Новости …

„ЗДРАВА ИСХРАНА ~ УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ“ НАГРАДЕ НА КОНКУРСУ
Матеја Спасов и Тијана Миленковић ученици III/2 (учитељица Виолета Станковић) , као и Андриана Стојановић, ученица III/1 (учитељица Данијела Момчиловић) награђени су на ликовном конкурсу Завода за јавно здравље „Здрава исхрана~улагање у будућност“ Данас, 04. децембра 2018. су им у свечаној сали установе која је организатор уручене дипломе и награде.
 „СЛИКОВНИЦА„ У I/4
Реализација пројектне наставе, пројекат „Сликовница“, у првом разреду, у подручном одељењу у Алакинцу. Учитељица Љиља Миленковић.
 
„ЧИСТ ВАЗДУХ – ДУБОК УДАХ“ у I/2
 

Део атмосфере у радовању продуктима пројектне наставе у I/2 ~Чист ваздух – дубог удах~ (учитељица Иванка Ристић)
.
„Од зрна до хлеба’’ у II/3
 

Ученици II3 (учитељица Виолета Милненковић) на часу народне традиције. Наставна јединица: ’’Од зрна до хлеба’’. Било једном једно малено зрно пшенице које се желело претворити у укусан хлеб… Ученици су уживали на овом часу (показали су своју маштовитост и креативност у прављењу различитих фигурица од теста. Били су јако радознали зато што су и сами учествовали у мешењу хлеба.

 

Oформљен Тим за превенцију злоупотребе дроге

Наша школа оформила је Тим за превенцију злоупотребе дроге. Трудимо се да на различите начине утичемо на јачање свести ученика о штетности наркотика како не би упали у зачарани круг зависности. Једна од активности усмерена овом циљу је и пано са порукама у холу школе.

 

 

Предавање „Борба против наркотика“

Дана 15. 11.18. у нашој школи одржано је предвање на тему „Борба против наркоманије“. Циљ је био да дете има свест да треба да одбије дрогу када му се понуди, да чврсто стоји иза тога и да зна шта све то са собом носи. Поред тога причало се о томе колико штетних последица са собом носи конзумирање наркотика, како се препознаје особа са већ узетим наркотицима, шта радити неко из школе ако примети да ученик користи или има код себе наркотике, каква је процедура и сл.

Предавачи су били стручњаци из  области: министарстава здравља, просвете, рада и социјалне политике, омладине и спорта, као и из полиције, судства и тужилаштва. Била су два тима која су истовремено држала предавања и наставницима и стручним сарадницима, у једној просторији, и ученицима у другој.

Предавање је било јако поучно и задржавало је пажњу свих слушалаца.

  

Олимписки час

На Олимпијским играма за младе у Буенос Ајресу бронзаном медаљом обрадовала је целу Србију, а данас су јој се посебно радовали малишани наше школе. Наша стрељашица Марија Малић била је део Олимпијског часа где се дружила са основцима и учила их правим олимпијским вредностима.

 

.

ДАНИ ШКОЛЕ

КОНЦЕРТ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ И ДРАГЕ ГОСТЕ НАШЕ ШКОЛЕ У ДИВНОМ АМБИЈЕНТУ

Концертом класичне музике полазника Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Врања, у свечаној атмосфери, заокружено обележавање овогодишњег школског празника – Дана Основне школе „Вук Караџић“ у Сурдулици. Сви запослени и велики број драгих гостију су, уз честитке председнице наше општине Александре Поповић и дивне звуке музичких инструмената, уживали у догађају. После концерта уследио је коктел и дружење присутних. Ова сјајна организација прославе Дана школе увертира је и подстицај за организацију јубилеја који ће се десити 2019. године.

КОНЦЕРТ ОЛИВЕРА КАТИЋА ЗА СТАРИЈЕ РАЗРЕДЕ-ДАН ШКОЛЕ

У оквиру Дана школе, одржан је концерт Оливера Катића на журци старијих разреда у фискултурној сали наше школе. За веселу атмосферу и добру журку побринули су се наши разпевани и разигрни матуранти.

НАГРАДЕ ЗА ЛИКОВНЕ И ЛИТЕРАРНЕ РАДОВЕ-ДАН ШКОЛЕ

На Дан школе директор је уручио награде за ликовне и летаралне радове који су освојили прва три места на конкурсу „Срећни смо што смо имали Вука“.

ПРИРЕДБА – ДАН ШКОЛЕ 2018.

Приредбу за Дан школе припремили су наши мали матуранти са настваницима: Драганом Нешић, Тамаром Стојановић, Владимиром Станкулић и Негованом Вучковић. Приредба је била необична и на сасвим реалан начин приказала  разне несташлуке и недоумице наших матураната које су нас насмејале до суза.

 

СТИГЛА НАСТАВНА СРЕДСТВА ЗА КВАЛИТЕТНИЈЕ ЧАСОВЕ  

Поводом Дана школе, а у  циљу побољшања квалитета наставе, купљена су нова наставна средства. 

за хемију

за географију

за биологију

 

 

 

 

 

.

ПРЕДАВАЊЕ „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

Представници Полицијске управе одржали четвртацима предавање на тему „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

ДУХ ВИТЕШТВА У ГАЛЕРИЈИ СКЦ-А

Дечја недеља у нашој школи пропраћена је многобројним активностима. Као крунисање слета, многих радионица, посета, песме, игре и драмских приказа послужило је дружење са ВИТЕЗОВИМА удружења „Заточник“. Ученици II1, II/2 и III/1 (учитељице: Снежана Мицић, Виолета Миленковић и Данијела Момчиловић) су присуствовали, у пратњи својих учитељица, овом догађају.

.

ДЕЧЈА ПРАВА И ГРАЂАНСКО ВАСПИТАЊЕ У СТАРИЈИМ РАЗРЕДИМА

На часовима грађанског васпитања се вредно радило током Дечје недеље. Ученици су са својом наставницом, Миљаном Јанковић, припремили дивне постере и још једном нас подсетили да су дечја права приоритет који сви треба да поштујемо.

 

 

.

“GDI SOLUTIONS DAY 2018.”

„GDI GISDATA“ је фирма која се бави софтверским решењима, информационим технологијама, као и пројектантским, технолошким и развојним стручним услугама. Са традицијом пословања од преко 25 година и преко хиљаду клијената, ГДИ је данас апсолутни средње-европски лидер у својој бранши. ГДИ у Србији послује путем фирме „GDI GISDATA“ у Београду, а ван Србије има око петнаест оперативних фирми у Хрватској, Мађарској, Словенији, Босни и Херцеговини, Македонији, Црној Гори, Албанији, Украјини и Холандији. У оквиру традиционалне годишње конференције “GDI SOLUTIONS DAY 2018.” која је одржана дана 18.09.2018. године у хотелу “Хилтон” у Београду, учесници и гости су били у прилици да виде велики број презентација и демонстрација ГДИ решења и технолошких платформи. На крају дана, вршено је извлачење и додела пригодних награда из делокруга „GDI SOLUTIONS“ гостима конференције. Један од представника општине Сурдулица, Жарко Искренов, освојио је награду која је општег карактера и намењена образовању деце виших разреда основне школе. Едукативни робот STEMI hexapod, намењен је увођењу деце у свет роботике и стицању основних знања из ове актуелне области. Награда је на пригодан начин уручена Данилу Булатовићу, директору ОШ “Вук Караџић” Сурдулица, уз присуство Александре Поповић, председнице општине Сурдулица, као и других званичника општине и школе.

У ПОХОДЕ НАЈСТАРИЈИМА

 Основна школа „Вук Караџић“ је са својим ученицима и наставницом Тањом Аризановић, у сарадњи са Црвеним крстом, првог дана Дечје недеље, отворила ову дивну манифестацију посетом Дома старих у Сурдулици. На тај начин обележила је и Међународни дан старих. Ученици су уз адекватан програм забавили кориснике дома и покушали да им смање осећај усамљености.

 

III/2 ПОЖЕЛЕЛО ЈЕ ДРУГАРИМА СРЕЋНО ДЕТИЊСТВО

 

Одељење III/2 (учитељица Виолета,Станковић) пожелело је приредбицом другарима срећно детињство. Публика је уживала у глуми, песми и игри, другог дана Дечје недеље.

 

.

ГОСТОПТРИМСТВО ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНЕ

Председница Општине Сурдулица Александра Поповић, као и увек у добром расположењу, са широким осмехом и срцем дочекала је ученике млађих разреда наше школе како би им пожелела најлепше жеље поводом Дечје недеље. Да би узвратили на дивном гостопримству ученици су председници даровали своје креације креиране талентом, али су уручили и уметничку слику као поклон школе, те све то крунисали групним искреним загрљајем.

 .

ПОЧЕТАК ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

 

Обележен почетак Дечје недеље плесом млађих разреда на,спортском терену школе.

 

 

.

МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ „КРЕФ“, ШТИП, МАКЕДОНИЈА 2018.

Са великим задовољством Вас обавештавамо дa je наша школа учествовала на Међународном филмском фестивалу „КРЕФ“ који је акредитован и подржан од стране Министарства просвете и Министарства културе Републике Србије. КРЕФ је Фестивал кратког едукативног филма. На овом међународном фестивалу, а по пласману са републичког, када је заузела треће место, учествовала је ученица осмог разреда Ања Спасић са ментором Сањом Спасић, у категорији од 10 до 15 година. Манифестација је одржана у Штипу 28. и 29. септембра 2018. у Мултимедијалном центру Универзитета „Гоце Дечев “ у Штипу.

 

Обележен Међународн дан писмености

      Поводом обележавања 8.септембра –Међународног дана писмености , ученици 6.разреда припремили су изложбу радова под називом „ Мој језик је мој мост“. Међународни дан писмености проглашен је још 1967. године у циљу да се сваке године, бар на тај датум, истакну важности читања и писмености у животу појединца и друштва у целини.
Према подацима УНЕСКО и других међународних организација од укупног броја неписмених у свету, две трећине су жене, а 113 милиона деца – на којима је будућност света.

 

ПРИЈЕМ ПРВАКА

         1. септембра  сваке године у нашој школи одржава се још једна велика свечаност, пријем првака. Директор школе и председница општине дали су поздравну реч нашим малишанима. Након тога уследила је приредба коју су организовали ученици млађег и старијег школског узраста са својим учитељима и наставницима. Програм је сваке године другачији али увек весео, забаван и маштовит, тако да будућим ђацима првацима остаје дуго у сећању.

……

 

У нашој школи, дана 29. и 30.08., одржан је семинар за све наставнике и учитеље. Семинар је био јако инспиративан и поучан за све присутне.

 

Обавештавају се родитељи будућих школараца – првака, да ће се 3.септембра 2018.год., са почетком у 9h, одржати свечаност испред школе поводом пријема првака.

Ученицима петог разреда биће саопштен распоред поделе по одељењима у 8h. Такође, сви остали ученици долазе у школу од 8 часова.

Срдачно очекујемо све ученике! Добро нам дошли у нову школску годину и пуно среће на путу освајања нових знања, успеха и доброг дружења!!!

Директор ОШ „Вук Караџић“ Данило Булатовић

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ОСМАКЕ!!

Распоређеност ученика по средњим школама биће видљиво 8.7.2018. на сајт http://www.upis.mpn.gov.rs/Cir/Pocetna, уносећи личну шифру ученика.

 

Ученици наше школе проширавају границе знања и на међунаросном нивоу !!!

Кратки едукативни филмић ученице Ање Спасић из 7. разреда пласирао се са републичког на међународно такмичење, у оквиру смотер КРЕФ. Ања ће нас у Штипу, у Македонији, са својом менторком, наставницом Сањом Спасић, представљати у септембру. Филмић је у прилогу и можете га погледати и „лајковати га“ јер се филмић , међуосталог, бори и за глас публике Ауторима срдачно честитамо!

https://www.youtube.com/watch?v=ST3qP4pZkzE&feature=youtu.be

 

ДОДЕЛА ВУКОВИХ ДИПЛОМА

 

Дана 28.6. 2018. директор школе Данило Булатовић уручио је „Вукове дипломе“  и награде  свршеним осмацима. Том приликом пожелео им је пуно успеха на предстојећем упису у средњој школи.

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ОСМАКЕ!!
Сви ученици који су полагали завршни испит већ у петак 22. јуна 2018. моћи ће да виде своје резултате.

Приговори се могу подносити у суботу  школској комисији и у понедељак  окружној комисији.

……………………………………………………….
Потребно је да у понедељак будете у 8:15  испред школе са овереном ђачком књижицом у којој је залепљена фотографија.  Поред прибора дозвољено је само уношење освежавајућег напитка. Желимо добру концентрацију и успешне резултате на завршном испиту.

 

ДА СУМИРАМО РЕЗУЛТАТЕ СА ТАКМИЧЕЊА !!!    ИЗВЕШТАЈ 2018

СПИСАК УЏБЕНИКА ЗА ПРВИ РАЗРЕД

Вуковци и даље блистају !!!

У Чачку је 2. јуна 2018. године одржана Републичка смотра талената. Међу 400 учесника из целе Србије нашле су се и ученице  осмог разреда Лана Поповић и Анастасија Поповић. Оне су на овом такмичењу представљале нашу школу, али и Регионални центар за таленте из Врања. Учесници овог такмичења најпре су решавали тестове, а након тога бранили своје истраживачке радове. Лана и Анастасија су се такмичиле из област енглеског језика.  Оне су у генералном пласману заузеле треће  место.

Све честитке ученицама и похвале што  се на још једном оволиком скупу чује за нашу школу. Све похвале наставници Тамари Стојановић за несебично залагање. Браво !!!

Награде за младе „Горане“ !!!

На пригодној свечаности у седишту Покрета горана Србије , одржаној 12.06.2018.године, уручена су признања најуспешнијима на наградном конкурсу за прозни састав, песму, цртеж, карикатуру, плакат, фотографију и еколошку поруку поводом обележавања 5. јуна, Светског дана заштите животне средине. Том приликом присуствовали су  награђени ученици наше школе. Браво за несебични труд и честитке ученицама и њиховим менторима Иванки Ристић и Ирени Антић !!!

 

 Негујмо пријатељство!!!

 

Ученици шестог и седмог разреда су са својом наставницом Миљаном Јанковић, на часовима грађанског васпитања још једном показали вредност пријатељства и урадили предивне постере који ће украшавати њихове учионице, а поруке измамити мио осећај у свачијем срцу.

 

Спортске активности младих-Окружни такмичење

11. јуна 2018. екипе састављене од ученика 2. и 4. разреда учествовале су на окружном такмичењу „Спортске игре младих“ у Врању. На ентузијазму и вредном раду честитамо свим ученицима као и њиховим тренерима, учитељима Југославу Миленковићу  и Синиши Миленковићу, а екипи 4. разреда честитамо освојено ПРВО МЕСТО и пласман на републичко такмичење.

Књижевно вече петака за крај школске године !!!

Ученици 5. разреда свој таленат за песму, игру, глуму показали су на књижевној вечери одржаној у четвртак, 7. јуна. Кроз песму и стихове пренели су нам поруку о томе шта све на свету деца желе, шта их то мучи и не да мира. Ово је такође и мали поклон љубави свим  нашим малим и великим матурантима којима желимо много среће и успеха у даљем школовању. Ментор   је њихова наставница српског језика Жаклина Станојковић.

 

Другарско вече

Још једна прелепа прослава. Ученици четвртог разреда славили су „Другарско вече“. Иако су мали, показали су како  младост  уме да игра и пева. Провод је био фантастичан, а и декорација није изостала.

  

Прослављена „Мала матура“! Феноменално!!!  Сви задовољни!!!

Још један у низу успех четвртака !!! Браво!!!

Данас је још једна генерација уз трубаче  младим крилима полетела ка озбиљнијим изазовима живота !!!

Ново за осмаке!!!

Све информације о упису у средње школе, начину бодовања, конкурсу, правилнику о упису и сл. можете добити од разредних старешина или у одељку „Завршни испит“ овог сајта.

МАСКЕНБАЛ – „ИСТОРИЈСКЕ ЛИЧНОСТИ“

Дана 14. 05. 2018. године одржан је маскенбал под називом „Историјске личности“. Реализатори су били ученици VII и VIII разреда са својом наставницом историје Тањом Аризановић. Учесници су кратком причом представили личност чији костим носе и период у коме је она живела. Жири је имао задатак да изабере најоригиналнији перформанс и додели диплому за I,II и III место за најоригиналнији костим, најкреативнију маску и најбоље маскирано одељење. Честитамо награђенима, али и свим осталим учесницима јер су самим учешћем остварили победу !!!

 

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА – ТРШИЋ

Богдан Нешић и Анастасија Вељковић су са наставницом Драганом Нешић били део републичког такмичења из језика које се одржава у Тршићу.

За осмаке !!!

На сајту http://www.mala-matura.com налазе се бесплатни онлајн курсеви намењени за припрему  ЗАВРШНЕ МАТУРЕ. 

 

ПАМЕТНО И БЕЗБЕДНО НА ИНТЕРНЕТУ

Дана 25.5. у нашој школи одржано је предавање на тему „Превенција дигиталног насиља“ чији су учесници били родитељи и ученици 5. и 6. разреда, а предавачи Весна Димитријевић и Емина Бековић, представнице Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Циљ предавања био је подстицање паметног и безбедног коришћења нових технологија.

 

Национални контакт центар за безбедност деце на интернету  19833

Успешно реализована тродневна екскурзија осмака.

Искуство више !!!

Ученици наше школе чији су радови приказани у часопису „Витез“ позвани су на гостовање на XVI београдски фестивал писаца „Витезово пролеће“ . 

50. републичка смотра рецитатора у Ваљеву !!!

На 50. републичкој смотри рецитатора у Ваљеву ученице наше школе су заблистале. Све похвале Нађи Ристић (7.раз.) и  Петри Лазаревић (2. раз.) које су добиле огромне аплаузе публике и све похвале жирија. Такође, све похвале и за њихове педагоге Драгану Нешић и  Данијелу Момчиловић. Браво !!!

Обележен Светски дан Црвеног крста !!!

Поводом 08. маја, Светског дана Црвеног крста, чијем је обележавању посвећена читава недеља, одељење II1 је организовало хуманитарну акцију „Друг другу“ која се огледа у прикупљању гардеробе и играчака за сиромашну децу. Акцију подржао Црвени крст.

Такмичења из енглеског језика !!!

Дана 13.04. ученице Лана Поповић   и Анастасиа Поповић учествовале су на Републичком такмичењу из енглеског језика. Такмичење је одржано у Ћуприји, а ученице су постигле добре резултате пласиравши се међу првих десет. Честитамо Лани, Анастасији и наставници Тамари Стојановић !!!

Дана 12.04. одржано је такмичење „Талената“ из енглеског језика у Врању. Представници наше школе на овом такмичењу биле су  Лана Поповић и Анастасија Поповић (ученице 8. разреда). Ученице су заблистале на такмичењу. Лана је освојила  прво место, а Анастасија друго. Овим су се ученице пласирале  на Републичко такмичење које ће се одржати 2. јуна. Све честитке и похвале и ученицама и наставници Тамари Стојановић !!!

 

Пласмани на такмичењима се и даље нижу !!!

На окружном такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ ученици наше школе донели две сребрне медаље и то: Матеа Спасић  и Нина Радивојевић. Браво на овако лепом успеху и ученицима и наставницима.

Успех наших малишана се наставља !!!

Цртеж наше Софије, ученице другог разреда, изашао у „ Витезу“, у оквиру конкурса „Витезово црталиште“. Браво за Софију и њену учитељицу, али и за све остале вредне другаре који неуморно раде!

Успешно реализована једнодневна екскурзија 2. разреда на релацији Сурдулица – Свилајнац

Угледни час учитељице Славице Богдановић

 

Дана 9.5.18. учитељица Славица Богдановић је одржала угледни час у свом одељењу. Тема угледног часа била је „Свитац тражи пријатеља“ вођена техником „Шест шешира“.

 

 

 

Успех ученика на такмичењу „Мислиша“

Успешно реализована дводневна екскурзија 6. разреда на релацији:

 I дан: Сурдулица – Крушева – Краљево – Ваљево

II дан: Ваљево – Тршић – Шабац – Сурдулица

 

Такмичење из ТИО и ТТ

 

Дана 24.04.2018. одржано је окружно такмичење из ТИО и ТТ. На такмичењу су учествовали ученици наше школе од 5. до 8. разреда, а Николина Момчиловић ( 6. разред) освојила је III место (ментор Сања Спасић) и Лазар Дојчиновић (5. разред) освојио је III место (ментор Петар Јанковић). Све похвале ученицима и наставницима и пуно среће на републичком такмичењу.

 

 

Такмичење „Шта знаш о саобраћају“

У суботу 21.04.2018. у нашој школи одржано је оштинско такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Том приликом ученици наше школе освојили су јако добре резултате и то:

Екипа „А“

1.Љубица Савић  ( IV разред) – I место

2.Огњен Јанковић ( IV разред) – II место

Екипа „Б“

3.Матеа Спасић ( IV разред) – I место

4.Нина Радивојевић ( V разред) – I место

5.Јелена Митровић ( V разред) – II  место

Екипа „Ц“

6.Ања Спасић  (V разред) – II  место

Све похвале наставницима ТИО и ТТ на несебичном залагању и пуно среће у даљем такмичењу.

 

 

 

Mатематичко такмичењe „Мислиша“ 

На математичком такмичењу „Мислиша“  ученице наше школе добили похвале и сертификате. Честитамо свим ученицима!

 

 

 

 

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ „КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“

 

Дана 15.04. у нашој школи одржано је  окружно такмичење „Књижевна олимпијада“ на којем је ученица Марта Стојановић заузела 3. место. Честитамо Марти и њеној наставници Драгани Нешић !!!

 

 

ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

На окружној смотри рецитатора „Песниче народа мог“ бриљирали сурдулички ученици, па ће они и представити регион на републичкој смотри у Ваљеву.

*млађи школски узраст 1. место – Петра Лазаревић (учитељица Данијела Момчиловић)

*старији школски узраст 1. место – Нађа Ристић (наставница Драгана Нешић) 

 Честитамо свима и желимо успешно републичко такмичење.

 

СВЕТСКИ ДАН РОМА

 

Дана 13.04. у нашој школи обележен је Светски дан Рома уз адекватан програм који је са ученицима ромске националности припремио педагошки асистент Дејан Јакуповић.

 

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ !!!

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ ЗА ОСМАКЕ ОДРЖАЋЕ СЕ  13. и 14.04.2018. ГОДИНЕ ПО СЛЕДЕЋЕМ РАСПОРЕДУ:

 • МАТЕМАТИКА 12.00 -14.00 часова (петак 13.04.2018.године)
 • СРПСКИ ЈЕЗИК 00 -11.00 часова (субота 14.04.2018.године)
 • КОМБИНОВАНИ ТЕСТ 11.30 – 13.30 часова (субота –14.04.2018.године)

УЧЕНИЦИ ТРЕБА ДА СЕДЕ НА МЕСТУ СА РЕДНИМ БРОЈЕМ КОЈИ ОДГОВАРА РЕДНОМ БРОЈУ СА ЈЕДИНСТВЕНОГ СПИСКА УЧЕНИКА.

 УЧЕНИЦИ ТРЕБА ДА ДОЂУ 15 МИНУТА ПРЕ ПОЧЕТКА ИЗРАДЕ ТЕСТА

  • СА СОБОМ ПОНЕТИ САМО :
  • ПРОПИСАН ПРИБОР ЗА КОМБИНОВАНИ ТЕСТ- ГРАФИТНА И ХЕМИЈСКА ОЛОВКА И ГУМИЦА
  • ПРОПИСАН ПРИБОР ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК – ГРАФИТНА И ХЕМИЈСКА ОЛОВКА И ГУМИЦА
  • ПРОПИСАН ПРИБОР ЗА МАТЕМАТИКУ – ГРАФИТНА И ХЕМИЈСКА ОЛОВКА , ГУМИЦА,ЛЕЊИР, ТРОУГАО И ШЕСТАР
  • ЂАЧКУ КЊИЖИЦУ (СА ОВЕРЕНОМ ФОТОГРАФИЈОМ)
 • ЗАБРАЊЕНО УНОШЕЊЕ МОБИЛНИХ ТЕЛЕФОНА ИЛИ ДРУГИХ АПАРАТА .
 • ОД ЛИЧНИХ СТВАРИ ДОЗВОЉЕНО ЈЕ УНЕТИ ВОДУ ОДНОСНО ОСВЕЖАВАЈУЋИ НАПИТАК

ДРАГИ  УЧЕНИЦИЖЕЛИМО ВАМ МНОГО УСПЕХА ,ОСВОЈЕНИХ БОДОВА И НАРАВНО,СРЕЋЕ .

 

У СУСРЕТ УСКРСУ

 

ВАСКРШЊА ИЗЛОЖБА НАЈУСПЕШНИЈИХ ЛИКОВНИХ РАДОВА У ХОЛУ НАШЕ ШКОЛЕ

 

РАДИОНИЦА „ВАСКРШЊА ЧАРОЛИЈА“

 

Полазници припремног предшколског одељења (васпитачица Јасмина Марковић) наше школе су са старијим другарима, ученицима IV/2, (учитељица Душка Ђокић) у част Васкрса реализовали радионицу „Васкршња чаролија“.

 

 

ВАСКРШЊИ КУТАК ПОЛАЗНИКА ВЕРОНАУКЕ

 

ВАСКРШЊИ КУТАК ПОЛАЗНИКА ВЕРОНАУКЕ ПОД БУДНИМ ОКОМ ВЕРОУЧИТЕЉА НИКОЛЕ ПЕТРОВА И НАСТАВНИЦЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА МОМЧИЛОВИЋ ЈЕЛИЦЕ.

 

 

 

 

 

Одржано републичко такмичење „Дабар“

Републичко такмичење „Дабар“ одржано је 17.марта истовремено у Београду, Новом Саду, Крушевцу и Нишу. Наша школа је имала свог представника Јовановић Милицу, ученицу шестог разреда, која се такмичила у Нишу. Све похвале ученици и наставници Сањи Спасић.

 

 

 

 

 

 

 

Реализација пројекта  „Save the children“ у Биновцу

 

У току марта  реализована је једна од фаза пројекта  „Save the children“ у Биновцу. Том приликом ученицима је подељен школски прибор.

 

 

 

Kвиз петака „Прича о Робинзону“

 

Мотивисани романом Данијела Дефоа, ученици 5. разреда су са својом наставницом српског језика Жаклином Станојковић припремили квиз под називом „Прича о Робинзону“ .Ученици су своје одушевљење прочитаном књигом показали бројним тачним одговорима, а поред тога се и лепо забавили гледајући детаље из истоименог филма и дајући одговоре о филму.

 

Мали манекени – ОСМОМАРТОВСКА МОДНА РЕВИЈА ЗА МАМЕ

 

Учитељица Данијела Момчиловић, одељење II/1 у сарадњи са наставницом енглеског језика Горданом Миленковић, спровело је малу модну ревију.

 

 

 

Радионица са татама  „МАМИ НА ПОКЛОН“

 

Одржана је радионица са татама  „Мами на поклон“ у режији учитељице Снежане Мицић.

 

 

 

Осмомартовска приредба у нашој школи

Одељење I/2

Одељење II/2

Одељење III/2

Алакинце

 
 
.
.
,
.
.
.
.
.
.
Међународни дан матерњег језика

 

Дана 22.02.2018. у 11:55ч обележен је Међународни дан матерњег језика у библиотеци ОШ „Вук Караџић“ у Сурдулици под слоганом „Богаћење речника и обнављање познатих имена књижевног стваралаштва“.

Међународни дан је обележен у организацији професора разредне наставе Маје Стошић. Одржана је радионица са ученицима 8. разреда.

 

Aктивност: „Пуна срца љубави и другарства“
 

Парламентарци са психологом Маријом Николов и педагошким асистентом Дејаном Јакуповићем реализовали дивну активност – „Пуна срца љубави и другарства“,  чији ће продукти, срца од стиропора, красити хол школе у наредним данима.

 

 ОБУКА „ПРЕВЕНЦИЈА ОСИПАЊА ДЕЦЕ ИЗ СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА“
 

              Наша школа ове године учествује у пројекту „Доступно и квалитетно образовање за дечаке и девојчице Роме“ који спроводи организација „Save the children“ CIP i COP. На једној од низа обука које ће се реализовати је и обука „ПРЕВЕНЦИЈА ОСИПАЊА ДЕЦЕ ИЗ СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА“, а која се тренутно дешава у Београду. Представнице наше школе су психолог школе Марија Николов и школски педагог Тамара Христов. Желимо им стицање нових знања и искустава која ће, када нам их пренесу, обогатити наш рад.

 

 

 

 

 

 

 

Драги наши ученици,

У понедељак, 12.01.2018. године почиње друго полугодиште. За ученике млађих  разреда настава ће бити у 8 часова, тј. у преподневној смени. Ученици старијих разреда у школу полазе у поподневну смену у 13 часова.

Свим ученицима желимо много успеха у другом полугодишту.

 

 

САВИНДАН

Пригодан програм којим је дочекан славски колач припремили су ученици 4.разреда са учитељицама  Иванком Ристић и Душанком Ђокић уз техничку подршку Аризановић Тање и Вучковић Негована.

За пријатну атмосферу и послужење побринули су се овогодишњи кумови  Зоран Јовановић и Љубинка Јовановић уз свесрдну помоћ свих запослених у школи.

Посебну част указала нам је председница општине Александра Поповић, којој и овом приликом захваљујемо на најлепшим речима и похвалама упућеним свима нама. 

Колектив ОШ „Вук Караџић“ још једном свима честита школску славу.

 

СВЕТОСАВСКА ПРИРЕДБА УЧЕНИКА I – IV РАЗРЕДА У АЛАКИНЦУ

 

 

……….

Ликовни и литерарни радови – конкурс

На ликовном и литерарном конкурсу СВЕТИ САВА ПРИНЦ, ДУХОВНИК, ПРОСВЕТИТЕЉ ученици ОШ ‚‚Вук Караџић“ награђени су за своје радове од стране Градске библиотеке  ‚‚Радоје Домановић“.

За најбоље ликовне радове награде су добили:

Теодора Николић, ученица 8/4  – прва награда
Анђела Марков, ученица 7/3      – друга награда
Андреја Јанковић, ученица 6/1   – трећа награда
За најбоље литерарне радове награђени су:
Анастасија Веселиновић, ученица 5/2 – прва награда
Анђела Димитријевић, ученица 6/4      – друга награда
Сара Стојковић, ученица 5/1                 – трећа награда

Честитамо награђеним ученицима и њиховим наставницима: Петру Петровићу, наставнику ликовног, Жаклини Станојковић и Ирени Антић, наставницама српског језика.
……………….

 

 

 

 

………………….

 

ЛИКОВНИ РАДОВИ УЧЕНИКА УЛЕПШАВАЈУ  ХОДНИКЕ ШКОЛЕ

СВЕТОСАВСКА ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА – УРУЧЕЊЕ НАГРАДА

 

Награде за ликовне радове добили: Леа Васић II/2 – учитељица Виолета Станковић, Андријa Ђикић II/2 – 2. место – учитељица Виолета Станковић, Петар Стојиљковић VI/5 – 3. место – разредни старешина Драган Станисављевић

 

 

 

 

 

 

 

 

KВИЗ – ЖИВОТ И РАД СВЕТОГ САВЕ

 

Поводом обележавања Светосавске недеље 24.јануара одржан је квиз – ЖИВОТ И РАД СВЕТОГ САВЕ. Такмичари су били ученици 6. разреда. Квиз је припремила и реализовала Ирена Антић, професор српског језика уз подршку Владимира Станкулића и Дејана Јакуповића. Квиз се састојао од 5 игара – АСОЦИЈАЦИЈЕ, БРЗЕ ПИТАЛИЦЕ, ПОКАЖИ ШТА ЗНАШ, ИГРА ПАРОВА и ОТКРИВАЛИЦА. Регуларност такмичења пратио је жири у састау: Никола Петров, вероучитељ, Тамара Христов, педагог и Миљана Јанковић, професор.

Прво место освојило је одељење 6/1, друго место одељење 6/4, а треће место припало је одељењу 6/2.

 

ЗАСИЋЕНИ И НЕЗАСИЋЕНИ УГЉОВОДОНИЦИ 

 

Угледни час из хемије на тему ЗАСИЋЕНИ И НЕЗАСИЋЕНИ УГЉОВОДОНИЦИ одржала је наставница Биљана Антић, проф. хемије 18. 01. 2018. године у одељењу VIII/2. Часу су присуствовали Данило Булатовић, директор школе и Тамара Христов, педагог школе.

 

 

ГОСТОВАЊЕ ОДЕЉЕЊА II/1 У ПУ „НАША РАДОСТ“

Тим за културну и јавну делатност и одељење II/1 (учитељица Данијела Момчиловић), у циљу промоције школе, посетили су ПУ „Наша радост“ тзв. Старо обданиште и представили се програмом под називом „Новогодишња честитка“ коју су извели ученици овог одељења под вођством своје учитељице. Психолог школе Марија Николов и педагошки асистент Дејан Јакуповић, чланови Тима за културну и јавну делатност, били су техничка подршка у реализацији овог гостовања. Велика захвалност од стране свих посредних и непосредних учесника у реализацији овог догађаја упућена је директору школе Данилу Булатовићу за несебичну подршку и подстицај за даљи рад.

ПРЕДСТАВА „ПЕПЕЉУГА“ НА РОМСКО-СРПСКОМ ЈЕЗИКУ

 

Поводом Васуљице, најпознатијег празника православних Рома у Србији, асистент  Дејан Јакуповић је са ученицима ромске националности припремио  представу на ромско – српском језику.

 

 

Тим за самовредновање поклонио приредбу првацима

Део Тима за самовредновање који се бави облашћу „Подршка ученицима“ (учитељица Данијела Момчиловић, библиотекар Маја Стошић и наставница енглеског језика Гордана Тасић) поклонио је приредбу првацима која је богата садржајима који прате градиво предмета Свет око нас за први разред. Надамо се да су наши најмлађи уз игру и дружење утврдили садржаје које су обрађивали са својим учитељицама.

 

 

Обавештење !!!

Обавештавају се ученици да се у школу полази 09.01.2018. год. и то млађи разреди од 8ч, а старији од 13ч.

 

 

Подела пакетића припремној предшколској групи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Новогодишња приредба у подручном одељењу у Биновцу


 

 

 

>>>

 

 

Музички тобоган 2017.

Последњи наставни дан у овој години ученици 5.разреда ,заједно са својим разредним старешинама , провели су учествујући у музичком тобогану.Тобоган је замишљен тако да у првој игри ученици одговарају на питања,у другој погађају песму,а у трећој се такмиче показујући своје гимнастичке и спортске способности. Сви су дали све од себе да буду најбољи, а  победила је игра и добро  расположење.Организатор тобогана је наставница српског језика и књижевности Жаклина Станојковић,а несебичну подршку пружили су јој ученици целог 5.разреда,разредне старешине , наставници музичке културе и физичког васпитања.

Новогодишња приредба у I/1

 

Новогодишњу приредбу спремили и ученици I/1 са учитељицом Мицић Снежаном.

 

 

 

 

Новогодишњи маскенбал II/2

 

Новогодишњи маскенбал су организовали ученици  I/2 са учитељицом Мирјаном Радоичић. На овај начин испратили су стару годину са жељом да нова буде још боља и лепша.

 

 

Журка под маскама у IV2

 

Ученици IV/2  са учитељицом Иванком Ристић приредили опроштајну журку под маскама и тако испратили стару годину. Уједно су честитали свима Нову годину и предстојеће празнике.

 

 

Радионица – МАЛИ ПРИНЦ

„Мали Принц“ је књижевно дело за децу и одрасле. Тешко га је разумети, али се уз мало труда и маште може и доживети.

На часовима српског језика и  ликовне културе мали плавокоси дечак је оживео на папирима оних који ће покушати да у души заувек остану деца.

Радионицу су предводили Драгана Нешић, наставница српског језика и Петар Петровић, наставник ликовне културе.

Новогодишње чаролије

 

Заједничком радионицом ученика III/2  и IV/2 са учитељицама Славицом Богдановић и Иванком Ристић дочарана је новогодишња чаролија уз паковање поклона.

 

 

 

Пишите Деда Мразу – стигле честитке

Ученици наше школе учествовали су на кокурсу „Пишите Деда Мразу“. Одговор „Ч“ као најбољим жељама стигао ученицима II/1 и IV2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Промиција књиге „ВЕСЕЛА ВЕШТИЦА НИКА“

Сарадњом школске и градске библиотеке, почетком децембра, организовано је гостовање ПЕСНИКИЊЕ ЛЕЛЕ СТОЈАНОВИЋ из Ниша која је представила своју књигу „Весела вештица Ника“.

 

 

 

 

 

 

 

 

У сусрет празницима

 

 

Највећа дечија радост – украшавање учионице  IV/2 са учитељицом Иванком Ристић.

 

 

 

Цртеж ученика Илије Вељковића  изашао у часопису „Школарац“ – понос другара II/1 и учитељице Момчиловић Данијеле! 

 

 

 

 

 

 

 

Новогодишњи мјузикл

Новогодишњи мјузикл у организацији учитељице Крумов Данијеле и ученика другог разреда.

 

 

 

Материце-један од највећих хришћанских празника обележили и ученици наше школе.

 

Ученици веронауке су заједно са вероучитељем  Николом Петровим присуствовали литургији  у цркви Св Ђорђа. Том приликом ученици су дали свој допринос кроз рецитал и хорско певање.

 

 

 

У понедељак „Материце“ обележене и у нашој школи.

 

 

 

Верско значење празника „Материце“

Обавештавају се ученици да ће се у петак, 22.12.2017.год, са почетком у 20ч , у атријуму школе организовати журка.   Журку организује Ученички парламент школе и позива све другаре од 5. до 8. разреда да дођу на дружење и забаву. Цена улазнице је 50 динара.

Подељене захвалнице ментору и ученицима који су учествовали на информатичком  такмичењу „Дабар“.

ПОЛАЗНИЦИ ВЕРОНАУКЕ ОБЕЛЕЖИЛИ ДЕТИЊЦЕ

Вероучитељ Никола Петров је са својим полазницима, а у сарадњи са учитељицама: Данијелом Момчиловић, Снежаном Мицић, Мирјаном Радоичић и Виолетом Станковић, обележио један од низа православних празника који претходе највећем православном празнику Божићу. Учитељице су са одабраним ученицима својих одељења дале ученицима веронауке на дар рецитације о деци, везале децу по традиционалном обичају, а деца се откупила скромним послужењем. Атмосфера је била дивна.

 

                                           ПРОЧИТАЈ И САЗНАЈ – Православно веровање у празник

 

У недељу, 17.12.2017. на Детињце, деца 8. разреда су  са вероучитељем Николом Петровим  спремила колач и славско жито у име све деце наше школе. Присуствовали су и свечаној литургији  у цркви Св. Ђорђа  где су пресекли колач и присутне послужили тим колачем и славским житом.

После литургије  су посетили дечије одељење и диспанзер Градске болнице  у Сурдулици и поделили деци пригодне поклоне за њихов празник.

 

 

 

 

 

 

У току упис на бесплатне онлајн обуке из математике и програмирања

 

Обука је намењена ученицима 5,6,7. и 8. разреда. Обуку спроводи Фондација „Центар за младе таленте“ из Новог Сада. Све информације можете погледати линк

 

 

 

…………………………………..

11.12.2017. одржан је састанак Вршњачког тима.

Реализоване активности:

 • ученици су направили рекламу Вршњачког тима
 • ученици су направили САНДУЧЕ ПОВЕРЕЊА чиме су дали прилику ученицимa у школи да кажу нешто о својим проблемима, похвале, критикују, питају или разреше неку своју дилему.

 

………………………………….

            Дана 8.12. 2017. год. учитељица Иванка Ристић са својим одељењем IV2 одржала је радионицу „Лутакарско позориште“ којој  је присуствовао директор школе Данило Булатовић. Радионици су присуствовали и  у њој активно учествовали сви ученици и тиме остварили циљ- прављење лутака и њихово анимирање. Међу луткама су се нашле: марионете – лутке на концима, гињол – ручне лутке, јавајке – лутке на штапу, лутке трикови и лутке сенке.

Ученици су уживала у делу свог стварања и још једанпут показали своју разнолику креативност.

………………………….

Објављени прелиминарни резултати за такмичење „Дабар“ !!!

МИЛИЦА ЈОВАНОВИЋ,  ученица VI4, пласирала се на републичко такмичење из информатике у категорији „Дабарчић“. Милица је успела да се пласира на ранг листу међу  две стотине ученика од укупно 14.157 ученика који су се такмичили широм Србије. Јако смо поносни на Милицу што ће представљати нашу школу на републичком такмичењу. Све честитке и велико БРАВО за Милицу и њену наставницу Сању Спасић.

Осталим учесницима све похвале на учешћу, а своје резултате, као и решења, могу видети на следећем линку: http://dabar.edu.rs

……………

Дана 27. и 28. 11. 2017. Ватрогасно друштво одржало је предавање ученицима 4. и 6. разреда. Циљ предавања био  је како се снаћи у случају поплава, пожара, земљотреса или неке друге непогоде. Ученици су пажљиво слушали, активно се укључивали у разговор и као резултат свега добили ново искуство и  научили која су то најбезбенија места у случају непогода. 

 

 

…………..

 

Дана 28.11.2017. психолог школе Ирена Николић одржала је предавање у 6. разреду о толеранцији и уважавању различитости. 

 

 

 

………..

Дана 23.11.2017. психолог школе Марија Николов одржала је са ученицима трећег и четвртог разреда  предавање на тему „Различитост и једнакост деце“ уз приказ видео садржаја везаних за наведену тему.

 

 

 

 

 

 

ВИШЕ

 

…………

Дана 23.11.2017.  одржано је информатичко такмичење „Дабар“ у 6. и 7. разреду под менторством Сање Спасић. Ученици су били одушељени такмичењем, а посебну драж им је дало такмичење јер је било онлине са временским ограничењем од 40 мин. После такмичења ученици су показивали своје одушевљење и са узбуђењем ишчекују резултате. 

Најбољи такмичари са школског такмичења пласираће се на републички ниво . Републички ниво такмичења за ученике од 5. до 8. разреда основне школе одржаће се 24. 02. 2018. године, истовремено у Крушевцу, Нишу, Новом Саду и Београду.

……….

Од понедељка 20.11. почиње такмичење информатичког знања „Дабар“.  Такмичење ће трајати целе недеље,а резултати ће бити саопштени 3 радна дана по завршетку такмичења.

СРЕЋНО СВИМ ТАКМИЧАРИМА !!!

 

 

 

………………………

…………………………….

Обележавање Дана школе !!!

Трећи дан …

Додела захвалница ученицима који су учествовали у изради постера за Дан школе.

 

 

 

Данас су подељене и награде ученицима за  најуспешније радове.

 

 

ВИШЕ

 

 

 

 

Радионица са ПШШ

 

Ученици Пољопривредно-шумарске школе са проф. Јасминком Ристић реализовали су радионицу са ученицима 4. разреда на тему „Домаће и дивље животиње“. Посвећеност радионици била је максимална како од ученика средње школе тако и ученика наше школе. 

 

 

Други дан …

Свечана академија школе

Поводом обележавања тридесет осмог рођендана наше школе и ове године је организован пригодан програм . У низу активности које су планиране за целу недељу морамо поменути и посебно истаћи свечану академију под слоганом  „Вук – наше име и наш понос“. 

Програм који су имали прилике да виде сви ученици, наставници, родитељи и грађанство реализовали су ученици VIII разреда са наставницом Јадранком Лазаревић. Он је спој рада драмске, рецитаторске и хорске секције наше школе.

Академија је, пре свега, имала образовни карактер, да научимо или се још једном подсетимо величине и значаја  Вука Караџића. Након уводног дела и срдачних добродошлица, уследила је прича о развоју школства нашег краја до данас, која је употпуњена драмским приказом са темом из Вуковог живота, а на крају се све завршило плесом давно заборављених додола и народним лирским песмама које имамо баш захваљујући Вуку. 

 

Посета Ученичког парламента из Гимназије

      Другог дана обележавања  Дана школе, одржан је заједнички састанак Ученичког парламента из Гимназије и Ученичког парламента из наше школе. Том приликом су се ученици договарали за заједничку активност, размењивали искуства и дружили се.

 

 

 

 

 

 

Први дан …

Првог дана,  6.11.2017.год. одржан је квиз знања из Историје, поводом Дана школе, а у знак сећања на наставника историје,  Александра Микића.

У квизу су учествовали ученици 6, 7. и 8. разреда са различитим активностима.

Ученици 6. разреда радили су тест знања из историје, ученици 7. мапе ума, а ученици 8. разреда квиз знања под називом : „Узор- вечна инспирација“.

 

Следећа активност поводом Дана школе било је едукативно дружење са припадницима ТШ  „Никола Тесла“ из Сурдулице. Том приликом ученици су имали прилике да сазнају нешто о саобраћају и возилу. Они најхрабрији провозали су круг у аутомобилу, као возачи, док су сувозачи били инструктори из Техничке школе.

 

 

Свечано обележавање Дана школе почело је у 19:00 ч у Хотелу „Србија“ и том приликом поред  наставног и ненаставног  кадра школе били су присутни гости школе.Том приликом добрим расположењем и ведрим духом прослављен је још један рођендан школе.

 

 

 

……………………………………………………………………………………….

На велико изненађење свих запослених  ученици 7. разреда су самостално напрвили постере користећи своју машту уз прецизиране инструкције наставнице Сање Спасић. Постери су првог дана обележавања Дана школе изложени у холу школе, распоређени по спратовима, што је изазвало велико одушевљење код осталих ученика. Сам тај садржај постера је заправо упознао  све ученике, учитеље, наставнике и остале раднике са сатницом одржавања активности поводом Дана  школе. 

Најлепши постер одабран од комисије,који су урадили ученици Богдан Нешић и Никола Станковић, представљаће водећи постер током ових дана и постављен је  на самом улазу у школу. Сви ученици који су учествовали у изради постера биће награђени за креативност, труд и ангажовање.

 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………….

У протеклој недељи, почевши од 25.10.2017,  припадници МУП-а одржали су едукативна предавања учницима 4. и 6. разреда на тему „Бзбедност деце“. Том приликом ученици су упознати са опасностима које вребају свуда око њих, али  су и научили на који начин да избегну опасност, како да реагују ако до ње ипак дође  и коме се обрате за помоћ.

Ученици су заинтересовано слушали и са нестрпељењем чекају следеће предавање.

 

 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………..

На конкурсу „Књиге су у моди“ наша школа је једна од 23 добитника признања за  афирмацију читања. Овим показујемо да су ученици својим радом школу подигли још за један степеник квалитетнијег образовања.  Детаљније овде.

……………………………………………………………………………………………………………..

Дана 26.10.2017. наставница српског језика Жаклина Станојковић је са ученицима 5. разреда, мотивисаним шаљивим народним причама, припремила трибину на тему „Смех као лек“.

Сви присутни су тако имали прилике да слушају о смеху са медицинског аспекта, као мотиву да се напише књига „бисера“ са телефона службе хитне помоћи и методи лечења. Смех је најефективнија и најјефтинија терапија за наш организам и нашу душу-поручују. Научници тврде да смех продужава живот, а на нама је хоћемо ли ово прихватити и применити у нашим животима.

…………………………………………………

 

………………………………………………………………………………

Дана 24.10.20117. год.  у одељењу VI-2 одржана је едукативна радионица под називом „Помоћу семафора на дрво успеха“. Радионицу су реализовали Сања Спасић, разредни старешина и  ученици истоименог одељења. .

На радионици је најпре направљен семафор како би се ученици по њему управљали колике су им дозвољене границе за несташлуке, а шта се предузима за сваки несташлук или прекршено школско правило. С друге стране, на радионици је направњено фото дрво где ће бити истакнуте слике најбољих ученика по: дисциплини, оценама, толераношћу, организацији, најуспешнији такмичари и сл.

На овај начин сви ученици добиће прилику да се истакну, да буду свесних својих дела, а да самим тим уједно и теже да буду бољи људи са што више врлина.

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………..

 

Психолог школе Марија Николов је са педагошким асистентом Дејаном Јакуповићем данас одржала радионицу на тему „Обоји своја осећања“.

 

 

 

……………………………………………………………………………….

Обележавање Дечје недеље у нашој школи приказано на регионалној телевизији „Инфопулс“ Погледајте прилог на јутјубу. 

Прилог

……………………………………………………………………………..

Поводом Дечије недеље Ученички парламент увелико припрема журку у чему увек добија помоћ психолога Марије Николов. 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………..

Дана 12.10.2017. год. у Палати Србије наша школа је била једна од 12 одабраних школа у Србији за придруживање пројекту заступљеног од стране Министарства просвете и организације НБО „Save the  children“. 

Овај пројекат ће омогућити повећање квалитета боравка и наставе у школи  у складу са критеријумима које налаже уговор.

 

………………………………………………………………………..

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ У МОЈОЈ ШКОЛИ

 

У овој недељи деца великог срца су пожурила да покажу  креативност, забаву, другарство, једнакост.

Потрудила су се да поклоне љубав и обавију срца свим људима енергијом радости и мира.

 

У понедељак 02.10.2017. год.  у школи је отворен ликовни и литерарни конкурс на тему „Градимо мостове међу генерацијама“.На конкурсу учествују сви ученици од 1. до 8. разреда.

 

Истог дана је група ученика старијих разреда, са наставницом Тањом Аризановић посетила Дом за стара лица и овом приликом поклонила пано са порукама и песмама које су сами написали

 

 

 

Група ученика млађих разреда посетила је председницу општине Др Александру Поповић и председника скупштине, посланика Тончев Новицу. У току ове посете деца су постављала питања, дружила се са председницом и захвалила на несебичној дугогодишњој подршци.

 

 

Уторак, трећи октобар обележен је манифестацијом „Песници за децу – деца за песнике“ у реализацији Градске библиотеке „Радоје Домановић“. Сви ученици млађих разреда су присуствовали овој манифестацији док је група старијих разреда учествовала у хору и рецитовању својих песама  објављених у билтену.

 

 

Истог дана, ученици старијих и млађих разреда  са својим учитељима и разредним старешинама, организовали су креативне радионице под мотом „Мостови који спајају генерације“. Ученици су се дружили и бојама, позитивним мислима и пре свега осмесима направили заједничке паное пријатељства. Надамо се да ће их ведри дух пратити читаве године.

 

 

 

Група првог и другог разреда је уз подршку библиотекарке школе Маје Стошић и психолога школе Николов Марије посетила градску галерију  и учествовала у луткарској радионици у организацији СКЦ-а.

 

 

Вече је обележила распевана атмосфера књижевно-поетске вечери у просторијама градске библиотеке, уз подршку наставнице Ристић Веселе и ученика осмог разреда.

 

 

 

Четвртак, пети октобар обележила је посета Сурдуличкој радио телевизији и радио емисија са темом „Дечија недеља у мојој школи“,  а уз подршку психолога Николов Марије.

 

 

Традиционална посета болесној деци, дечијег одељења Здравственог центра Сурдулица од стране Ученичког парламента школе

 

 

 

 

Отварање изложбе „Дечије окружење некада“  у холу школе, а у организацији учитељице Момчиловић Данијеле

 

 

 

Последњи дан Дечије недеље, петак, 06. Октобар 2017. обележиће приредба одељења IV/2 у организацији учитељице Иванке Ристић за све ученике млађих разреда као и спортске активности у релизацији наставника физичког васпитања Станисављевић Драгана.

 

Завршна приреба

Спортска манифестација

 

 

 

 

 

 

Школа је место у којој је свака недеља Дечија недеља, и не само недеља већ сваки дан, минут, момент…. школе су места која постоје због деце… у њима се гради будућност, оне су ризнице чистих и насмејаних срца, знања, дружења… и зато шаљемо најдивнији поздрав свим слушаоцима ове емисије и поручујемо:

„Градите мостове љубави и среће, пружите руку за све генерације са пуно радости и толеранције!“

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………

Прилог из наше школе на ТВ „Инфо пулс“ Врање, у оквиру емисије „Сурдуличка хроника“ поводом пријема ђака првака.

Видео снимак  емисије можете погледати ОВДЕ

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

Дана 01.09.2017.  свечано је отворена реконструисана школа подручног одељења у Сувојници. Школа слави 127 година успешног постојања и рада. Захваљујући локалној самоуправи, донацијама Европске уније, Влади Швајцарске и ангажовању директора школе, нова школска година почеће у реновираном објекту. Том приликом директор школе је пожелео добродошлицу прво првацима, а потом и осталим ученицима са надом да ће у њој долазити са радошћу.

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

Дана 01.09.2017.  у нашој школи је  одржана свечаност поводом почетка нове школске године, а у част ђака првака. Креативни програм је измамио осмехе свих присутних, а првацима распламсао жељу за школом.  Директор школе Данило Булатовић је сваком прваку поклоном пожелео добродошлицу.

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

Дана 21/22.08. и 23/24.08. 2017. реализован је семинар „Учим да учим“ за све наставнике и учитеље у школи.

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

Наши вуковци, наш понос !!!

 

………………………………………………………………………………………………………..

 

Ученици осмог разреда у сарадњи са предметним наставником Биљаном Антић,проф. хемије  одржали  су радионицу под називом „Хемијски шоу“ за ученике петог разреда у циљу промоције ове  природне науке.

 

 

………………………………………………………………………………………………………..

Упис жеља почиње у суботу  25.06.2016.!!!!!!

……………………………………………………………………………………………………………

Прелиминарни резултати објављени у холу школе !!!!!

…………………………………………………………………………………………………………..

Осмаци, полагање матерњег језика је 15.06, математике 16.06, а комбинованог теста 17.06. у 9:00ч. У обавези сте да дођете у школу у 8:15ч и са собом понесете одговарајући прибор за полагање, ЂАЧКУ КЊИЖИЦУ са овереном сликом и по потреби флашицу воде.

……………………………………………………………………………………………………………………….

СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ за осмаке и родитеље

За заинтересоване осмаке !!!!

Све информације о завршној малој матури као и начин израчунавања броја бодова за упис у среду школу можете пронаћи на сајту „Едукација“

Bodovi za upis u srednje škole 2018/2019

…………………………………………………………………………………………………………………

За заинтересоване родитеље !!!!!!!!!

Драги родитељи, знамо да сте јако забринути за будућност своје деце и да сте нервознији од њих сами. Стога вам препоручујемо сајт на коме се можете информисати о средњим школама као и профилима.

Broj bodova za upis u srednje škole Srbije 2018/2019

………………………………………………………………………………………………………………………..

Посета фабрици питке воде „Калифер“

Рад у затвореном простору, уз употребу лабораторијских инструмената, као и коришћење хемијских супстанци представљају услове рада у којима ће радити сви они који се одлуче да раде у фабрици воде. Ученици су у фабрици питке воде „Калифер“ имали прилике да се упознају са још једним занимањем које захтева стручност, прецизност,педантност, добру пажњу као и концентацију. Узимање узорака воде,испитивање у лабораторији са циљем да сви корисници могу конзумирати бактериолошку и хемијски исправну воду за пиће је посао који у овој фабрици обављају инжењери хемијске технологије. Била је ово још једна прилика да се ученици у оквиру пројекта за Професионалну оријентацију ближе упознају са могућностима које отвара избор хемијске или фармацеутске школе.Захваљујемо се љубазним домаћинима на срдачном пријему, а нарочито на томе што захваљујући њима пијемо квалитетну и здраву воду. Ученици су посетили фабрику у присуству координатора ПО Жаклине Станојевић, наставнице српског језика.

………………………………………………………………………………………………………………………..

Посета радионици за паковање украсног папира,кутија и кеса „MV EURO PACK“ из Масурице, 2017.

Ученике седмог и осмог разреда наше школе у присуству  координатора ПО Жаклине Станојевић,  угостили су  власник и радници радионице за паковање украсног папира,кутија и кеса „MV EURO PACK“ из Масурице. Господин Маринко Јовановић, власник ове радионице,упознао је ученике за начином рада, предностима и недостацима ове врсте посла,као и са потребном стручном спремом за његово остваривање. Поседовање знања из области машинства,електронике, електротехнике , али и дизајна су неопходне квалификације за овај посао.И овим реалним сусретом у оквиру пројекта за Професионалну оријентацију ,ученици су имали прилику да се упознају са још једним занимањем што ће им можда помоћи приликом избора средње школе.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Посета школе дизајна из Лесковца, 2017.

Нашу школу су 10.маја 2017.године посетили представници Средње школе за текстил и дизајн из Лесковца.Ово је једна од старијих школа са традицијом  дугом 124 године. Од 1995.године школа образује и ученике у подручју рада култура,уметност и јавно информисање.Школа поседује 11 класичних учионица,19 кабинета са свом пратећом премом, библиотеку са богатим садржајем књига, савремени дизајн центар,конфекцијску салу.За потребе практичне наставе школа поседује радионицу за израду пређе,плетиону и ткачницу.Будући ученици бирају један трогодишњи или четворогодишњи смер из два подручја рада:текстилство и кожарство;  и култура, уметност и јавно информисање. Сви наши ученици који су креативни и уметнички надарени моћи ће у овој школи да усаврше и обликују своје стваралачке могућности. Презентација реализована под контролом координатора ПО Жаклине Станојевић, наставнице српског језика.

………………………………………………………………………………………………………………………..

Посета Техничкој школи у Сурдулици, 2017.

Техничка школа „Никола Тесла“ била је љубазни  домаћин још једног у низу реалних сусрета ученика осмог разреда наше школе који се реализују у оквиру пројекта „Професионална оријентација“.Ученици су били у прилици да се ближе упознају са образовним профилима четвртог степена-Техничар друмског саобраћаја,Техничар обезбеђења и Техничар за безбедност саобраћаја. Присуствовали смо практичној обуци вожње,полагању теоријског дела возачког испита по најновијим прописима,часу борилачких вештина. Сви они који се одлуче да ова школа буде њихов избор у даљем школовању биће у прилици да нова знања стекну од  професора који предано и професионално обављају свој посао. Понели смо прелепе  утиске и радујемо се новом сусрету. Посета релизована под присмотром координатора ПО Жаклине Станојевић, наставнице српског језика.

……………………………………………………………………………………………………………………..

Посета Дому пензионера, 2016.

У оквиру активности поводом обележавања Дечије недеље ,ученици осмог разреда са координатором ПО ,Жаклине Станојевић, су посетили Дом за смештај пензионера и других старих лица у нашем граду. Пријатни амбијент, предивно окружење, пријатељски и срдачни дочек домаћина, као и корисника услуга ове установе учиниле су да овај кишни и тмурни дан постане дан позитивне енергије и оптимизма за све нас. Ученици 8/2 одељења су извели представу „Ко је крив за јединицу“,а онда су се кроз излагање директорке ове установе Слађане Стојановић,као и докторке Маје ближе упознали са радом ове установе као и са тим која стручна знања и способности захтева њихов посао.Оно што смо научили јесте и то да је саосећајност,спремност да се пружи помоћ у сваком тренутку и стрпљивост у раду са људима нешто без чега се не може замислити рад у оваквој установи. Понели смо прелепе утиске и уверили се да се сви они који своје дане проводе овде осећају сигурно, збирнуто, безбедно и уважено .Уз најлепше жеље свима онима који живе и раде у овој установи,унапред се радујемо следећем сусрету.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Календар уписа !!!!

 • Srpski jezik
  15.06.2016. sreda, srpski/maternji jezik, od 9:00-11:00 časova
 • Matematika
  16.06.2016. četvrtak, matematika, od 9:00-11:00 časova
 • Kombinovani test
  17.06.2016. petak, kombinovani test, od 9:00-11:00 časova
 • Preliminarni rezultati završnog ispita
  19.06.2016. nedelja, preliminarni rezultati završnog ispita objavljuju se u osnovnim školama od 8:00 časova
 • Prijem žalbi i rešavanje po žalbama učenika
  20.06.2016. ponedeljak, prijem žalbi i rešavanje po žalbama učenika na preliminarne rezultate završnog ispita, od 08:00 do 16:00 časova u osnovnim školama
  21.06.2016. utorak, prijem žalbi i rešavanje po žalbama učenika u okružnim komisijama, od 08:00 do 16:00 časova
 • Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita
  24.06.2016. petak, objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita do 8:00 časova
 • Popunjavanje i predaja liste želja u osnovnim školama:
  25. i 26.06.2016. od 08:00 do 15:00 časova
 • Konačan raspored po školama i obrazovnim profilima:
  04.07.2016. ponedeljak, od 8:00 časova
 • Upis učenika u srednje škole
  05. i 06.07.2016. upis učenika u srednje škole

Redosled kandidata utvrđuje se na osnovu:

 • Opšteg uspeha od VI do VIII razreda (70 bodova)
 • Uspeha na završnom ispitu (bodova: 10 srpski (maternji) jezik + 10 matematika + 10 kombinovani test)

………………………………………………………………………………………………………..

Мала матура !!!! Све информације око прошлогодишњег уписа као и квоте за упис одређених смерова ученици осмог разреда могу пронаћи на сајту http://www.upis.mpn.gov.rs/

……………………………………………………………………………………………………………………..

Приближава се крај школске године и завршна мала матура. Сви ученици осмог разреда могу посетити сајт http://www.mala-matura.com/  где  могу наћи одговоре на нека своја питања !!!!!

……………………………………………………………………………………………………………..

Срећан распуст свим ученицима са жељом да се што лепше одморе и припреме за наредно полугође !!!!

 

…………………………………………………

Све информације у вези мале матуре и упис у средњу школу можете погледати на следећем сајту

http://www.upis.mpn.gov.rs/

………………………………………………

ДРАГИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА,
обавештавамо Вас да списак уџбеника, по којима ће радити Ваши прваци, можете добити у школи тако што ћете се од понедељка јавити психологу школе или ђачкој задрузи. Они родитељи који су конкурисали за бесплатне уџбенике могу се такође информисати о износу који им је одобрен од стране Министарства просвете и узети спискове за преостале уџбенике које треба сами да набаве.
С поштовањем, Марија Николов, психолог школе!

………………………………………………

Драги ученици I-VII разреда, уживајте на распусту, сакупите довољно сунца за нову школску годину. А нашим осмацима желимо много успеха на завршном испиту! Живи нам и здрави били!

………………………………………………

Свим ученицима срећан распуст до почетка другог полугођа које почиње 20.01.2015. II полугође почиње за старије разреде у преподневној а за млађе у поподневној смени. СРЕЋНО !!!

честитка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Најмлађи су нам улепшали дан!

Вања Ристић, учитељица I/2, је са својим ученицима припремила приредбу која је имала за циљ да ојача другарство међу ученицима, да обогати претпразнично расположење, како учесника, тако и свих који су били у публици. Атмосферу је употпунила презентација фотографија на којима се је могао видети рад током првог полуготишта. У томе је помогла наставница информатике Сања Спасић. Да би се све добро чуло постарао се наставник Владимир Станкулић. Приредби је присуствовала и директорка школе Ирена Николић, као и школски психолог Марија Николов, али и чланови Тима за медије. Слике можете погледати овде.

ТРИБИНА „ЗАШТИТИ СЕ ЗНАЊЕМ“

2014-12-01 18.01.04      Данас је у нашој школи обележен Светски дан борбе против Сиде. Дан је обележен трибином под називом „Заштити се знањем“. Трибину су припремили ученици у склопу часова: информатике, грађанског васпитања и енглеског језика. Трибина је била претежно намењена ученицима 8. разреда. Циљ трибине је био са једне стране, да се ученицима пренесе што већа количина информације о овој опакој болести, а срдуге стране, да се пружи подршка свим људима који су већ заразжени. Трибину је отворила наставница информатике Сања Спасић, завршну реч дала је наставница грађанског васпитања Миљана Јанковић а тонац трибине био је наставник музичке културе Владимир Станкулић. Трибинa је прошла јако успешна јер је интересовање ученика и пажљиво слушање то и потврдило.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………

ТРИБИНА „НАУЧНО ОПИСМЕЊАВАЊЕ УЧЕНИКА“
ТРИБИНА „НАУЧНО ОПИСМЕЊАВАЊЕ УЧЕНИКА“ одржана је у Врању, 28. 11. 2014. год. са почетком у 18 часова. Трибини је присуствовао велики број учитеља и наставника наше школе.Слике можете видети ОВДЕ.
 
…………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

POSTER copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

1901538_749982038414333_7545637733073385834_n

    “СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА” У НАШОЈ ШКОЛИ 
     У нашој школи одржана заједничка акција НИС-а, ТСС, Министарства             просвете, науке и технолошког развоја – Јединица за превенцију насиља         и Министарство омладине и спорта.

 

 

…………………………………………………………………………………….

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА
14. новембар је Светски дан борбе против дијабетеса. Градска апотека организовала је манифестацију на градском тргу као знак подршке особама оболелим од дијабетеса. Наша школа је имала част да добије позив за учешће у програмском делу. Порукама пријатељства наши ученици пружили су подршку својим другарима широм света. На крају су се ухватили за руке образујући круг који симболише овај дан. Присутни просветни раници, као и сви грађани нашег града, имали су прилику да у присуству докторке и две медицинске сестре, испитају ниво шећера у крви, што су и учинили.
Слике можете погледати ОВДЕ.
……………………………………………………………………………………..

 

10384669_740693186009885_8585575391412596043_n
 
ПРИРЕДБА ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ 
Приредба поводм Дана школе премијерно је одржана за ученике млађих разреда са почетком у 11 и 30 часова, а у 18 часова за старије разреде и родитеље. Приредбу су пратили  панои у холу школе са детаљима о животу и раду нашег великана, Вука Караџића, настали приликом радиониоца са ученицима петог разреда.За целокупан програм били су задужени ученици старијих разреда, Стручно веће наставника српског и енглеског језика и музичке културе.
 
………………………………………………………………………………………………………………………………….
 
10153271_740003336078870_7971269907078122034_n
 
Приреба у продуженом боравку 
Поводом Дана школе, у продуженом боравку, јуче, 05. 11. 2014.године, је премијерно приказана приредба коју је припремила учитељица, Александра Филиповски, са својим полазницима. Јучерашња премијера приказана је родитељима ученика, док су данашњу репризу погледали другари 1. и 2. разреда који не похађају проужени боравак.
 
 
………………………………………………………………………………………………………………………………….
 
Дан капитулације Немачке у Првом светском рату
Дан капитулације Немачке у Првом светском рату је државни празник у Републици Србији који се обележава 11. новембра. Овај датум подсећа на дан када су, 11. новембра 19 18. године у железничком вагону у Компијену, силе Антанте потписале примирје са Немачком и тиме окончале Први светски рат.
Овај државни празник се у Републици Србији прославља од 2012. године. Пре тога се обележавао на првим часовима у свим основним и средњим школама у Србији од 2005. године.
Као главни мотив  за амблем овог празника користи се цвет Наталијине рамонде, угрожена врста у Србији. Овај цвет је у ботаници познат и као цвет феникс. Осим овог, у амб

10304444_738963992849471_2390313603442766015_n

 

лему се појављује и мотив траке Албанске споменице, која се налази изнад цвета.
Препорука је да се овај амблем носи на реверу у недељи која претходи празнику, као и на сам дан празника.
Овај дан се празнује нерадно.
Текст преузет са сајта: http://sr.wikipedia.org/
 
 
………………………………………………………………………………………………………………………………….
 
15777_736918299720707_812173115380589487_n
 
Сајам слаткишаааааа…..
Сајам слаткиша припремљен у одељењу I2 где су ученици у режији са учитељицом самостално направили моделе слаткиша. Ове моделе изложили су и пресдтавили старијим ученицима. Сајам је био јако посећен уз видне ефекте  одушевљења посетиоца.
 
 
 
 
 
………………………………………………………………………………………………………………………………….
 
10347088_730043810408156_8937329277117986428_n
БАБИНЕ“ У СУВОЈНИЦИ НА ЧАСУ НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ
 
Ученици су заједно са својим учитељицама и учитељем припремили малу радионицу на тему „Бабине“ чиме су представили некадашње алате и прибор чиме су се служили, као и начин одевања.
 
 
…………………………………………………………………………………………………………………………………
 
10710725_736348226444381_2760551077729247838_n
 

Некад и сад

Ученици III/1 (учитељица: Данијела Момчиловић) приказали су изложбу на тему „Прошлост мога краја“. Изложбу су посетили ученици I/2 (учитељица: Вања Ристић) и ученици III/2 (учитељица: Виолета Станковић). Организатори су госте дочекали песмом „Чобан тера овчице“, а ученици који су имали задатак да истраже податке о прошлости свога краја упознали су нас са резултатима свог истразивања.
 
 
 
……………………………………………………………………………………………………………………………….

10671462_735393766539827_975267333292333936_n

Предшколци су нас посетили

У учионицама четвртог разреда (УЧИТЕЉИ: Љубинка Анђелковић, Крста Крумов, Славица Богдановић и Светлана Стојановић) јуче је било дивно (27. 10. 2014.)! Раду су се придружили полазници Прешколске установе „Наша радост“ са својим васпитачицама. У радионици, под називом „Плодови јесени“ настали су уметнички радови који се могу видети на фотографијама. Преносимо вам радну атмосферу коју је улепшало гостопримство и дружење
 
 
 
………………………………………………………………………………………………………………………………….
ЈЕСЕЊЕ РУКОТВОРИНЕ У III/3 
Јесење рукотворине ученика трећег разреда можете погледати овде.
 
…………………………………………………………………………………………………………………………………
20. ОКТОБАР – СВЕТСКИ ДАН ЈАБУКА
Тим наставника у саставу: Маја Стошић – библиотекарка, Миљана Јанковић – наставница предмета Чувари природе, учитељице – Данијела Момчиловић III/1 и Виолета Станковић III/2 са ученицима ова два одељења, обележиле 20. ОКТОБАР – СВЕТСКИ ДАН ЈАБУКЕ: бојама, музиком, позориштем, казивањем стихова. Радионице су трајале два школска часа, а трећи је био синтеза продуката, а поткрепљен је презентацијом и игрицама.
Техничка поршка – Дејан Јакуповић, педагошки асистент.слике можете погледати овде.
…………………………………………………………………………………………………………………………………

Иницијални тестови знања из математике за ученике IV, VI и VIII разред

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања у оквиру пројекта Примена стандарда квалитета и развој инструмената за вредновање квалитета рада школа припремио је иницијалне тестове знања из математике за ученике IV, VI и VIII разреда, који обухватају наставне садржаје из математике из претходног разреда.

Тестови имају функцију провере математичких концепата (нумеричких, алгебарских и геометријских), процеса (закључивање, повезивање и примена) и вештина (рачунање, мерење, просторна визуелизација, процена) ученика, а усмерени су ка реализацији образовних стандарда, као и за потребе самовредновања у области Настава и учење.

 

Тестирање ученика биће организовано на следећи начин:

 • 10. септембра 2014. тестирати ученике VIII разреда;
 • 11. септембра 2014. тестирати ученике VI разреда;
 • 12. септембра 2014. тестирати ученике IV разреда.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………

Данас  је у нашој школи припремљена мала свечаност поводом ђака првака. Пре него што су ђаци прваци закорачили са својим учитељима у учионице одржана је приредба у њихову част од стане ученика четвртог разреда са поруком „Школа вам је широм раширила руке“.

10603761_777522202311206_4129774348467473291_n

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Ученици своје жеље могу проверити на сајту Министарства просвете   http://www.upis.mpn.gov.rs/ намењен искључиво за упис ућеника у средње школе

……………………………………………………………………………………………………………………………

images1

 

Вечерас у нашој школи одржава се прослава мале матуре !!!!!!

Леп провод и лепе успомене са последњег окупљања стога вам поручујемо „Уживајте вечерас“ !!!

 

ПРОЋИ ЋЕ ЛЕТА, ПРОЋИ ЋЕ ЗИМЕ

ТИ МЕ СЕ СЕЋАЈ ПАМТИ МИ ИМЕ ОШ“ВУК КАРАЏИЋ“!!!

 …………………………………………………………………………………………………….

КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА ЗА ШКОЛСКУ 2013/2014 ГОДИНУ И УПИСА УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ 2014/2015. МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ  ОВДЕ.

…………………………………………………………………………………………………

1003

 

 

…………………………………………………………………………………………………

Пробни завршни испит за ученике 8. разреда одржаће се у петак и суботу (09. и 10. мај). Комбиновани тест полагаће се у петак од 12:00 до 14:00 часова, српски језик у суботу од 09:00 до 11:00 часова, а математика истог дана од 12:00 до 14:00 часова.

Ученици су у обавези да дођу пола сата пре испита са овереном ђачком књижицом и залепљеном фотографијом.
За испит српског језика од прибора понети: графитну и хемијску оловку и гумицу.
За испит из математике потребан је следећи прибор: графитна и хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар.
Од личних ствари на испит се може унети само вода или неки освежавајући напитак.

…………………………………………………………………………………………………………………

Дана 7.5.2014. у нашој школи коначно је одржано такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Конкуренција је била веома јако, као никада до сада, учествовало је чак 44 ученика. Као и сваке године од 11 места, ученици наше школе  заузели су чак 4 места.

У групи „А“

прво мресто – Лазар Митић

треће место – Сава Најдановић,

група „Б“

прво место – Јелена Станимировић и

група „Ц“

друго место – Милица Стоичков.

Све честитке ученицима и пуно среће на окружном такмичењу а свим осталим ученицима морамо признати да су се борили као прави вукови.

Слике можете погледати на следећем ОВДЕ.

………………………………………………………………………………………………………….

 

Предавање „Имунизација организма од стране лекара“ одржо је данас, 25. IV 2014. године, IV разреду у просторијама наше школе. За организацију захваљујемо Црвеном крсту и Дому здравља Сурдулица. Предавање је било усмерено на едукацију деце о важности вакцина, како да заштите себе од неких организама који могу негативно да утичу на њихово здравље, а последица су наглих климатских промена.

Слике можете погледати на следећем ОВДЕ.

 

…………………………………………………………………………………………………………….

Поштовани родитељи,

Обавештавамо вас да од 01. Априла 2014. год. у ОШ „Вук Караџић“ почиње упис будућих првака за школску 2014/2015. год.
Приликом уписа Вашег детета у школу потребно је да приложите:
• Извод из матичне књиге рођених2
• Лекарско уверење и
• Уверење о похађању обавезног предшколског програма (доставља се при упису детета у школу али може и накнадно)

Пријављивање и упис деце ће се вршити сваког радног дана у периоду од

9 – 13h часова приликом чега ће бити заказано тестирање спремности за полазак у школу које врши психолог школе.

Очекујемо Вас!!! Добро дошли!!!

 

……………………………………………………………………………………………..

Општинско такмичење у фудбалу
 
Данас, 31. 03. 2014. год. на спортском терену наше школе је одржано општинско такмичење у фудбалу. Преносимо импресије фотографијама. Утакмице су протекле у навијачком духу, на високом нивоу спортске свести, како од стране играча, тако и од стране навијача. У публици је био и велики број наших наставника који су бодрили овај спортски догађај. Слике можете погледати на следећем ОВДЕ.

…………………………………………………………………………………………….

„Spring party“

28. 03. 2014. год.  у сусрет пролећу одржана журка у нашој школи  под називом „Spring party“, .за ученике од петог до осмог разреда.Ученици су својим маштом и креативношћу са наставником  ликовне културе Данилом Булатовић, улепшали ентеријер атријума  као би  се у просторији унеле топле боје које симболизују пролеће. Слике можете погледати ОВДЕ.

………………………………………………………………………………………………………..

 

0000732517_l_0_wmnlav

 

 

 

 

  СРЕЋАН 8. МАРТ СВИМ ПРИПАДНИЦАМА ЖЕНСКОГ ПОЛА !!!

          СПОШТОВАЊЕМ ОШ“ВУК КАРАЏИЋ“

 

 

……………………………………………………………

10003313_681775378552556_1110170159_nУ школи је обележен дана жена при чему су ученици имали прилике да покажу својим мајкама колико велику улогу имају у њиховим животима.  У ваздуху се осећала захвалност деце за мајчинску бригу, међусобна љубав и и покоја суза радосница разнежених мама.

………………………………………………………………….

1959842_678240995572661_115505696_n28. 02. 2014. године, на Национални дан књиге, одржана је промоција романа „Вечност“ Саше Аранђеловића. Читаоница градске библиотеке била је пуна публике која је помно пратила излагање аутора и његовог госта г-дина Докмана. Са пуном пажњом је праћено и представљање одломака из романа које су читали чланови Тима за културну и јавну делатност наше школе. Диван глас наставника музичке културе, Владимира Станкулића и његова инструментална пратња употпунила је доживљај

……………………………………………………………………

1011674_677855238944570_1476068682_n    28. II 2014. године, одржан је „Музички тобоган“, по узору на дечју емисију Миње Суботе коју смо гледали онда када смо ми, који смо сада у четрдесетим, били деца. Задужене за организацију и реализацију биле су: Александра Филиповски,  Снежана Мицић и Сања Спасић са  ученицима. Жири састављен од учитељица: Славице Богдановић, Мирјане Радоичић и Вање Ристић једногласно је донео одлуку да резултат на крају игре буде нерешен. Обе екипе (Цветићи и Пчелице) биле су задовољне. Победила је ИГРА!

…………………………………………………………………..

1236526_680074552055972_1208019875_n  Реализацијом пројекта „Професионална оријентација на преласку у средње школе“ чланови тима ОШ „Вук караџић“ су уз подршку наставника, управе школе и родитеља, 27.фебруара са почетком у 18h, организовали „Open Info day“ који је омогућио ученицима VII и VIII разреда непосредни контакт са експертима из 11 различитих професија. Догађај је употпунио хор школе и драмски скеч који су извели сами ученици креативно представивши три васпитна стила родитеља.
Овом приликом ученици су постављали питања о путевима школовања, изазовима, предностима и слабостима одређених занимања.

………………………………………………………………….

1655920_674199322643495_1989730225_nУ организацији Народне библиотеке „Радоје Домановић“, поводом Међународног дана матерњег језика , наши ученици су били део програма посвећеног овом значајном догађају. Ученике учеснике припремила је учитељица Вања Ристић. Такође, у склопу обележавања овог значајног датума, наставница, Миња Ђорђић, је са својим шестацима припремила и поделила флајере којима су позвани грађани на књижевно вече, а уједно је истикнута важност неговања матерњег језика.

…………………………………………………………………..

1947428_670959052967522_1631121985_n Дана 14. фебруара православни хришћани славе Св. Трифуна, а католички Св. Валентина. У име ова два празника и у име Сретења, а на радост све деце, ма које вере била, група просветних радника који припадају тиму „Школа без насиља“, у сарадњи са Ученичким парламентом, организовали су и приказали програм чији су актери ученици, а програм је отворио Тим за културну и јавну делатност школе својим хором просветних радника и песмом „То је била љубав“. На фотографијама се може видети романтична атмосфера из школског хола за коју су се побринули ученици, као и атмосфера из атријума приликом приказивања перформанса.

…………………………………………………………………..

1959268_679318958798198_827704687_n (1)   „ПОРОДИЦА – ИЗВОР ЉУБАВИ И СРЕЋЕ“ ЈЕ НАЗИВ ПРОГРАМА КОЈИ СМО ПОГЛЕДАЛИ У ОДЕЉЕЊУ IV/2. Тим састављен од двадесет седморо ученика, учитељице – Вање Ристић и наставнице енглеског језика – Марије Ђурђановић је веома успешно приказао важност, како уже, тако и шире породице у одрастању детета.

…………………………………………………………………

1625551_660832497313511_2133286689_n

 

Поводом дана  Светог Саве одржана је приредба. Том приликом ученици су још једном показали јаку вољу и способност да изнова на другачији начин закорачају у људска срца и подсете нас на велике људе који живе кроз векове и дан данас.

155446_660828653980562_284192462_n

 

Поред приредбе одржана је и прослава када се је кум ове свечаности обратио запосленим.

 

541475_10201698182310090_709868199_n

 

Овом приликом организован је бал просветних радника на нивоу територије Сурдулице где су додељиване награде најбољим ученицима и наставницима за изузетно постигнуте резултате. Као и сваке године највећи број награда припао је ученицима наше школе.

………………………………………………………………………………………….

children_day_vector_wallpaper_168016a

Друго полугође школске 2013/2014. почиње у понедељак 20.01.2014. Млађи разреди крећу у преподневној смени а старији у поподневној.

……………………………………………………………………………

Srecna-Nova-2014-godina

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА И ПРЕДСТОЈЕЋИ ПРАЗНИЦИ !!!

………………………………………………………………………………………………………….

553679_643305505732877_1839858540_nУченици IV разреда : Богдан Цветковић и Ива Петковић (учитељица: Вања Ристић) и Лана Поповић и Јован Станојковић (учитељица: Душка Ђокић) су као део мешовите екипе са ученицима из јелашничке школе учествовали у квизу „Покажи шта знаш“ , који сваке године организује Учитељско друштво Пчињског округа. Од пет екипа које су учествовале, овој мешовити тим освојио је ДРУГО МЕСТО, те се слободно може рећи да је знање које је показано на завидном нивоу. Организација квиза је била изузетна а домаћини, Основна школа у Кленикама, веома гостопримљиви. Председница Учитељског друштва, Сунчица Стојановић, најавила је да ће следећи квиз бити организован у нашој школи.

……………………………………………………………………………………………………………..

1510028_643956379001123_492671238_n У нашој школи одржане су приредбе поводом НОВОГОДИШЊИХ ПРАЗНИКА. Приредбе су спремали ученици од првог до четвртог разреда заједно са својим учитељима како би ученицима, наставницима, родитељима и осталим грађанима пожелели СРЕЋНУ НОВУ 2013. ГОДИНУ.

……………………………………………………………………………………………………………..

1491696_640914265972001_986584723_n

Зимске чаролије и потрага за правим Деда Мразом у нејвећем траје.

 

 

 

………………………………………………………………………………………..

1530553_642778669118894_319793076_n

Ученици III/4 су своје часове слободних активности посветили новинарству, те се из њихове посвећености овом креативном занимању родио часопис „Другарство“. Вођени својом учитељицом, Светланом Стојановић, успели су да нам речима и осликавањем страница часописа дочарају атмосферу у којој су радили. Ово је часопис првенац, обећали су да ће следећи број бити још маштовитији!

………………………………………………………………………………………

1460143_637001273029967_1951467148_n

Ученици III/1 су, као и ученици III/3, своје часове слободних активности посветили новинарству, те се из њихове посвећености овом креативном занимању родио часопис „Школско звонце“. Вођени својом учитељицом, Љубинком Анђелковић, успели су да нам речима иосликавањем страница часописа дочарају атмосферу у којој су радили. Ово је часопис првенац, обећали су да ће следећи број бити још маштовитији!

……………………………………………………………………………………….

1476502_635230616540366_749391084_n

Као увертира у низ приредби које спремају учитељи у својим одељењима, одржана је приредба у продуженом боравку. У припреми програма учествовао је тим просветних радника: Александра Филиповски и Данијела Момчиловић – учитељице у продуженом боравку, наставница енглеског језика, Јелица Момчиловић и наставник музичке културе, Негован Вучковић. Учествовали су ученици I и II разреда који сада похађају продужени боравак, али и хор ученика III разреда који су до прошле године били полазници овог одељења. Реализацију приредбе помогао педагошки асистент, Дејан Јакуповић, а медиски пропратио пријатељ школе, новинар Телевизије Сурдулица, Драган Милошевић Буца. Испред бројне публике, ученици су били раздрагани и донели нам новогодишње расположење, готово, месец дана пре самог празника. Захваљујемо публици на осмесима којима је програм испраћен, а веома захваљујемо Драгану на несебичној сарадњи!

………………………………………………………………………………………….

1461572_631916970205064_53723489_n

Ученици III/3 су своје часове слободних активности посветили новинарству, те се из њихове посвећености овом креативном занимању родио часопис „Трећак“. Вођени својом учитељицом, Славицом Богдановић, успели су да нам речима и осликавањем страница часописа дочарају атмосферу у којој су радили. Ово је часопис првенац, обећали су да ће следећи број бити још маштовитији!

………………………………………………………………..

599705_628114057252022_1259470847_n

Чим је пао први снег, прваци из првог одељења су се забринули за птице станарице и одмах су, уз помоћ своје учитељице, Снежане Мицић и педагошког асистента, Дејана Јакуповића, направили ужину за њих и изашли да их нахране.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

 28.11. 2013. Тим за кpocenaултурну и јавну делатност наше школе подржао још једну промоцију књиге у Народној библиотеци „Радоје Домановић“. У питању је промоција романа “ После свега“, ауторке Маје Станковић из Врања.

……………………………………………………………………………………………………………….

50-niski-sajam-knjigaДана 28.11. 2013. ученици шестог, седмог и осмог разреда , заједно са члановима тимова: „Професионалне орјентације“ и „Школског развојног планирања“, посетили су сајам књига и графике у Нишу. Том приликом ученици су се видели и куповали нова дела свих жанрова, како наших

тако и страних писаца.

 

………………………………………………………………………………………………….

Дан школе 2013.

Поводом Дана школе одржана је приредба  06. XI 2013. године, у фискултурној сали наше школе, са почетком у 12 часова за ученике и са почетком у 18 часова за родитеље и остале грађане. После приредбе оргабизована је прослава за раднике школе, госте и пензионере.

………………………………………………………………………..

sportska-nedelja-u-branicevu

Спортска недеља одржана је у првој седмици новембра месеца, односно од 03.11.2013. год. до 07.11.2013. године.

Спортске активности су реализоване по плану рада који је утврђен и усвојен Глобалним планом рада школе.

………………………………………………………

Letak-UNICEF-za-Projekat-Bezbedno-detinjstvo-1    24. и 25. X 2013. одржана су предавања ученицима петог разреда од стране полицијских службеника.

    У настојању да се унапреди ниво безбедности ученика и школе, Министарство унутрашњих послова и Министарство просвете, науке и технолошког развоја сачинили су заједничко пројекат „Безбедно детињство-развој безбедносне културе младих“,који има за циљ да омогући одрживи модел информисања ученика о безбедносној култури.

      Циљ овог пројекта је да полицијски службеници, кроз опредељене теме:, „Упознај полицију“, „Спречимо вршњачко насиље“, „У зачараном кругу дроге и алкохола“ и „Безбедно учешће деце у саобраћају“, представе ученицима петог разреда разлике и претње који угрожавају њихову безбедност, начин превенције и вештине остваривања безбедносне заштите.

     Предавања су била јако интересантна а пажња ученика задржана на највећем нивоу при чему су се ученици активно укључивали у разговор са полицијским службеницима што је показало заинтересованост ученика.

……………………………………………………………………………………………..

1375133_610655968997831_229055193_n     Поводом 18. X 2013. Светског дана борбе против трговине људима, уз волонтере Црвеног крста и представника полиције, ученицима осмог разреда приказана је тема „ТРГОВИНА ЉУДИМА“, а све у циљу превенције ризичног понашања. Ученички парламент је за ту прилику, у сарадњи са психологом школе, Маријом Николов, приредио пано са порукама усмереним упознавању ученика са овим проблемом.

………………………………………………………………………………………….

2013-10-14 11.38.27

Освежен ентеријер школе захваљујући креативности наставника Данила Булатовића.

 

 

………………………………………………………………………………………………………………

Дана 9.10.2013. предшколци установе „Наша радост“посетили су нашу школу и обишли ученике и учитеље у 4. разреду. Циљ посете је био зближавање и упознавање будућих првака са учитељима који преузимају следећу генерацију првака. Осмех на дечјем лицу је био најбољи показатељ оствареног циља.

……………………………………………………………………………………………………………..

Дана 8.10.2013. одржан је  састанак Ученичког парламента и том приликом одлучено је већином гласова да функцију председника ове школске године обавља ученица VII/1 Петра Стојановић. Желимо пуно среће у раду Ученичког парламента !

………………………………………………………

Ученици наше школе почели са обележавањем Дечије недеље.

 

021

Отварање „Дечије недеље“ започели су ученици 3. и 4. разреда 02.10.2013.

Једна група ученика делила је  беџеве и флајере у центру града, установама и занатским радњама. Флајери и беџеви су били јако лепо визуелно украшени од стране ученика а поред тога на њима су биле исписане поруке пријатељства.Сви суграђани који су добили поруку

пријатељства, од стране деце, нису скривали осмех и задовољство. Друга група ученика је  обишла Оштину града и посетила председника Новицу Тончев, где су јако топло и срдачно примљени, а затим сви заједно са председником општине су отишли и одгледали представу у СКЦ. На представу су учествовали сви ученици са територије општине Сурдулица  а такође, и наша школа је узела учешће за чији програм су се побринули библиотекарка школе ,Маје Стошић,

и наставник музичке културе , Негованом Вучковић .

DSC05095

IMG_0023

Дана 04.10.2013. ученици 4. разреда су обишли предшколску установу „НАШУ РАДОСТ“ у Сурдулици и Алакинцу где су ,такође, делили  флајере и беџеве у циљу развијања пријатељства и толеранције.Док су ученици 1. и 2. разреда као и ученици продуженог боравка украшавали школска дворишта кредама у боји у Сурдулици и Алакинцу.

 

1378493_600437083353053_2108155820_n

 

Ученици у подручној школи у Сувојници , овом приликом , организовали су маскембал.

 

 

………………………………………………………………………………………………………………..

1384217_599740560089372_740822968_n

Председник општине Новица Тончев је ромским ученицима, преко ромске невладине организације обезбедио нове уџбенике који су у подељени у петак 04. 10. 2013. год. у кабинету педагошког асистента Дејана Јакуповића.

……………………………………………………………………………………..

„Дан отворених врата“ за родитеље у ОШ „Вук Караџић“ сваког четвртка од 8:00 до 18 :оо. Родитељ ће ,уз договор са разредним старешином, моћи да присуствује неком од часова уколико за то умају жељу.

………………………………………………………………………………………
У току је припрема дечије недеље. У организацији ове посебне недеље биће укључени тимови: „Школа без насиља“, „Школско развојно планирање“ и „Инклузивно образовање“. Ученици ће још једанпут показати свој таленат, умеће и жељу за доказивањем, толеранцију, бригу и пажњу према свој деци а посебно према деци са посебном врстом подршке.

…………………………………………..

DSCN0491 У петак 20.09.2013. године,  у нашој школи, одржан је јесењи крос РТС под називом „Кроз Србију“. Леп, јесењи дан  допринео је општем расположењу и многобројним гледаоцима-навијачима.Као и обично,учествовало је велики број ученика од петог до осмог разреда а најуспешнији су:

Разред

Девојчице

Дечаци

 V
 1. Сабина Демић
 2. Тамара Јанковић
 3. Анита Јанковић
 1. Лазар Мицић
 2. Младен Михајловић
 3. Страхиња Спасић
 VI
 1. Анђела Ивановић
 2. Александра Илић
 3. Стефана Марковић
 1. Милорад Раимовић
 2. Александар Димитров
 3. Душан Мирчић
 VII
 1. Милица Стоичков
 2. Мила Миленковић
 3. Сара Салихи
 1. Данијел Лазаров
 2. Фернандо Шаћиревић
 3. Александар Илић
 VIII
 1. АнђелаМиловановић
 2. Мина Николић
 3. Јована Ристић
 1. Никола Миленковић
 2. Давид Џонић
 3. Стефан Спасић

………………………………………………………………………………………

 

………….

 

Постављен је распоред писмене провере знања ученика:

 

………………………………………………………………

Oд 16.09. 2013. почела је са радом школска кухиња .

……………………………………………………………….

 

1185310_582689145127847_244889808_n Дана 01. 09. 2013. са почетком у 9 часова одржан је свечани пријем првака у нашој школи . Уписани ученици су распоређени у три одељења која ће  водити учитељи: Снежана Мицић, Мирјана Радоичић и  Виолета Миленковић.