Информатички кабинет

         

     Први кабинет ИР основан је 2007. године са популарним рачунарима Pentium III. Тадашњи кабинет бројао је 15 радних места. Још од тада владало је велико интересовање ученика за рачунарско знање.

Касније, 2009. год, кабинет бива проширен и модернизован новом технологијом и тада се први пут пуста у функцију „Дигитални кабинет“ , дониран од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Кабинет је тада опремљен са 25 радних јединица, пројектором, платном за пројекцију и интернет конекцијом.

Са новим кабинетом јавља се још већа заинтересованост  ученика. Поред заинтересованости ученика за изборни предмет Информатика и рачунарство, сваке године се повећава заинтересованост наставника осталих предмета да кабинет користе за мултимедијални час. Тако је кабинет намењен свим наставницима и ученицима када се за коришћење јави потреба.

За амбијент и украшавање кабинета заслужна је Сања Спасић, наставница ТИО и ИР. У учионици, поред едукативних постера, могу се наћи и ученички радови од  5. до 8. разреда. Радови су рађени на часовима ТИО и ИР, како на редовној настави, тако и на додатној. Сваки рад носи име и презиме ученика аутора јер су на тај начин оставили траг свог знања као пример будућим генерацијама. 

Све ово је урађено са циљем да се изнова буди заинтересованост ученика за дигиталним зањем.