Ђак генерације

ШКОЛСКА 2022/2023.ГОДИНА

ШКОЛСКА 2021/2022.ГОДИНА

ШКОЛСКА 2020/2021.ГОДИНА

Сара Димитров

 

ШКОЛСКА 2019/2020.ГОДИНА

Анђела Димитријевић, ученица VIII/4 одељења, показала је изузетан успех из свих наставних предмета током читавог школовања. Истакла се одличним успехом, резултатима на такмичењима и особинама које сваки ученик треба да поседује. Поред успеха током редовне наставе, исказала се и у ваннаставним активностима. Достојно је представљала школу кад год је било потребно. Са ученицом каква је Анђела – истрајна, праведна, хумана, свестрана, креативна, вредна, посвећена, одговорна, искрена и поштена – било је задовољство радити.  

     Носилац је дипломе „Вук Караџић“, као и посебних  диплома  за српски  језик, математику, историју, хемију, физику, верску наставу, енглески и француски  језик.

       Као члан Омладинско – драмског  дечијег фронта  „Жар птица“ из Сурдулице  на међуокружном такмичењу у Лебану  освојила је награду за епизодну женску улогу у представи ,,Пепељуга у земљи чуда“.
        Две године узастопно награђивана је од стране Покрета горана Србије на литерарном конкурсу у Београду поводом 5. јуна – Дана животне средине.
       Трострука је добитница Светосавске награде коју додељује општина Сурдулица.

ШКОЛСКА 2018/2019.ГОДИНА

          Ања Спасић

         Ања Спасић је завршила основну школу а да је то изгледало као нешто лако и уобичајено. Она је управо тако и пратила наставу, ненаметљиво али пажљиво и активно. Била је тиха али приметна, амбициозна али без агресивности – на крају креативна и свестран. Посебно је пленила њена скромност и поред безбројних похвала, диплома, награда и оцена. Управо тај људски квалитет био је скопчан са искреном дечјом хуманошћу –била је веома поуздана у подршци и помоћи друговима. И све ово са лакоћом, која је извирала из зрелости и лепог васпитања уз мало стидљивости и дисциплинованог рада.

Показала је изузетан успех у савладавању школског градива и заслужила Вукову диплому као и остале специјалне награде.Свестраност ју је водила ка успесима посебно на такмичењима где је остварила изузетне резултате, долазивши до међународног нивоа.

Још од малих ногу показивала је интересовања ка кретивношћу при чему је показивала смисао за естетику, хармонију и добру композицију. Кроз школовање јавила се велика наклоност за техничке науке а посебна заинтересованост јавила се за графички дизајн што ју је отворило једно потпуно ново поглавље у животу.

Њена личност и квалитети су гаранција да ће Ања и у будућности, бележити успехе и сјајне резултате и да ће јој ласкаво звање ученика генерације бити подстицај.

 

ШКОЛСКА 2017/2018.ГОДИНА

Анастасија Поповић

ШКОЛСКА 2016/2017.ГОДИНА

 Петар Миленковић