиће у школу уторком и четвртком. Сваке следеће недеље групе се ротирају.

Препорука за безбедан боравак у школи

Пријем првака

.

Распоред учионице

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПРВАКЕ !!!

Поштовани родитељи,

Пријем првака обавиће се  31.08. 2020. у школском дворишту матичне школе у 11.00 часова,а у подручним одељењима у Алакинцу у 8.00, у Биновцу у 9.00 и Сувојници у 10.00 часова.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПЕТАКЕ !!!

Поштовани родитељи,

Пријем ученика петог разреда, распоред по одељењима и упознавање ученика  са одељењским старешинама одржаће се 31.08. 2020. у школском дворишту у 13.00 часова.

 

ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВЕ ОД 1. СЕПТЕМБРА 2020. !!!

Основна школа «Вук Караџић» ће радити по следећем моделу наставе:

1.Настава за ученике млађих разреда почиње у 8.00
Ученици млађих разреда  деле се у две групе, групу А и групу Б (ученици ће бити обавештени од својих учитеља којој групи припадају)

Распоред звона

Група А Група Б
1.       час      8.00 – 8.30

2.      час      8.35 – 9.05

Велики одмор – 15 минута

3.      час     9.20 – 9.50

4.      час     9.55 – 10.25

1.      час     10.45 – 11.15

2.     час     11.20 – 11.50

Велики одмор – 15 минута

3.      час     12.05 – 12.35

По овом распореду радиће се  сваког дана,а следеће недеље групе замењују распоред (од 8.00 група Б, а од 10.45 А).

2.Продужени боравак почиње у среду 02.09. 2020. у 10.30 часова

 Драги родитељи, почиње са радом и наш продужени боравак за ученике 1. и 2.разреда. Видимо се у среду од пола 11. Родитељи ће моћи да се изјасне у понедељак и уторак да ли желе да деца иду у продужени боравак. Родитељи треба да доставе потврду послодавца да су радно ангажовани до краја недеље.

3.Настава за ученике старијих разреда почиње у 13.00.
Ученици старијих разреда се деле у две групе, групу А и групу Б. Група А долази у школу целе недеље на прва три часа, а група Б на 4,5,6. и 7. час. Следеће недеље се мењају: група Б долази на прва три часа, а затим група А на преостала четири.

Распоред звона

Група А Група Б
1.       час     13.00 – 13.30

2.      час     13.35 – 14.05

Велики одмор – 15 минута

3.      час     14.20 – 14.50

 

 

1         час   15.10 – 15.40

2        час     15.45 – 16.15

Велики одмор – 15 минута

3        час 16.30 – 17.00

4        час 17.05 – 17.35

 

4.За ученике који прате наставу на даљину
Ученици који су се определили за учење на даљину прате часове на РТС-у.

Додатнa подршка наставника одвијаће се путем одабране платформе (Гугл учионице).
Ученици ће у школу долазити ради провере знања по договору са наставницима.

 

Обавештење за ученике осмог разреда!!!

– испит из српског/матерњег језика је 17.06.2020.,  из математике 18.06.2020. и испит са комбинованим тестом је 19.06.200;

– дозвољени прибор за ученике: ЗА СРПСКИ/МАТЕРЊИ ЈЕЗИК И КОМБИНОВАНИ ТЕСТ – графитна и плава хемијска оловка (не пиши бриши), гумица, ЗА МАТЕМАТИКУ – графитна оловка, плава хемијска оловка (не пиши бриши), гумица, троугао, лењир и шестар;

– школа ће за сваког ученика обезбедити по две плаве хемијске оловке;

– сва три дана када ученик полаже завршни испит мора код себе имати оверену ђачку књижицу са залепљеном фотографијом и налепницом са идентификационим бројем ученика;

– у просторији у којој полаже испит ученик седи на месту са редним бројем које одговара редном броју на Јединственом списку ученика;

– сва три дана ученици обавезно треба да дођу у школу у 8.15 на кратак састанак са одељенским старешином пре него што буду распоређени у просторије где ће полагати завршни испит;

– од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита.

Одлука о избору ЂАКА ГЕНЕРЦИЈЕ. Браво Анђела !!! 

Припремна настава и полагање у јунском року 

 

Обавештење за ђаке прваке

Електронско заказивања тестирања ђака првака је на линку

Лепе вести поводом наше лепе ћирилице!!!

Свој допринос у очувању нашег културног и националног идентитета дали су и ученици седмог разреда наше школе својим радовима -ликовним , литерарним, израдом иницијала и лутки.Срећни смо да су неки међу њима и награђени.Ученица Ања Милић освојила је 1.место за израду иницијала , а Анђела Стојковић 3. место за израду лутке .Овај конкурс иначе има републички ниво такмичења.Награђенима честитамо,а свим осталим учесницима дугујемо велику захвалност на учешћу и желимо више успеха наредне године.

Обавештење за РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА о упису у ОШ

Поштовани,
Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.
Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.
ВАЖНА НАПОМЕНА1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.
ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.
Хвала Вам што користите услуге електронске управе.
Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за ИТ и еУправу

Списак уџбеника за шк.2020/2021.

ПОДСЕТНИК!!!

Није лоше подсетити се правила понашања приликом епидемије Корона вируса, нарочито након укидања ванредног стања. Корисни савети налазе се на постерима који су у прилогу.

Обавештење за осмаке !!!

 Термини за решавање теста из математике и комбинованог теста у оквиру пробног завршног испита (23. и 24. април 2020. године)
 
Поштована/-и,
 
Данас су ученици осмог разреда имали прилику да процене своје знање из српског/матерњег језика. Према првим повратним информацијама у једном краћем периоду дошло је до преоптерећења система, што је код одређеног броја ученика довело до непријатности. Брзом реакцијом компаније Комтрејд и Канцеларије за информационе технологије активирани су додатни ресурси, чиме су отклоњена успорења у раду система.
 
Имајући у виду наведене околности донета је одлука да се термин за решавање теста данас 22.04.2020. продужи до 21.30 часова, што ће бити и у наредна два дана.Да бисмо омогућили равномерно оптерећење система сугеришемо следећу организацију тестирања у односу на период у коме ће ученици приступати платформи:- у термину од 8 до 12 часова тестове треба да решавају ученици са територије АП Војводине
– у термину од 12 до 16 часова тестове треба да решавају ученици са територије Града Београда
– у термину од 16 до 21,30 часова тестове треба да решавају сви остали ученици (ван територије АП Војводина и ван територије Града Београда)
Срдачно,
 
Министарство просвете, науке и технолошког развоја
НОВОСТ ЗА ОСМАКЕ !!!

Драги наши осмаци, подсећамо вас да је сутра први пробни завршни испит.
Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика

23. априла 2020. – тест из математике

24. априла 2020. – комбиновани тест

Сваки тест биће доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступите у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који вам је проследио одељењски старешина, приступате решавању тестова.

На почетку сваког теста бирате језик на којем радите тест.

Решавању теста можете приступити САМО ЈЕДНОМ и то са временским ограничењем. То значи да када приступите тесту, морате и да га завршите у року предвиђеном за рад. На почетку теста, добијате обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста моћи ћете да видите након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ви ћете онда моћи да им приступите и анализирате их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

Желимо вам много среће у раду!

Обавештење за родитеље-настава на даљину

Распоред праћења наставе на даљину преко ТВ програма можете погледати када кликнете на слику испод.

Mере које установа предузима ради смањење могућност ширења инфекције

 

Радни сасатанак

Дана 12.марта одржан је радни састанак тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања. Састанком је руководила Славица Симић, спољни сарадник МПНТР за заштиту од насиља.

Одржана промоција Војне гимназије и Војне  стручне школе

Делић лепоте наше школе

„Најдражим дамама на дар“

Радионица „Најдражим дамама на дар“ у оквиру једносменског рада у подручним школама у Алкинцу и Сувојници (наставница Миљана Јанковић)

„Школа за 21. век“

Домаћини обуке „Школа за 21. век“ ОШ „Вук Караџић

Oпштинско такмичење из технике и технологије, наши ученици постигли су следеће резултате:

5. разред;
1. место: Ђорђе Марковић
3. место: Анастасија Николић,
6. разред;
1. место: Матеа Спасић,
2. место: Kатарина Филиповић,
3. место: Јелена Стаменковић.

Наставник: Сања Спасић 
Честитамо ученицима и желимо им много среће у даљем такмичењу!

Општинско такмичење из хемије

7. разред:

Нина Радивојевић 1. место
Сара Димитров 2. место
8. разред:
Анђела Димитријевић 2. место
Немања Пешић 3.место.
Наставник Биљана Антић

Општинско такмичење из енглеског језика

Наши ученици осмог разреда Љубиша Ђикић и Александра Вукелић, као трећепласирани на општинском такмичењу из енглеског језика, стекли су право учешћа на окружно. Овом приликом честитамо ученицима и њиховој наставници Гордани Тасић и желимо им много успеха у даљем такмичењу.

 

ЧАРОБНА ШКОЛА, ОСНОВНА ШКОЛА „ВУК КАРАЏИЋ“
Да свака зимска бајка може изнова да измами осмехе и уздахе одушевљења, доказало нам је и ово децембарско јутро. ОШ „Вук Караџић“ је осванула у новом празничном оделу. Креативности, иницијативе, стваралачког ентузијазма и жеље да своје ученике и раднике дочека у новогодишњем амбијенту школе,није недостајало нашем директору. Много непроспаваних сати и труда уложио је наш директор Данило Булатовић са својим сарадницима да нас уведе у још једну радну и успешну годину. Срећна нам Нова година и сви изазови који су пред нама…

„ГРАД НА МЕСЕЧИНИ“

Ученици VIII/2 и I/2 , у сарадњи са разредним старешином Сањом Спасић и учитељицом Славицом Богдановић реализовали су вишедневну радионицу и направили пано „Град на месечини“ . Оваквом радионицом показано је да најстарији и најмлађи могу да се удруже, да сарађују и међусобно се допуњују, стварајући на тај начин изузетну комуникацију и дивну радну атмосферу у уређивању школског простора и очувању школске имовине.

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ

Припадник саобраћајне полиције одржао предавање ученицима четвртог разреда на тему „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

IV/1 И III/2 У ПУ „НАША РАДОСТ“ „СТАРО ОБДАНИШТЕ“

Ученици IV/1 и III/2 су са својим учитељицама Данијелом Момчиловић и Мирјаном Радоичић посетили ПУ „Наша радост“ и деци подарили новогодишњи програм. Ово гостовање четвртаци и трећаци су реализовали у друштву чланова Ученичког парламента који су са својим координатором Маријом Николов припремили за дар новогодишње поклоне, уз подршку директора Данила Булатовића и ученика млађих разреда наше школе. Тимнски рад увек даје добре резлтате, тако је и овог пута дружење са предшколцима било плодоносно.

IV/2 У ПОСЕТИ ПУ „НАША РАДОСТ“ „НОВО ОБДАНИШТЕ“

Ученици IV/2 су са својом учитељицом Виолетом Станковић посетили ПУ „Наша радост“ и деци подарили новогодишњи програм. Ово гостовање четвртаци су реализовали у друштву чланова Ученичког парламента који су са својим координатором Маријом Николов припремили за дар новогодишње поклоне, уз подршку директора Данила Булатовића и ученика млађих разреда наше школе. Тимнски рад увек даје добре резлтате, тако је и овог пута дружење са предшколцима било плодоносно.

 

„Безбедно на интернету“

На часу разредниг старешине одељења VIII/2 одржана је радионица и предавање „Безбедно на интернету“. Разрдени старешина Сања Спасић предочила је својим ученицима какве све опасности постоје на интернету и како се заштитити од истих. Предавање је било пропраћено едукативним видео-записима снимљеним по истинитим догађајима на територије Србије, а један од њих и на територији Сурдулице што је привукло велику пажњу ученика. Велики труд и рад уложен је и у израду постера који је остао у учионици како би се ученици свакодневно подсећали на опасности које вребају на интернету.

   

„ЦРТАМ, ШАРАМ, СТВАРАМ“

-ЦРТАМ, ШАРАМ СТВАРАМ- „Снешко Белић и новогодишња јелка“ као и „Шарена зимска звезда“, радионице су у оквиру једносменског рада у Алакинцу и Сувојници, у реализацији наставнице Миљане Јанковић.

ПРОЈЕКАТ ПОСВЕЋЕН ПЕСНИКУ МОШИ ОДАЛОВИЋУ

У нашој школи реализује се пројекат:
„ПИШИ ЧИТКО, ПА ПОДВУЦИ – МИЛО МИ ЈЕ ШТО ПОСТОЈИМ“ ПРОЈЕКАТ ПОСВЕЋЕН ПЕСНИКУ МОШИ ОДАЛОВИЋУ
Пројекат је покренула учитељица Данијела Момчиловић, осмисливши радионице којима се задовољавају међупредметне компетенције, модернизује се настава, неприметно се уводи ИКТ у наставу, а насупрот томе развија се љубав према књижевности, негује се жива реч, дружење и комуникација.
Пројекат ће се реализовати током целе школске 2019/20. године.
По оглашавању пројекта пријавило се доста учитеља, што из наше школе, што из различитих округа наше земље.
Детаљи пројекта налазе се на страници блога „Учитељевање“
https://uciteljevanje4.blogspot.com/p/blog-page_11.html?m=1

 

„ШАРЕНЕ ЦИПЕЛЕ“ ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У II/2

„ОСНОВИ БЕЗБЕДОСТИ ДЕЦЕ“

„ОСНОВИ БЕЗБЕДОСТИ ДЕЦЕ“ је предавање ватрогасаца четвртацима. Хвала Ватрогасној јединици из Сурдулице на сарадњи.

ПРОЈЕКТНА НАСТАВАУ II/2

Код учитељице Вање и наших другара у II2 одељењу кроз пројектну наставу теку припреме за Нову годину. Свима нама пожелеће срећне празнке продуктима својих радионица.

ПОСЕТА ПОДРУЧНОГ ОДЕЉЕЊА У БИНОВЦУ

Псиголог Марија Николов и педагошки асистент Дејан Јакуповић посетили ученике подручног одељења у Биновцу и дружили са њима.

МАТЕМАТИКА

Резултати општинског такмичења из математике:
III разред
2. место: Влада Спиридонов, учитељица Мирјана Радоичић
IV разред
1.место: Андрија Ђикић, учитељица Виолета Станковић
3 место: .Алекса Вељковић, учитељице Данијела Момчиловић
V разред – наставница Даниела Георгиев
2. место: Луција Пантић ,
3. место: Мила Јовић, Матеја Јанковић,Ђорђе Марковић
VI разред –
2. место: Никола Ристић, наставница Драгана Ристић
3. место: Стефан Стаменковић, наставник Предраг Станковић
VII разред наставница Драгана Ристић
1.место:Матиа Момчиловић
2.место: Лука Цветковић, Петра Стојанбовић, Сара Димитров
VIII разред наставник – Саша Вукашиновић
1.место:Љубиша Ђикић
Честитамо ученицима и њиховим наставницима на оствареним резултатима

Покажи да знаш

У школи се доста тога учи, много и научи. А, да школа може да буде и место добре забаве и ширења позитивне енергије – погледајте слике и уверите се и сами.

„Kлацкалице, љуљашке и куће“ настале на предлог наставнице Тање

На часу технике и технологије у одељењу VI/3 ученици су, на предлог наставнице Тање Аризановић, дали још један пример добре праксе правећи клацкалице, љуљашке и куће.

 

Вежба: „Гашење пожара у просторијама школе“

Ватогасна јединица Сурдулица извела показну вежбу ,,Гашење пожара у просторијама школе” у подручном одељењу у Алакинцу.

 

Радионице у оквиру пројекта „Једносменски рад“

„ЛАКО ДО ЛАНЦА ИСHРАНЕ“ и „ВОЛИМО ЖИВОТИЊЕ“, нижу се радионице у оквиру пројекта „Једносменски рад“ у Алакинцу и Сувојници. Наставница Миљана Јанковић.

 

Игре без граница

За ученике 7. и 8. разреда одржане су игре без граница. Игре су биле добра прилика да ученици покажу своју креативност, сналажљивост, брзину, спретност и умеће. Ово занимљиво такмичење обухватило је 5 игара: весели џакови, пренеси лоптицу, пикадо са балонима, кула од чаша и испразни и напуни.

Будимо опрезни и паметни на интернету

Данас живимо живот из снова на клик. Један клик да бисмо купили авио карте за одмор, други да бисмо поручили омиљену књигу, трећи да бисмо свету поручили где смо, четврти, пети, шести… и тако у недоглед. Савремене технологије, међутим, упознале су нас са потпуно новим опасностима и потпуно новом (не)свесном потребом о проналажењу нових начина за заштитом. Сви их поседују. Сви их користе. Сви се на њих ослањају и сви им верују. Ипак, колико их добро познају? Читају ли шта прихватају када кликну да прихватају? И знају ли шта (ни)суприхватили? Друштвене мреже , предности и „привидна“задовољства која пруже такође су, између осталих , биле тема предавања које су за своје вршњаке припремили ученици 7.разреда.

Интерактивна радионица четвртог разреда и Ученичког парламента

Дана 20.11.2019.год., одржана је интерактивна радионица ученика четвртог разреда и чланова Ученичког парламента школе, а уз подршку психолога Марије Николов. Овом приликом парламентарци су млађим друговима из своје школе објаснили сврху своје организације, разлоге и идеје због којих Ученички парламенти реализују своје активности. Млађи другари су са члановима парламента били учесници интерактивне радионице у којој су сликали, цртали и писали на теме: „Јесењи пејзаж“ , „Моја школа – Вук Караџић“ , „Школа из моје маште- Candy school“ Радионицом је координирала председница парламента Теодора Марков као и психолог Марија Николов! Браво за наше малишане велике и мале!

Свечана академија поводом 40.године постојања школе

Промотивни спот школе, снимљен поводом 40.година постојања школе, можете погледати овде.

„ДОЖИВЉАЈИ МАЧКА ТОШЕ“

Ученици III/3 су, поводом Дана наше школе, са учитељицама Виолетом Миленковић и Александром Филиповски припремили представу „ДОЖИВЉАЈИ МАЧКА ТОШЕ“ и у Сурдуличком културном центру прказали њену премијеру и две репризе.

ЗАШТИЋЕНА ПОДРУЧЈА У СРБИЈИ IV/1

Из одељења IV/1 говори учитељица Данијела Момчиловић: „ЗАШТИЋЕНА ПОДРУЧЈА У СРБИЈИ је врло лепа наставна јединица предмета природа и друштво. Још боља је када је обогатимо Пауер Поинт Презентацијом, а нарочито је добра када је поткрепимо путовањем кроз националне паркове, резервате и спомнике природе путем видео записа и адекватних сајтова са интернета. Дивно смо се провели!“

СЕДМАЦИ НАС ПОЧАСТИЛИ РАДИО-ЕМИСИЈОМ

За јубиларни 40. рођендан наше школе ученици 7. разреда припремили су емисију која је била посвећена како рођендану школе, тако и великану чије име она носи. Након низа дешавања и активности које смо реализовали поводом јубилеја, ученици су и путем радио таласа поренели много позитивне енергије и добрих вибрација за све наше драге суграђане.

ИМПРЕСИВАН ЧАС ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ У III/2

Ученица 7. разреда Сара Стојковић била је гост на часу ликовне културе код ученика III/2 разреда и учитељице Мирјане Радојичић. Ученици су на свој начин представили вештицу, све док се одједном“она“ није појавила на часу. На часу се разговарало, певало, играло, цртало. После свега, остаје утисак да није увек све онако како изгледа и да се на основу изгледа не суди о човеку.

 

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ЈУБИЛАРНОГ ДАНА ШКОЛЕ

Петог новембра наша школа је обележила јубилеј од 40 година успешног образовања младих. Поред матичне школе, која је почела са радом 1979. године постоје и издвојена одељења у селима Алакинце, Биновце и Сувојница. Поводом светковине уприличена је и свечана академија у сали Сурдуличког културног центра на којој је приказан пригодан културно забавни програм. Гост вечери била је Музичка школа „Стеван Мокрањац“ из Врања чији је наступ испраћен са уживањем. Почасни гости били су председница општине др Александра Поповић и председник Скупштине општине и народни посланик Новица Тончев, који су просветном особљу и ученицима честитали 40 рођендан школе са жељом да се пут којим се досад ишло настави за добробит целог овог краја.На крају скупа директор школе Данило Булатовић уручио је захвалнице појединцима и установама које су помогле у раду.

САРАДЊА НАСТАВНИЦЕ САЊЕ СПАСИЋ СА УЧИТЕЉИМА ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА

Наставница технике и технологије одржала по један час у сва три одељења IV разреда на тему „Наши научници„ Уз слику и тон са интернета, преко модерних апликација паметног телефона, ученици су на најпримамљивији начин много сазнали о Николи Тесли, Михајлу Пупину, Милутину Миланковићу.

РАДИОНИЦЕ ИЗ ОДЕЉЕЊА II/3

РАДИОНИЦЕ: „Украсни тањирићи“, „Плодови јесени“ и „Срце на длану“ стижу нам ИЗ ОДЕЉЕЊА II/3 (учитељица Душка Ђокић). Реализоване су у оквиру пројектне наставе и ваннаставних активности.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА БИОЛОГИЈЕ У IV/2

Наставница биологије Милица Петровић одржала је учницима одељења IV/2 час природе и друштва на тему „Ретке и угрожен врсте“ Ученици су са уживањем провела ових 45 минута

Млади предузетници -пројектна настава, 6.разред

Наставница Сања Спасић је са ученицима VI/2 реализовала пројектну наставу. Пројекат је реализован на часовима технике и технологије. Кроз пројекат је обједињено више области од којих највише долазе до изражаја. „Грађевинарство“ и „Саобраћај“. Ученици су своје знање применили у пракси и тиме показали предузетничке вештине које ће се и даље развијати.

ЈЕСЕН У III/2

Предивна шарена слика у одељењу III/2 (учитељица Мирјана Радоичић) појавила се после часа слободних активности.

 

ПРОЈЕКАТ „ЈЕСЕН“, АКТИВНОСТ „ЈЕСЕЊА ВИЛА“

У оквиру пројектне наставе, у I/2 одељењу (учитељица Славица Богдановић), реализује се ПРОЈЕКАТ „ЈЕСЕН“. На фотографијама је АКТИВНОСТ „ЈЕСЕЊА ВИЛА“.

КОРЕЛАЦИЈА-ЗАНИМАЦИЈА У IV/1

КОРЕЛАЦИЈА – ЗАНИМАЦИЈА, одељење IV/1 учитељица Данијела Момчиловић; Међупредметно повезивање градива: МАТЕМАТИКА – ПОВРШИНА ФИГУРЕ, ИНФОРМАТИКА ГЕОМРТРИЈСКЕ СЛИКЕ У ВОРД ДОКУМЕНТУ, ЛИКОВНА КУЛТУРА – БОЈА, ПОВРШИНА И ТЕКСТУРА.

„МОСТОВИ“ ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИЈА- НАСТАВНИЦА ТАЊА АРИЗАНОВИЋ

У одељењу VI/3 на часу технике и технологије, наставница Тања Аризановић је са ученицима правила мостове.

СЕМИНАР „РАЗВОЈ ДИГИТАЛНИХ КОМПЕТЕНЦИЈА“ Друга група

Друга група полазника, вредна и успешна. Водитељ Данијела Момчиловић.

Радионица „Јабуко моја“

Радионица „Јабуко моја“, у подручним одељењима у Алакинцу и Сувојници, у оквиру једносменског рада. Реализатор Миљана Јанковић.

 

МАЛИ ГРНЧАРИ ОДЕЉЕЊА III/3

МАЛИ ГРНЧАРИ ОДЕЉЕЊА III/3 (учитељица Виолета Миленковић) су на часу народне традиције били креативни. Продукти њиховог рада могу се видети на фотографиама у прилогу, али и међу осталим радовима на изложби у холу школе.

Такмичење у стоном тенису

У организацији наставника физичког васпитања у нашој школи одржано је такмичење у стоном тенису. Финалисти су : 1.место Лука Петковић 2.место Лука Димитријевић 3.место Вукан Вукадиновић Финалистима желимо срећу и успех у даљем такмичењу.

НАШИ ГОСТИ, ЉУДИ ИЗ РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗА ТАЛЕНТЕ

Представници Регионалног центра за таленте из Врања посетили су нашу школу и представили свој програм рада.Присутвовали су ученици старијих разреда и показали интересовање како за друштвене, тако и природне науке.

 

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У I/3

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У I/3, Слике од геометријских фигура, учитељица Светлана Стојановић

„ЈЕСЕЊЕ ЛИШЋЕ У НАШИМ САКСИЈАМА“

Радови са радионице „ЈЕСЕЊЕ ЛИШЋЕ У НАШИМ САКСИЈАМА“ наставнице Миљане Јанковић оквиру „једносменског рада“ у Алакинцу и Сувојници

„ЛЕПА РЕЧ ЗА ЛЕПШИ ДАН“

Радови са радионице „ЛЕПА РЕЧ ЗА ЛЕПШИ ДАН“ наставнице Миљане Јанковић оквиру „једносменског рада“ у Алакинцу и Сувојници.

СЕМИНАР „РАЗВОЈ ДИГИТАЛНИХ КОМПЕТЕНЦИЈА“ Прва група

Прва група наставника завршила семинар реализован у реалним условима, очекује их други, онлај део. Желимо им занимљив рад, квалитетно знање, успешан исход! Водитељ Данијела Момчиловић.

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У I/1

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У I/1 „Слике од геометријских фигура“. Учитељица Александра Филиповски

Недеља 5

Приредбом трећака, у фискултурној сали наше школе, отпратили смо Дечју недељу и то са осмехом. Учесници су зрачили осмехом, ведрином и раздраганошћу и тиме измамли громке аплаузе и све похвале. Захваљујемо се учитељицама Ивани Танчић III/1, Мирјани Радоичић III/2, Виолети Миленковић III/3 и свим другарима ових одељења на доживљају!

ПРЕЗНТАЦИЈА ФУДБАЛА ФУДБАЛСКОГ КЛУБА „РАДНИК“-ДЕЧЈА НЕДЕЉА

ПОСЕТА ОПШТИНИ СУРДУЛИЦА – ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Ученике млађих разреда централне школе и подручних одељења су , по традицији, учитељи: Александра Филиповски, Добрила Стојковић, Снежана Петровић и Жикица Петковић, а са њима и школски педагог Тамара Христов, повеле у госте Опшини Сурдулица, где их је са осмехом угостила председница општине Александра Поповић и пожелела им срећно и насмејано детињство.

ПОСЕТА ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ СУРДУЛИЧКЕ БОЛНИЦЕ

Ученички парламент је са психологом Маријом Николов посетио дечје одељење градске болнице, при чему су децу даривали прикладним поклонима, пожелевши им брз опоравак и срећну Дечју недељу.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ПЕТОМ РАЗРЕДУ 

Ученици свих одељења петог разреда су, са својом наставницом Драганом Нешић, радионицом, обележили Дечју недељу.

ПЕСНИКЕ“ ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ 

„ПЕСНИЦИ ЗА ДЕЦУ-ДЕЦА ЗА ПЕСНИКЕ“ је манифестација којом се основне школе и предшколске установе са територије наше општине представљају на централној бини у нашем граду. Организацијом овог програма поводом Дечје недеље може се похвалити Библиотека „Радоје Домановић“ која поклања ауторско казивање стихова наших младих песника као и песника госта. Манифестацију је отворила председница општине Александра Поповић. Нашу школу ове године представили су учници IV/1 са својом учитељицом Данијелом Момчиловић.

 

ПОСЕТА СУРДУЛИЧКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ-ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Ученици млађих разреда упознали су се са просоријама СКЦ-а и као поклон за Дечју недељу од ове установе добили четрдесетпетоинутни цртани филм „Гроф Монте Кристо“

ПОЛАЗНИЦИ ПРОДУЖЕОГ БОРАВКА У ПУ „НАША РАДОСТ“ – ДЕЧЈА НЕДЕЉА 

 

Радост обележавања Дечје недеље ученици продуженог боравка наше школе поделили су са другарима предшколске групе вртића „Наша радост“. Као што је и ред, у госте се не иде празних руку, па су им припремили скромне, али поклоне урађене од срца

ЦРТАЊЕ У ДВОРИШТУ – ДЕЧЈА НЕДЕЉА

„НЕ ЉУТИ СЕ, ЧОВЕЧЕ“ – ДЕЧЈА НЕДЕЉА 1.1

Игром „НЕ ЉУТИ СЕ, ЧОВЕЧЕ“ отпочели смо овогодишњу Дечју недељу. Кроз забаву и у спортском духу, ученици млађих разреда осетили су да се право на игру може уживати лепо и лако! Без обзира што је прво место освојио је Алексеј Борисов (учитељ Синиша Миленковић), друго место Филип Аризановић (учитељица Снежана Мицић), треће место Алекса Стојановић (учитељица Данијела Момчиловић) закључили смо да су сви победници, како учесници, тако и они који су их бодрили јер су освојили добру атмосферу и то да „ПРАВО СВАКО; ДЕТЕ УЖИВА ЛАКО!“

ШЕСТАЦИ У УЛОЗИ ИСТРАЖИВАЧА

У оквиру редивне наставе и часова школске лектире са темом о Исидори Секулић, подстакнути њеном биографијом и тиме да је била прва жена академик, ученици 6. разреда су, уз подршку своје наставнице Јадранке Лазаревић, радили истраживачке задатке за рад у групи, код куће. Задатак је био да истраже биографије Српкиња које су дале свој допринос у разним областима науке и уметности, а у томе биле прве. На паноима су имена Софије Соје Јовановић, Катарине Ивановић, Марије Маге Магазиновић, Јелисавете Нацић, Љубице Марић и Ксеније Атанасијевић. Ученици су показали велико интересовање, урадили своје задатке, а на часу су излагали и упознали другаре са оним што су сазнали.

„У здравом телу-здрав дух“

„У здравом телу-здрав дух“ развијање сарадње, тимског духа… постовање правила игре… ваннаставе активноси одељења II/2 (Учитељицa Иванка Ристић)

„НАСМЕЈАНЕ САКСИЈЕ“ ПРОЈЕКТНА НАСТАВА

„НАСМЕЈАНЕ САКСИЈЕ“ ПРОЈЕКТНА НАСТАВА, одељење II/2, учитељица Иванка Ристић

„ЛЕПО У НАМА И ОКО НАС“

„ЛЕПО У НАМА И ОКО НАС“ је радионица наставнице Миљане Јановић у оквиру пројекта „Једноменски рад“ у подручним одељењима у Сувојници и Алакинцу.

ИКТ У НАСТАВИ ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ

ХАМОНИЈА БОЈА; ОДЕЉЕЊE IV/1; Учитељица Данијела Момчиловић

РЕАЛИЗАЦИЈА АКТИВНОСТИ У ПРОЈЕКТУ„ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД“ У БИНОВЦУ

Наставник Милош Стојановић реализује активности пилот пројекта „Једносменски рад“ у подручном одељењу у Биновцу. Продукти једне од радионца могу се видети на фотографијама.

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

У нашој школи је обележен Европски дан језика 26. септембар, који се званично обележава од 2001. године.

КОВЕРТЕ ПРИЈАТЕЉСТВА

„Наше коверте пријатељства су спремне за Дечју недељу!“ Радионица наставнице Миљане Јановић у оквиру пројекта „Једноменски рад“ у одручним одељењима у Сувојници и Алакинцу.

РАДИОНИЦА „ЗДРАВА ХРАНА“

РАДИОНИЦА „ЗДРАВА ХРАНА“ Одељења IV/1 и IV/2; Учитељице Данијела Момчиловић и Виолета Станковић

ВЕСЕЛИ ЈЕСЕЊИ КИШОБРАНИ

„ВЕСЕЛИ ЈЕСЕЊИ КИШОБРАНИ“ Радионица одељења II/2; Учитељица Иванка Ристић

Пројектна настава у I/2 „Четири годишња доба“

Пројектна настава у I/2 (учитељица Славица,Богдановић); Увод у пројекат „Четири годишња доба“ Активност: Пронађи место годишњег доба.

ПРВА ПОМОЋ“ предавање четвртацима

Представнице Црвеног крста одржале четвртацима предавање о пружању прве помоћи.

ПРВАЦИМА У ЧАСТ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ 2-8. РАЗРЕДА!
Ученици 2-4. разреда долазе у школу у 8 часова, ученици 5-8. разреда у 8:30 када ће бити и расподела ученика 5.и 1. разреда.
Срећно у новој 2019/20. години.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ СТАРИЈИХ РАЗРЕДА КОЈИ ПУТУЈУ, за понедељак, 02. септембар 2019. године!
Полазак из Биновца, Сувојнице и Алакинца у 8:00 часова, повратак из школе у 9:00.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА!!!
Приредба поводом пријема првака одржаће се у понедељак, 
2. септембра, у 09:00 часова!
Добро нам дошли најмлађи!

Државно финале Спортских игара младих

Као првопласиране, учитељ Југослав Миленковић повео је наше четвртаке, на Државно финале Спортских игара младих. Тродневним боравком у Београду заокружили су најмлађи ниво свог школовања и понели дивне успомене. https://sport.blic.rs/ostali-sportovi/sportske-igre-mladih-ivana-jovanovic-otvaranje/mstlk5l

 

 

ЗА ОСМАКЕ !!!

Драги осмаци, можете приступити на следећем линку и проверити све своје податке везане за упис у средњу школу.

http://www.upis.mpn.gov.rs/Cir/Pocetna

Све остале информације имате у одељку Новости/ Завршни испит


УЏБЕНИЦИ !!!

Списак уџбеника са ауторима од 1. до 8. разреда за школску 2019/2020. годину.ЕПАРХИСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ

ОДРЖАНО ЈЕ ЕПАХИСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ПЧИЊСКОГ ОКРУГА. ТОМ ПРИЛИКОМ УЧЕНИЦА НАШЕ ШКОЛЕ АНЂЕЛА ДИМИТРИЈЕВИЋ VII4 ОСВОЈИЛА ЈЕ 3. МЕСТО. ЗА ОВАКАВ УСПЕХ ЗАСЛУЖАН ЈЕ ОТАЦ НИКОЛА.

СВЕ ЧЕСТИТКЕ!!! 


Путем славних предака, узвисише се страдални сурдулички мученици

Још један успех наших ученика Одбор за веронауку Епархије врањске, Гимназија „Бора Станковић“ у Врању, Друштво за српски језик огранак у Сурдулици и Црквена општина Свети Ђорђе у Сурдулици по 10. пут расписала је литерарни конкурс на тему „Отаџбина и слобода – прошлост, садашњост, будућност“. Ученица наше школе Сара Димитров освојила је 2. место за састав „Путем славних предака, узвисише се страдални сурдулички мученици“. Диплому је уручио епископ врањски Господин Пахомије на дан обележавања празника Сурдуличких мученика.


„Свако срце има свог свица“ приредба у част Добрици Ерићу III/1

 

Скромна свечаност одељења III/1 (учитељица Данијела Момчиловић) поводом завршетка пројекта „Свако срце има свог свица“, на самом крају наставне године. Видео заппис наласи се на следећем линку: https://youtu.be/f0sjxdTNCPY

 


НАШЕ УЧЕНИЦЕ У ПРОЈЕКТУ „СВАКО 💖 ИМА СВОГ СВИЦА“

 

Ученице Петра Лазаревић и Даница Димитријевић су са својом учитељицом Данијелом Момчиловић путовале у Бољевац како би рецитацијама представиле своју школу на Фестивалу „Црноречје у песми и игри“, на коме је приказана завршница пројекта посвећеног недавно преминулом Добрици Ерићу „Свако срце има свог свица“. Ученици III/1 су у пројекат ушли с краја априла, радили радионице, размењивали искуства са школама широм Србије, приказали одељењски филмић, а све у част нашег великана.


ЖУРКА ЗА КРАЈ

 

Још једна дивна генерација осмака успешно завршава школовање у нашој школи. Са добром основом и саветом да је битно да постану добри и поштени људи закорачиће у неки нови свет. Срећно децо и нека вас прате здравље и успех на путу који се зове ЖИВОТ…. Врата ове школе су вам увек отворена…

Ваша ОШ „Вук Караџић“


УГЛЕДНИ ЧАС УЧИТЕЉИЦЕ СНЕЖАНЕ МИЦИЋ

 

 

СРПСКИ ЈЕЗИК – АНДЕРСЕНОВЕ БАЈКЕ – ЛЕКТИРА

 


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ „ФИЛМИЋ“

29.05. у Новом Саду одржана је завршна свечаност за најбољи ђачки филмић у Смотри кратког ђачког филма- ФИЛМИЋ 2019.Том приликом ученица наше школе Ања Спасић добила је диплому и награду за најбољу режију. Она је у филму приказала практично знање из хемије и учинила нас поносним на репродукт који је остварила.

Све честитке Ањи и наставници Сањи Спасић!!!

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ 2019.

 

Окружно такмичење у игри „Између две ватре“ *ЧЕТВРТАЦИ ~ „Лавови“ (тренер учитељ Синиша Миленковић) ПРВО МЕСТО! *ТРЕЋАЦИ ~ „Вуковци“ ( тренер учитељ Југослав Миленковић) Честитамо обема екипама, а првопласирсне бодримо и подржавамо на РЕПУБЛИЧКОМ у Београду!


БИЛИ СМО ДОМАЋИН ОБУКЕ

Програм обуке наставника за реализацију наставе орјентисане ка исходима учења.


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Анђела Димитријевић, ученица наше школе, освојила је ТРЕЋЕ место на РЕПУБЛИЧКОМ такмичењу из СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ одржаном данас у Тршићу. Наставница Ирена Антић!
Поносни на Анђелу и њену наставницу јер су део наше школе!
ЧЕСТИТАМО!


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ – ТАЛЕНТИ

На РЕПУБЛИЧКОМ такмичењу талената ТРЕЋЕ место из ЕНГЛЕСКОГ језика припало је ЉУБИШИ ЂИКИЋУ и његовој наставници Гордани Тасић!
Хвала за дивне вести, ЧЕСТИТАМО и ПОНОСНИ смо!


РЕПУБЛИЧКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ ВАЉЕВО

РЕПУБЛИЧКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“, ВАЉЕВО, где нас је представила ученица 8. разреда са својом наставницом Жаклином Станојковић.


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ „ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ“

Такмичење „Шта знаш о саобраћају“ и ове године одржано је у Београду, а покровитељи овог такмичења били су представници АМСС, МУП-а и ДПТК. Такмичење се је одвојало у три дела: тест, полигон спретности и полигон практичног сналажења у саобраћају. Матеа Спасић, једини је представник  у екипи „Б“ -дечаци из наше школе  као и целог Пчињског округа, и постигао одличне резултате. 

По завршетку такмичења за све ученике и наставнике одржана је обука „Указивање прве помоћи приликом повреде у саобраћају“. Овом приликом Матеа је био добровоњац у симулирању вежбе.

 

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У КОШАРЦИ

Кошаркашки тим наше школе, који је предводио наставник Драган Станисављевић, учествовао на РЕПУБЛИЧКОМ такмичењу одржаном 27. и 28. маја у Кладову. Поносни на наше кошаркаше!


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ – ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИЈА

СЈАЈНЕ ВЕСТИ СТИЖУ ИЗ ПАРАЋИНА! ТРЕЋА НАГРАДА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ТЕХНИКУ И ТЕХНОЛОГИЈУ!

Огромно БРАВО за нашу Катарину Филиповић из V/2 и њену наставницу Сању Спасић!

 


УГЛЕДНИ ЧАС НАСТАВНИКА НЕГОВАНА ВУЧКОВИЋА

„Хај хо“, песма коју седам патуљака раздрагано пева враћајући се кући са посла, свакако представља најпознатију нумеру из филма Снежана и седам патуљака. Музику је написао чувени амерички филмски композитор Френк Черчил, а текст песме је дело Лерија Морија. За све нас који смо је заборавили, угледни час Музичке културе наставника Негована Вучковића био је прилика да се подсетимо тих раздраганих нота.Са ученицима 5. разреда учили смо о предтакту, осминама и паузама, и све то уз коришћење дигиталног уџбеника.


УЧИТЕЉИЦЕ ЧЕТВРТАКА СА ПРЕДШКОЛЦИМА

Учитељице четвртака: IV/1 Александра Филиповски; IV/2 Славица Богдановић и IV/3 Светлана Стојановић су, у присуству директора и његову свесрдну подршку, одржале предшколцима час „Црвенкапа“ како би деца са осећајем сигурности упливала у школске клупе у септембру. Учитељице су на занимљив и креативан начин успоставиле комуникацију са децом и бајку представиле из различитих углова, кроз корелацију са математиком, светом око нас, ликовном и музичком културом. Деца су била слободна, дружељубива и поврх свега показала су спремност за полазак у први разред. ДОБРОДОШЛИ СВИ ПРВАЦИ У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“!


УГЛЕДНИ ЧАС – ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ

 

У оквиру Тима за самовредновање, чланови подтима „Настава и учење“ Данијела Момчиловић и Марија Николов одржале су угледни час у одељењу III/1. Реализован је час који је КОРЕЛАЦИЈА: *ИНФОРМАТИКЕ (ВАННАСТАВНА АКТИВНОСТ) „ПАУЕР ПОИНТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА У НАСТАВИ“ , *ПРИРОДЕ И ДРУШТВА „ВЕЗА ЖИВЕ И НЕЖИВЕ ПРИРОДЕ“ И *СРПСКОГ ЈЕЗИКА ~ РЕЦИТОВАЊЕ ПЕСАМА СА ЕКО-ПОРУКАМА.


ПОСЕТА ОСМАКА ПОЉОПРИВРЕДНО-ШУМАРСКОЈ ШКОЛИ „ЈОСИФ ПАНЧИЋ“

 

Наши осмаци посетили су ПШШ „Јосиф Панчић“. Љубазни домаћини, ученици и професори, представили су своју школу на најбољи могући начин.

 


ЛИКОВНО-ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС „КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ“

Захвалницама и скромним поклоном представнице Црвеног крста захвалиле се ученицима III/1 и III/2 (учитељице Данијела Момчиловић и Виолета Станковић) за учешће на конкурсу „Крв живот значи


Витезово пролеће 2019.

 

12. мај 2019. Вредни ученици одељења: I/2 – учитељица Иванка Ристић II/1 – учитељица Снежана Мицић II/3 – учитељица Мирјана Радоичић III/1 – учитељица Данијела Момчиловић III/2 – учитељица Виолета Станковић …су били део овогодишњег Витезовог пролећа што је било награда за ликовно и литерарно стваралаштво.


РЕЗУЛТАТИ СА РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТЕХНИКУ И ТЕХНОЛОГИЈУ

НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ, ОДРЖАНОГ У ПАРАЋИНУ, ИЗ ТИТ  КАТАРИНА ФИЛИПОВИЋ ОСВОЈИЛА ЈЕ 3. НАГРАДУ.

СВЕ ЧЕСТИТКЕ!!!

 

 


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ САОБРАЋАЈ !!!

Резултати са окружног такмичење из САОБРАЋАЈА ОДЛИЧНИ!
1. МЕСТО – Матеа Спасић V разред
2. МЕСТО – Лана Трајковић V разред
3. МЕСТО – Ања Спасић VIII разред
(Наставница Сања Спасић)
На републичком ће нас представити Матеа Спасић! ЧЕСТИТАМО и желимо висок пласман!

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ТАЛЕНТИ !!!

Окружно такмичење талената, енглески језик, Љубиша Ђикић, (наставница Гордана Тасић) ДРУГО МЕСТО! Браво и срећно на републичком!!!

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ – КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

Ученица наше школе Анђела Димитријевић (наставница Ирена Антић) освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО на РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА одржаном 11.5.2019. у Сремским Карловцима.
БРАВО! БРАВО!

ВАСКРШЊА РАДИОНИЦА

 

Васкршња радионица одељења IV/1(учитељица Александра Филиповски), IV/3 (Светлана Стојановић) чему су се придружили и најмлађи, полазници припремног предшколског програма (учитељица Јасмина Марковић)

 

 


ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА ИТ ОДЕЉЕЊА МОЖЕТЕ ДОБИТИ НА ЛИНКУ : SpecITodeljenja


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе одржано је 6. априла 2019. у ОШ“ Светозар Марковић“ у Врању. Постигнути су следећи резултати:

5.разред наставник Јадранка Лазаревић

Никола Ристић 3. место

Анђела Петковић 3. место

6. разред наставник Жаклина Станојковић

Сара Димитров 2. место

7. разред наставник Ирена Антић

Анђела Димитријевић 1. место и пласман на републичко такмичење.


Бајка за предшколце !!!!

Вредни чланови Тима за културну и јавну делатност наше школе приредили су праву бајку за предшколце. Деца окићена крунама од стране наших принцеза ушла су у чаробни свет „Патуљка и седам Снежана“. Остављени без даха, предшколци су свом снагом помогли патуљку да пронађе решење за свој проблем, играли, певали и радовали се са свим бајковитим ликовима које су представиле наше учитељице, наставнице, психолог…Симболика дарова деци у виду „чаробних“ јабука, од којих се постаје вредан, радан и племенит, дала је оригиналност догађају, а чоколадним зекама честитали смо им предстојећи Васкрс. Малишани су у огромном узбуђењу и са осмехом на лицу изашли из школе, а актери, на челу са директором Данилом Булатовићем остали пуног срца да сређују утиске и анализирају свој рад!

Приредбу можете погледати ОВДЕ


ОСМАЦИ ПОВОДОМ ВАСКРСА УСРЕЋИЛИ КОРИСНИКЕ ДОМА ЗА СТАРА ЛИЦА

 Ученици 8. разреда ОШ„Вук Караџић“ са наставницом Тањом Аризановић, а у сарадњи са Црвеним kрстом, посетили су Дом старих дана 25.04.2019. год. Честитали су им Ускрс пригодним поклонима и кратком приредбом, увеселили их и показали им још једном да нису заборављени.

 


За добробит пријатељства !!!

Данас су Вукови парламентарци креирали сјајно место у холу школе – место за загрљаје. У школи постоји кутак где ученици могу да покажу како загрљајем можемо разменити енергију и обојити сва срца позитивним ставовима.

СВЕТСКИ ДАН РОМА

 

Данас је у фискултурној сали наше школе одржана градска манифестација поводом Светског дана Рома при чему је наша школа пригодним програмом дала свој допринос. Пригодан програм  припремио је Дејан Јакуповић, педагошки асистент, а свој допринос су дале и учитељице Данијела Момчиловић, Виолета Миленковић и Јасмина Марковић.

 


Драги ОСМАЦИ,
12. и 13. априла 2019. године полагаћете пробни завршни испит. У петак 12. априла полаже се математика са почетком у 12 сати, а у суботу 13. априла српски језик са почетком у 9 сати и комбиновани тест са почетком у 11:30 . Потребно је да пола сата пре почетка тестирања будете у школи како бисте били прозвани и несметано заузели своја места. Понесите прибор и флашицу са водом. Желимо вам добру концентрацију и запажене резултате.


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ИСТОРИЈЕ

ПРВОПЛАСИРАНА УЧЕНИЦА АНЂЕЛА ДИМИТРИЈЕВИЋ VII4 СВОЈИМ ТРУДОМ И ЗАЛАГАЊЕМ ПЛАСИРАЛА СЕ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ. СВЕ ПОХВАЛЕ И ПУНО СРЕЋЕ И УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ ДРАГАНИ СТАНКОВИЋ У ДАЉЕМ ТАКМИЋЕЊУ!!!


РЕЗУЛТАТИ СА  ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА „ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ“
ЕКИПА „Б“

1.место Матеа Спасић V2

2. место Лана Трајковић V3

ЕКИПА „Ц“
Ања Спасић VIII2
Нина Радивојевић VI3


 ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊА из ТЕХНИЧКОГ И ИНФОРМАТИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА и из ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ:
1. место – Катарина Филиповић – 5. разред;
3. место – Анастасија Митић – 7. разред;
3. место -Ања Спасић – 8. разред;
Честитамо ученицима и наставници Сањи Спасић и желимо много среће на републичком.


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ!!!
Из Врањске Бање на РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ у Зрењанин одлазе ТРИ наша ученика осмог разреда као првопласирани на окружном и то: Андрија Мирков, Бојана Николић и Јелена Ћеранић. Четвртој ученици је измакло прво место, па се нашла на другом, она је Анђела Марков. Заслужене честитке ученицима, али и наставнику Ивану Миркову, као и жеље да остваре овакве резултате на републичком!!!


ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ 

СТАРИЈИ УЗРАСТ:
*Сара Стојковић – 1. место и пласман  на републичку смотру- наставница Жаклина Станојковић;
*Ђина Ристић.- 3. место – наставница Јадранка Лазаревић;
МЛАЂИ УЗРАСТ:
*Петра Лазаревић – 2. место – учитељица Данијела Момчиловић.


ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ 

Млађи узраст:
1. место – Петра Лазаревић – учитељица Данијела Момчиловић;
3. место – Даница Мирчев – учитељица Славица Богдановић;
Старији узраст:
1. место – Ђина Ристић – наставница Јадранка Лазаревић;
2. место – Сара Стојковић – наставница Жаклина Станојковић;
3. место – Анђела Димитријевић – наставница Ирена Антић;
Честитамо и желимо пуно  успеха на окружном такмичењу!


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ХЕМИЈЕ

VII разред

3. место – Анђела Димитријевић – наставница Биљана Антић;

3. место – Љубиша Ђикић- наставница  Биљана Антић;


Резултати са ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА  КЊИЖЕВНA ОЛИМПИЈАДA

*Анђела Димитријевић, 1. место и пласман на републичко такмичење, 7. разред, наставница Ирена Антић;
*Анастасија Вељковић, 3. место, 8. разред, наставница Драгана Нешић;
*Нађа Ристић, похвала, 8. разред, наставница Драгана Нешић;
*Марта Стојановић, похвала, 8. разред, наставница Драгана Нешић;
*Стефана Филиповић, похвала, 8. разред, наставница Драгана Нешић.


УГЛЕДНИ ЧАС УЧИТЕЉИЦЕ ВИОЛЕТЕ СТАНКОВИЋ

СРПСКИ ЈЕЗИК – ГЛАГОЛИ


ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ 
Млађи узраст:
1. место – Петра Лазаревић – учитељица Данијела Момчиловић;
3. место – Даница Мирчев – учитељица Славица Богдановић;
Старији узраст:
1. место – Ђина Ристић – наставница Јадранка Лазаревић;
2. место – Сара Стојковић – наставница Жаклина Станојковић;
3. место – Анђела Димитријевић – наставница Ирена Антић;
Честитамо и желимо пуно  успеха на окружном такмичењу!


МЕЂУНАРОДНИ ДАН ШУМА У ПШШ „ЈОСИФ ПАНЧИЋ“

Пољопривредно-шумарска школа „Јосиф Панчић“ обележила је Међународни дан шума. Одржан је квиз знања из биологије у коме су учествовали ученици наше школе са наставницама Александром Тасић и Биљаном Пантић. Ученици Нађа Ристић и Андрија Мирков освојили су ПРВО МЕСТО! Одржано је и такмичење у стрељаштву и стоном тенису где су наши ученици учествовали под вођством свог наставника Зорана Јовановића. Стигли су нам следећи резултати:

  у  стрељаштву  Сава Тасић – 2. место и Нађа Ристић – 2. место;

  у  стоном тенису Војин Јанковић – 2. место и Петар Милутиновић – 3. место. 


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ  ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ

5.разред

1.место Никола Ристић- наставник Драгана Ристић


РЕЗУЛТАТИ СА ОКРУЖНОГ  ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

8.разред

3.местоМарта Стојановић – наставник Тамара Стојановић;


ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ
6. разред
Јелена Петковић  2. место- наставник Александар Аризановић;
Петра Стојановић 2. место- наставник Александар Аризановић;
7. разред
Љубиша Ђикић  2. место и пласман на републичко такмичење- наставник Братислав Радовановић;
Милица Јовановић  3. место- наставник Александар Аризановић.

 


Резултати са општинског такмичења из СРПСКОГ ЈЕЗИКА су ОДЛИЧНИ! Честитамо ученицима и њиховим наставницама и желимо висок пласман у даљем такмичењу.
5. разред – наставница Јадранка Лазаревић
1. место – Никола Ристић;
1. место – Сара Трајковић;
1. место – Анђела Петровић;

6. разред – наставница Жаклина Станојковић
1. место – Сара Димитров;
1. место – Катерина Наков;
2. место – Ивана Цветковић;
3. место – Петра Стојановић;
3. место – Јелена Петковић;
3. место – Лука Цветковић;

7. разред – наставница Ирена Антић
1. место – Јелена Крстић;
1. место – Анђела Микић;
1. место – Анђела Димитријевић;
2. место – Богдана Спасић;

8. разред – наставница Драгана Нешић
1. место – Бојана Николић, Богдан Нешић и Анастасија Вељковић;


Млађи разреди са песникињом Вером Цветановић

Поводом Светског дана поезије у сарадњи две библиотеке, школске и градске, наши ученици млађих разреда имали су прилику да чују песникињу Веру Цветановић, упознају се са њом и добију аутограм.


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТиО и Технике и технологије(16.03.2019.)

5.разред

1.место Катарина Филиповић-  наставник Сања Спасић

2.место Јелена Стаменковић – наставник Сања Спасић

6.разред

1.место Маријан Станковић- настаавник  Петар Јанковић;

3.место Виктор Рашић- настаавник  Петар Јанковић;

7.разред

1.место Николина Момчиловић – наставник Сања Спасић;

2.место Анастасија Митић – наставник Сања Спасић;

8.разред

1.место Ања Спасић  – наставник Сања Спасић;


„ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ – ЗАШТИТА ОД ПОЖАРА“

 

У оквиру пројекта „ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ“ одржано је предавање на тему „Заштита од пожара“. Предавању су присуствовали ученици четвртог разреда, а предавање је реализовала ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКА ЈЕДИНИЦА из Сурдулице.

 


 

ОСМОМАРТОВСКЕ ЧЕСТИТКЕ ЗА МАМЕ У БИНОВЦУ

Ученици подручног комбинованог одељења у Биновцу су декорисали честитке којима ће улепшати Дан жена својим мамама. Радионицом је координирала њихова учитељица Далиборка Милосављевић.


ПРИРЕДБА ПОВОДОМ ДАНА ЖЕНА У БИНОВЦУ


ОСМОМАРТОВСКА РАДИОНИЦА УЧИТЕЉИЦЕ ЉИЉЕ МИЛЕНКОВИЋ

Подручно комбиновано одељење у Алакинцу-  учитељица Љиља Миленковић;

 


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ (10.03.2019.)

7. разред

2. место Нина Аризановић- наставник- Иван Мирков;

2. место Љубиша Ђикић- наставник – Жарко Миленковић;

2. место Сара Новковић- наставник – Жарко Миленковић;

8 разред

1. место Андрија Мирков – наставник Иван Мирков;

1. место Анђела Марков – наставник Иван Мирков;

1. место Николић Бојана – наставник Иван Мирков;

1. место Јелена Ћеранић – наставник Иван Мирков;


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ БИОЛОГИЈЕ

7.разред

2. место Анђела Микић – наставник Биљана Пантић;

8.разред

3. место  Михајло Ђорђевић – наставник Александра Тасић;


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ИСТОРИЈЕ

5.разред 

1. место Лука Митић – наставник Зорица Спиридонов;
2. место Матеа Спасић – наставник  Зорица Спиридонов;
3. место Анђела Петковић – наставник Зорица Спиридонов;
без пласмана

6. разред

3. место Сара Стојковић – наставник Станковић Драгана;
3. место Лука Цветковић – наставник Аризановић Тања;

7.разред

2.место Анђела Димитријевић – наставник Станковић Драгана;

8.разред

2.место Матија Пантић – наставник Аризановић Тања;

3.место Милица Димитријевић – наставник Аризановић Тања;


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ФИЗИКЕ

6.разред

1.место Нина Радивојевић;

2.место Јелена Петковић;

7.разред

1. место Милица Јовановић;

2. место Љубиша Ђикић;

предметни наставници: Братислав Радовановић и Александар Аризановић;


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

8.разред

1.место Марта Стојановић – наставник Тамара Стојановић;


РЕЗУЛТАТИМА СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ХЕМИЈЕ КРУНИСАЛИ СМО ОВАЈ ТАКМИЧАРСКИ ВИКЕНД! 
Браво за све ученике и њихову наставницу Биљану Антић!
VII разред
1. место Љубиша Ђикић;
2. место Анђела Димитријевић;
3. место Анастасија Митић;
4. место Реља Стојановић;
VIII
3. место Андрија Мирков


БРИЉАНТНИ РЕЗУЛТАТИ НАШИХ УЧЕНИКА НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА које је одржано данас у нашој школи.
VII
1. место Анђела Димитријевић – наставница Ирена Антић
VIII
1. место дели велики број наших ученика које је припремала наставница Драгана Нешић:
*Марта Стојановић,
*Стефана Филиповић
*Нађа Ристић
*Анастасија Вељковић


СА ПОНОСОМ ОБЈАВЉУЈЕМО РЕЗУЛТАТЕ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ КОЈЕ  ЈЕ ОДРЖАНО  У СУБОТУ 02. МАРТА 2019. у ОШ „Пера Мачкатовац“ у Белом Пољу.
III разред 
1. место Леа Васић – учитељица Виолета Станковић;
2. место Андрија Ђикић – учитељица Виолета Станковић;
3. место Софија Мијовић – учитељица Данијела Момчиловић;
IV разред
2. место Матеја Јанковић – учитељица Александра Филиповски;
V разред
1. место Никола Ристић – наставница Драгана Ристић;
VI
1. место Нина Радивојевић – наставница Драгана Ристић;
2. место Часлав Лазаревић – наставница Драгана Ристић;
3. место Матија Момчиловић – наставница Драгана Ристић;
VII
1. место Душан Тасић – наставник Предраг Станковић;
1. место Љубиша Ђикић – наставник Саша Вукашиновић;
2. место Анђела Крстић – наставник Саша Вукашиновић;


РАДИОНИЦА „ЦИПЕЛИЋИ“

РАДИОНИЦА „ЦИПЕЛИЋИ“ реализована је у  одељењу III/1 учитељице Данијеле Момчиловић на часу српског језика и  слободних активности.

              УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ!

 


ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДУЖЕЊУ РАСПУСТА!
У циљу спречавања повећања броја оболелих од грипа на територији наше општине, локална самоуправа донела је одлуку да се распуст продужи још недељу дана. 

Данило Булатовић, директор школе


СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

У недељу 27. јануара наша школа је прославила школску славу. Прослава је започета верским обичајима у цркви, а потом  уз пригодан програм под називом „СВЕТИ САВА- СРПСКА СВЕТЛОСТ“ настављена у школи. Приредбу посвећену највећем српском просветитељу су кроз рецитал, драмски текст и песму припремили ученици 4.разреда заједно са учитељицама Љубинком Анђелковић, Славицом Богдановић и Светланом Стојановић и хором школе предвођеним  наставницима  Владимиром Станкулићем и Негованом Вучковићем . Присутнима се пригодним речима обратила председница општине др Александра Поповић. На крају програма директор школе Данило Булатовић  поделио је награде за најбоље литерарне и ликовне радове.


СВЕТОСАВСКА ПРИРЕДБА У ПОДРУЧНОМ ОДЕЉЕЊУ У АЛАКИНЦУ

„СВЕТИ САВА СВОМЕ РОДУ“

Савиндан нас подсећа да учимо и научимо, да сазнамо и пренесемо знања, да поштујемо и ценимо дела непролазне вредности. И ове године су ђаци 5. разреда наше школе одали почаст величини и делу Светог Саве. У Библиотеци “ Радоје Домановић“ одржано је књижевно вече у оквиру кога су додељене и награде ученицима за најбоље ликовне и литерарне радове на тему „Свети Сава своме роду“.


ИЗЛОЖБА УЧЕНИЧКИХ РАДОВА ИЗ ХЕМИЈЕ У ГАЛЕРИЈИ СКЦ-а

 

Поводом обележавања Светосавске недеље 24.1. 2019. у галерији СКЦ-а приређена је изложба ученичких радова из хемије. Изложбу је пратио и пригодан програм, а ученици су поетским радовима показали своју љубав према хемији.

Изложбу можете погледати ОВДЕ

 

   


ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА,

     Oбавештавамо вас да су припреме за упис ђака првака у школску 2019/2020. год. у току. 

     Сходно члану 55. став 19 Закона о основном образовању и васпитању („Сл.гласник РС“, бр.55/2013. И 101/2017.) , школа је дужна да упише свако дете са подручја школе. Родитељи, односно други законски заступници, који територијално припадају одређеној школи и желе да упишу дете у  школу којој припадају, потребно је  да поднесу захтев школи од 01.марта 2019.год., када званично и почиње упис будућих првака.

     Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, односно другог законског заступника, у складу са просторним и кадровским могућностима школе, али су родитељи, односно други законски заступници, дужни да се захтевом обрате школи (којој територијално не припадају), најкасније до 01.фебруара 2019.год. 

     Школа је дужна да обавести родитеља, односно другог законског заступника, о одлуци по његовом захтеву за упис детета ван подручја школе до 30.априла текуће календарске године у којој се врши упис, након сагледавања расположивих капацитета, а у складу са могућностима школе. 

     Упис у први разред је обавезан за децу која до септембра 2019. год. пуне  6,5 до 7,5 година старости. У складу са Законом у школску 2019/2020.годину уписиваће се деца рођена од 01.марта 2012.год. до 01.марта 2013.године. 

     Родитељи чија су деца рођена после 01.марта 2013.год. и желе превремени полазак детета у школу пријављују своје дете за проверу зрелости психологу школе. 

     За све додатне информације  можете се обратити лично или   позивом  на телефон  017 815-950.

С поштовањем,

директор школе Данило Булатовић

ДОБРОДОШЛИ !!!


„Заувек ћу бити дете “ – међународни литерарни конкурс

Наше ученице 6.разреда Сара Стојковић и Матиа Момчиловић учествовале су на међународном литерарном конкурсу под називом „Заувек ћу бити дете “. Њихове песме одштампане су у Зборнику и могу се прочитати на блогу nvooazaznanja.wordpress.com .


У СУСРЕТ СВЕТОМ САВИ

Ученици 6. разреда су са својом наставницом Жаклином Станојковић кроз квиз о Светом Сави утврдили и проширили своје знање о овом српском светитељу и значајној личности наше књижевности и културе. Српски манастири били су и остали молитвена и духовна станишта српског верујућег народа. Они су вековима чувари православне вере и светосавске традиције. У уметничкој и народној књижевности могу се наћи бројни текстови посвећени Светом Сави, па су тако ученици имали прилике да и о томе размисле одговарајући на питања.


НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА У I/3 – учитељица Душка ЂокићПРОЈЕКТНА НАСТАВА У I/3 – РАДИОНИЦА „ЛЕПО ПОНАШАЊЕ“  учитељица Душка Ђокић

 


НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА У III/1

 

Учитељица Данијела Момчиловић са својим ученицима огранизовала је новогодишњу приредбу за родитеље ученика.

 

 

 


„Витез“ је опет НАШ!!!

Браво за сликара Огњена и песника Алексу В. ученика III/1!!!


OБАВЕШТЕЊЕ!

Сутра 9.1.2019. у првој смени  су млађи разреди, а у другој старији! Сва три дана, до викенда,  ради се по распореду за петак.

Добродошли назад у школске клупе!Посета ПУ „Наша радост“

Ученици IV/2 са учитељицом Славицом Богдановић и III/1 са учитељицом Данијелом Момчиловић посетили су ПУ „Наша радост“ где је, као и увек, остварена дивна сарадња између наше две установе. Као увертира у радионицу „Израда новогодишњих честитки“, коју су припремили ученици четвртог разреда, приказан је перформанс трећака „Љутито мече“. Перформанс је касније приказан и најмлађим полазницима вртића који су га са пажњом испратили и упутили искрене осмехе.

 

 

 


НОВОГОДИШЊА РАДИОНИЦА СА ДИРЕКТОРОМ ШКОЛЕ

 

Пред сам празнични распуст заинтересовани ученици старијих разреда наше школе имали су прилику да буду део радионице коју је уприличио директор Данило Булатовић. Уз дивну атмосферу настали су сјајни продукти који чине новогодишњу декорацију хола.

 


Наш глас против дискриминације

 Ученици наше школе су ових дана учествовали у радионицама чија је тема била Наш глас против дискриминације. Причало се о људским правима, о томе да наша слобода престаје тамо где је туђа угрожена. Подсетили смо се свих оних ситуација које су честе у школи, које често доживљавамо као шалу или разоноду, а у ствари, за неког могу бити врло болне и обесхрабрујуће. Поштовати друге, бити толерантан, поштовати различитост као нешто што нас спаја, а не раздваја-само су неки од закључака ове активности.


НОВОГОДИШЊИ СУСРЕТ ШКОЛАРАЦА И ПРЕДШКОЛАЦА

Ученици IV/2 ( учитељица Славица Богдановић) и III/1 (учитељица Данијела Момчиловић) посетили су ПУ „Наша радост“ где је, као и увек, остварена дивна сарадња између наше две установе. Као увертира у радионицу „Израда новогодишњих честитки“ коју су припремили ученици четвртог разреда. Приказан је перформанс трећака „Љутито мече“, а затим је уследио аплауз задовољства и дивна атмосфера током радионице. Перформанс је касније приказан и најмлађим полазницима вртића који су га са пажњом испратили и упутили искрене осмехе.


Пројектна настава „Личне карте животиња“

Пројектна настава I/4 (учитељица Љиља Миленковић) ,,Личне карте животиња“ Радионица је одржана са родитељима ученика. Циљ је упознавање основних карактеристика животиња из окружења.


Позив за „Материце“

У другу недељу пред Божић пада овај празник. Ово је највећи хришћански празник мајки и жена. Тога дана деца поране и унапред припремљеним канапом, концем, шалом, марамом или каишем на препад завежу своју мајку, за ноге, на исти начин, као што су њих мајке везивале на Детинце. Мајка се прави да не зна зашто је везана. Деца јој честитају празник, а мајка онда дели деци поклоне и на тај начин се „дреши“. На исти начин се вежу и све удате жене, које се дреше поклонима деци: колачима, или неким другим слаткишима.
Везивање на Детинце, Материце и Оце, има вишеструку симболику. Прво- симболизује чврсте породичне везе, слогу, мир, поштовање и међусобно помагање у свим приликама. Друго- упућује укућане на штедљивост и истрајност у врлинама, јер онај ко поседује поштено зарађену имовину и добра дела, лако ће себе откупити у свим споровима пред земаљским судовима, а посебно на последњем Страшном суду  где ће се само вредновати оно шта је човек добро у свом животу учинио.
И ове године ђаци Основне школе „Вук Караџић“ извели су програм у част мајки у храму Светог Ђорђа у Сурдулици. Том приликом су прочитани награђени радови на тему „Мајка је биће најсличније Богу“.


У сусрет празнику „Детињци“

Ученици који похађају наставу веронауке учествовали су у обележавању празника „Детињци“  у школи и  цркви .

    

Рекламни спот из цркве можете погледати ОВДЕ.


Новогодишњи поклон нашим ученицима – концерт Леонтине Вукомановић


ИЗЛОЖБА ПРОДУКАТА ПРОЈЕКТНЕ НАСТАВЕ И РАДИОНИЦА

Игром и знањем у сусрет Новој години

Настављајући традицију ученици 6. разреда су учествовали у музичком тобогану који су и ове године организовали уз подршку своје наставнице српског језика Жаклине Станојковић. Показали су колико су научили из разних предмета, колико познају спорт и, наравно, показали да знају и да се опусте и запевају. Пожелимо срећу и љубав једни другима, оставимо у старој години све оно што нас је мучило и закорачимо у нову годину пуни оптимизма – поручују наши шестаци .

 

 

ЛУТКЕ У III/4

Подручно одељење у Алакинцу- учитељица Љиља Миленковић.

„МИРИС ДУЊЕ НА ОРМАРУ“ САРА ДИМИТРОВ

Ученица наше школе Сара Димитров учествовала је на литерарном конкурсу под називом „Мирис дуње на ормару“ који је расписао часопис „Моје дете“. На сајту часописа објављен је рад наше Саре… Рад се може погледати на следећем линку: https://www.mojedete.info/kategorija/porodica/deca-za-decu/page/4/ али и на фотографијама које су у прилогу.

„ЗДРАВА ИСХРАНА – УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ“ НАГРАДЕ НА КОНКУРСУ

Матеја Спасов и Тијана Миленковић, ученици III/2 (учитељица Виолета Станковић) , као и Андриана Стојановић, ученица III/1 (учитељица Данијела Момчиловић) награђени су на ликовном конкурсу Завода за јавно здравље „Здрава исхрана-улагање у будућност“ Данас, 04. децембра 2018, су им у свечаној сали Завода уручене дипломе и награде.

 
„СЛИКОВНИЦА“ у I/4

Реализација пројектне наставе, пројекат „Сликовница“, у првом разреду, у подручном одељењу у Алакинцу – учитељица Љиља Миленковић.
 .
.
.
.
.
.
.
ЧИСТ ВАЗДУХ – ДУБОК УДАХ“ у I/2
 
Део атмосфере  радовања  у продуктима пројектне наставе у I/2 -Чист ваздух – дубок удах (учитељица Иванка Ристић)

НАГРАДЕ НА КОНКУРСУ „Ал’ је леп овај свет“
ОШ „Јован Јовановић Змај“ јеп оводом  Дана школе  расписала литерарни конкурс на тему „Ал’ је леп овај свет“  и наградила ученице наше школе Кристину Божилов и Стефану Лазаревић из.одељења III/2 (учитељица Виолета Станковић), 
.
.
НАГРАДЕ НА КОНКУРСУ „ТЕБИ ЦВЕТЕ-ТЕБИ ПЕВАМ“
Поводом  Дана школе ОШ „Јован Јовановић Змај“ је на литерарном конкурсу „ТЕБИ ЦВЕТЕ-ТЕБИ ПЕВАМ“ наградила учениkе ОШ „Вук Караџић“ одељења VIII/3, Андрију Миркова и Сандру Миловановић.
………………………
„Од зрна до хлеба’’ у II/3
 

Ученици II3 (учитељица Виолета Миленковић) су на часу народне традиције реализовали наставну јединицу ’’Од зрна до хлеба’’. Било једном једно малено зрно пшенице које се желело претворити у укусан хлеб… Ученици су уживали на овом часу, показали су своју маштовитост и креативност у прављењу различитих фигурица од теста. Били су јако радознали зато што су и сами учествовали у мешењу хлеба.

 

Oформљен Тим за превенцију злоупотребе дроге

Наша школа оформила је Тим за превенцију злоупотребе дроге. Трудимо се да на различите начине утичемо на јачање свести ученика о штетности наркотика како не би упали у зачарани круг зависности. Једна од активности усмерена ка овом циљу је и пано са порукама у холу школе.

 

 

Предавање „Борба против наркотика“

Дана 15. 11.18. у нашој школи одржано је предавање на тему „Борба против наркоманије“. Циљ је био да дете има свест да треба да одбије дрогу када му се понуди, да чврсто стоји иза тога и да зна шта све то са собом носи. Поред тога причало се о томе колико штетних последица са собом носи конзумирање наркотика, како  препознати особе које користе наркотике, шта ради неко из школе ако примети да ученик користи или има код себе наркотике, каква је процедура и сл.

Предавачи су били стручњаци из  : Министарства здравља, Министарства просвете, Министарства рада и социјалне политике, као и представници полиције, судства и тужилаштва. Била су два тима која су истовремено држала предавања и наставницима и стручним сарадницима, у једној просторији, и ученицима у другој.

Предавање је било јако поучно и одржавало је пажњу слушалаца.

  

 

Олимпијски час

На Олимпијским играма за младе у Буенос Ајресу бронзаном медаљом Марија Малић обрадовала је целу Србију, а данас су јој се посебно радовали малишани наше школе. Наша такмичарка у стрељаштву  била је део Олимпијског часа. Дружила се са основцима и учила их правим олимпијским вредностима.

 

.

 

ДАН ШКОЛЕ

КОНЦЕРТ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ И ДРАГЕ ГОСТЕ НАШЕ ШКОЛЕ У ДИВНОМ АМБИЈЕНТУ

Концертом класичне музике полазника Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Врања, у свечаној атмосфери, заокружено је обележавање овогодишњег школског празника – Дана Основне школе „Вук Караџић“ у Сурдулици. Сви запослени и велики број драгих гостију су уз честитке председнице  Општине Сурдулица Александре Поповић и дивне звуке музичких инструмената уживали у догађају. После концерта уследио је коктел и дружење присутних. Ова сјајна организација прославе Дана школе увертира је и подстицај за организацију јубилеја који ће се обележити 2019. године. 

Концерт можете погледати овде.

КОНЦЕРТ ОЛИВЕРА КАТИЋА ЗА СТАРИЈЕ РАЗРЕДЕ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

У оквиру Дана школе одржан је концерт Оливера Катића и  журка старијих разреда у фискултурној сали наше школе. За веселу атмосферу и добру журку побринули су се наши распевани и разиграни матуранти.

 

НАГРАДЕ ЗА ЛИКОВНЕ И ЛИТЕРАРНЕ РАДОВЕ  ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

На Дан школе директор Данило Булатовић је уручио награде за ликовне и литерарне радове ученицима који су освојили прва три места на конкурсу „Срећни смо што смо имали Вука“.

 

ПРИРЕДБА – ДАН ШКОЛЕ 2018.

Приредбу за Дан школе припремили су наши мали матуранти са наставницима: Драганом Нешић, Тамаром Стојановић, Владимиром Станкулићем и Негованом Вучковићем. Приредба је била необична и на сасвим реалан начин приказала  разне несташлуке и недоумице наших матураната које су нас насмејале до суза.

 

КУПЉЕНА НОВА НАСТАВНА СРЕДСТВА 

Поводом Дана школе, а у  циљу побољшања квалитета наставе, купљена су нова наставна средства. 

за хемију

за географију

за биологију

 

 

 

 

 

.

ПРЕДАВАЊЕ „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

Представници Полицијске управе одржали су четвртацима предавање на тему „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

ДУХ ВИТЕШТВА У ГАЛЕРИЈИ СКЦ-А

Дечја недеља у нашој школи пропраћена је многобројним активностима. Организовано је дружење са ВИТЕЗОВИМА удружења „Заточник“. Ученици II1, II/2 и III/1  присуствовали су у пратњи својих учитељица Снежане Мицић, Виолете Миленковић и Данијеле Момчиловић овом догађају.

.

ДЕЧЈА ПРАВА И ГРАЂАНСКО ВАСПИТАЊЕ У СТАРИЈИМ РАЗРЕДИМА

На часовима грађанског васпитања се вредно радило током Дечје недеље. Ученици су са својом наставницом Миљаном Јанковић припремили дивне постере и још једном нас подсетили да су дечја права приоритет који сви треба да поштујемо.

 

 

.

“GDI SOLUTIONS DAY 2018.”

„GDI GISDATA“ је фирма која се бави софтверским решењима, информационим технологијама, као и пројектантским, технолошким и развојним стручним услугама. Са традицијом пословања од преко 25 година и преко хиљаду клијената, ГДИ је данас апсолутни средњоевропски лидер у својој бранши. ГДИ у Србији послује путем фирме „GDI GISDATA“ у Београду, а ван Србије има око петнаест оперативних фирми у Хрватској, Мађарској, Словенији, Босни и Херцеговини, Македонији, Црној Гори, Албанији, Украјини и Холандији. У оквиру традиционалне годишње конференције “GDI SOLUTIONS DAY 2018.”, која је одржана дана 18.09.2018. године у хотелу “Хилтон” у Београду, учесници и гости су били у прилици да виде велики број презентација и демонстрација ГДИ решења и технолошких платформи. На крају дан  вршено је извлачење и додела пригодних награда из делокруга „GDI SOLUTIONS“ гостима конференције. Један од представника општине Сурдулица, Жарко Искренов, освојио је награду која је општег карактера и намењена образовању деце виших разреда основне школе. Едукативни робот STEMI hexapod, намењен је увођењу деце у свет роботике и стицању основних знања из ове актуелне области. Награда је на пригодан начин уручена Данилу Булатовићу, директору ОШ “Вук Караџић” у Сурдулици, у присуству Александре Поповић, председнице Општине Сурдулица, као и других званичника општине и школе.

У ПОХОДЕ НАЈСТАРИЈИМА

 Основна школа „Вук Караџић“ је са својим ученицима и наставницом Тањом Аризановић, у сарадњи са Црвеним крстом, првог дана Дечје недеље, отворила ову дивну манифестацију посетом Дому старих у Сурдулици. На тај начин обележен је и Међународни дан старих. Ученици су уз адекватан програм забавили кориснике Дома и покушали да им умање осећај усамљености.

 

III/2 ПОЖЕЛЕЛО ЈЕ ДРУГАРИМА СРЕЋНО ДЕТИЊСТВО

 

Одељење III/2 (учитељица Виолета Станковић) пожелело је приредбом друговима срећно детињство. Публика је уживала у глуми, песми и игри, другог дана Дечје недеље.

 

.

ГОСТОПТРИМСТВО ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНЕ

Председница Општине Сурдулица Александра Поповић, као и увек у добром расположењу, са широким осмехом и срцем дочекала је ученике млађих разреда наше школе како би им изразила најлепше жеље поводом Дечје недеље. Да би узвратили на дивном гостопримству, ученици су председници даровали своје креације креиране талентом, али су уручили и уметничку слику као поклон школе.групним искреним загрљајем.

 .

ПОЧЕТАК ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

 

Обележен почетак Дечје недеље плесом млађих разреда на спортском терену школе.

 

 

.

МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ „КРЕФ“, ШТИП, МАКЕДОНИЈА 2018.

Са великим задовољством вас обавештавамо дa je наша школа учествовала на Међународном филмском фестивалу „КРЕФ“ који је акредитован и подржан од стране Министарства просвете и Министарства културе Републике Србије. КРЕФ је фестивал кратког едукативног филма. На овом међународном фестивалу, а на основу пласмана са републичког такмичења, када је заузела треће место, учествовала је ученица осмог разреда Ања Спасић са ментором Сањом Спасић у категорији од 10 до 15 година. Манифестација је одржана у Штипу 28. и 29. септембра 2018. у Мултимедијалном центру Универзитета „Гоце Дечев “ у Штипу.

 

Обележен Међународни дан писмености и Европски дан језика

      Поводом обележавања 8.септембра –Међународног дана писмености , ученици 6.разреда припремили су изложбу радова под називом „ Мој језик је мој мост“. Међународни дан писмености проглашен је још 1967. године у циљу да се сваке године, бар на тај датум, истакну важности читања и писмености у животу појединца и друштва у целини.

Ученици 8.разреда су са наставницама Тамаром Стојановић и Драганом Нешић обележили 26.септембар, Европски дан језика, изложбом радова на различитим језицима.

 

ПРИЈЕМ ПРВАКА

         1. септембра  сваке године у нашој школи одржава се још једна велика свечаност- пријем првака. Директор школе и председница Општине  поздравили су наше малишане. Након тога уследила је приредба коју су организовали ученици  са својим учитељима и наставницима. Програм је сваке године другачији, али увек весео, забаван и маштовит, тако да будућим ђацима првацима остаје дуго у сећању.

……

 

У нашој школи, дана 29. и 30.08. одржан је семинар за све наставнике и учитеље. Семинар је био јако инспиративан и поучан за све присутне.

 

Обавештавају се родитељи будућих школараца – првака, да ће се 3.септембра 2018.год., са почетком у 9h, одржати свечаност испред школе поводом пријема првака.

Ученицима петог разреда биће саопштен распоред поделе по одељењима у 8h. Такође, сви остали ученици долазе у школу од 8 часова.

Срдачно очекујемо све ученике. Добро нам дошли у нову школску годину и пуно среће на путу освајања нових знања, успеха и доброг дружења!!!

Директор ОШ „Вук Караџић“ Данило Булатовић

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ОСМАКЕ!!

Распоређеност ученика по средњим школама биће видљиво 8.7.2018. на сајт http://www.upis.mpn.gov.rs/Cir/Pocetna, уносећи личну шифру ученика.

 

Ученици наше школе проширавају границе знања и на међунаросном нивоу !!!

Кратки едукативни филмић ученице Ање Спасић из 7. разреда пласирао се са републичког на међународно такмичење, у оквиру смотер КРЕФ. Ања ће нас у Штипу, у Македонији, са својом менторком, наставницом Сањом Спасић, представљати у септембру. Филмић је у прилогу и можете га погледати и „лајковати га“ јер се филмић , међуосталог, бори и за глас публике Ауторима срдачно честитамо!

https://www.youtube.com/watch?v=ST3qP4pZkzE&feature=youtu.be

 

ДОДЕЛА ВУКОВИХ ДИПЛОМА

 

Дана 28.6. 2018. директор школе Данило Булатовић уручио је „Вукове дипломе“  и награде  свршеним осмацима. Том приликом пожелео им је пуно успеха на предстојећем упису у средњој школи.

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ОСМАКЕ!!
Сви ученици који су полагали завршни испит већ у петак 22. јуна 2018. моћи ће да виде своје резултате.

Приговори се могу подносити у суботу  школској комисији и у понедељак  окружној комисији.

……………………………………………………….
Потребно је да у понедељак будете у 8:15  испред школе са овереном ђачком књижицом у којој је залепљена фотографија.  Поред прибора дозвољено је само уношење освежавајућег напитка. Желимо добру концентрацију и успешне резултате на завршном испиту.

 

ДА СУМИРАМО РЕЗУЛТАТЕ СА ТАКМИЧЕЊА !!!    ИЗВЕШТАЈ 2018

СПИСАК УЏБЕНИКА ЗА ПРВИ РАЗРЕД

Вуковци и даље блистају !!!

У Чачку је 2. јуна 2018. године одржана Републичка смотра талената. Међу 400 учесника из целе Србије нашле су се и ученице  осмог разреда Лана Поповић и Анастасија Поповић. Оне су на овом такмичењу представљале нашу школу, али и Регионални центар за таленте из Врања. Учесници овог такмичења најпре су решавали тестове, а након тога бранили своје истраживачке радове. Лана и Анастасија су се такмичиле из област енглеског језика.  Оне су у генералном пласману заузеле треће  место.

Све честитке ученицама и похвале што  се на још једном оволиком скупу чује за нашу школу. Све похвале наставници Тамари Стојановић за несебично залагање. Браво !!!

Награде за младе „Горане“ !!!

На пригодној свечаности у седишту Покрета горана Србије , одржаној 12.06.2018.године, уручена су признања најуспешнијима на наградном конкурсу за прозни састав, песму, цртеж, карикатуру, плакат, фотографију и еколошку поруку поводом обележавања 5. јуна, Светског дана заштите животне средине. Том приликом присуствовали су  награђени ученици наше школе. Браво за несебични труд и честитке ученицама и њиховим менторима Иванки Ристић и Ирени Антић !!!

 

 Негујмо пријатељство!!!

 

Ученици шестог и седмог разреда су са својом наставницом Миљаном Јанковић, на часовима грађанског васпитања још једном показали вредност пријатељства и урадили предивне постере који ће украшавати њихове учионице, а поруке измамити мио осећај у свачијем срцу.

 

Спортске активности младих-Окружни такмичење

11. јуна 2018. екипе састављене од ученика 2. и 4. разреда учествовале су на окружном такмичењу „Спортске игре младих“ у Врању. На ентузијазму и вредном раду честитамо свим ученицима као и њиховим тренерима, учитељима Југославу Миленковићу  и Синиши Миленковићу, а екипи 4. разреда честитамо освојено ПРВО МЕСТО и пласман на републичко такмичење.

Књижевно вече петака за крај школске године !!!

Ученици 5. разреда свој таленат за песму, игру, глуму показали су на књижевној вечери одржаној у четвртак, 7. јуна. Кроз песму и стихове пренели су нам поруку о томе шта све на свету деца желе, шта их то мучи и не да мира. Ово је такође и мали поклон љубави свим  нашим малим и великим матурантима којима желимо много среће и успеха у даљем школовању. Ментор   је њихова наставница српског језика Жаклина Станојковић.

 

Другарско вече

Још једна прелепа прослава. Ученици четвртог разреда славили су „Другарско вече“. Иако су мали, показали су како  младост  уме да игра и пева. Провод је био фантастичан, а и декорација није изостала.

  

Прослављена „Мала матура“! Феноменално!!!  Сви задовољни!!!

Још један у низу успех четвртака !!! Браво!!!

Данас је још једна генерација уз трубаче  младим крилима полетела ка озбиљнијим изазовима живота !!!

Ново за осмаке!!!

Све информације о упису у средње школе, начину бодовања, конкурсу, правилнику о упису и сл. можете добити од разредних старешина или у одељку „Завршни испит“ овог сајта.

МАСКЕНБАЛ – „ИСТОРИЈСКЕ ЛИЧНОСТИ“

Дана 14. 05. 2018. године одржан је маскенбал под називом „Историјске личности“. Реализатори су били ученици VII и VIII разреда са својом наставницом историје Тањом Аризановић. Учесници су кратком причом представили личност чији костим носе и период у коме је она живела. Жири је имао задатак да изабере најоригиналнији перформанс и додели диплому за I,II и III место за најоригиналнији костим, најкреативнију маску и најбоље маскирано одељење. Честитамо награђенима, али и свим осталим учесницима јер су самим учешћем остварили победу !!!

 

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА – ТРШИЋ

Богдан Нешић и Анастасија Вељковић су са наставницом Драганом Нешић били део републичког такмичења из језика које се одржава у Тршићу.

За осмаке !!!

На сајту http://www.mala-matura.com налазе се бесплатни онлајн курсеви намењени за припрему  ЗАВРШНЕ МАТУРЕ. 

 

ПАМЕТНО И БЕЗБЕДНО НА ИНТЕРНЕТУ

Дана 25.5. у нашој школи одржано је предавање на тему „Превенција дигиталног насиља“ чији су учесници били родитељи и ученици 5. и 6. разреда, а предавачи Весна Димитријевић и Емина Бековић, представнице Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Циљ предавања био је подстицање паметног и безбедног коришћења нових технологија.

 

Национални контакт центар за безбедност деце на интернету  19833

Успешно реализована тродневна екскурзија осмака.

Искуство више !!!

Ученици наше школе чији су радови приказани у часопису „Витез“ позвани су на гостовање на XVI београдски фестивал писаца „Витезово пролеће“ . 

50. републичка смотра рецитатора у Ваљеву !!!

На 50. републичкој смотри рецитатора у Ваљеву ученице наше школе су заблистале. Све похвале Нађи Ристић (7.раз.) и  Петри Лазаревић (2. раз.) које су добиле огромне аплаузе публике и све похвале жирија. Такође, све похвале и за њихове педагоге Драгану Нешић и  Данијелу Момчиловић. Браво !!!

Обележен Светски дан Црвеног крста !!!

Поводом 08. маја, Светског дана Црвеног крста, чијем је обележавању посвећена читава недеља, одељење II1 је организовало хуманитарну акцију „Друг другу“ која се огледа у прикупљању гардеробе и играчака за сиромашну децу. Акцију подржао Црвени крст.

Такмичења из енглеског језика !!!

Дана 13.04. ученице Лана Поповић   и Анастасиа Поповић учествовале су на Републичком такмичењу из енглеског језика. Такмичење је одржано у Ћуприји, а ученице су постигле добре резултате пласиравши се међу првих десет. Честитамо Лани, Анастасији и наставници Тамари Стојановић !!!

Дана 12.04. одржано је такмичење „Талената“ из енглеског језика у Врању. Представници наше школе на овом такмичењу биле су  Лана Поповић и Анастасија Поповић (ученице 8. разреда). Ученице су заблистале на такмичењу. Лана је освојила  прво место, а Анастасија друго. Овим су се ученице пласирале  на Републичко такмичење које ће се одржати 2. јуна. Све честитке и похвале и ученицама и наставници Тамари Стојановић !!!

 

Пласмани на такмичењима се и даље нижу !!!

На окружном такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ ученици наше школе донели две сребрне медаље и то: Матеа Спасић  и Нина Радивојевић. Браво на овако лепом успеху и ученицима и наставницима.

Успех наших малишана се наставља !!!

Цртеж наше Софије, ученице другог разреда, изашао у „ Витезу“, у оквиру конкурса „Витезово црталиште“. Браво за Софију и њену учитељицу, али и за све остале вредне другаре који неуморно раде!

Успешно реализована једнодневна екскурзија 2. разреда на релацији Сурдулица – Свилајнац

Угледни час учитељице Славице Богдановић

 

Дана 9.5.18. учитељица Славица Богдановић је одржала угледни час у свом одељењу. Тема угледног часа била је „Свитац тражи пријатеља“ вођена техником „Шест шешира“.

 

 

 

Успех ученика на такмичењу „Мислиша“

Успешно реализована дводневна екскурзија 6. разреда на релацији:

 I дан: Сурдулица – Крушева – Краљево – Ваљево

II дан: Ваљево – Тршић – Шабац – Сурдулица

 

Такмичење из ТИО и ТТ

 

Дана 24.04.2018. одржано је окружно такмичење из ТИО и ТТ. На такмичењу су учествовали ученици наше школе од 5. до 8. разреда, а Николина Момчиловић ( 6. разред) освојила је III место (ментор Сања Спасић) и Лазар Дојчиновић (5. разред) освојио је III место (ментор Петар Јанковић). Све похвале ученицима и наставницима и пуно среће на републичком такмичењу.

 

 

Такмичење „Шта знаш о саобраћају“

У суботу 21.04.2018. у нашој школи одржано је оштинско такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Том приликом ученици наше школе освојили су јако добре резултате и то:

Екипа „А“

1.Љубица Савић  ( IV разред) – I место

2.Огњен Јанковић ( IV разред) – II место

Екипа „Б“

3.Матеа Спасић ( IV разред) – I место

4.Нина Радивојевић ( V разред) – I место

5.Јелена Митровић ( V разред) – II  место

Екипа „Ц“

6.Ања Спасић  (V разред) – II  место

Све похвале наставницима ТИО и ТТ на несебичном залагању и пуно среће у даљем такмичењу.

 

 

 

Mатематичко такмичењe „Мислиша“ 

На математичком такмичењу „Мислиша“  ученице наше школе добили похвале и сертификате. Честитамо свим ученицима!

 

 

 

 

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ „КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“

 

Дана 15.04. у нашој школи одржано је  окружно такмичење „Књижевна олимпијада“ на којем је ученица Марта Стојановић заузела 3. место. Честитамо Марти и њеној наставници Драгани Нешић !!!

 

 

ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

На окружној смотри рецитатора „Песниче народа мог“ бриљирали сурдулички ученици, па ће они и представити регион на републичкој смотри у Ваљеву.

*млађи школски узраст 1. место – Петра Лазаревић (учитељица Данијела Момчиловић)

*старији школски узраст 1. место – Нађа Ристић (наставница Драгана Нешић) 

 Честитамо свима и желимо успешно републичко такмичење.

 

СВЕТСКИ ДАН РОМА

 

Дана 13.04. у нашој школи обележен је Светски дан Рома уз адекватан програм који је са ученицима ромске националности припремио педагошки асистент Дејан Јакуповић.

 

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ !!!

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ ЗА ОСМАКЕ ОДРЖАЋЕ СЕ  13. и 14.04.2018. ГОДИНЕ ПО СЛЕДЕЋЕМ РАСПОРЕДУ:

 • МАТЕМАТИКА 12.00 -14.00 часова (петак 13.04.2018.године)
 • СРПСКИ ЈЕЗИК 00 -11.00 часова (субота 14.04.2018.године)
 • КОМБИНОВАНИ ТЕСТ 11.30 – 13.30 часова (субота –14.04.2018.године)

УЧЕНИЦИ ТРЕБА ДА СЕДЕ НА МЕСТУ СА РЕДНИМ БРОЈЕМ КОЈИ ОДГОВАРА РЕДНОМ БРОЈУ СА ЈЕДИНСТВЕНОГ СПИСКА УЧЕНИКА.

 УЧЕНИЦИ ТРЕБА ДА ДОЂУ 15 МИНУТА ПРЕ ПОЧЕТКА ИЗРАДЕ ТЕСТА

  • СА СОБОМ ПОНЕТИ САМО :
  • ПРОПИСАН ПРИБОР ЗА КОМБИНОВАНИ ТЕСТ- ГРАФИТНА И ХЕМИЈСКА ОЛОВКА И ГУМИЦА
  • ПРОПИСАН ПРИБОР ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК – ГРАФИТНА И ХЕМИЈСКА ОЛОВКА И ГУМИЦА
  • ПРОПИСАН ПРИБОР ЗА МАТЕМАТИКУ – ГРАФИТНА И ХЕМИЈСКА ОЛОВКА , ГУМИЦА,ЛЕЊИР, ТРОУГАО И ШЕСТАР
  • ЂАЧКУ КЊИЖИЦУ (СА ОВЕРЕНОМ ФОТОГРАФИЈОМ)
 • ЗАБРАЊЕНО УНОШЕЊЕ МОБИЛНИХ ТЕЛЕФОНА ИЛИ ДРУГИХ АПАРАТА .
 • ОД ЛИЧНИХ СТВАРИ ДОЗВОЉЕНО ЈЕ УНЕТИ ВОДУ ОДНОСНО ОСВЕЖАВАЈУЋИ НАПИТАК

ДРАГИ  УЧЕНИЦИЖЕЛИМО ВАМ МНОГО УСПЕХА ,ОСВОЈЕНИХ БОДОВА И НАРАВНО,СРЕЋЕ .

 

У СУСРЕТ УСКРСУ

 

ВАСКРШЊА ИЗЛОЖБА НАЈУСПЕШНИЈИХ ЛИКОВНИХ РАДОВА У ХОЛУ НАШЕ ШКОЛЕ

ВАСКРС У ЦРКВИ, ВАСКРС У ШКОЛИ

Празник „Васкрс“ обележен је и у нашој школи на часове веронауке. Ученици су том приликом показали кретивност и досетљивост. Поред тога, несебичним трудом улепшали су и свечаност у цркви разним рецитацијама и хорским певањем.

      

РАДИОНИЦА „ВАСКРШЊА ЧАРОЛИЈА“

 

Полазници припремног предшколског одељења (васпитачица Јасмина Марковић) наше школе су са старијим другарима, ученицима IV/2, (учитељица Душка Ђокић) у част Васкрса реализовали радионицу „Васкршња чаролија“.

 

 

ВАСКРШЊИ КУТАК ПОЛАЗНИКА ВЕРОНАУКЕ

 

ВАСКРШЊИ КУТАК ПОЛАЗНИКА ВЕРОНАУКЕ ПОД БУДНИМ ОКОМ ВЕРОУЧИТЕЉА НИКОЛЕ ПЕТРОВА И НАСТАВНИЦЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА МОМЧИЛОВИЋ ЈЕЛИЦЕ.

 

 

 

 

 

Одржано републичко такмичење „Дабар“

Републичко такмичење „Дабар“ одржано је 17.марта истовремено у Београду, Новом Саду, Крушевцу и Нишу. Наша школа је имала свог представника Јовановић Милицу, ученицу шестог разреда, која се такмичила у Нишу. Све похвале ученици и наставници Сањи Спасић.

 

 

 

 

 

 

 

Реализација пројекта  „Save the children“ у Биновцу

 

У току марта  реализована је једна од фаза пројекта  „Save the children“ у Биновцу. Том приликом ученицима је подељен школски прибор.

 

 

 

Kвиз петака „Прича о Робинзону“

 

Мотивисани романом Данијела Дефоа, ученици 5. разреда су са својом наставницом српског језика Жаклином Станојковић припремили квиз под називом „Прича о Робинзону“ .Ученици су своје одушевљење прочитаном књигом показали бројним тачним одговорима, а поред тога се и лепо забавили гледајући детаље из истоименог филма и дајући одговоре о филму.

 

Мали манекени – ОСМОМАРТОВСКА МОДНА РЕВИЈА ЗА МАМЕ

 

Учитељица Данијела Момчиловић, одељење II/1 у сарадњи са наставницом енглеског језика Горданом Миленковић, спровело је малу модну ревију.

 

 

 

Радионица са татама  „МАМИ НА ПОКЛОН“

 

Одржана је радионица са татама  „Мами на поклон“ у режији учитељице Снежане Мицић.

 

 

 

Осмомартовска приредба у нашој школи

Одељење I/2

Одељење II/2

Одељење III/2

Алакинце

 
 
.
.
,
.
.
.
.
.
.
Међународни дан матерњег језика

 

Дана 22.02.2018. у 11:55ч обележен је Међународни дан матерњег језика у библиотеци ОШ „Вук Караџић“ у Сурдулици под слоганом „Богаћење речника и обнављање познатих имена књижевног стваралаштва“.

Међународни дан је обележен у организацији професора разредне наставе Маје Стошић. Одржана је радионица са ученицима 8. разреда.

 

Aктивност: „Пуна срца љубави и другарства“
 

Парламентарци са психологом Маријом Николов и педагошким асистентом Дејаном Јакуповићем реализовали дивну активност – „Пуна срца љубави и другарства“,  чији ће продукти, срца од стиропора, красити хол школе у наредним данима.

 

 ОБУКА „ПРЕВЕНЦИЈА ОСИПАЊА ДЕЦЕ ИЗ СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА“
 

              Наша школа ове године учествује у пројекту „Доступно и квалитетно образовање за дечаке и девојчице Роме“ који спроводи организација „Save the children“ CIP i COP. На једној од низа обука које ће се реализовати је и обука „ПРЕВЕНЦИЈА ОСИПАЊА ДЕЦЕ ИЗ СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА“, а која се тренутно дешава у Београду. Представнице наше школе су психолог школе Марија Николов и школски педагог Тамара Христов. Желимо им стицање нових знања и искустава која ће, када нам их пренесу, обогатити наш рад.

 

 

 

 

 

 

 

Драги наши ученици,

У понедељак, 12.01.2018. године почиње друго полугодиште. За ученике млађих  разреда настава ће бити у 8 часова, тј. у преподневној смени. Ученици старијих разреда у школу полазе у поподневну смену у 13 часова.

Свим ученицима желимо много успеха у другом полугодишту.

 

 

САВИНДАН

Пригодан програм којим је дочекан славски колач припремили су ученици 4.разреда са учитељицама  Иванком Ристић и Душанком Ђокић уз техничку подршку Аризановић Тање и Вучковић Негована.

За пријатну атмосферу и послужење побринули су се овогодишњи кумови  Зоран Јовановић и Љубинка Јовановић уз свесрдну помоћ свих запослених у школи.

Посебну част указала нам је председница општине Александра Поповић, којој и овом приликом захваљујемо на најлепшим речима и похвалама упућеним свима нама. 

Колектив ОШ „Вук Караџић“ још једном свима честита школску славу.

 

СВЕТОСАВСКА ПРИРЕДБА УЧЕНИКА I – IV РАЗРЕДА У АЛАКИНЦУ

 

 

……….

Ликовни и литерарни радови – конкурс

На ликовном и литерарном конкурсу СВЕТИ САВА ПРИНЦ, ДУХОВНИК, ПРОСВЕТИТЕЉ ученици ОШ ‚‚Вук Караџић“ награђени су за своје радове од стране Градске библиотеке  ‚‚Радоје Домановић“.

За најбоље ликовне радове награде су добили:

Теодора Николић, ученица 8/4  – прва награда
Анђела Марков, ученица 7/3      – друга награда
Андреја Јанковић, ученица 6/1   – трећа награда
За најбоље литерарне радове награђени су:
Анастасија Веселиновић, ученица 5/2 – прва награда
Анђела Димитријевић, ученица 6/4      – друга награда
Сара Стојковић, ученица 5/1                 – трећа награда

Честитамо награђеним ученицима и њиховим наставницима: Петру Петровићу, наставнику ликовног, Жаклини Станојковић и Ирени Антић, наставницама српског језика.
……………….

 

 

 

 

………………….

 

ЛИКОВНИ РАДОВИ УЧЕНИКА УЛЕПШАВАЈУ  ХОДНИКЕ ШКОЛЕ

СВЕТОСАВСКА ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА – УРУЧЕЊЕ НАГРАДА

 

Награде за ликовне радове добили: Леа Васић II/2 – учитељица Виолета Станковић, Андријa Ђикић II/2 – 2. место – учитељица Виолета Станковић, Петар Стојиљковић VI/5 – 3. место – разредни старешина Драган Станисављевић

 

 

 

 

 

 

 

 

KВИЗ – ЖИВОТ И РАД СВЕТОГ САВЕ

 

Поводом обележавања Светосавске недеље 24.јануара одржан је квиз – ЖИВОТ И РАД СВЕТОГ САВЕ. Такмичари су били ученици 6. разреда. Квиз је припремила и реализовала Ирена Антић, професор српског језика уз подршку Владимира Станкулића и Дејана Јакуповића. Квиз се састојао од 5 игара – АСОЦИЈАЦИЈЕ, БРЗЕ ПИТАЛИЦЕ, ПОКАЖИ ШТА ЗНАШ, ИГРА ПАРОВА и ОТКРИВАЛИЦА. Регуларност такмичења пратио је жири у састау: Никола Петров, вероучитељ, Тамара Христов, педагог и Миљана Јанковић, професор.

Прво место освојило је одељење 6/1, друго место одељење 6/4, а треће место припало је одељењу 6/2.

 

ЗАСИЋЕНИ И НЕЗАСИЋЕНИ УГЉОВОДОНИЦИ 

 

Угледни час из хемије на тему ЗАСИЋЕНИ И НЕЗАСИЋЕНИ УГЉОВОДОНИЦИ одржала је наставница Биљана Антић, проф. хемије 18. 01. 2018. године у одељењу VIII/2. Часу су присуствовали Данило Булатовић, директор школе и Тамара Христов, педагог школе.

 

 

ГОСТОВАЊЕ ОДЕЉЕЊА II/1 У ПУ „НАША РАДОСТ“

Тим за културну и јавну делатност и одељење II/1 (учитељица Данијела Момчиловић), у циљу промоције школе, посетили су ПУ „Наша радост“ тзв. Старо обданиште и представили се програмом под називом „Новогодишња честитка“ коју су извели ученици овог одељења под вођством своје учитељице. Психолог школе Марија Николов и педагошки асистент Дејан Јакуповић, чланови Тима за културну и јавну делатност, били су техничка подршка у реализацији овог гостовања. Велика захвалност од стране свих посредних и непосредних учесника у реализацији овог догађаја упућена је директору школе Данилу Булатовићу за несебичну подршку и подстицај за даљи рад.

ПРЕДСТАВА „ПЕПЕЉУГА“ НА РОМСКО-СРПСКОМ ЈЕЗИКУ

 

Поводом Васуљице, најпознатијег празника православних Рома у Србији, асистент  Дејан Јакуповић је са ученицима ромске националности припремио  представу на ромско – српском језику.

 

 

Тим за самовредновање поклонио приредбу првацима

Део Тима за самовредновање који се бави облашћу „Подршка ученицима“ (учитељица Данијела Момчиловић, библиотекар Маја Стошић и наставница енглеског језика Гордана Тасић) поклонио је приредбу првацима која је богата садржајима који прате градиво предмета Свет око нас за први разред. Надамо се да су наши најмлађи уз игру и дружење утврдили садржаје које су обрађивали са својим учитељицама.

 

 

Обавештење !!!

Обавештавају се ученици да се у школу полази 09.01.2018. год. и то млађи разреди од 8ч, а старији од 13ч.

 

 

Подела пакетића припремној предшколској групи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Новогодишња приредба у подручном одељењу у Биновцу


 

 

 

>>>

 

 

Музички тобоган 2017.

Последњи наставни дан у овој години ученици 5.разреда ,заједно са својим разредним старешинама , провели су учествујући у музичком тобогану.Тобоган је замишљен тако да у првој игри ученици одговарају на питања,у другој погађају песму,а у трећој се такмиче показујући своје гимнастичке и спортске способности. Сви су дали све од себе да буду најбољи, а  победила је игра и добро  расположење.Организатор тобогана је наставница српског језика и књижевности Жаклина Станојковић,а несебичну подршку пружили су јој ученици целог 5.разреда,разредне старешине , наставници музичке културе и физичког васпитања.

Новогодишња приредба у I/1

 

Новогодишњу приредбу спремили и ученици I/1 са учитељицом Мицић Снежаном.

 

 

 

 

Новогодишњи маскенбал II/2

 

Новогодишњи маскенбал су организовали ученици  I/2 са учитељицом Мирјаном Радоичић. На овај начин испратили су стару годину са жељом да нова буде још боља и лепша.

 

 

Журка под маскама у IV2

 

Ученици IV/2  са учитељицом Иванком Ристић приредили опроштајну журку под маскама и тако испратили стару годину. Уједно су честитали свима Нову годину и предстојеће празнике.

 

 

Радионица – МАЛИ ПРИНЦ

„Мали Принц“ је књижевно дело за децу и одрасле. Тешко га је разумети, али се уз мало труда и маште може и доживети.

На часовима српског језика и  ликовне културе мали плавокоси дечак је оживео на папирима оних који ће покушати да у души заувек остану деца.

Радионицу су предводили Драгана Нешић, наставница српског језика и Петар Петровић, наставник ликовне културе.

Новогодишње чаролије

 

Заједничком радионицом ученика III/2  и IV/2 са учитељицама Славицом Богдановић и Иванком Ристић дочарана је новогодишња чаролија уз паковање поклона.

 

 

 

Пишите Деда Мразу – стигле честитке

Ученици наше школе учествовали су на кокурсу „Пишите Деда Мразу“. Одговор „Ч“ као најбољим жељама стигао ученицима II/1 и IV2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Промиција књиге „ВЕСЕЛА ВЕШТИЦА НИКА“

Сарадњом школске и градске библиотеке, почетком децембра, организовано је гостовање ПЕСНИКИЊЕ ЛЕЛЕ СТОЈАНОВИЋ из Ниша која је представила своју књигу „Весела вештица Ника“.

 

 

 

 

 

 

 

 

У сусрет празницима

 

 

Највећа дечија радост – украшавање учионице  IV/2 са учитељицом Иванком Ристић.

 

 

 

Цртеж ученика Илије Вељковића  изашао у часопису „Школарац“ – понос другара II/1 и учитељице Момчиловић Данијеле! 

 

 

 

 

 

 

 

Новогодишњи мјузикл

Новогодишњи мјузикл у организацији учитељице Крумов Данијеле и ученика другог разреда.

 

 

 

Материце-један од највећих хришћанских празника обележили и ученици наше школе.

 

Ученици веронауке су заједно са вероучитељем  Николом Петровим присуствовали литургији  у цркви Св Ђорђа. Том приликом ученици су дали свој допринос кроз рецитал и хорско певање.

 

 

 

У понедељак „Материце“ обележене и у нашој школи.

 

 

 

Верско значење празника „Материце“

Обавештавају се ученици да ће се у петак, 22.12.2017.год, са почетком у 20ч , у атријуму школе организовати журка.   Журку организује Ученички парламент школе и позива све другаре од 5. до 8. разреда да дођу на дружење и забаву. Цена улазнице је 50 динара.

Подељене захвалнице ментору и ученицима који су учествовали на информатичком  такмичењу „Дабар“.

ПОЛАЗНИЦИ ВЕРОНАУКЕ ОБЕЛЕЖИЛИ ДЕТИЊЦЕ

Вероучитељ Никола Петров је са својим полазницима, а у сарадњи са учитељицама: Данијелом Момчиловић, Снежаном Мицић, Мирјаном Радоичић и Виолетом Станковић, обележио један од низа православних празника који претходе највећем православном празнику Божићу. Учитељице су са одабраним ученицима својих одељења дале ученицима веронауке на дар рецитације о деци, везале децу по традиционалном обичају, а деца се откупила скромним послужењем. Атмосфера је била дивна.

 

                                           ПРОЧИТАЈ И САЗНАЈ – Православно веровање у празник

 

У недељу, 17.12.2017. на Детињце, деца 8. разреда су  са вероучитељем Николом Петровим  спремила колач и славско жито у име све деце наше школе. Присуствовали су и свечаној литургији  у цркви Св. Ђорђа  где су пресекли колач и присутне послужили тим колачем и славским житом.

После литургије  су посетили дечије одељење и диспанзер Градске болнице  у Сурдулици и поделили деци пригодне поклоне за њихов празник.

 

 

 

 

 

 

У току упис на бесплатне онлајн обуке из математике и програмирања

 

Обука је намењена ученицима 5,6,7. и 8. разреда. Обуку спроводи Фондација „Центар за младе таленте“ из Новог Сада. Све информације можете погледати линк

 

 

 

…………………………………..

11.12.2017. одржан је састанак Вршњачког тима.

Реализоване активности:

 • ученици су направили рекламу Вршњачког тима
 • ученици су направили САНДУЧЕ ПОВЕРЕЊА чиме су дали прилику ученицимa у школи да кажу нешто о својим проблемима, похвале, критикују, питају или разреше неку своју дилему.

 

………………………………….

            Дана 8.12. 2017. год. учитељица Иванка Ристић са својим одељењем IV2 одржала је радионицу „Лутакарско позориште“ којој  је присуствовао директор школе Данило Булатовић. Радионици су присуствовали и  у њој активно учествовали сви ученици и тиме остварили циљ- прављење лутака и њихово анимирање. Међу луткама су се нашле: марионете – лутке на концима, гињол – ручне лутке, јавајке – лутке на штапу, лутке трикови и лутке сенке.

Ученици су уживала у делу свог стварања и још једанпут показали своју разнолику креативност.

………………………….

Објављени прелиминарни резултати за такмичење „Дабар“ !!!

МИЛИЦА ЈОВАНОВИЋ,  ученица VI4, пласирала се на републичко такмичење из информатике у категорији „Дабарчић“. Милица је успела да се пласира на ранг листу међу  две стотине ученика од укупно 14.157 ученика који су се такмичили широм Србије. Јако смо поносни на Милицу што ће представљати нашу школу на републичком такмичењу. Све честитке и велико БРАВО за Милицу и њену наставницу Сању Спасић.

Осталим учесницима све похвале на учешћу, а своје резултате, као и решења, могу видети на следећем линку: http://dabar.edu.rs

……………

Дана 27. и 28. 11. 2017. Ватрогасно друштво одржало је предавање ученицима 4. и 6. разреда. Циљ предавања био  је како се снаћи у случају поплава, пожара, земљотреса или неке друге непогоде. Ученици су пажљиво слушали, активно се укључивали у разговор и као резултат свега добили ново искуство и  научили која су то најбезбенија места у случају непогода. 

 

 

…………..

 

Дана 28.11.2017. психолог школе Ирена Николић одржала је предавање у 6. разреду о толеранцији и уважавању различитости. 

 

 

 

………..

Дана 23.11.2017. психолог школе Марија Николов одржала је са ученицима трећег и четвртог разреда  предавање на тему „Различитост и једнакост деце“ уз приказ видео садржаја везаних за наведену тему.

 

 

 

 

 

 

ВИШЕ

 

…………

Дана 23.11.2017.  одржано је информатичко такмичење „Дабар“ у 6. и 7. разреду под менторством Сање Спасић. Ученици су били одушељени такмичењем, а посебну драж им је дало такмичење јер је било онлине са временским ограничењем од 40 мин. После такмичења ученици су показивали своје одушевљење и са узбуђењем ишчекују резултате. 

Најбољи такмичари са школског такмичења пласираће се на републички ниво . Републички ниво такмичења за ученике од 5. до 8. разреда основне школе одржаће се 24. 02. 2018. године, истовремено у Крушевцу, Нишу, Новом Саду и Београду.

……….

Од понедељка 20.11. почиње такмичење информатичког знања „Дабар“.  Такмичење ће трајати целе недеље,а резултати ће бити саопштени 3 радна дана по завршетку такмичења.

СРЕЋНО СВИМ ТАКМИЧАРИМА !!!

 

 

 

………………………

…………………………….

Обележавање Дана школе !!!

Трећи дан …

Додела захвалница ученицима који су учествовали у изради постера за Дан школе.

 

 

 

Данас су подељене и награде ученицима за  најуспешније радове.

 

 

ВИШЕ

 

 

 

 

Радионица са ПШШ

 

Ученици Пољопривредно-шумарске школе са проф. Јасминком Ристић реализовали су радионицу са ученицима 4. разреда на тему „Домаће и дивље животиње“. Посвећеност радионици била је максимална како од ученика средње школе тако и ученика наше школе. 

 

 

Други дан …

Свечана академија школе

Поводом обележавања тридесет осмог рођендана наше школе и ове године је организован пригодан програм . У низу активности које су планиране за целу недељу морамо поменути и посебно истаћи свечану академију под слоганом  „Вук – наше име и наш понос“. 

Програм који су имали прилике да виде сви ученици, наставници, родитељи и грађанство реализовали су ученици VIII разреда са наставницом Јадранком Лазаревић. Он је спој рада драмске, рецитаторске и хорске секције наше школе.

Академија је, пре свега, имала образовни карактер, да научимо или се још једном подсетимо величине и значаја  Вука Караџића. Након уводног дела и срдачних добродошлица, уследила је прича о развоју школства нашег краја до данас, која је употпуњена драмским приказом са темом из Вуковог живота, а на крају се све завршило плесом давно заборављених додола и народним лирским песмама које имамо баш захваљујући Вуку. 

 

Посета Ученичког парламента из Гимназије

      Другог дана обележавања  Дана школе, одржан је заједнички састанак Ученичког парламента из Гимназије и Ученичког парламента из наше школе. Том приликом су се ученици договарали за заједничку активност, размењивали искуства и дружили се.

 

 

 

 

 

 

Први дан …

Првог дана,  6.11.2017.год. одржан је квиз знања из Историје, поводом Дана школе, а у знак сећања на наставника историје,  Александра Микића.

У квизу су учествовали ученици 6, 7. и 8. разреда са различитим активностима.

Ученици 6. разреда радили су тест знања из историје, ученици 7. мапе ума, а ученици 8. разреда квиз знања под називом : „Узор- вечна инспирација“.

 

Следећа активност поводом Дана школе било је едукативно дружење са припадницима ТШ  „Никола Тесла“ из Сурдулице. Том приликом ученици су имали прилике да сазнају нешто о саобраћају и возилу. Они најхрабрији провозали су круг у аутомобилу, као возачи, док су сувозачи били инструктори из Техничке школе.

 

 

Свечано обележавање Дана школе почело је у 19:00 ч у Хотелу „Србија“ и том приликом поред  наставног и ненаставног  кадра школе били су присутни гости школе.Том приликом добрим расположењем и ведрим духом прослављен је још један рођендан школе.

 

 

 

……………………………………………………………………………………….

На велико изненађење свих запослених  ученици 7. разреда су самостално напрвили постере користећи своју машту уз прецизиране инструкције наставнице Сање Спасић. Постери су првог дана обележавања Дана школе изложени у холу школе, распоређени по спратовима, што је изазвало велико одушевљење код осталих ученика. Сам тај садржај постера је заправо упознао  све ученике, учитеље, наставнике и остале раднике са сатницом одржавања активности поводом Дана  школе. 

Најлепши постер одабран од комисије,који су урадили ученици Богдан Нешић и Никола Станковић, представљаће водећи постер током ових дана и постављен је  на самом улазу у школу. Сви ученици који су учествовали у изради постера биће награђени за креативност, труд и ангажовање.

 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………….

У протеклој недељи, почевши од 25.10.2017,  припадници МУП-а одржали су едукативна предавања учницима 4. и 6. разреда на тему „Бзбедност деце“. Том приликом ученици су упознати са опасностима које вребају свуда око њих, али  су и научили на који начин да избегну опасност, како да реагују ако до ње ипак дође  и коме се обрате за помоћ.

Ученици су заинтересовано слушали и са нестрпељењем чекају следеће предавање.

 

 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………..

На конкурсу „Књиге су у моди“ наша школа је једна од 23 добитника признања за  афирмацију читања. Овим показујемо да су ученици својим радом школу подигли још за један степеник квалитетнијег образовања.  Детаљније овде.

……………………………………………………………………………………………………………..

Дана 26.10.2017. наставница српског језика Жаклина Станојковић је са ученицима 5. разреда, мотивисаним шаљивим народним причама, припремила трибину на тему „Смех као лек“.

Сви присутни су тако имали прилике да слушају о смеху са медицинског аспекта, као мотиву да се напише књига „бисера“ са телефона службе хитне помоћи и методи лечења. Смех је најефективнија и најјефтинија терапија за наш организам и нашу душу-поручују. Научници тврде да смех продужава живот, а на нама је хоћемо ли ово прихватити и применити у нашим животима.

…………………………………………………

 

………………………………………………………………………………

Дана 24.10.20117. год.  у одељењу VI-2 одржана је едукативна радионица под називом „Помоћу семафора на дрво успеха“. Радионицу су реализовали Сања Спасић, разредни старешина и  ученици истоименог одељења. .

На радионици је најпре направљен семафор како би се ученици по њему управљали колике су им дозвољене границе за несташлуке, а шта се предузима за сваки несташлук или прекршено школско правило. С друге стране, на радионици је направњено фото дрво где ће бити истакнуте слике најбољих ученика по: дисциплини, оценама, толераношћу, организацији, најуспешнији такмичари и сл.

На овај начин сви ученици добиће прилику да се истакну, да буду свесних својих дела, а да самим тим уједно и теже да буду бољи људи са што више врлина.

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………..

 

Психолог школе Марија Николов је са педагошким асистентом Дејаном Јакуповићем данас одржала радионицу на тему „Обоји своја осећања“.

 

 

 

……………………………………………………………………………….

Обележавање Дечје недеље у нашој школи приказано на регионалној телевизији „Инфопулс“ Погледајте прилог на јутјубу. 

Прилог

……………………………………………………………………………..

Поводом Дечије недеље Ученички парламент увелико припрема журку у чему увек добија помоћ психолога Марије Николов. 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………..

Дана 12.10.2017. год. у Палати Србије наша школа је била једна од 12 одабраних школа у Србији за придруживање пројекту заступљеног од стране Министарства просвете и организације НБО „Save the  children“. 

Овај пројекат ће омогућити повећање квалитета боравка и наставе у школи  у складу са критеријумима које налаже уговор.

 

………………………………………………………………………..

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ У МОЈОЈ ШКОЛИ

 

У овој недељи деца великог срца су пожурила да покажу  креативност, забаву, другарство, једнакост.

Потрудила су се да поклоне љубав и обавију срца свим људима енергијом радости и мира.

 

У понедељак 02.10.2017. год.  у школи је отворен ликовни и литерарни конкурс на тему „Градимо мостове међу генерацијама“.На конкурсу учествују сви ученици од 1. до 8. разреда.

 

Истог дана је група ученика старијих разреда, са наставницом Тањом Аризановић посетила Дом за стара лица и овом приликом поклонила пано са порукама и песмама које су сами написали

 

 

 

Група ученика млађих разреда посетила је председницу општине Др Александру Поповић и председника скупштине, посланика Тончев Новицу. У току ове посете деца су постављала питања, дружила се са председницом и захвалила на несебичној дугогодишњој подршци.

 

 

Уторак, трећи октобар обележен је манифестацијом „Песници за децу – деца за песнике“ у реализацији Градске библиотеке „Радоје Домановић“. Сви ученици млађих разреда су присуствовали овој манифестацији док је група старијих разреда учествовала у хору и рецитовању својих песама  објављених у билтену.

 

 

Истог дана, ученици старијих и млађих разреда  са својим учитељима и разредним старешинама, организовали су креативне радионице под мотом „Мостови који спајају генерације“. Ученици су се дружили и бојама, позитивним мислима и пре свега осмесима направили заједничке паное пријатељства. Надамо се да ће их ведри дух пратити читаве године.

 

 

 

Група првог и другог разреда је уз подршку библиотекарке школе Маје Стошић и психолога школе Николов Марије посетила градску галерију  и учествовала у луткарској радионици у организацији СКЦ-а.

 

 

Вече је обележила распевана атмосфера књижевно-поетске вечери у просторијама градске библиотеке, уз подршку наставнице Ристић Веселе и ученика осмог разреда.

 

 

 

Четвртак, пети октобар обележила је посета Сурдуличкој радио телевизији и радио емисија са темом „Дечија недеља у мојој школи“,  а уз подршку психолога Николов Марије.

 

 

Традиционална посета болесној деци, дечијег одељења Здравственог центра Сурдулица од стране Ученичког парламента школе

 

 

 

 

Отварање изложбе „Дечије окружење некада“  у холу школе, а у организацији учитељице Момчиловић Данијеле

 

 

 

Последњи дан Дечије недеље, петак, 06. Октобар 2017. обележиће приредба одељења IV/2 у организацији учитељице Иванке Ристић за све ученике млађих разреда као и спортске активности у релизацији наставника физичког васпитања Станисављевић Драгана.

 

Завршна приреба

Спортска манифестација

 

 

 

 

 

 

Школа је место у којој је свака недеља Дечија недеља, и не само недеља већ сваки дан, минут, момент…. школе су места која постоје због деце… у њима се гради будућност, оне су ризнице чистих и насмејаних срца, знања, дружења… и зато шаљемо најдивнији поздрав свим слушаоцима ове емисије и поручујемо:

„Градите мостове љубави и среће, пружите руку за све генерације са пуно радости и толеранције!“

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………

Прилог из наше школе на ТВ „Инфо пулс“ Врање, у оквиру емисије „Сурдуличка хроника“ поводом пријема ђака првака.

Видео снимак  емисије можете погледати ОВДЕ

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

Дана 01.09.2017.  свечано је отворена реконструисана школа подручног одељења у Сувојници. Школа слави 127 година успешног постојања и рада. Захваљујући локалној самоуправи, донацијама Европске уније, Влади Швајцарске и ангажовању директора школе, нова школска година почеће у реновираном објекту. Том приликом директор школе је пожелео добродошлицу прво првацима, а потом и осталим ученицима са надом да ће у њој долазити са радошћу.

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

Дана 01.09.2017.  у нашој школи је  одржана свечаност поводом почетка нове школске године, а у част ђака првака. Креативни програм је измамио осмехе свих присутних, а првацима распламсао жељу за школом.  Директор школе Данило Булатовић је сваком прваку поклоном пожелео добродошлицу.

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

Дана 21/22.08. и 23/24.08. 2017. реализован је семинар „Учим да учим“ за све наставнике и учитеље у школи.

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

Наши вуковци, наш понос !!!

 

………………………………………………………………………………………………………..

 

Ученици осмог разреда у сарадњи са предметним наставником Биљаном Антић,проф. хемије  одржали  су радионицу под називом „Хемијски шоу“ за ученике петог разреда у циљу промоције ове  природне науке.

 

 

………………………………………………………………………………………………………..

Упис жеља почиње у суботу  25.06.2016.!!!!!!

……………………………………………………………………………………………………………

Прелиминарни резултати објављени у холу школе !!!!!

…………………………………………………………………………………………………………..

Осмаци, полагање матерњег језика је 15.06, математике 16.06, а комбинованог теста 17.06. у 9:00ч. У обавези сте да дођете у школу у 8:15ч и са собом понесете одговарајући прибор за полагање, ЂАЧКУ КЊИЖИЦУ са овереном сликом и по потреби флашицу воде.

……………………………………………………………………………………………………………………….

СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ за осмаке и родитеље

За заинтересоване осмаке !!!!

Све информације о завршној малој матури као и начин израчунавања броја бодова за упис у среду школу можете пронаћи на сајту „Едукација“

Bodovi za upis u srednje škole 2019/2020

…………………………………………………………………………………………………………………

За заинтересоване родитеље !!!!!!!!!

Драги родитељи, знамо да сте јако забринути за будућност своје деце и да сте нервознији од њих сами. Стога вам препоручујемо сајт на коме се можете информисати о средњим школама као и профилима.

Broj bodova za upis u srednje škole u Srbiji 2020/2021

………………………………………………………………………………………………………………………..

Посета фабрици питке воде „Калифер“

Рад у затвореном простору, уз употребу лабораторијских инструмената, као и коришћење хемијских супстанци представљају услове рада у којима ће радити сви они који се одлуче да раде у фабрици воде. Ученици су у фабрици питке воде „Калифер“ имали прилике да се упознају са још једним занимањем које захтева стручност, прецизност,педантност, добру пажњу као и концентацију. Узимање узорака воде,испитивање у лабораторији са циљем да сви корисници могу конзумирати бактериолошку и хемијски исправну воду за пиће је посао који у овој фабрици обављају инжењери хемијске технологије. Била је ово још једна прилика да се ученици у оквиру пројекта за Професионалну оријентацију ближе упознају са могућностима које отвара избор хемијске или фармацеутске школе.Захваљујемо се љубазним домаћинима на срдачном пријему, а нарочито на томе што захваљујући њима пијемо квалитетну и здраву воду. Ученици су посетили фабрику у присуству координатора ПО Жаклине Станојевић, наставнице српског језика.

………………………………………………………………………………………………………………………..

Посета радионици за паковање украсног папира,кутија и кеса „MV EURO PACK“ из Масурице, 2017.

Ученике седмог и осмог разреда наше школе у присуству  координатора ПО Жаклине Станојевић,  угостили су  власник и радници радионице за паковање украсног папира,кутија и кеса „MV EURO PACK“ из Масурице. Господин Маринко Јовановић, власник ове радионице,упознао је ученике за начином рада, предностима и недостацима ове врсте посла,као и са потребном стручном спремом за његово остваривање. Поседовање знања из области машинства,електронике, електротехнике , али и дизајна су неопходне квалификације за овај посао.И овим реалним сусретом у оквиру пројекта за Професионалну оријентацију ,ученици су имали прилику да се упознају са још једним занимањем што ће им можда помоћи приликом избора средње школе.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Посета школе дизајна из Лесковца, 2017.

Нашу школу су 10.маја 2017.године посетили представници Средње школе за текстил и дизајн из Лесковца.Ово је једна од старијих школа са традицијом  дугом 124 године. Од 1995.године школа образује и ученике у подручју рада култура,уметност и јавно информисање.Школа поседује 11 класичних учионица,19 кабинета са свом пратећом премом, библиотеку са богатим садржајем књига, савремени дизајн центар,конфекцијску салу.За потребе практичне наставе школа поседује радионицу за израду пређе,плетиону и ткачницу.Будући ученици бирају један трогодишњи или четворогодишњи смер из два подручја рада:текстилство и кожарство;  и култура, уметност и јавно информисање. Сви наши ученици који су креативни и уметнички надарени моћи ће у овој школи да усаврше и обликују своје стваралачке могућности. Презентација реализована под контролом координатора ПО Жаклине Станојевић, наставнице српског језика.

………………………………………………………………………………………………………………………..

Посета Техничкој школи у Сурдулици, 2017.

Техничка школа „Никола Тесла“ била је љубазни  домаћин још једног у низу реалних сусрета ученика осмог разреда наше школе који се реализују у оквиру пројекта „Професионална оријентација“.Ученици су били у прилици да се ближе упознају са образовним профилима четвртог степена-Техничар друмског саобраћаја,Техничар обезбеђења и Техничар за безбедност саобраћаја. Присуствовали смо практичној обуци вожње,полагању теоријског дела возачког испита по најновијим прописима,часу борилачких вештина. Сви они који се одлуче да ова школа буде њихов избор у даљем школовању биће у прилици да нова знања стекну од  професора који предано и професионално обављају свој посао. Понели смо прелепе  утиске и радујемо се новом сусрету. Посета релизована под присмотром координатора ПО Жаклине Станојевић, наставнице српског језика.

……………………………………………………………………………………………………………………..

Посета Дому пензионера, 2016.

У оквиру активности поводом обележавања Дечије недеље ,ученици осмог разреда са координатором ПО ,Жаклине Станојевић, су посетили Дом за смештај пензионера и других старих лица у нашем граду. Пријатни амбијент, предивно окружење, пријатељски и срдачни дочек домаћина, као и корисника услуга ове установе учиниле су да овај кишни и тмурни дан постане дан позитивне енергије и оптимизма за све нас. Ученици 8/2 одељења су извели представу „Ко је крив за јединицу“,а онда су се кроз излагање директорке ове установе Слађане Стојановић,као и докторке Маје ближе упознали са радом ове установе као и са тим која стручна знања и способности захтева њихов посао.Оно што смо научили јесте и то да је саосећајност,спремност да се пружи помоћ у сваком тренутку и стрпљивост у раду са људима нешто без чега се не може замислити рад у оваквој установи. Понели смо прелепе утиске и уверили се да се сви они који своје дане проводе овде осећају сигурно, збирнуто, безбедно и уважено .Уз најлепше жеље свима онима који живе и раде у овој установи,унапред се радујемо следећем сусрету.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Календар уписа !!!!

 • Srpski jezik
  15.06.2016. sreda, srpski/maternji jezik, od 9:00-11:00 časova
 • Matematika
  16.06.2016. četvrtak, matematika, od 9:00-11:00 časova
 • Kombinovani test
  17.06.2016. petak, kombinovani test, od 9:00-11:00 časova
 • Preliminarni rezultati završnog ispita
  19.06.2016. nedelja, preliminarni rezultati završnog ispita objavljuju se u osnovnim školama od 8:00 časova
 • Prijem žalbi i rešavanje po žalbama učenika
  20.06.2016. ponedeljak, prijem žalbi i rešavanje po žalbama učenika na preliminarne rezultate završnog ispita, od 08:00 do 16:00 časova u osnovnim školama
  21.06.2016. utorak, prijem žalbi i rešavanje po žalbama učenika u okružnim komisijama, od 08:00 do 16:00 časova
 • Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita
  24.06.2016. petak, objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita do 8:00 časova
 • Popunjavanje i predaja liste želja u osnovnim školama:
  25. i 26.06.2016. od 08:00 do 15:00 časova
 • Konačan raspored po školama i obrazovnim profilima:
  04.07.2016. ponedeljak, od 8:00 časova
 • Upis učenika u srednje škole
  05. i 06.07.2016. upis učenika u srednje škole

Redosled kandidata utvrđuje se na osnovu:

 • Opšteg uspeha od VI do VIII razreda (70 bodova)
 • Uspeha na završnom ispitu (bodova: 10 srpski (maternji) jezik + 10 matematika + 10 kombinovani test)

………………………………………………………………………………………………………..

Мала матура !!!! Све информације око прошлогодишњег уписа као и квоте за упис одређених смерова ученици осмог разреда могу пронаћи на сајту http://www.upis.mpn.gov.rs/

……………………………………………………………………………………………………………………..

Приближава се крај школске године и завршна мала матура. Сви ученици осмог разреда могу посетити сајт http://www.mala-matura.com/  где  могу наћи одговоре на нека своја питања !!!!!

……………………………………………………………………………………………………………..

Срећан распуст свим ученицима са жељом да се што лепше одморе и припреме за наредно полугође !!!!

 

…………………………………………………

Све информације у вези мале матуре и упис у средњу школу можете погледати на следећем сајту

http://www.upis.mpn.gov.rs/

………………………………………………

ДРАГИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА,
обавештавамо Вас да списак уџбеника, по којима ће радити Ваши прваци, можете добити у школи тако што ћете се од понедељка јавити психологу школе или ђачкој задрузи. Они родитељи који су конкурисали за бесплатне уџбенике могу се такође информисати о износу који им је одобрен од стране Министарства просвете и узети спискове за преостале уџбенике које треба сами да набаве.
С поштовањем, Марија Николов, психолог школе!

………………………………………………

Драги ученици I-VII разреда, уживајте на распусту, сакупите довољно сунца за нову школску годину. А нашим осмацима желимо много успеха на завршном испиту! Живи нам и здрави били!

………………………………………………

Свим ученицима срећан распуст до почетка другог полугођа које почиње 20.01.2015. II полугође почиње за старије разреде у преподневној а за млађе у поподневној смени. СРЕЋНО !!!

честитка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Најмлађи су нам улепшали дан!

Вања Ристић, учитељица I/2, је са својим ученицима припремила приредбу која је имала за циљ да ојача другарство међу ученицима, да обогати претпразнично расположење, како учесника, тако и свих који су били у публици. Атмосферу је употпунила презентација фотографија на којима се је могао видети рад током првог полуготишта. У томе је помогла наставница информатике Сања Спасић. Да би се све добро чуло постарао се наставник Владимир Станкулић. Приредби је присуствовала и директорка школе Ирена Николић, као и школски психолог Марија Николов, али и чланови Тима за медије. Слике можете погледати овде.

ТРИБИНА „ЗАШТИТИ СЕ ЗНАЊЕМ“

2014-12-01 18.01.04      Данас је у нашој школи обележен Светски дан борбе против Сиде. Дан је обележен трибином под називом „Заштити се знањем“. Трибину су припремили ученици у склопу часова: информатике, грађанског васпитања и енглеског језика. Трибина је била претежно намењена ученицима 8. разреда. Циљ трибине је био са једне стране, да се ученицима пренесе што већа количина информације о овој опакој болести, а срдуге стране, да се пружи подршка свим људима који су већ заразжени. Трибину је отворила наставница информатике Сања Спасић, завршну реч дала је наставница грађанског васпитања Миљана Јанковић а тонац трибине био је наставник музичке културе Владимир Станкулић. Трибинa је прошла јако успешна јер је интересовање ученика и пажљиво слушање то и потврдило.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………

ТРИБИНА „НАУЧНО ОПИСМЕЊАВАЊЕ УЧЕНИКА“
ТРИБИНА „НАУЧНО ОПИСМЕЊАВАЊЕ УЧЕНИКА“ одржана је у Врању, 28. 11. 2014. год. са почетком у 18 часова. Трибини је присуствовао велики број учитеља и наставника наше школе.Слике можете видети ОВДЕ.
 
…………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

POSTER copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

1901538_749982038414333_7545637733073385834_n

    “СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА” У НАШОЈ ШКОЛИ 
     У нашој школи одржана заједничка акција НИС-а, ТСС, Министарства             просвете, науке и технолошког развоја – Јединица за превенцију насиља         и Министарство омладине и спорта.

 

 

…………………………………………………………………………………….

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА
14. новембар је Светски дан борбе против дијабетеса. Градска апотека организовала је манифестацију на градском тргу као знак подршке особама оболелим од дијабетеса. Наша школа је имала част да добије позив за учешће у програмском делу. Порукама пријатељства наши ученици пружили су подршку својим другарима широм света. На крају су се ухватили за руке образујући круг који симболише овај дан. Присутни просветни раници, као и сви грађани нашег града, имали су прилику да у присуству докторке и две медицинске сестре, испитају ниво шећера у крви, што су и учинили.
Слике можете погледати ОВДЕ.
……………………………………………………………………………………..

 

10384669_740693186009885_8585575391412596043_n
 
ПРИРЕДБА ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ 
Приредба поводм Дана школе премијерно је одржана за ученике млађих разреда са почетком у 11 и 30 часова, а у 18 часова за старије разреде и родитеље. Приредбу су пратили  панои у холу школе са детаљима о животу и раду нашег великана, Вука Караџића, настали приликом радиониоца са ученицима петог разреда.За целокупан програм били су задужени ученици старијих разреда, Стручно веће наставника српског и енглеског језика и музичке културе.
 
………………………………………………………………………………………………………………………………….
 
10153271_740003336078870_7971269907078122034_n
 
Приреба у продуженом боравку 
Поводом Дана школе, у продуженом боравку, јуче, 05. 11. 2014.године, је премијерно приказана приредба коју је припремила учитељица, Александра Филиповски, са својим полазницима. Јучерашња премијера приказана је родитељима ученика, док су данашњу репризу погледали другари 1. и 2. разреда који не похађају проужени боравак.
 
 
………………………………………………………………………………………………………………………………….
 
Дан капитулације Немачке у Првом светском рату
Дан капитулације Немачке у Првом светском рату је државни празник у Републици Србији који се обележава 11. новембра. Овај датум подсећа на дан када су, 11. новембра 19 18. године у железничком вагону у Компијену, силе Антанте потписале примирје са Немачком и тиме окончале Први светски рат.
Овај државни празник се у Републици Србији прославља од 2012. године. Пре тога се обележавао на првим часовима у свим основним и средњим школама у Србији од 2005. године.
Као главни мотив  за амблем овог празника користи се цвет Наталијине рамонде, угрожена врста у Србији. Овај цвет је у ботаници познат и као цвет феникс. Осим овог, у амб

10304444_738963992849471_2390313603442766015_n

 

лему се појављује и мотив траке Албанске споменице, која се налази изнад цвета.
Препорука је да се овај амблем носи на реверу у недељи која претходи празнику, као и на сам дан празника.
Овај дан се празнује нерадно.
Текст преузет са сајта: http://sr.wikipedia.org/
 
 
………………………………………………………………………………………………………………………………….
 
15777_736918299720707_812173115380589487_n
 
Сајам слаткишаааааа…..
Сајам слаткиша припремљен у одељењу I2 где су ученици у режији са учитељицом самостално направили моделе слаткиша. Ове моделе изложили су и пресдтавили старијим ученицима. Сајам је био јако посећен уз видне ефекте  одушевљења посетиоца.
 
 
 
 
 
………………………………………………………………………………………………………………………………….
 
10347088_730043810408156_8937329277117986428_n
БАБИНЕ“ У СУВОЈНИЦИ НА ЧАСУ НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ
 
Ученици су заједно са својим учитељицама и учитељем припремили малу радионицу на тему „Бабине“ чиме су представили некадашње алате и прибор чиме су се служили, као и начин одевања.
 
 
…………………………………………………………………………………………………………………………………
 
10710725_736348226444381_2760551077729247838_n
 

Некад и сад

Ученици III/1 (учитељица: Данијела Момчиловић) приказали су изложбу на тему „Прошлост мога краја“. Изложбу су посетили ученици I/2 (учитељица: Вања Ристић) и ученици III/2 (учитељица: Виолета Станковић). Организатори су госте дочекали песмом „Чобан тера овчице“, а ученици који су имали задатак да истраже податке о прошлости свога краја упознали су нас са резултатима свог истразивања.
 
 
 
……………………………………………………………………………………………………………………………….

10671462_735393766539827_975267333292333936_n

Предшколци су нас посетили

У учионицама четвртог разреда (УЧИТЕЉИ: Љубинка Анђелковић, Крста Крумов, Славица Богдановић и Светлана Стојановић) јуче је било дивно (27. 10. 2014.)! Раду су се придружили полазници Прешколске установе „Наша радост“ са својим васпитачицама. У радионици, под називом „Плодови јесени“ настали су уметнички радови који се могу видети на фотографијама. Преносимо вам радну атмосферу коју је улепшало гостопримство и дружење
 
 
 
………………………………………………………………………………………………………………………………….
ЈЕСЕЊЕ РУКОТВОРИНЕ У III/3 
Јесење рукотворине ученика трећег разреда можете погледати овде.
 
…………………………………………………………………………………………………………………………………
20. ОКТОБАР – СВЕТСКИ ДАН ЈАБУКА
Тим наставника у саставу: Маја Стошић – библиотекарка, Миљана Јанковић – наставница предмета Чувари природе, учитељице – Данијела Момчиловић III/1 и Виолета Станковић III/2 са ученицима ова два одељења, обележиле 20. ОКТОБАР – СВЕТСКИ ДАН ЈАБУКЕ: бојама, музиком, позориштем, казивањем стихова. Радионице су трајале два школска часа, а трећи је био синтеза продуката, а поткрепљен је презентацијом и игрицама.
Техничка поршка – Дејан Јакуповић, педагошки асистент.слике можете погледати овде.
…………………………………………………………………………………………………………………………………

Иницијални тестови знања из математике за ученике IV, VI и VIII разред

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања у оквиру пројекта Примена стандарда квалитета и развој инструмената за вредновање квалитета рада школа припремио је иницијалне тестове знања из математике за ученике IV, VI и VIII разреда, који обухватају наставне садржаје из математике из претходног разреда.

Тестови имају функцију провере математичких концепата (нумеричких, алгебарских и геометријских), процеса (закључивање, повезивање и примена) и вештина (рачунање, мерење, просторна визуелизација, процена) ученика, а усмерени су ка реализацији образовних стандарда, као и за потребе самовредновања у области Настава и учење.

 

Тестирање ученика биће организовано на следећи начин:

 • 10. септембра 2014. тестирати ученике VIII разреда;
 • 11. септембра 2014. тестирати ученике VI разреда;
 • 12. септембра 2014. тестирати ученике IV разреда.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………

Данас  је у нашој школи припремљена мала свечаност поводом ђака првака. Пре него што су ђаци прваци закорачили са својим учитељима у учионице одржана је приредба у њихову част од стане ученика четвртог разреда са поруком „Школа вам је широм раширила руке“.

10603761_777522202311206_4129774348467473291_n

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Ученици своје жеље могу проверити на сајту Министарства просвете   http://www.upis.mpn.gov.rs/ намењен искључиво за упис ућеника у средње школе

……………………………………………………………………………………………………………………………

images1

 

Вечерас у нашој школи одржава се прослава мале матуре !!!!!!

Леп провод и лепе успомене са последњег окупљања стога вам поручујемо „Уживајте вечерас“ !!!

 

ПРОЋИ ЋЕ ЛЕТА, ПРОЋИ ЋЕ ЗИМЕ

ТИ МЕ СЕ СЕЋАЈ ПАМТИ МИ ИМЕ ОШ“ВУК КАРАЏИЋ“!!!

 …………………………………………………………………………………………………….

КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА ЗА ШКОЛСКУ 2013/2014 ГОДИНУ И УПИСА УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ 2014/2015. МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ  ОВДЕ.

…………………………………………………………………………………………………

1003

 

 

…………………………………………………………………………………………………

Пробни завршни испит за ученике 8. разреда одржаће се у петак и суботу (09. и 10. мај). Комбиновани тест полагаће се у петак од 12:00 до 14:00 часова, српски језик у суботу од 09:00 до 11:00 часова, а математика истог дана од 12:00 до 14:00 часова.

Ученици су у обавези да дођу пола сата пре испита са овереном ђачком књижицом и залепљеном фотографијом.
За испит српског језика од прибора понети: графитну и хемијску оловку и гумицу.
За испит из математике потребан је следећи прибор: графитна и хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар.
Од личних ствари на испит се може унети само вода или неки освежавајући напитак.

…………………………………………………………………………………………………………………

Дана 7.5.2014. у нашој школи коначно је одржано такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Конкуренција је била веома јако, као никада до сада, учествовало је чак 44 ученика. Као и сваке године од 11 места, ученици наше школе  заузели су чак 4 места.

У групи „А“

прво мресто – Лазар Митић

треће место – Сава Најдановић,

група „Б“

прво место – Јелена Станимировић и

група „Ц“

друго место – Милица Стоичков.

Све честитке ученицима и пуно среће на окружном такмичењу а свим осталим ученицима морамо признати да су се борили као прави вукови.

Слике можете погледати на следећем ОВДЕ.

………………………………………………………………………………………………………….

 

Предавање „Имунизација организма од стране лекара“ одржо је данас, 25. IV 2014. године, IV разреду у просторијама наше школе. За организацију захваљујемо Црвеном крсту и Дому здравља Сурдулица. Предавање је било усмерено на едукацију деце о важности вакцина, како да заштите себе од неких организама који могу негативно да утичу на њихово здравље, а последица су наглих климатских промена.

Слике можете погледати на следећем ОВДЕ.

 

…………………………………………………………………………………………………………….

Поштовани родитељи,

Обавештавамо вас да од 01. Априла 2014. год. у ОШ „Вук Караџић“ почиње упис будућих првака за школску 2014/2015. год.
Приликом уписа Вашег детета у школу потребно је да приложите:
• Извод из матичне књиге рођених2
• Лекарско уверење и
• Уверење о похађању обавезног предшколског програма (доставља се при упису детета у школу али може и накнадно)

Пријављивање и упис деце ће се вршити сваког радног дана у периоду од

9 – 13h часова приликом чега ће бити заказано тестирање спремности за полазак у школу које врши психолог школе.

Очекујемо Вас!!! Добро дошли!!!

 

……………………………………………………………………………………………..

Општинско такмичење у фудбалу
 
Данас, 31. 03. 2014. год. на спортском терену наше школе је одржано општинско такмичење у фудбалу. Преносимо импресије фотографијама. Утакмице су протекле у навијачком духу, на високом нивоу спортске свести, како од стране играча, тако и од стране навијача. У публици је био и велики број наших наставника који су бодрили овај спортски догађај. Слике можете погледати на следећем ОВДЕ.

…………………………………………………………………………………………….

„Spring party“

28. 03. 2014. год.  у сусрет пролећу одржана журка у нашој школи  под називом „Spring party“, .за ученике од петог до осмог разреда.Ученици су својим маштом и креативношћу са наставником  ликовне културе Данилом Булатовић, улепшали ентеријер атријума  као би  се у просторији унеле топле боје које симболизују пролеће. Слике можете погледати ОВДЕ.

………………………………………………………………………………………………………..

 

0000732517_l_0_wmnlav

 

 

 

 

  СРЕЋАН 8. МАРТ СВИМ ПРИПАДНИЦАМА ЖЕНСКОГ ПОЛА !!!

          СПОШТОВАЊЕМ ОШ“ВУК КАРАЏИЋ“

 

 

……………………………………………………………

10003313_681775378552556_1110170159_nУ школи је обележен дана жена при чему су ученици имали прилике да покажу својим мајкама колико велику улогу имају у њиховим животима.  У ваздуху се осећала захвалност деце за мајчинску бригу, међусобна љубав и и покоја суза радосница разнежених мама.

………………………………………………………………….

1959842_678240995572661_115505696_n28. 02. 2014. године, на Национални дан књиге, одржана је промоција романа „Вечност“ Саше Аранђеловића. Читаоница градске библиотеке била је пуна публике која је помно пратила излагање аутора и његовог госта г-дина Докмана. Са пуном пажњом је праћено и представљање одломака из романа које су читали чланови Тима за културну и јавну делатност наше школе. Диван глас наставника музичке културе, Владимира Станкулића и његова инструментална пратња употпунила је доживљај

……………………………………………………………………

1011674_677855238944570_1476068682_n    28. II 2014. године, одржан је „Музички тобоган“, по узору на дечју емисију Миње Суботе коју смо гледали онда када смо ми, који смо сада у четрдесетим, били деца. Задужене за организацију и реализацију биле су: Александра Филиповски,  Снежана Мицић и Сања Спасић са  ученицима. Жири састављен од учитељица: Славице Богдановић, Мирјане Радоичић и Вање Ристић једногласно је донео одлуку да резултат на крају игре буде нерешен. Обе екипе (Цветићи и Пчелице) биле су задовољне. Победила је ИГРА!

…………………………………………………………………..

1236526_680074552055972_1208019875_n  Реализацијом пројекта „Професионална оријентација на преласку у средње школе“ чланови тима ОШ „Вук караџић“ су уз подршку наставника, управе школе и родитеља, 27.фебруара са почетком у 18h, организовали „Open Info day“ који је омогућио ученицима VII и VIII разреда непосредни контакт са експертима из 11 различитих професија. Догађај је употпунио хор школе и драмски скеч који су извели сами ученици креативно представивши три васпитна стила родитеља.
Овом приликом ученици су постављали питања о путевима школовања, изазовима, предностима и слабостима одређених занимања.

………………………………………………………………….

1655920_674199322643495_1989730225_nУ организацији Народне библиотеке „Радоје Домановић“, поводом Међународног дана матерњег језика , наши ученици су били део програма посвећеног овом значајном догађају. Ученике учеснике припремила је учитељица Вања Ристић. Такође, у склопу обележавања овог значајног датума, наставница, Миња Ђорђић, је са својим шестацима припремила и поделила флајере којима су позвани грађани на књижевно вече, а уједно је истикнута важност неговања матерњег језика.

…………………………………………………………………..

1947428_670959052967522_1631121985_n Дана 14. фебруара православни хришћани славе Св. Трифуна, а католички Св. Валентина. У име ова два празника и у име Сретења, а на радост све деце, ма које вере била, група просветних радника који припадају тиму „Школа без насиља“, у сарадњи са Ученичким парламентом, организовали су и приказали програм чији су актери ученици, а програм је отворио Тим за културну и јавну делатност школе својим хором просветних радника и песмом „То је била љубав“. На фотографијама се може видети романтична атмосфера из школског хола за коју су се побринули ученици, као и атмосфера из атријума приликом приказивања перформанса.

…………………………………………………………………..

1959268_679318958798198_827704687_n (1)   „ПОРОДИЦА – ИЗВОР ЉУБАВИ И СРЕЋЕ“ ЈЕ НАЗИВ ПРОГРАМА КОЈИ СМО ПОГЛЕДАЛИ У ОДЕЉЕЊУ IV/2. Тим састављен од двадесет седморо ученика, учитељице – Вање Ристић и наставнице енглеског језика – Марије Ђурђановић је веома успешно приказао важност, како уже, тако и шире породице у одрастању детета.

…………………………………………………………………

1625551_660832497313511_2133286689_n

 

Поводом дана  Светог Саве одржана је приредба. Том приликом ученици су још једном показали јаку вољу и способност да изнова на другачији начин закорачају у људска срца и подсете нас на велике људе који живе кроз векове и дан данас.

155446_660828653980562_284192462_n

 

Поред приредбе одржана је и прослава када се је кум ове свечаности обратио запосленим.

 

541475_10201698182310090_709868199_n

 

Овом приликом организован је бал просветних радника на нивоу територије Сурдулице где су додељиване награде најбољим ученицима и наставницима за изузетно постигнуте резултате. Као и сваке године највећи број награда припао је ученицима наше школе.

………………………………………………………………………………………….

children_day_vector_wallpaper_168016a

Друго полугође школске 2013/2014. почиње у понедељак 20.01.2014. Млађи разреди крећу у преподневној смени а старији у поподневној.

……………………………………………………………………………

Srecna-Nova-2014-godina

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА И ПРЕДСТОЈЕЋИ ПРАЗНИЦИ !!!

………………………………………………………………………………………………………….

553679_643305505732877_1839858540_nУченици IV разреда : Богдан Цветковић и Ива Петковић (учитељица: Вања Ристић) и Лана Поповић и Јован Станојковић (учитељица: Душка Ђокић) су као део мешовите екипе са ученицима из јелашничке школе учествовали у квизу „Покажи шта знаш“ , који сваке године организује Учитељско друштво Пчињског округа. Од пет екипа које су учествовале, овој мешовити тим освојио је ДРУГО МЕСТО, те се слободно може рећи да је знање које је показано на завидном нивоу. Организација квиза је била изузетна а домаћини, Основна школа у Кленикама, веома гостопримљиви. Председница Учитељског друштва, Сунчица Стојановић, најавила је да ће следећи квиз бити организован у нашој школи.

……………………………………………………………………………………………………………..

1510028_643956379001123_492671238_n У нашој школи одржане су приредбе поводом НОВОГОДИШЊИХ ПРАЗНИКА. Приредбе су спремали ученици од првог до четвртог разреда заједно са својим учитељима како би ученицима, наставницима, родитељима и осталим грађанима пожелели СРЕЋНУ НОВУ 2013. ГОДИНУ.

……………………………………………………………………………………………………………..

1491696_640914265972001_986584723_n

Зимске чаролије и потрага за правим Деда Мразом у нејвећем траје.

 

 

 

………………………………………………………………………………………..

1530553_642778669118894_319793076_n

Ученици III/4 су своје часове слободних активности посветили новинарству, те се из њихове посвећености овом креативном занимању родио часопис „Другарство“. Вођени својом учитељицом, Светланом Стојановић, успели су да нам речима и осликавањем страница часописа дочарају атмосферу у којој су радили. Ово је часопис првенац, обећали су да ће следећи број бити још маштовитији!

………………………………………………………………………………………

1460143_637001273029967_1951467148_n

Ученици III/1 су, као и ученици III/3, своје часове слободних активности посветили новинарству, те се из њихове посвећености овом креативном занимању родио часопис „Школско звонце“. Вођени својом учитељицом, Љубинком Анђелковић, успели су да нам речима иосликавањем страница часописа дочарају атмосферу у којој су радили. Ово је часопис првенац, обећали су да ће следећи број бити још маштовитији!

……………………………………………………………………………………….

1476502_635230616540366_749391084_n

Као увертира у низ приредби које спремају учитељи у својим одељењима, одржана је приредба у продуженом боравку. У припреми програма учествовао је тим просветних радника: Александра Филиповски и Данијела Момчиловић – учитељице у продуженом боравку, наставница енглеског језика, Јелица Момчиловић и наставник музичке културе, Негован Вучковић. Учествовали су ученици I и II разреда који сада похађају продужени боравак, али и хор ученика III разреда који су до прошле године били полазници овог одељења. Реализацију приредбе помогао педагошки асистент, Дејан Јакуповић, а медиски пропратио пријатељ школе, новинар Телевизије Сурдулица, Драган Милошевић Буца. Испред бројне публике, ученици су били раздрагани и донели нам новогодишње расположење, готово, месец дана пре самог празника. Захваљујемо публици на осмесима којима је програм испраћен, а веома захваљујемо Драгану на несебичној сарадњи!

………………………………………………………………………………………….

1461572_631916970205064_53723489_n

Ученици III/3 су своје часове слободних активности посветили новинарству, те се из њихове посвећености овом креативном занимању родио часопис „Трећак“. Вођени својом учитељицом, Славицом Богдановић, успели су да нам речима и осликавањем страница часописа дочарају атмосферу у којој су радили. Ово је часопис првенац, обећали су да ће следећи број бити још маштовитији!

………………………………………………………………..

599705_628114057252022_1259470847_n

Чим је пао први снег, прваци из првог одељења су се забринули за птице станарице и одмах су, уз помоћ своје учитељице, Снежане Мицић и педагошког асистента, Дејана Јакуповића, направили ужину за њих и изашли да их нахране.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

 28.11. 2013. Тим за кpocenaултурну и јавну делатност наше школе подржао још једну промоцију књиге у Народној библиотеци „Радоје Домановић“. У питању је промоција романа “ После свега“, ауторке Маје Станковић из Врања.

……………………………………………………………………………………………………………….

50-niski-sajam-knjigaДана 28.11. 2013. ученици шестог, седмог и осмог разреда , заједно са члановима тимова: „Професионалне орјентације“ и „Школског развојног планирања“, посетили су сајам књига и графике у Нишу. Том приликом ученици су се видели и куповали нова дела свих жанрова, како наших

тако и страних писаца.

 

………………………………………………………………………………………………….

Дан школе 2013.

Поводом Дана школе одржана је приредба  06. XI 2013. године, у фискултурној сали наше школе, са почетком у 12 часова за ученике и са почетком у 18 часова за родитеље и остале грађане. После приредбе оргабизована је прослава за раднике школе, госте и пензионере.

………………………………………………………………………..

sportska-nedelja-u-branicevu

Спортска недеља одржана је у првој седмици новембра месеца, односно од 03.11.2013. год. до 07.11.2013. године.

Спортске активности су реализоване по плану рада који је утврђен и усвојен Глобалним планом рада школе.

………………………………………………………

Letak-UNICEF-za-Projekat-Bezbedno-detinjstvo-1    24. и 25. X 2013. одржана су предавања ученицима петог разреда од стране полицијских службеника.

    У настојању да се унапреди ниво безбедности ученика и школе, Министарство унутрашњих послова и Министарство просвете, науке и технолошког развоја сачинили су заједничко пројекат „Безбедно детињство-развој безбедносне културе младих“,који има за циљ да омогући одрживи модел информисања ученика о безбедносној култури.

      Циљ овог пројекта је да полицијски службеници, кроз опредељене теме:, „Упознај полицију“, „Спречимо вршњачко насиље“, „У зачараном кругу дроге и алкохола“ и „Безбедно учешће деце у саобраћају“, представе ученицима петог разреда разлике и претње који угрожавају њихову безбедност, начин превенције и вештине остваривања безбедносне заштите.

     Предавања су била јако интересантна а пажња ученика задржана на највећем нивоу при чему су се ученици активно укључивали у разговор са полицијским службеницима што је показало заинтересованост ученика.

……………………………………………………………………………………………..

1375133_610655968997831_229055193_n     Поводом 18. X 2013. Светског дана борбе против трговине људима, уз волонтере Црвеног крста и представника полиције, ученицима осмог разреда приказана је тема „ТРГОВИНА ЉУДИМА“, а све у циљу превенције ризичног понашања. Ученички парламент је за ту прилику, у сарадњи са психологом школе, Маријом Николов, приредио пано са порукама усмереним упознавању ученика са овим проблемом.

………………………………………………………………………………………….

2013-10-14 11.38.27

Освежен ентеријер школе захваљујући креативности наставника Данила Булатовића.

 

 

………………………………………………………………………………………………………………

Дана 9.10.2013. предшколци установе „Наша радост“посетили су нашу школу и обишли ученике и учитеље у 4. разреду. Циљ посете је био зближавање и упознавање будућих првака са учитељима који преузимају следећу генерацију првака. Осмех на дечјем лицу је био најбољи показатељ оствареног циља.

……………………………………………………………………………………………………………..

Дана 8.10.2013. одржан је  састанак Ученичког парламента и том приликом одлучено је већином гласова да функцију председника ове школске године обавља ученица VII/1 Петра Стојановић. Желимо пуно среће у раду Ученичког парламента !

………………………………………………………

Ученици наше школе почели са обележавањем Дечије недеље.

 

021

Отварање „Дечије недеље“ започели су ученици 3. и 4. разреда 02.10.2013.

Једна група ученика делила је  беџеве и флајере у центру града, установама и занатским радњама. Флајери и беџеви су били јако лепо визуелно украшени од стране ученика а поред тога на њима су биле исписане поруке пријатељства.Сви суграђани који су добили поруку

пријатељства, од стране деце, нису скривали осмех и задовољство. Друга група ученика је  обишла Оштину града и посетила председника Новицу Тончев, где су јако топло и срдачно примљени, а затим сви заједно са председником општине су отишли и одгледали представу у СКЦ. На представу су учествовали сви ученици са територије општине Сурдулица  а такође, и наша школа је узела учешће за чији програм су се побринули библиотекарка школе ,Маје Стошић,

и наставник музичке културе , Негованом Вучковић .

DSC05095

IMG_0023

Дана 04.10.2013. ученици 4. разреда су обишли предшколску установу „НАШУ РАДОСТ“ у Сурдулици и Алакинцу где су ,такође, делили  флајере и беџеве у циљу развијања пријатељства и толеранције.Док су ученици 1. и 2. разреда као и ученици продуженог боравка украшавали школска дворишта кредама у боји у Сурдулици и Алакинцу.

 

1378493_600437083353053_2108155820_n

 

Ученици у подручној школи у Сувојници , овом приликом , организовали су маскембал.

 

 

………………………………………………………………………………………………………………..

1384217_599740560089372_740822968_n

Председник општине Новица Тончев је ромским ученицима, преко ромске невладине организације обезбедио нове уџбенике који су у подељени у петак 04. 10. 2013. год. у кабинету педагошког асистента Дејана Јакуповића.

……………………………………………………………………………………..

„Дан отворених врата“ за родитеље у ОШ „Вук Караџић“ сваког четвртка од 8:00 до 18 :оо. Родитељ ће ,уз договор са разредним старешином, моћи да присуствује неком од часова уколико за то умају жељу.

………………………………………………………………………………………
У току је припрема дечије недеље. У организацији ове посебне недеље биће укључени тимови: „Школа без насиља“, „Школско развојно планирање“ и „Инклузивно образовање“. Ученици ће још једанпут показати свој таленат, умеће и жељу за доказивањем, толеранцију, бригу и пажњу према свој деци а посебно према деци са посебном врстом подршке.

…………………………………………..

DSCN0491 У петак 20.09.2013. године,  у нашој школи, одржан је јесењи крос РТС под називом „Кроз Србију“. Леп, јесењи дан  допринео је општем расположењу и многобројним гледаоцима-навијачима.Као и обично,учествовало је велики број ученика од петог до осмог разреда а најуспешнији су:

Разред

Девојчице

Дечаци

 V
 1. Сабина Демић
 2. Тамара Јанковић
 3. Анита Јанковић
 1. Лазар Мицић
 2. Младен Михајловић
 3. Страхиња Спасић
 VI
 1. Анђела Ивановић
 2. Александра Илић
 3. Стефана Марковић
 1. Милорад Раимовић
 2. Александар Димитров
 3. Душан Мирчић
 VII
 1. Милица Стоичков
 2. Мила Миленковић
 3. Сара Салихи
 1. Данијел Лазаров
 2. Фернандо Шаћиревић
 3. Александар Илић
 VIII
 1. АнђелаМиловановић
 2. Мина Николић
 3. Јована Ристић
 1. Никола Миленковић
 2. Давид Џонић
 3. Стефан Спасић

………………………………………………………………………………………

 

………….

 

Постављен је распоред писмене провере знања ученика:

 

………………………………………………………………

Oд 16.09. 2013. почела је са радом школска кухиња .

……………………………………………………………….

 

1185310_582689145127847_244889808_n Дана 01. 09. 2013. са почетком у 9 часова одржан је свечани пријем првака у нашој школи . Уписани ученици су распоређени у три одељења која ће  водити учитељи: Снежана Мицић, Мирјана Радоичић и  Виолета Миленковић.